Görkori
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ára 1 szet (4db) kb 3000-6000 Ft, de ez nem biztos
Kerék fõb jellemzõje puhasága és a nagysága.
Sajnos a fitnesz k2 korim kezd nagyon szarakodni csapágyat kéne benne cserélnem. Olyan érzés amikor korizok vele mintha tapadna az aszfalt.
Minthogyha valamilyen gélbe mennék (vánszorognék vele). Bár ennek is meg van a maga elõnye, izmosabb lesz a lában sokkal többet kel hajtanom magam, hogy haladjak😊
Minthogyha valamilyen gélbe mennék (vánszorognék vele). Bár ennek is meg van a maga elõnye, izmosabb lesz a lában sokkal többet kel hajtanom magam, hogy haladjak😊
Ha jó a fitnesz vagy hockey korid nyugodtan ugradhatsz lépcsõzhetsz vele, ki fogja bírni. Egyébként fitnesz korival én sokkal jobban tudok ugrálni mint agróval. Ennek egyetlen oka van sokkal könnyebb.
Szia mike mikor lesz göri találka? ma, vagy holnap?
Ha ma és gondolod elmegyek veled oktatni egy kicsit😊
Ha ma és gondolod elmegyek veled oktatni egy kicsit😊
Mike, ha nem akarsz egyedül gurulni, akkor nézz el esténként az Erzsébet térre, ott szoktak lenni korisok, sokan, és jó fejek, meg olyan 30 körüliek. Szeptembertõl újra pesten leszek, én is oda fogok kijárni 😊.
Az én rocesom teljesen mûanyag, de pl régen az útpadkáról leléptem, most meg simán leugratok róla, és nincs semmi baja. Mondjuk a hivatalos oldal szerint nem sima mûanyag. Van pár szegedi srác, akik azt mondják hogy az alu sínnel gyorsabban lehet menni. Na mondjuk én ezt nem értem, de ha õk mondják...
Amúgy friday night skate miatt vettem én is kereket, és amikor elindultam, én is fostam, fõleg a hídon, de azóta már tudom kontrollálni a sebességemet. Még jó hogy a régi csapággyal használom, mert ha újat raktam volna bele, biztos ott haltam volna meg.
Amúgy friday night skate miatt vettem én is kereket, és amikor elindultam, én is fostam, fõleg a hídon, de azóta már tudom kontrollálni a sebességemet. Még jó hogy a régi csapággyal használom, mert ha újat raktam volna bele, biztos ott haltam volna meg.
Hajdú-Bihar
teljesen jó a mûanyag
nem törik el
csak késõbb lett divat az aluminium
nem törik el
csak késõbb lett divat az aluminium
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
nekem is olyanom van.hát egy hónapja van meg remélem azért bírja még egy ideig.csak a csapágy hát nem tudom...😄
jah, a csapágy sem ABEC szériákból van, hanem valami angol gyártmány
Rollerblade Macroblade korim van, vagy tízéves modell, de eddig kiválóan teljesített:-D
Az "alváza"(vagy hogyishívják, ami a kerekeket tartjaXD?) sajnos nem fémbõl van, hanem egy erõsebb mûanyagból
a kerék küllõs, zselés, 82A keménységû és 76mm-es
asszem ennyi a lényeg, ha vmi infó még kell, szólj
Az "alváza"(vagy hogyishívják, ami a kerekeket tartjaXD?) sajnos nem fémbõl van, hanem egy erõsebb mûanyagból
a kerék küllõs, zselés, 82A keménységû és 76mm-es
asszem ennyi a lényeg, ha vmi infó még kell, szólj
hát tegnap ez volt
alig használt kori
82-es kerekek, abec7, megvettem az akkori (2 éve?) csúcsmodellt
megy mint állat én meg fosok, alig birok vele megállni lejtõn (mondjuk hídról lejövet), begyógyultam egy kerékpárosba is tegnap
szánalmas volt 😞
alig használt kori
82-es kerekek, abec7, megvettem az akkori (2 éve?) csúcsmodellt
megy mint állat én meg fosok, alig birok vele megállni lejtõn (mondjuk hídról lejövet), begyógyultam egy kerékpárosba is tegnap
szánalmas volt 😞
van agro korim is, városban jobb, bár olyan mint két betooncsizma
de nem szoktam vele uglni, korláton csúszkálni
öreg vagyok én már ehhez 😊
99-2000 környékén sokat koriztam, azóta szinte semmit, felszedtem vagy 6-8 kiló pluszt (sok sör ugye 😊 szal...
aztán idén elõszedtem
próbálom rávenni a régi haverokat, de nem nagyon akaródzik neki, egyedül meg szar
egy aero 10-esem van meg egy TRS ACCESS
galériámban van róla fotó
de nem szoktam vele uglni, korláton csúszkálni
öreg vagyok én már ehhez 😊
99-2000 környékén sokat koriztam, azóta szinte semmit, felszedtem vagy 6-8 kiló pluszt (sok sör ugye 😊 szal...
aztán idén elõszedtem
próbálom rávenni a régi haverokat, de nem nagyon akaródzik neki, egyedül meg szar
egy aero 10-esem van meg egy TRS ACCESS
galériámban van róla fotó
Szerinted mennyit bírnak mondjuk ugratás szempontjából? merthogy fitnesszel nem ajánlott az ugrálgatás, de azért egy hoki-görkori sem ér fel egy aggresszívval. Nem szándékozom 50 centikrõl leugratni, de azért jó tudni, ha nem törik el egykönnyen az ember alatt😄
Pesten sok srácnak (és lánynak 😊 van kokigörije. Szerintem jók azok, bár még nem próbáltam. Nekem még mindig a legelsõ rocesom van, tescoban vettem 😊). De most powerslide kerekek vannak rajta, és igencsak jól gurul. 😊 Ha még csapágyat is vennék újat, akkor nem is tudnék megállni 😊.
Én idén nyáron kezdtem el görkorizni, minden nap vagy 2-3 órát gurulok. Egy hoki-görkorim van, de szerintem van olyan jó, mint egy fitness, és jobban is "gurul", mint egy agro. Jó lenne Budapesten görkorizni, vannak nagy terek, de mivel vidéki vagyok, ez nem lehetséges😊 Mike, ha meg szabad kérdezni, te milyen "stílusban" görkorizol: street, vagy maradsz a fitness-nél?
mostanában elõkapartam a korijaimat, és gurulgattam kicsit Bp-n
jó 5 év kihagyás után megdöbbentõ mennyire béna lettem
jó 5 év kihagyás után megdöbbentõ mennyire béna lettem
nincs mit, nagyon szívesen:-)
Bocs, Mike, nem láttam, h írtad, hogy tegyem fel a linket. ez a YouTube-hoz hasonlóad mûködik, csak itt le lehet szedni .wmv-ben a fájlokat: www.thatvideosite.com
Ez lesz az, köszi!
heel-toe :-)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
értem mire gondolsz, de nem tudom hogy van-e neve külön. Az a poén hogy nekem az csak úgy megy hogy a bal lábam van elöl, annak a sarkán, meg a hátsó -jobb- lábam orrán megyek. Fordítva nem 😊.
De ha pestiek vagytok, és jó trükköket akartok látni élõben, akkor esténként nézzetek ki az Erzsébet térre, mert ott van jó pár srác akik nagyon tudnak, és jó fejek is. Ja meg persze péntekenként Friday Night Skate a városban. Sajnos nyáron vidéki vagyok, de szeptembertõl én is újra pesten gurulok. 😊
De ha pestiek vagytok, és jó trükköket akartok látni élõben, akkor esténként nézzetek ki az Erzsébet térre, mert ott van jó pár srác akik nagyon tudnak, és jó fejek is. Ja meg persze péntekenként Friday Night Skate a városban. Sajnos nyáron vidéki vagyok, de szeptembertõl én is újra pesten gurulok. 😊
mi a neve annak a "trükknek", amikor az egyik lábadon elsõ keréken, másik lábadon hátsó keréken gurulsz (egyszerre)?ha értitek, mire gondolok😄 köszi!
Fordíts befelé a korijaid orrait, és oldalirányba kezd lassan szétnyomni. Ennek hatására elindulsz majd hátrafele. Ha már nagy a terpesz, akkor a sarkaidat kell befelé manõverezni, és összehúzni a lábaidat. Ezt ismételgetve majd haladsz. Késõbb már az is menni fog hogy az egyik lábon támaszkodsz, és a másikkal löksz 😊.
Én is tisztára zavarban voltam emiatt, de most már megy, és nem tudnám megmondani hogy hogyan csinálom! 😄
Nem kell éles kanyarodás amúgy, elvileg lehet úgy is hogy lassan átpakolgatod a lábadat. Azért tudom, mert van egy trükk, amit eagle-nek hívnak, hogy kifelé állnak a lábaid, és oldalirányba mész, és ezt szoktam gyakorolgatni, de mindig az a vége hogy a haladási irányba álló lábamat visszazárom a másik mellé és akkor hátrafelé gurulok. De amúgy rendesen nem így szoktam megfordulni 😊).
De amúgy fordulás nélkül tudsz hátrafele menni?
Én így kezdtem gyakorolgatni, aztán ment jobban is. Meg külön a megfordulást, és már csak össze kell kötni a kettõt 😊.
Nem kell éles kanyarodás amúgy, elvileg lehet úgy is hogy lassan átpakolgatod a lábadat. Azért tudom, mert van egy trükk, amit eagle-nek hívnak, hogy kifelé állnak a lábaid, és oldalirányba mész, és ezt szoktam gyakorolgatni, de mindig az a vége hogy a haladási irányba álló lábamat visszazárom a másik mellé és akkor hátrafelé gurulok. De amúgy rendesen nem így szoktam megfordulni 😊).
De amúgy fordulás nélkül tudsz hátrafele menni?
Én így kezdtem gyakorolgatni, aztán ment jobban is. Meg külön a megfordulást, és már csak össze kell kötni a kettõt 😊.
Számomra az rejtély hogy hártafele hogy lehet menni😄
Azt nem értem hogy azt hogy csinálják hogy mennek elõre aztán egy éles kanyarodás után már hátrafele gurulnak.Hogy kell a súlypontot áthelyezni?
Azt nem értem hogy azt hogy csinálják hogy mennek elõre aztán egy éles kanyarodás után már hátrafele gurulnak.Hogy kell a súlypontot áthelyezni?
Elõbb-utóbb úgyis száguldozni fogsz, és akkor semmit nem ér majd a sarokfék, szóval muszáj lesz ilyen kerékgyilkos megállást alkalmazni. Amúgy én úgy tudom hogy a hockey kerekek puhábbak mint a sima fitness.
jajjj! most látom, ezek mind kerékgyilkos megállások!XD nah mind1, bízok a korimban, hátha a hockey-kerekek jobban bírják a hagyományosnál😄
köszönöm szépen a videókat, ezek jól fognak jönni😄 amúgy ha nem a féket használom én is spin-nel állok meg, vagy esetleg az egyik lábamat keresztbe teszem;bár ez nemigen tesz jót a kerekeknek😄 estleg még a síelõkhöz hasonlóan lassítom magamat
Itt vannak rövid videók a fékezésekrõl. Igaz hogy azt írja hogy nem szabad levenni a sarokféket, azt nem írja oda hogy miért is nem, szal ne hallgass rá 😊)
A spin stop dolgot meg nem javaslom, mert ha nagyobb sebességgel mész, akkor csúnyát lehet esni ha esetleg megcsúszol egy ilyen spin stop közben.
A spin stop dolgot meg nem javaslom, mert ha nagyobb sebességgel mész, akkor csúnyát lehet esni ha esetleg megcsúszol egy ilyen spin stop közben.
Szerintem egyáltalán nem biztonságos. Gyakorolj egyéb fékezési módokat is, és ha már jól mennek akkor nem fog hiányozni a sarokfék, csak zavarni. Nagy sebességnél pl semmit nem ér, csak a stabilitást rontja, hiszen 3 kereket buksz a dolgon 😊
azér jól jön néha, sztem csak az a legbiztonságosabb, bár nem vagyok profi😊
Én is akkor szedtem le a fékemet, amikor beakadt egy kavics közé, meg a hátsó kerekem mögé, és elnyaltam 😊 Meg szerintem sarokfékkel pl nem lehet rendesen megtanulni koszorúzni sem.
Fékezni meg megállni hóekével, t-stoppal, meg powerslidedal szoktam. 😊
Fékezni meg megállni hóekével, t-stoppal, meg powerslidedal szoktam. 😊
csomó problémát okoz a fék, megállni meg meg lehet nélküle is
ok, csak sajnálom, h ilyen hamar elkopnak a fékek; kerekek szinte semmit se koptak, pedig forogtam jobbra-balra, a fék viszont viszonylag hamar elfogyik, pedig igyexem ritkán használni
figy, ha már találtál jó linkeket, akkor feltennéd ide?
köszi szépen
köszi szépen
vidd be a koridat a boltokba, és rápróbálgatjátok az eladóval az összes féket ami a boltban van. 😊)
ok, ez gyors válasz volt😄