Mi volt ebédre?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terensz
Nem ebéd volt, hanem vacsora, és nem ma, hanem tegnapelõtt :-)
Viszont: jóak volt :-)

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

vizes
Sült hurka, sült kolbász, tepsis krumplival + cékla.
Ital: Metaxa, sör.
Gyümölcskenyér.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

SHADOWEYES7
halászlé
rántotthal,burgonyasaláta,majonézes saláták...
töltöttkáposzta
rántottszelet

1000 féle süti

sör,bor,pálinka,forraltbor, stb...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

morcosqtya
Lasagne, Camembert sajt, bejgli, light Cola. 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

smith09
Tegnap :

Ebéd : Kolozsvári rakott káposzta , siólé.
Vacsora : sült krumpli, fûszeres tarja, sütemény
georgesmatyas
Zöldborsó leves
sült kacsa párolt kápi, rizs
pezsgõ
kedvenc szelet

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

vacsora halásazlé<#rinya>
és rántott tonhal<#taps>

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Desiderata
halászlé
desigo
vacsi pedig
pálinka
mézes-chilis sült csirkemell rizzsel
bacönbe tekert csirkemáj lilahagymás krumplisalátával
Töltött káposzta

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

V43 1105
Tárkonyos - tejszínes pulykaragu leves
Sült csirkemell mustárosan bélszin, hátszín , fasírt
Krumplipüré, párolt zöldségek hada, rizs, majonézes - lilahagymás krumpli saláta, francia saláta, kaszinótojás, kukorica saláta, répa saláta
Sütemények, muffin

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

desigo
Boldog karácsonyt nektek !

Az ebéd halászlé volt meg mákos és diós bejgli.
Vacsora késõbb 😊
Ma pedig rumos-mazsolás gesztenyeleves
hal, még nem tudom milyen formában hercegnõburgonyával
vakondtúrástorta

Igen, nagyon finom!

smith09
Az ebéd frankfurti leves volt, meg fánk !
Most pedig langallót eszek !
Vacsorára pedig kolozsvári rakottkáposztát és teát iszok hozzá !
desigo
itt milánói makaróni és mézeskalács dióval a tetején
Terensz
Ez volt a mai:

georgesmatyas
Disznóvágás volt. Kb ezek:

sült pecsenyehús, sült hurka, sült kolbász, agyvelõvel és vesével töltött hús, valami "érdekes" ragu, krumplipüré. És volt toros-káposzta is, de abból csak 1-2 falat ment már le. Mézes sütemény és tea+pálinka.
Enyhe ételmérgezést kaptam, mára hevertem ki és mertem elõször tepertõt/disznósajtot/házi májkrémet enni. De a kaják nagyon jók voltak.

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Narxis
blöeh 😄 én nem ettem volna meg sehogy, nem szeretem az ilyen húsféléket, nem tom hogy mondják...vadhús?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

desigo
kaptam egy frissen lõtt õz gerincét
gusztán nézett ki még nyersen is szerencsétlenje 😊
Narxis
Sonkával töltött, rántott pulykamellfilé, hasábburgonya

desigo
spagetti paradicsomos szósszal
diós,mákos bejgli
SHADOWEYES7
marhahúsleves
sültcsirkecomb,burgonyapüre
somlóigaluska

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Narxis
Istenifinom. 😄 Én nem tudom megcsinálni, azoktól kaptam akiktõl rendelem az ebédet.

vizes
<#wow2>

Banánleves???

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Banánleves
Rántott hús, burgonyapürével
Tejcsokis profitterol

desigo
töltött káposzta jó sok tejföllel
mogyorós kürtõskalács
morcosqtya
Köszi!

Nem diéta ez az enyém, inkább csak változtatni szeretnék (újra) a táplálkozási szokásokon, azaz a meglévõ (rendszertelen és rossz) étkezéseimbe egy kis rendszert (és egészséges elemeket) csempészni, anélkül, hogy teherré válna a betartás és a rutin kényszere.

Terensz
Végülis a leglényegesebb különbség ez:

"Fontos különbség, hogy a kefírben sokkal nagyobb arányban alakul át a tejcukor tejsavvá, mint a joghurtban, így kefírt még a tejcukorra (laktóz) érzékeny személyek is fogyaszthatnak. Az élõflórás - azaz baktériumokat és gombákat tartalmazó - kefír jótékony hatásainak hátterében az emésztés elõsegítése áll. A bél baktériumflórája ugyanis betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, ilyenkor a savanyú tejtermékekben lévõ baktériumok újra benépesíthetik a beleket. A kefír több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej, ezáltal még egészségesebb."

Forrás

Nem mindig az a jobb termék, ami kevesebb kcal energiát tartalmaz. De fogyókúrás diétáról beszélve annyira elenyészõ a különbség aközött, hogy iszol 2 dl joghurtot, amiben van 20 kcal energia, aminek 10%-a laktózból, azaz szénhidrátból származik (fogyókúra szempontjából a legrosszabb tápanyag), 90% pedig fehérjébõl, vagy iszol 2 dl kaukázusi kefirt, amiben van 35 kcal energia, ami 99%-ban fehérjébõl származik. Így azt javaslom, mindenki válassza azt, amelyik számára nagyobb élvezeti értékkel bír :-) Én imádom a kaukázusi kefirt, ezért azt iszom :-)

És ne feledd: fogyókúra alatt még a negatív kalóriás cuccokból (káposzta, zeller, cékla) sem szabad sokat fogyasztani, így a savanyú tejtermékekbõl pláne nem. Napi max 6-7 dl, és nem egyszerre.

Zab-, búzakorpa simán mehet hozzá.

morcosqtya
OFF

Mi az elõnye (amennyiben van) a kaukázusi kefírnek a natúr joghurttal szemben?
Én is rászoktam, napi 0,5-1 l kaukázusi kefírt megiszom, nass helyett is, elég jól rendben tart, de a natúr joghurtban kevesebb a kalória ha pusztán a számokat nézzük.
(Zab/búza korpával enném a továbbiakban.)
Gyanítom azonban, hogy annyit nem számít az a néhány Kcal különbözet, szempont lehet viszont az probiotikus / preb. kultúrák eltérõ hatása az emésztésre..
Te miért döntöttél pont a kefír mellett?
Ha konkrét alapja van valami forrást tudsz adni?
Köszönöm!

smith09
Mai ebéd:
Zöldségleves
rakott krumpli
víz
Terensz
Nem tudom, van-e neve :-)

Reggelire 1 kornspitz-t tolok 1 350-es kaukázusi kefirrel, nap közben ha picit is éhes vagyok, eszek egy kis mandarint, vagy 1 almát. Délben kb amit lentebb írtam, este pedig egy pici zöldköretet, ami délrõl maradt. Inni fõleg csapvizet vagy szénsavmentes ásványvizet szoktam. Üdítõt semmiképp. Néha picit csalhatsz. Mondjuk kéthetente ha nagyon megkívánsz egy tiltott dolgot: edd meg.

Nagyon figyelj arra, hogy ne érezz kínzó éhséget. A szervezeted ilyenkor leáll a zsírégetéssel. És sportolj. Neten keress rá: aerób edzés. Számítsd is ki a zsírégetõ pulzustartományt, és kardiózás közben maradj is ezen. Sokat segít, és így nem lesz plöttyedt a bõröd, mikor lefogysz. Néha láttam elvetemülteket, akik nagy pocakkal elkezdtek rohanni a futópadon, mint az õrült. Õk telibe izmot égetnek ilyenkor.
Azt a 20 kilót lazán le tudod adni 2-3 hónap alatt.

V43 1105
Milyen diétát tolsz? 90kg vagyok, 70 voltam .. jó lenne fogynom 😞

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Terensz
Mondjuk az sem mindegy, hogy mennyi idõ alatt. Én kb. 5 hét alatt dobtam le 20-at. (110->90). Most másfél hete változatlan étrend mellett (napi 1000-1200 kcal) 1 kiló sem ment le, kb újabb 1 hét után fog majd megindulni kb. 83-85-ig.
70 a cél, én szórakozásnak fogom fel :-) Persze egy jó pizzát azért betolnék szívesen :-)

V43 1105
Próbáld ki a rakott zöldséges tésztát.. geci jó 😄

desigo
Üdv

Én ma tagliatelle tésztát fõztem ki és csípõs arrabiata szószt öntöttem rá meg parmezán sajtot reszeltem rá.

Én amióta nem vacsorázok és kevesebb húst eszek fogytam vagy 6 kilót. <#buck>
Terensz
Üdv! Most találtam rá a topicra. Természetesen: fav :-)

Ma is zöldköret + 2 pici szelet sovány afrikai harcsa lesz a menü vecsési savanyúkáposztával.

Kicsit unom már a diétás étrendet, de vezekelni kell azért a 4 éves zabálásért és kóla-fogyasztásért :-/

jhetedikj
1 db sajtburger

anno 1987

Narxis
Kijevi csirkemell (bundázott csirkemell, szerecsendiós, sajtos fûszervajjal töltve), burgonyapüré

SHADOWEYES7
Egészségedre!

nálunk ma lófasz volt az ebéd
a kókuszos rész az jó lehet de én a curry-t nem szeretem! egyszer volt currys csirke de a currynek az íze valahogy nagyon nem jött be

rakott krumpli volt a mai ebéd.
desigo
Hathi indiai kifõzdében

Corma chicken (kókuszos, gyömbéres csirke) currys rizzsel
Burfi (kókuszos szelet)

van elég jó választék az árak sem vészesek
Ibuki
Upsz bocs ezt nem ide akartam.
Nálunk Spaghetti volt az ebéd 😊

Spirito Juve!

Ibuki
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_09/kajt.gif

Spirito Juve!

rántott pipi
tökfõzelék
pipibõl leves
zserbó
desigo
gulyásleves
aranygaluska
narancsos-fûszeres csirkemell

móricka sütemény <#vigyor2>

Narxis