269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Nekem a 190es öreguras, inkább a 126osra hajaz... mondjuk ha nem egy alap 1.8-ast raktál volna ide, hanem egy 2.3 sportot... azért jobb lenne a szitu :)

Amiket leírtál én ugyanazt érzem a 124-esre :) a bálna az valóban az ami, azért írtam ha annyi pénzem lenne hogy fenntartsak egy 600ast akkor valószínű semmi -anyagi- problémám nem lenne az életben......
  • BMW M5
    Nekem a Mercikböl a legnagyobb kedvenc a 190E W201 . A mai napig egy kortalan , stílusos autó , mai szemmel nézve is szép beltérrel . Szerintem a W140 egy igazi pénztemető....de hát melyik luxus gép nem az

• BMW M5
    Nekem tetszik a Giulia de sajna az Alfa utolsó reménye , hogy talpon maradhasson , remélem élni fog vele . A Bburago 1/24-be fogja kihozni

• PP993RS
    Csodálod hogy nem lehet eladni Ferrarit? Labdacs sztem 10+évre lefedte a piacot :))) én is megvettem tőle 4 gépet amire már régóta vágyódtam...

----

Az "esemény" már évek óta kinőtte a helyszínt, talán 2-3éve voltam utoljára, a tömeggel még nem is lenne baj (najó de) engem az jobban zavar hogy vágni lehet a totál büdös izzadtságszagot...

Belépőt kéne szedni, egyrészt kiszűrnék az unatkozókat, igen... akár egy párszáz forintos belépővel is, vagy ne legyen belépő annak aki igazolni tudja hogy használt reggel stiftet
  • PP993RS
    Én a mai napig nem láttam olyan Mercit ami azt váltaná ki belőlem amit pl. a W140, egy időbe meg full rámentek a kínai piac ízlésére, ezek a csicsák, króm meg 4 ködfényszóró... Most meg ott tartunk látok egyet és azt se tudom mi az... annyi féle-fajta van, meg ezek a felfújt szappantartó-"szabadidő"autók vagy mi a túró....

Lehet azért jót kihozni a 4kereklámpából is, az SLR pl. kifejezetten tetszik :)
  • PP993RS
    Köszönöm !

Ez a felni sztem csak ezeknek (-a Merciknek) áll überfaxán... (W140, W124, W201) láttam már idősebb-fiatalabb évjáratokon, sztem ott nem adja, de persze ez már erősen szubjektív.

Ha egyszer lehetne így egy ilyen autóm, és bírnám a fenntartását(!) akkor aszem elmondhatnám hogy révbe értem
  • 355
    Voltam ma a börzén. A Ferrari modelleket árusítók panaszkodtak, h a kutyának se kellenek a modellek. Olyan évek óta nem kapható vasakat láttam, mint pl. az Elvis-308 meg a HW Elite 599 GTB. Persze egyik se volt vörös.

Amúgy elképesztő mennyiségű modell és humanoid volt a börzén, az esemény határozottan kinőtte a helyszínt. Minden sz@rt lehetett kapni az orosz újságos retrómodellektől a HW Super Elite vasakig. Műgyantát is láttam pár helyen, főleg az olcsóbbakat.
  • 355
    Nekik most is van hasonló:

• bulba
    Az a Polo... na az tényleg hányinger. Ahhoz képest ez a pápaszemes még egész nézhető, igaz Merci szinten tényleg a legrondábbak közé tartozik, ha nem a legrondább. Viszont a vele kb egyidős C osztály -szerintem- rendben van. Ott ugye a két karika metszi egymást. Kis változtatás de mégis mennyit számít.
  • bulba
    Dögösek rajta ezek a kvázi "teli" felnik, szép munka! Kár, hogy a modern autókra gyakorlatilag nem terveznek/forgalmaznak ilyen stílusút (talán nem is állna jól?), Igazán visszajöhetne a divatba.
  • zsolti65
    Minél kevesebb időt kívánok az eladással foglalkozni.Egyelőre csak és kizárólag itt kínálgatom.B-verzió volt hogy máshol is.De nem lesz rá szükség... :)
  • PP993RS
    Na most nem azért, de hirdeted egyáltalán valahol ? :)

Mert pl. a faxbukos csoportba ennél sokkal gagyibb modelleket -ami ilyen párezer- szinte rögtön elvisznek...
  • crosspeet
    A Ferka ha nem eliras, vinnem.. Megy privi!
  • zsolti65
    Az a baja hogy nem viszi senki.... és nincs már doboza...:) Amúgy semmi baja.
  • 355
    A Minichamps 4000Ft? Mi baja, nincs meg a fotón nem látható oldala?
  • PP993RS
    Befutott végül a kis Alpina... :) faxa gép! És hogy milyen szép és drága lenne ez egy AA-ba........... :)
  • PP993RS
    Ez valóban egy rettenet, de ugyanilyen szörnyű az ilyen kinézetű Polo is, nem tudom melyik volt előbb... ki-kiről koppintotta, de hogy ki bólintott rá ezekre ....

Amúgy azért nem látsz már belőle mert elrohadtak ... a szó szoros értelmében.
  • zsolti65
    Jóest!

Még ők várják gazdájukat.. :)

1:18 Bbubu Siganture Laferrari 6000.-HUF
    1:18 Minichamps Aston Martin DB9 Convertible 4000.-HUF

• Angelghost
    Jó estét:)

Utoljára szerkesztette: Angelghost, 2017.02.11. 17:47:54
  • Missa
    Ja, megfogyatkoztak. Állítólag a Mercinek nem egy jól sikerült szériája volt ez. Nem volt méltó W123 és W124 ősökhöz.
    Ismerősömnek van egy ilyen kombija. Mercit én még nem láttam így rohadni. De a srác szerint van vele egyéb gond is.
  • 355
    Biztos az, aki a négyszemű E-Mergát (w210) megalkotta. Amikor ezek kijöttek, a kritikusok imádták, én meg hánytam tőle. Szerencsére mára nagyon megfogyatkoztak.

• PP993RS
    Sztem inkább azért gyenge ez a sztori, mert pont olyan modellekre szólt be, amit full reális áron adott az ember... ritka modellek, és ha kint vannak is tuti 1,5-2x ennyibe kerülnek. De valamit próbált magyarázni, hogy a németek felnyomták az árakat... ez amúgy tényleg így van, német eladótól bármilyen modell 20-30%-kal drágább... még szép hogy egy kultusz Merci meg még húzósabb és azonnal megveszik. Hol fogja érdekelni hogy itthon mennyi az átlagkereset. :D

De amúgy egyetértek, ez olyan full tipikus hazai mentalitás.... hogy úristen ennyi pénz egy játékautóért....... de az hogy valaki évi félmilliót elbagózik, a másik félmilliót meg elsörözgeti.... totál rendbe van.
  • Missa
    Minden bizonnyal az. Már a nicknév is erre utal, meg a frissiben regisztráltsága is.
    Amúgy crosspeet-tel értek egyet. Drága, akkor nem veszem meg. Szíve joga bárkinek annyit kérni a cuccaiért, amennyit jónak gondol. Ha jól képzelte el az árat úgy is elviszik, ha nem akkor nála marad.
    Divat itthon manapság más dolgaiba beleugatni.
    Na de hát ettől (is) szép ez az ország.
    Én valahogy hozzászoktam ehhez. Mint már párszor említettem, több mint 20 évig hajókon dolgoztam. Egy-egy kikötői ácsorgás-vásárlás után (főleg Regensburgban) beindult a hajón a társaság. Mindenki nézegette amit vett a városban. Jó lesz-e, tetszik-e majd az otthoniaknak, na meg ki kell próbálni újra az új szerzeményt, meg gyönyörködni benne. ha sört is vettünk, azt meg ugye gyorsan meg kellett kóstolni, nem romlottan vettük-e meg...
    Na ilyenkor kezdődött az, hogy pl. belépett a kabinomba (általában valamelyik öregebb, kormányos, lehetőleg gönyüi illetőségű) egy kollégám és tette fel a kérdését: "- Na, mit vett gépészkém?" -Hol vette gépészkém?", "-Mennyiért vette gépészkém?" Miután válaszoltam neki, akár borítékolhattam is a válaszát: "-Ááááh, magát átbaszták gépészkém! A Bilkában-Woolworthban (akárhol) én ezt sokkal olcsóbban láttam! Átbaszták fiam, nagyon átbaszták magát!" Hamar rájött az ember, hogy mindig csak ők kötöttek tutti üzletet.
    Igazán akkor röhögtem amikor ugyan ezt a dumát akkor is lenyomták nekem, amikor például elég speckó Ferrari modelleket (UT), vagy rc modellrepülők alkatrészeit vásároltam magamnak. Nem is tudtam, hogy a gönyüi kormányosok is érdekeltek voltak akkoriban a modellgyűjtésben, repülőmodellezésben.
  • BMW M5
    Az a pali egy provokátor volt , semmi értelme az ilyenekkel leállni vitatkozni , csak úgy mint a minuszolgatosokkal .
  • crosspeet
    Vicc az az árháború ott.. Ha drágállok vmit, tovább lapozok, ennyi...
    Jobban betegek mint mi. :D
  • PP993RS
    Lehet valami hardcore gyűjtő, és így akarta lenyomni az árat :)

De azért a reakciók is megérnek egy misét....

"Ezek mégiscsak játékautók..." az nagyon találó volt, végül is tényleg, nekem is itthon kiszedi a gyerek a kezemből és játszik velük :)

De az "50ezret jó árnak tartom, a 65 már kicsit sok" is zseniális.... egy olyan modellre amit kint se kapsz meg 100e alatt, ha egyáltalán van eladó ... ;)

Nem csoda hogy itthon -ha nem megy el házon belül ;) egy kínszenvedés eladni, jönnek a billentyűzetkommandós-megmondóemberek, és az ember életkedvét is elveszik.....

Viszont a Mester most egész jót írt... totál igaza van... ne csak mindig csextetve legyen :)
  • crosspeet
    Kb.. :DDD
  • PP993RS
    Az alap kéne hogy legyen minden 996-ra, mármint a facelift orr... az első széria 996-os azzal a megfolyt tükörtojás lámpával nem is értem hogy jöhetett ki... az időtájt a Porkénál is lehetett valami szabotőr aki áttolta hogy jóóó lesz.
  • crosspeet
    Haaat, azert Foose autoi nem az Mtv Pimp my ride kategoria, de kinek a pap paplan stb.. :)
  • Missa
    Tudod az b...szta fel az agyam, hogy odaírja, állami hivatal dolgozója. Szegénységről, segélyről, meg hasonlókról pampog. Na akkor címezze ezt a posztot a "kenyéradóinak". Ja, bocs, azok mi vagyunk, adófizetők...
    Egy hülye s...fej.
  • crosspeet
    A vegen egesz jo lett, szentsegtores, de elvezheto stilus lett belole... Azert a hatso lampa ill a kacsafarok miatt en a stilusosabb 996.2 fl elejet raktam volna ra..
  • Missa
    Őszintén én nem csak Leepu autóba nem ülnék. Most fogok pár követ kapni biztos. Annak idején néztem a Discovery-n a Chip Foose féle Újjáépítőket, amiben tagadhatatlanul szép és jópofa gépeket csinált a fickó. Bár nekem a hot-rod stílusa annyira nem jött be, inkább gyári állapotban csináltattam volna meg magamnak egy egy járgányt. Na szóval az ő műsorában is volt pár olyan autó, amit így úgy elvagdalt hegesztgetett, és szerintem egy átlagos TÜV, vagy Mozaik utcai vizsgáról úgy vágták volna ki mint a permetes kalapot. Mondom, kívülről szép volt.
    Nem akarok az USA kedvenceim mellett a Mopar-ok mellett korteskedni, de a Viasat Exploreren szokott néha néha a Graveyard Carz néhány része menni. Na az a Mark Worman nevű ürge (akinek szerintem egy iszonyatos tenyérbemászó stílusa van a kollégáival, rokonaival), merem mondani tényleg profi módon hozza rendbe a "Roncstelep szökevényeit". Olvastam néhány USA-ban felújított veterán festék alatti rémségeiről. Aki végig nézi a faszi autószerelős reality showját bámulhat a precizitásán. Munkái során zömében gyári állapotra hozza fel a rábízott Moparokat (Dodge, Plymouth), de azt olyan szinten gyárira, hogy még a szerelés során alkalmazott minőség ellenőrzési marker jeleket is aprólékosan visszafesti a részegységekre. Vagy pl. figyelmet fordít olyasmire a fényezésnél, hogy az eredetit, amikor festették akkor alulról szórták itt-ott a festéket, tehát ide, meg oda máshogy szóródott a festék az üzemben. Szóval le a kalapot a faszi előtt. Talán egy olyan Mopar volt nála, amibe a kaszni felújítás után a mai kor színvonalán levő futóművet és motor-váltó-fék egységet szereltek. Kívülről 70-es évekbeli izomautónak látszott, de a lemezek alatt a mai technika volt. Mondjuk erre nagyon húzta a pofáját az építés alatt
    Graveyard Carz

Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.02.10. 22:11:06
  • PP993RS
    Látom beszálltál a fightba :)

Röhej amúgy ez az egész, pláne abba a retró-trafikárú fórumba, a sok ócskaság között se lehet megfelelni... ha olcsón adsz egy amúgy tényleg drága modellt, (lásd Revell Merci) akkor jönnek a TEEE hülyézők....... ha drágán, akkor meg az ilyen "no ne haragudjon már nnna, de azért mégis.........." :D

Itthon hány ember ad ki modellekért ennyi pénzt ? 30-40 ? Vagy netán 50 ? De hogy száz alatt az is tuti :) az a lakosság hány százaléka is? És akkor jön egy zseni és monológot ír............................... :D

Kabaré.
  • BMW M5
    Én azért megnézném őket élőben is de pénzt én sem adnék értük
  • crosspeet
    Az milyen barbár basszus.. Be nem mernék ülni Lipu "autóiba"...
  • PP993RS
    Technikailag érdekes lehet ...... amúgy jó nagy tré az tuti.
  • PP993RS
    Jah, könnyen lehet... már ez a sok újranyomás se véletlen meg -csak- jófejség volt.
  • crosspeet
    Discovery, Gas Monkey..:
    Porsche 996-ba epp egy Corvette motort epitenek be.. Nagy nehez V8, hatra, mahas sulypont a boxerhez kepest.. Szentsegtores, ez most faj.
    Milyen szar iranyithatosag lesz ebbol..
  • crosspeet
    Azaz!
  • BMW M5
    Úgy látszik kifogytak az ötletekből
    Engem ez és az M1 is a Discovery Channel-es Chop Shop című sorozatban lévő gépekre emlékeztet ahol a bangladesi Leepu flexxel alakított át ( roncsokból csinált roncsokat ) autókat .