Mi volt ebédre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
😞(
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!
acmilan | realmadrid | tottenhamhotspurs | phoenixsuns | pittsbrughsteelers
acmilan | realmadrid | tottenhamhotspurs | phoenixsuns | pittsbrughsteelers
paradicsomos húsgombóc petrezselymes krumplival.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!
<érti a vitzet>érti a vitzet>
zöldbableves
tavszi fözelék vagy mi😊finya ,ien röstlikrupival
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
tök hülye vagyok,most totál megéheztem a somlóira,asszonynak szólok is,majd lebasz!!😄D

tavaszi leves(ez darált hus meg zöldségekbõl áll)
töltött karaj,sült burgonya,savanyúság
palacsinta
párizsi szelet,krumpli püré
Herõce--Csörögefánk
Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 35 dkg liszt, 4 ek. CANDEREL édesítõpor + a szóráshoz, 1 ek. vaníliaaroma, 8 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 ek. zsírszegény tejföl (12%), 1 ek. rumaroma (vagy rum), bõ olaj a sütéshez diabetikus lekvár a tálaláshoz
Elkészítés: A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a CANDEREL édesítõport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hûtõbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettõl még díszesebb lesz). Bõ olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendõre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk CANDEREL édesítõporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.
Tipp: forgassa meg a kész fánkokat fahéjjal kevert Canderel porban!
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 darab: 78 kcal (lekvár nélkül)
1 db szénhidráttartalma 7,9g
Csöröge, és más finomságok
Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herõce, vagy nevezzék akár pampuskának. A busójáráshoz hasonlóan két, egymás mellett élõ történet létezik feltalálásának körülményeirõl. Az egyik szerint özvegy Krapfenné bécsi pék a kenyértésztát valaki fejéhez szándékozta vágni, ami azonban a kályhán lévõ fortyogó zsírba pottyant (Bécsben a mai napig Krapfennek nevezik a fánkot). Más történet szerint a csemegét Párizsban már feltalálták, csupán akkor lett ismert, amikor egy szerencsés véletlen folytán Marie-Antoinette (XVI. Lajos felesége, akit férjével együtt guillotine által kivégeztek a francia forradalom során) egyszer lovaglás közben megkóstolta egy utcai árus portékáját.
A tésztaételek közül a farsanghoz kötõdik a rétes is. Ami a húsételeket illeti, azok igen kiadósak, elsõsorban a kocsonyát és a disznóhúsból készült fogásokat említhetnénk. Nem csoda, hogy a farsanghoz kapcsolódik a megviselt gyomor „kezelésére” szolgáló korhelyleves, savanyú káposzta, utóbbit annak idején ingyen adták pár napig a kocsmárosok.

Nah, ezt áruld el, hogy micsoda.
sertés pörkölt fõtt burgonyával,savanyuság......
ja és desszert "Herõce"
Gulyásleves
Krumpliprósza sok-sok tejföllel
(nem is volt ám pók csak vicceltem, igazából azért írtam mert nem volt ebéd 😊 )
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
<#wave>#wave>
isteni finom