Görkori

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocs a kérdésért, de ha szerelhetõ a csapágy, akkor magától "kiesik" a kerékbõl, vagy valamilyen szerszámmal kell kiszedni?
predator1982
de gondolom nem izzadtál meg a nagy melegben😄DDDDDDD

pred

predator1982
az durva, hát nálam egyenlõre csak imbikulcs😄 de igen teljesen igazad van. mondom én rettenetessen felháborodtam, mert nagy szükségem lett volna segitségre, de még jó hogy megõriztem a hidegvéremet, mondjuk akkor max cipõre váltok😄

pred

jbal
na a tegnapi vizesmenet nem tett jót a csapágyamnak😄

amúgy nálam az imbuszkulcs mellé már figyel egy csavarhúzó, tartalék tengely, 6*30 -as laposfejû csavar, alátéttel meg anyával :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

a Hervis egy populáris szemét (annak ellenére, h a sajátomat is ott vettem :-)). csak szezonális termékeket árulnak, amelyeknek a színvonala, évrõl-évre megy lejjebb. terméktámogatás az nuku, az eladók többsége se ért hozzá. de Levi's farmer 20 ezerért az van.
kezd lassan olyan lenni, mint a legtöbb plázás üzlet: van póló, cipõ, esetleg egy-két focilabda, és már "sportboltnak" nevezik magukat...

predator1982
amikor nekem csapágyproblémám volt, akkor még nem volt decatlon, hát gondoltam bemegyek a Hervisbe, de tényleg nem tudták hogy mit is akarok, nagy csalódás volt ez nekem, ráadásul sürgõs segitségre lett volna szükségem, de mindegy ne ragozzuk. lementem a mister minitbe, és ott pikk pakk az egyik kerekemmel pótolták a hiányzót, megmentettek, végül is eljutottam oda ahová akartam, de mondom ha lett volna nálam imbuszkulcs, nem lett volna gond, magam is megoldom, na azóta mindegyik táskámban van😄DDDD

pred

én anno a Decathlonban vettem új kerekeket, ott lehetett csapágyat is kapni (ILQ szabványt is)

Mike at home
nem is okoskodott

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

predator1982
dehogy sértõdöm, miért tenném? mert valaki okoskodik? hát ez jó, amúgy Mikenak igaza van😄DDDDDDD

pred

mumpic
jó, nyertél... 😄D

Mike
vedd le a zoknit is 😊))))

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

mumpic
Ha szakad akkor el sem indulok, de ha gurulás közben szakadt rám, akkor nem fogok zokniban csattogni.

Mike
ha szakad az esõ, leveszed a korit

mumpic
Nem kioktatás volt, de sértõdj meg nyugodtan. Másik, saját csapágyam volt fixre beállva, és a wd40nel kimosva újra forgott.

predator1982
az egy repedt fingot nem ér, de ezt én is tudtam. ideig óráig jó, de aztán szar az egész, de köccke a kioktatást

pred

mumpic
Na, ilyenkor, ha épp korizol, és akkor szakad rád az esõ, akkor simán elõfordulhat hogy beáll a csapágy. Ilyenkor érdemes szétszedni, és mondjuk wd40-nel kigyógyítani. Nem csak hülyeségbõl vannak szerelhetõ csapágyak.

predator1982
na ja, meg roppant költséges kicseréltetni utána a csapágyakat, fõleg hogy bemész a sportboltba, és azt sem tudják mirõl beszélsz😄DDD

pred

jbal
ja az a baj hogy csúszik nagyon a kerék😞

predator1982
Na emberek most kell elmenni korizni, aki szarrá akarja vágni a csapágyát, de akar egy veszettet száguldani, meg oldalirányba csúszkálni, hát melegen tudom ajánlani most induljon neki. Fékezés kizárva, úgyhogy egy nagy adag vakmerõséget is vigyen magával az illetõ<#vigyor2>

pred

Mike
ja ok

arról írtam 😛

Mike
Dunagurit ismeritek?

Mike
a villamoson? pedig ott nem nagyon szólnak, buszon hamarább

van egy nagyobb túra (~35 km) Zebegény és Göd között, Zebegénybe vonattal szoktunk elmenni a nyugatiból

jbal
ja az offroad korik.
vonatra?😮
én meg a balatonon nem mertem lemenni fonyódra h aztán visszajöjjek vonattal:d

én vonatra szálltam vele :-)

egyik ismerõsömnek olyan korija van, h a sínt le lehet szedni, és a "csizmát" simán tudja cipõnek használni. egyszer a Tescoban kiakasztott vele egy õrt 😄

jbal
én meg villamosra akartam vele felszállni:ddddddddddddddddd

Mike
de
bár én egszer végig fogok caplatni zokniban az egyik plázában, miután levetették velem a korimat 😊

jbal
hát én meg tudok állni de olyan nagy lejtõkbe nem merek belevágni😄
meg itt az embereket nem igazán kell kerülgetni meg ha kell az se olyan izgalmas.cipõt nem szoktatok biztonság kedvéért vinni?😄
mer unalmas mindig ugyanazon az úton lemenni néha legszívesebben odateleportálnám magamat egy helyre és onnan indulnék el 😊

predator1982
én imádom az enyémet, és csak gyakorlás meg bátorság kérdése hogy meg tudsz e vele állni, de ezt te nagyon jól tudod

pred

Mike
én is amiatt vettem, mert érdekelt, milyen egy agrokori

Mike
de
ehhez képest egyesek még ugrálnak is vele 😊
mondjuk én nem
de városban szerintem az agro jobb, legalábbis most, sok évnyi kihagyás után úgy érzem
a fitness korim 82mm-es abeC7-es csapággyal, alig birok vele megállni, városban az embereket kerülgetni, lejtõn gyorsul mint állat (legalábbis nekem most túl gyors)
meg az a bajom spec ezzel a bajom, hogy keskenyebb lábuakra szánták, illetve nem fogja eléggé a bokámat, igazából gyors haladásra jó, mondjuk úttesten (de ez tök szubjektív, kinek mi jön be, hogy tudja használni)

jbal
az agró nem túl súlyos?😄
nem tudom milyen érzés lehet vele menni
régi noname korcsolyámnak meg kivettem a középsõ két kerekét😄

Mike
nekem ilyen van:

bár ez utóbbi asszem el akarom adni, alig használtam cc 30k-ért

predator1982
jól néz ki. a párom agressziv korija piros, hát mit ne mondjak nagyon vagány, ki hinné hogy pasis koriban is lehet a piros vagány😄 bár az enyém kék, az elsõ meg fekete volt. álom szép volt amig meg nem kopott

pred

jbal
az enyém piros.
ilyen

Mike
szép darab

jbal
:ððð

predator1982
hát akkor nem tom, én meg nem mondom milyenem van, de ha mike megmondja, neki ugyanolyan van😄 de mondom semmi gond vele. nekem az elõzõ korim volt Roxa, négy évig birta a strapát, de szerencsétlen már úgy is nézett ki a negyedik év végére, kilehelte a lelkét. az öt éve volt 23000, a mostani 45000

pred

jbal

jbal
Roces SK2

Mike
figy, anno rengeteget szenvedtünk a csapágyakkal, szétszed kimos, összerak, ilyen kence, olyan kence, stb, soha nem lesz olyan mint amikor új, ugyanúgy zörög, ugyanúgy lassú

predator1982
milyen korid van??

pred

predator1982
egy évesek, és már most szarok? akkor drága te nagyon szar korit vettél, vagy még nálam is jobban ölöd😄, bár isten ments hogy bárkiét is leszóljam, kérem nem félreérteni😄

pred

mumpic
A szerelhetõ csapágyakat igenis szokták tisztítani. Persze van aki tojik rá. Én azért tojok rá, mert nem szerelhetõ csapágyaim vannak, több mint egy évesek, és újat kéne már venni. 😊)

Azt mondják az okosok, hogy leszeded a porvédõt, aztán wd40nel kimosod, majd valami takony halmazállapotú kenõanyaggal kezeled. Porvédõ vissza, csapágy kerékbe, kerék koriba. 😊

jbal
enyém is megy jól csak rögeszméket gyártok😄

predator1982
ja meghát a megoldás a szar korira, az új, az enyém megy mint álom, nem is gyorsulhatna jobban<#crazya>

pred

predator1982
nekem már két csapágyam szállt el, úgy, hogy alig birtam megfogni annyira átforrósodott, bementem az egyik Hervisbe, hogy ki kéne cserélni, azt sem tudták mirõl beszélek<#szomoru1>de aztán ki lett cserélve az egyik kereket rakták be helyette. másnap ugyanigy jártam, de akkor már volt nálam imbuszkulcs, és szétszedtem magam. na ennyit a koszos csapágyakról, azóta az összes tatyómban van imbikulcs<#vigyor2>

pred