Mi volt ebédre?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
nem volt idõm!!!
😞(

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Fogyózol?

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

j0nNyKa
szenvics, 2.

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

dante3
Karalábé leves és baracklekváros gombóc! Nyami!!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

desigo
1 szelet tortát
nem egy nagy kaja😞
SHADOWEYES7
még nem ettem.......

Nando De Napoli
am rizsa 4eva, le is írtam már nem egyszer x)

acmilan | realmadrid | tottenhamhotspurs | phoenixsuns | pittsbrughsteelers

Nando De Napoli
leves meg zõdborsófõzelék rántottszelettel ^^

acmilan | realmadrid | tottenhamhotspurs | phoenixsuns | pittsbrughsteelers

Voltan
Pulykaragu leves,
paradicsomos húsgombóc petrezselymes krumplival.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

dante3
Tökfõzelék,stefánia!<#finom>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

SHADOWEYES7
rizsa,ettõl kivagyok!!!loál<#idiota>

<érti a vitzet>

DJ Skyline
rizsa <#idiota>, és sült csirke

Csabesz6
fodd expresszes kaja
zöldbableves
tavszi fözelék vagy mi😊finya ,ien röstlikrupival

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Csabesz6
😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

SHADOWEYES7
<#finom>

tök hülye vagyok,most totál megéheztem a somlóira,asszonynak szólok is,majd lebasz!!😄D

Nyami! Somlói galuska, imádom!<#finom><#finom><#finom>

desigo
nyami😊
SHADOWEYES7
adjak??????tessék.......

desigo
nekem nem volt desszert😞
SHADOWEYES7
õõõõõõõõ

tavaszi leves(ez darált hus meg zöldségekbõl áll)
töltött karaj,sült burgonya,savanyúság
palacsinta

desigo
fehérbableves
petrezsejmes burkonya + rántott csirkemell + káposztasali
roberto0915
Szezámmagos rántott pulykamell, gombás rizzsel

SHADOWEYES7
hús leves
párizsi szelet,krumpli püré

Rage47
nyaminyami, mamám csinálja a legjobbat😊)
desigo
hagymaleves
tészta,borsos tokány
SHADOWEYES7
<#eljen>

Jah, ilyet már ettem! Forgácsfánknak ismerem...nagyon finom volt.

SHADOWEYES7

Herõce--Csörögefánk

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 35 dkg liszt, 4 ek. CANDEREL édesítõpor + a szóráshoz, 1 ek. vaníliaaroma, 8 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 ek. zsírszegény tejföl (12%), 1 ek. rumaroma (vagy rum), bõ olaj a sütéshez diabetikus lekvár a tálaláshoz

Elkészítés: A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a CANDEREL édesítõport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hûtõbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettõl még díszesebb lesz). Bõ olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendõre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk CANDEREL édesítõporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.

Tipp: forgassa meg a kész fánkokat fahéjjal kevert Canderel porban!

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 darab: 78 kcal (lekvár nélkül)

1 db szénhidráttartalma 7,9g

Csöröge, és más finomságok
Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herõce, vagy nevezzék akár pampuskának. A busójáráshoz hasonlóan két, egymás mellett élõ történet létezik feltalálásának körülményeirõl. Az egyik szerint özvegy Krapfenné bécsi pék a kenyértésztát valaki fejéhez szándékozta vágni, ami azonban a kályhán lévõ fortyogó zsírba pottyant (Bécsben a mai napig Krapfennek nevezik a fánkot). Más történet szerint a csemegét Párizsban már feltalálták, csupán akkor lett ismert, amikor egy szerencsés véletlen folytán Marie-Antoinette (XVI. Lajos felesége, akit férjével együtt guillotine által kivégeztek a francia forradalom során) egyszer lovaglás közben megkóstolta egy utcai árus portékáját.
A tésztaételek közül a farsanghoz kötõdik a rétes is. Ami a húsételeket illeti, azok igen kiadósak, elsõsorban a kocsonyát és a disznóhúsból készült fogásokat említhetnénk. Nem csoda, hogy a farsanghoz kapcsolódik a megviselt gyomor „kezelésére” szolgáló korhelyleves, savanyú káposzta, utóbbit annak idején ingyen adták pár napig a kocsmárosok.

desigo
Húslevest és töltött paprikát
meg sok pogit😊
Freddy AK
Mi igazi magyar kajákat eszünk :p

Freddy AK
Töltött káposzta, tegnap meg gulyájleves.

desigo
Régen a sparhelton sütötték az asszonyok
sült tészta porcukorral megszórva
"Herõce"

Nah, ezt áruld el, hogy micsoda.

SHADOWEYES7
paradicsom leves

sertés pörkölt fõtt burgonyával,savanyuság......

ja és desszert "Herõce"

cukorborso18
rántott karfiol+ kukoricás rizs...nyami

Igazi hazai kaja lesz ma.<#eljen> (kedvencem)
Gulyásleves
Krumpliprósza sok-sok tejföllel

SHADOWEYES7
gyümölcs leves ,,hurka kolbász,petrezsejmes burgonya

desigo
Ma húslevest és milánói makarónit ettem😊
RaZoK
nem ettem meg 😊

(nem is volt ám pók csak vicceltem, igazából azért írtam mert nem volt ebéd 😊 )

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Dejóneked!<#whatever>

hotdog
<#wave>
rakott káposzta sajttal a tetején
isteni finom

desigo
nah ez eléggé gáz😞
SHADOWEYES7
<#vomit>

Jah, a nyanya múltkor csupasz kézzel szedte a savanyút az edényembe, pedig ott volt mellette a kiszedõkanál is.<#szomoru2> És gondolj csak bele, honnéd tudod, hogy mikor elmentek wc-re, akkor utána kezet mostak. Sehonnan, lehet, hogy nem is mosnak kezet. Fúj.

SHADOWEYES7
fúúú,ezek a nagy konyhai higéniák,elég kutyák!!

Azt én nem tudhatom<#nemtudom>, a szósszal csináltak valamit...annak volt furcsa íze.

SHADOWEYES7
<#ijedt>mit???

Hát nem volt olyan finom, mint máskor. Valamit nagyon elrontottak rajta a menzán.