Operation Flashpoint
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

www.armed-assault.hu
Most mar csak egy "regi" vagyam kellene hogy teljesuljon...megpedig egy normalis Mi-8/17 modell szemelyeben!

www.armed-assault.hu
Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De az az akcio utan rajottem jobb az ha nem kell allandoan repostolnom ha elbaltazok valamit, hanem ki tudom javitani..es nekem enyit meger!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
na hátha
www.armed-assault.hu

www.armed-assault.hu
www.armed-assault.hu
CSAK veszoldas lehetseges de akkor nem fog felrobbani.
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
A Cloth effekt mondjuk nemkicsit durva lehetõségeket jelentene, képzeljük el, ahogy az Ural-nak ponyvája mozog, lengedezik ahogy teper a jármû az úton... Jó, persze, ez nagyon végletes dolog, de brutálisan nézne ki, annyi szent. <#buck>#buck>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Néhány érdekes infót megosztanék azért az ofp belsö bugyrairól, hátha valakinek újdonság számba megy.
Mint ahogy a technikai háttér leírásában is szerepel a motor dinamikus árnyékokat és fényeket tesz lehetõvé. Azónban egy katonai "szimulátornál" nem ez a fö szempont, ahol elsösorban a rejtözködés a cél, nem pedig a csillogás, tükrözödés, igy ezek a tulajdonságok csak nagyon minimális mértékben jelennek meg a játékban. Lehetöség lenne pl hogy esös idöben tükrözödjön az út. Számtalan olyan apró dolgokkal lehetne növelni a játék egészét ami nem az ofp korlátain, gyengeségein múlik, csupán idö és türelem kérdése. Ismeri cloth és material effekteket, az elöbbivel akár kötél vagy ruházat életre keltése lehetséges, a materail megfelelö paraméterezésével pedig az alábbi 2 videon látható hatás érhetö el.
materail1
materail2
Például ha meglövünk egy tankot, akkor az adott oldal elfeketedése nem textúra csere eredménye, hanem a materail kihasználásának egyik módja, amit pl házak sérülésére is lehente alkalmazni. Másik módja a felületek tükrözödése.
Gondolom mindenki találkozott a házak falán való átgyaloglás bosszantó problémájával, ez semmi más csak hanyagság, türelmetlenség. Csináltam egy mintát amin kipróbálható, hogy is lehet megfelelö törédéssel végleg elfeledni eme problémát. Editorban Empty - objects -> Hazak
javított ház
Az eredeti házhoz képest ezen az életbe nem esik át a katona, lehet nyugodtan gyílkolni. További munkával megoldható hogy a fegyver ne logon be a falon.
egyenlöre ennyi
Mint ahogy a technikai háttér leírásában is szerepel a motor dinamikus árnyékokat és fényeket tesz lehetõvé. Azónban egy katonai "szimulátornál" nem ez a fö szempont ahol elsösorban a rejtözködés a cél, nem pedig a csillogás, tükrözödés, igy ezek a tulajdonságok csak nagyon minimális mértékben jelennek meg a játékban.
http://icebird.atw.hu/letoltes/materail.avi
http://icebird.atw.hu/letoltes/material2.avi
http://icebird.atw.hu/letoltes/Hazak.rar

www.armed-assault.hu
www.armed-assault.hu
www.armed-assault.hu
Vagy próbálj meg egy leszállópályának a szabvány jelzõfényeit (álfényekkel, nem valós fényforrásokkal) megcsinálni, amely önmagában több, mint 256 objectet jelentene - én megpróbáltam, hát mit ne mondjak, "kicsit" hülyén nézett ki, hogy a sötétben a kb. 20 méternél messzebb lévõ álfényeket már nem rakta ki a motor. Így meg aztán sok értelme éppenséggel nincs...
'Szal inkább az a helyes kérdés, hogy normális látótávolság mellett hol fordul elõ az OFP-ben az, hogy csak 256 object lenne a látótérben...
www.armed-assault.hu
Igen volt incoming missle már pár addonbaban, énis megcsináltam az Ofphu cti modhoz, csak még nem rakattam fel pedroval a szerverre 😊
www.armed-assault.hu
www.armed-assault.hu
És ami jó hír, pont most teszteltük az ofphu-s ap új verzióját, amellyel (grat anim készítõk és ice) multiban lehetõvá válik a kihajolás és fekve izééé átgördülés talán 😊 És még jól is néz ki.
www.armed-assault.hu
Emlékeim szerint a DKM heli modokban volt ilyesmi, nem?
A repcsi az nem túl jó, de pl. egy 1500 méteres látótávval nemis lehet túl sokat csinálni benne.
Ez grafikai motor-dolog. Ha meg lehetne úgy buherálni, hogy repülõgéprõl bizonyos sebesség és magasságfüggõen változna a LOD, akkor szvsz kurta jól meg lehetne valósítani, csakhát ott van az a fránya 256 objectes limit, ami miatt már 1500 méteres látótávnál is erõsen lehangoló a látvány...
Egyébként én bízom benne, hogy az OFP2-ben meg lesz oldva a repmodel (nem hard-core szimulátor szinten, de legalább némi aerodinamika, komolyabb sérülésmodel, stb.). Ha figyelembe vesszük mennyi minden volt megcsinálva az alap OFP-ben (kezdve a napszakoktól és a dinamikus idõjárástól át a gyalogos katonáknál lévõ megoldásokon (fegyver-alkalmazás, sérülés, stb.) egészen a szárazföldi jármûvekig (helikopter included), akkor van alapja a reménykedésnek.... 😉
Viszont az OFP-vel kapcsolatban messze nem ez a helyzet!
A fõ probléma ott van, hogy szvsz amikor készült a játék, rájöttek, hogy a repüléshez szükséges látótávolságot, és megfelelõ terepsebességet nem tudják biztosítani (ugye a talaj feletti repüléskor fellépõ "ricegés"...). Ezért a repülõgépek terén visszavettek az igényekbõl (az OFP motor elsõ bétájában ugye egy F-14-essel lehetett a táj felett repülni, a végleges játékban maradtak a csatarepülõgépek). Ezért a jármûvekre fordított fejlesztési idõ is ehhez viszonyult (pl. a helikopterek megvalósítása elég korrekt lett), és a repülõgépekre nem fordítottak komoly figyelmet. Normális repmodelt viszont csak a motor megbuherálásával lehetne megoldani, ami ugye "civil" addonoknál nem igazán jön/jöhet össze.
Mivel a VBS Marines kieg.-ben ott a V-22 és az AV-8B, illetve az ADF kieg.-ben ott az F/A-18, én arra gyanakszom, hogy azért valamilyen szintre felhúzhatták a repmodelt...
(ugye az ADF-ben az F/A-18 AA esetén aktív radart emlegetnek...)
OFP-rol nem beszeltem csak mint pelda.
...s hogy jo e ez? Hat eppen elmegy...repulokvalami uberkatasztrofalisak...helikopterek meg "jok"...bar nekem hianyzik sok-sok manover amit egyaltalan nem lehet OFP-ben helikopterrel kivitelezni...
(bar vannak jobb probalkozasok amikben probaltak alap "repmodell"-en javitgatni..ilyen pl a BAS Littlebird, a Bo-105, a Lynx, BAS Blackhawk-ok, nagyon tetszik pl a Ka-26 is 😉)....Mi-26 is zsir...szal helikopterezgetni jo...de sajna meg elviselheto szintu repulot eddig kettot lattam: Cessna-O2a, es a CSLAII-bol az L-410...)
Bar teny, OFP nem repulogepszimulator.....