Görkori

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
vezetni vezettem már, azzal nincs gond. csak neki kell durálnom magam, és igen, nemem lány, de ez nem tükröz semmit

pred

Mike at home
hát ha edzõ üvölt veled, végül is ott lehet hagyni
csakhogy akkor nem jársz edzésre
másrészrõl az edzõk sem a felnõtekkel üvöltenek

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

balumaci
hölgyem, tessék elõtte elmenni gyakorolni báttyóval\apuval\öcsivel\baráttal, hogy legalább a technikai része jól menjen a dolgoknak, akkor legalább már csak arra kell majd figyelni, hogy piros nem, zöld igen, meg, hogy stop táblánál megáll 😄

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

jbal
Neme: lány
😮OOO 😄DDDDDD

predator1982
az fura, szerintem ha az én fejemet leüvöltené emiatt valaki, addig lenne fogsora😄 én elkezdtem tavaly a jogsit, hát be kéne fejeznem, és én attól félek, hogy valami agressziv állatot fogok ki oktatónak, és hamar megverem, nemigen tûröm jól ha kioktatnak, meg lehet azt rendessen is beszélni, ha valaki valamire oktatja a másikat, igenis legyen meg hozzá a türelme, nemiga?

pred

Tényleg leüvölti? LOL!
mumpic
némelyik speed korihoz adnak féket, csak az edzõ leüvölti a fejed ha meglátja ^^

de pl a freeskate korikhoz sincs fék, viszont abból is van olyan amihez adnak. Mondjuk az megnézném hogy ilyeneket hogyan tudnának fékes korival kivitelezni. 😊

Mike
agro korikon pl. egyáltalán nincs fék
speed korikon sincs
csak a szabadidõ korikon

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
alapból szedje le, ne is használja soha.

Mike
annyira nem eszi a T fék a kereket mint maga az hogy haladsz vele
fõleg az érdes autóút, ami vidéken van, eszi meg a kereket
a kerék fogyóeszköz, el kell fogadni
annyira egyébkétn meg nem vészes a kerekek figyása, simán kibírnak 2 évet legalább

Mike
jaja, mint amikor én felnyaltam miatta az aszfaltot, egy elég hosszú és felettébb esztétikus vércsíkot húzva az arcommal. addig nagy fékbarát voltam, akkor aztán leszedtem. Azóta nincs egyik korimon sem fék

Ebben viszont teljes mértékben egyetértek.
predator1982
mondom én úgy kezdtem, hogy levettem, mind a két korimról, ott áll a dobozban zsir újjonan, de ti tudjátok, én azt sem tudom hogyan kell vele fékezni, soha sem volt, és soha nem estem el emiatt, mert nem tudtam megállni, valszeg az elején nem fog száguldozni, és forgalmas úton sem fog gyakorolni, de naon fasza, ha nem adod fel, akkor jövõre el kell menni a görkoris felvonulásra, naon fasza😄DDDD

pred

mumpic
Ne szedje le, de akkor gyakoroljon más fékezéseket is, mert elõbb utóbb menni megtanul, csak majd a megállással lesznek gondjai, és majd néz ha fékezne de helyette csak bukik, és akkor végre leveszi 😛. 😊

Az igaz, hogy koszorúzni nem a legjobb vele:-) Mondjuk nekem már annyira elkopott a fék, hogy simán le lehet vele ugrani a padkáról anélkül, hogy beakadna. Most, hogy mondod, hogy volt, akinek belenyírt egy sávot a kavics, én is kezdek félni, mert az átlagosnál közelebb vannak a kerekek egymáshoz(hoki-kori😊
Mindenesetre balumacinak én nem ajánlom, hogy leszedje a féket az elején, elvégre nem véletlenül rakják rá a fitness-korikra.
de mondom, én nem értek hozzá, csak tapasztalatból mondom😊
Üdv
mumpic
aszimmetrikusan lehet csak miatta koszorúzni, beakadhat -> láttam olyan kereket, hogy hiányzott belõle egy sáv, amit egy kavics nyírt bele, ahogy beakadt közé és a fék közé. Valamint fenn is akadhat a járdaszegélyen, emelett hozzászoksz, és ha egyszer mégis leszereled, akkor majd meglepõdsz ha nem fékezel mikor emeled a kori orrát 😄.

Háth, én nem tudom, sokan mondják, hogy le kell a féket szedni, s bár én nem vagyok hozzáértõ, nekem az elején azzal volt a legegyszerûbb megállni. Ennek a használata egy idõ után persze ritka lesz (én is csak kb.10%-ban használom), és szerintem a fék csak akkor veszélyes, ha
- nagy sebességgel mész
- még vadonat új, s nincs egy kicsit se bekopva.
másrészt pedig kíméli a kerekeket.
Végül még annyit, hogy én úgy szoktam megállni, hogy hóekével lassítok, majd ha már elég kicsi a sebesség, megfordulok 180 vagy 360°-ba. a T-féket hanyagolom a "kerékgyilkossága" miatt, a normális fék pedig jól jön néha - szerintem...😊
predator1982
ez a te specialitásod😄DDDDD

pred

Mike
meg van a bokorva vetõdés
ami pl. még mindig jobb, mintha elütnének

predator1982
ahogy mondjátok, amúgy ha kopik a kerék, csak meg kell forditani, és igy tudsz vele kicsit spórolni, nekem megy😄DD

pred

mumpic
Nagyon sok fékezési technika van, amit leírtál azt T féknek nevezik. Ha tudsz síelni, akkor onnan átveheted a hóekézést, korinál is fékez. Ha lassan mész, akkor lehet pördülve megállni, bár nem javaslom mert megszokod, nagysebességnél is azt használod aztán orraesel. Van még sok szép színes szagos frankó fékezési meg megállási teknik, de kezdésnek a T féket javaslom, és ne bánd hogy kopik a kerék, késõbb ha nagyon gyorsan mész már semmiképp sem lesz elegendõ a sarokfék, sõt talán még veszélyes is.

balumaci
uhh, fék nélkül?
és azt hogy? egyik lábamon a súlypont, másikat keresztberakom?

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

predator1982
ááá nem baj, a logomból, meg a nevembõl, nemigen tükrözõdik😄

pred

predator1982
én hét éve korizok, és már elég jól megy, javaslom a féket szedd le, és anélkül tanulj meg fékezni, engem is úgy tanitottak😄

pred

balumaci
réggebben koriztam én, meg most is próbálkoztam, végülis úgy-ahogy megy, még megállásal vannak problémák 😄
de köszi a segítséget, valszeg veszek egy jobbat

ooops, sry :-P

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

predator1982
lehet, tudod, amióta nekem volt az a szerencsétlenségem a hervisben, hogy azt sem tudták mirõl beszélek, nem járok oda😄DDD

pred

Mike
hidd el, kap
a Fila, Salomon teljesen jó

predator1982
hát szerintem a hervis egy kalap szar, már nem biztos hogy kap jó korit, amúgy meg nem fiúk, én leány volnék😄DDD

pred

a Cheedah-t a Hervis futtatja :-)

amúgy igazuk van a srácoknak, nem csak a minõség miatt érdemes drágább korit venni, hanem mert azok egészségesebbek is: jobban tartják a bokát, jobb alátámasztást adnak a talpnak, igy nem fog fájni a térded.

hervisben nem tom milyen akciók vannak, ott eléggé szezonális a kinálat; az Aktivsport honlapján van pl. Spartan Venice III, ami kb 15 ezer pénz; vagy a Skateworld-ben Powerslide D1, az olyan 17 ezer körül van.

Mike
arról nem beszélve, hogy a normális kori, tényleg gurul is, nem nyilik szét a sin 2 hét múlva
szal tipikusan az olcsóbb a drágább
rossz nézni amikor a gyerkõcök Tesco korikban próbálnak görkorcsolyázni

sajnos ez a cheedah nem mond nekem semmit
szvsz inkább nézz körül a Hervisben, és vegyél akciós Filát, Salomont mondjuk
meg védõcuccot, az nagyon fontos

mumpic
Igen, inkább vegyél újat-jobbat.

predator1982
érdemes valakitõl tanulnod szerintem, nem olyan könnyû ám, és még kezdésnek is jobban járnál, egy normális korival, nem olcsó, de jobban járnál, mert lehet hogy az olcsó kori gallyra fogja tenni a lábadat, mert nagyon fontos hogy kényelmes és jó legyen, nekem az elsõ korim 4-5 évet húzott le, jól birta, de akkor vettem 23.000 ftért. csak ezt akartam mondani

pred

balumaci
köszi, guglival én is kerestem, de semmi info
sztem megveszem, tanulni talán megteszi, aztán ha rákattanok, majd veszek valami komolyabbat, de örülök, hogy a kerék meg a csapágya jó
köszi az infokat

mumpic
Egyszer láttam közelrõl ilyen cheedah korit, ismerõsömnek van olyanja.
Hááát, nem gyõzött meg... Puha a szára, elhajlik és semmi tartása (fitness koriról van szó, ne jöjjön most senki a hokikorikkal), béna volt a csatja, a sín meg hiába volt alumíniumból az sem gyõzõtt meg. Szal, nem keltett bennem jó-kori benyomást.
A kereke meg a csapágya viszont jó.

az árra nem tudok mit mondani, most hirtelen guglival semmit sem találtam róla, de amúgy az új cheedah korik sem drágák azt hiszem.

balumaci
sziasztok

egy kérdésem lenne:
barátom egyszer használt cheedah koriját venném át 8 rongyért
1. ez jó ár?
2. kezdõ korinak jó?

elsõsorban arra kéne a kori, hogy bicikli helyet ezzel menjek esténként (sport célból) a változatosság kedvéért

szóval nem ugratni, meg ilyenek 😄

google ;-)

link1
link2

Meg tudnád esetleg adni a linket, ahol ezt az árat találtad? köszi!
Roxám nekem is volt :-)

predator1982
hát nem tom,nekem roxam volt 4 évig húzta, pedig strapáltam rendessen😄 most egy rollerblade-m van, de ez még csak egy éves, viszont rém kényelmes, és semmi baja, de mondjuk ha lenne, biztossan kivágnám, mert, nem lehet, ezért is csodálkoztam azon, hogy irtad, hogy a tiéd mennyire szétesett.

pred

ez egy rollerblade macroblade koriban van, hoki-kerekekkel. amúgy köszi a válaszokat
mumpic
Én úgy tudom, hogy a csapágyak kialakításának precízségét jelöli, de a keménységet, a felhasznált anyagokat nem.

ez milyen koriban volt?

amúgy a net szerint kb. 1 USD darabja, szal vmi gagyiság lehet. amúgy az ABEC nem éppen a legjobb a besoroláshoz, az tudtommal csak a fordulatszámot szabályozza, a minõséget nem. meséltek nekem olyan abec3-as csapágyról, amelyik a 7-est is leverte.

segítsetek, kérlek! a csapágyamra az van írva: England NMB 608Z de nincs rajta ABEC besorolás. láttam viszont olyan csapágyat is, amelyre szó szerint ugyanez van írva, csak ABEC 5-tel kiegészítve. ezek szerint az enyém nem besorolható? elõre is köszi.
újat akarok venni de nemtudom, hogy milyet érdemes.
predator1982
szerény véleményem szerint vegyél újat, mert drágább lesz kicseréltetni, ha olvastad volna az elõzõ hozzászólásokat.

pred

helo.
segitséget szeretnék kérni sint és kereket szeretnék venni a korimhoz, de nemtudom hogy milyet vegyek.
a sinem a korimhoz valo rollerblade acces tökéletesen szétkopott a közepénél, a kerekeimbõl pedig centis darabok hiányoznak az senate sinner.
ide irjatok aki tud valami használható segítséggel szolgálni:
[email protected]
köszi!
predator1982
hát nem tom, én imbuszkulcsal tudom szétszedni a korimat, illetve a régit azzal szedtem szét, és ha hiszitek ha nem magától esett szét, azért kellett az egyiket kiszedni, és berakni átmenetileg egy másikat. mert elkopott

pred

köszi szépen!
mumpic
Nem fog magától kiesni, szépen is néznénk ki 😊. A tengelynél kisebb átmérõjû hosszúkás dologgal szoktam az egyik oldalról kiszedni (pl csavarhúzó), benyúlva és belülrõl feszegetve, a másikat pedig kitolom amikor ez elsõ kijött.

A porvédõt a csapágy oldaláról meg úgy lehet leszedni hogy pl egy gombostûvel lepattintod a zégergyûrût, és akkor magától lejön. Mindkét oldala ilyen.