269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • mikeman
    hát kb mint egy feka rapper kocsija
    gusztustalan
    egyedül a fényezés tetszik rajta :)
  • mikeman
    a baj az hogy hamarosan ezt elmondhatjuk a bömösökról is :(
    a jelenlegi egyterűje, az Active tourer már elsőkerekes és a következő 1-es bömös is az lesz
    a gyár azt tervezi hogy pár éven belül a Mini-t is beleszámítva a kínálat 40%-a (!!) elsőkerekes lesz
  • 355
    Asszem a Bentaygát le is lehet venni az árlistákról. Mercedes Maybach G650 Landaulet. Gyári, 650LE és 1000Nm V12-ből, portáltengely, 5,2m hosszú, 99 példányban készül és drágább lesz, mint a G 6×6. Jó lenne felfedezni bármilyen értelmét a létezésének. Már a nagy zsák pénz beszedésén kívül...

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.14. 14:04:06
  • 355
    Imádom, amikor itt, a kertvárosban, a kivilágítatlan zebrán átkel a feketébe öltözött család az orrom előtt. Szerencsére a környéken már tudom, hogy hol kell pingvinekre számítani.

Fura, hogy az emberekből mennyire kihalt a túlélőösztön...
  • PP993RS
    :)

Amúgy a suicide gyalogosokat komolyan nem értem, lehajtja a fejét és megindul, lesz ami lesz..... nem jut el a tyúxar agyáig hogy így is úgy is ő húzza a rövidebbet ??? Szar ám rongybábúként 10métert repülni aztán földet érni buksira barmok.

Bár lehet annyi ideje még lesz repülés közbe beordítani hogy nekem volt elsőbbségeeeeeem......
  • PP993RS
    Gondolom nem akarják egy kombival rombolni a presztízst, ami egy 24.órában lévő márkánál elég merész....

A Porke terepjáróra is hogy hűháztak anno, aztán az húzta ki őket a kakiból, vagy az a szedán Porsche volt...? bár végül is egy kutyagumi.
  • 355
    Bocs, ez kicsit off. "Mióta átfestettem a verdámat, a gyalogosok elugrálnak előlem. Fura..."

• 355
    Pedig sokkal kisebb meló lehet a limóból kombit tervezni, mint kupét. A kupénál a B-oszlopot odébb kell rámolni, ami biztos, hogy az egész kasztnira hatással van. Ehhez képest egy puttony felrajzolása semmiség.
  • PP993RS
    Mindennek megvan ugye az előny-hátránya :) rajoskodni jobban lehet a hátsókerékkel, de pl. az elég kellemetlen (saját tapasztalat) mikor 4esbe a váltó, félgáz és összeszedhetetlenül kitör a hátulja mert pont egy lefagyott részre szaladsz rá az úton :)

Jó mondjuk ez is csak a régebbi autókra igaz, mert most már annyi kütyü van hogy bolondbiztos megfogja... ha meg kikapcsolod és úgy repülsz az már a saját faxságod.

Volt quattro, 5henger/turbó Audim, jó móka :) gyakorlatilag bárhol bármikor elstartolsz-kifordulsz, de az időtájt zavarni kezdett a városi 15literes fogyasztás (piano módba!) úgyhogy eladtam, de lehet a mai fejemmel már megtartanám, pláne hogy az/azok is egyre jobban kikoptak.
  • crosspeet
    Egy helyi nagymeno cimbim Audi-buzi, es mindig fikazza a bmw-t, en meg csak most jovok ra, h az Audi igazabol bevasarlokocsi.. Mit kap majd tolem (persze neki quattro-ja van, de megiscsak na...) :)

• crosspeet
    Ezt most csináltam, hehe.. :D

• crosspeet
    Igen, most olvasom vegig a generaciokat, semmilyen Audi nem keszult hatsossal sosem, meg az A8 is alapbol elsős!!! :D
    Hehe, vicc... XD
    Persze ha quattro az fasza, de alapbol elsokerekes legyen.. :D
    XXXD
  • PP993RS
    Audi szimpla hátsókerék tekerőssel soha nem készült... ;)
  • mikeman
    én még annyira sem vagyok audis, de tudtommal az A4 és A6 az vagy elsős vagy összkerékhajtással megy, az A8-ba már nem vagyok ennyire sem biztos, az tuti hogy a korai modellek voltak első hajtásúak, de inkább quattro-k voltak, ma meg méginkább az összkerék felé tendálnak, de hogy van-e szimpla hátsós azt nem tudom
  • crosspeet
    Nem vok nagy Audis, egy pl A6 ha nem quattro, akkor elol hajt??? A4 reszemrol hat passz, A8 gondolom hatul ha nem quattro.. A6???
  • crosspeet
    Jol mondod, baromsag csak sedant gyartaniuk, most lehetne megfogni a lehetoseget! Nagyot lehetne szakitani a qp and kombi pakkal.
  • mikeman
    inkább BMW ellenfél hamár hátsó kerekes :)
  • mikeman
    igen sajnos -jelen állás szerint- a kombi nem lesz gyártásban, pedig szerintem a legdögösebb kombi lenne a piacon jelenleg, és őszintén nem is értem, ez megint valami olaszos f@szság, hiperdrágán kifejlesztettek egy gyönyörű kasznit, hajtásláncot, és azt gondolják hogy majd csak a limuzin kaszni visszatermeli a pénzt nekik??? és majd megint elcsodálkoznak hogy a csőd szélére kerültek... vajh miért?
    a kupé tervben van nekik, de őszintén abból tuti nem adnak el annyit amennyi fedezné a kiadásokat, az mégis csak egy luxus termék lesz. A kombira azt írták azért nem mert az ahhoz hasonlatos csak emelt kaszniból megy majd a terepjáró variáns (Stelvio) és arra koncentrálnak. OKÉ az is elég jól néz ki, biztos sokat el is adnak belőle, manapság erre felé tendál a piaci kereslet is, de egy dögös kombi tuti elférne még a palettán, és amikor ennyire a szakadék szélén áll egy cég akkor szerintem minden szalma szálat meg kéne fogni... de az olaszok biztos jobban tudják :))
  • 355
    Sz'tem most arra fekszenek, hogy legyen SUV, az QV-ra kell az EU piacra (meg az amerikaira is). A szar évek után gondolom nem veti fel őket a pénz.
  • 355
    BBR 2016 Ferrari 488 GTE F2008 (Rosso Fuoco = tűzvörös) színben. Sajnálom, hogy erre most nincs della, ez nagyon állat.

• crosspeet
    ..vagy járhatnék Swiftel is! De..
    Vagy mégis..? Ja igen, ha esik az eső, akkor az asszony Swiftjével járok.. XD
  • crosspeet
    Én tudom, ezért járok (számomra) élményautóval! Vehettem volna új Hyundait vagy Kiát, vagy bármi újjabb szart, de..
    Kb valahol a 2000-es évek legelején valami megváltozott, már nem lesz ugyanaz.. Talán az elektronikus gázpedál megjelenése hozta ezt a dominót.... És azóta csak borul.. ;)
  • BMW M5
    A legutóbbi Totalcar-os cikkben Bazsó Gábor ( Karotta ) jól összefoglalta a lényegét annak amit ( talán ) mi is gondolunk a vezetés élményéről és a lassan de biztosan eljövő lélektelen , unalmas , önvezető elektromos autó - korszakról .

" Minden évben szarabb vezetni, mint az előzőben, és ez ennél már csak rosszabb lesz
    Azok az autók, amelyeket még jó volt vezetni (a szó analóg, technikai segítségektől mentes, mechanikailag őszinte módján), rohamosan fogynak, szinte utánpótlás nélkül pusztulnak és öregednek el. Ettől irgalmatlanul drágulnak is, értékükben és fenntartási költségeikben is. Amitől egyre reménytelenebb felszabadult gondtalansággal használni őket. És aztán egyszerre elérhetetlenek lesznek, nagyjából addigra, mire amúgy is felmerül, hogy kiszoruljanak a közlekedésből.
    Ha valaha akartál M3-mast, most vedd meg. Ha ábrándoztál Porschéról, Zsiguliról, Integra Type-R-ről, MX-5-ről, ne tologasd. Ne várd meg, amíg kihal vagy kitiltják. Van itt még pár év, amíg cikiben, titokban, megvetetten, de lehetséges behúzott nyakkal, suttyomban körbedriftelni a társadalom peremén. Ne sajnáld magadtól az élményt. Negyven év múlva, amikor legjobb barátod, a Google csetbotja beszélget majd veled az öregek otthonában, kell hogy legyenek olyan sztorijaid, amiket legalább neked jól esik elmesélni, ha egyszer ő már úgyis tud mindent, ami volt, és lesz. "
  • crosspeet
    inkább járnék egy W140-el csak hetente egyszer, mint egy pl Hyundai-al naponta...
    Többre tartok én is néhány régebbi kultusz autót, mint sok mait..
    Egyik ismimnek van itthon egy W140 S500-asa (szerinte a kicsi, ugye nem a sok hengeres..) :)
    Mellette van egy F-astrája melósnak, de hétvégén Ő a császár! :) És ahogy Ő kezeli a szervízkérdést, nála OT-rendszámot fog kapni, mindenből a legjobb megy bele, gyári! Nincs kókányolás..
    Nekem tetszik az ilyen projekt-autós felfogás is.
  • crosspeet
    vagy Audi ellenfél.. Qrva jól néz ki..
    végre hátsókerékkel érkezett valaki ebbe a ligába.
  • crosspeet
    hülyék lesznek, ha ezeket a kártyákat nem játszák meg!
    Majdhogynem a BMW ellenfele lehetne ilyen formákkal, olaszos stílusban persze..
  • 355
    Szerintem is baromi jól néz ki. Volt a neten pár SW-rajz, de ha jól tudom az Alfa a múlt héten bejelentette, hogy nem lesz kombi a Giuliából. Talán a kétajtós kupé megszületik.

• 355
    A stift jó ötlet! :)))

Mondjuk ha valaki igazolja, hogy vett valamit (bármit), visszakapná a belépőt? Sz'tem nem lenne hülyeség (bár így a pénzem ott maradt volna).
  • PP993RS
    Bár persze kérdés mit értünk "elfogadnám" alatt... mert az hogy áll egy garagéba, simogatja az ember, (ha jó idő van) hétvégén megy egy Váci út - Nyugati - belváros karikát... arra tényleg bármi jó :)

Én akár a mindennapi felhasználásra gondoltam.
  • PP993RS
    ;)

Ja-ja szmogriadónál ezeknek nincs pálya... de az már a városvezetés faxsága, és nem az autó hibája... mármint a benzinesnél persze, a kolbifüstölők azok maradjanak is otthon.....
  • PP993RS
    Az összes szoci autó gyenge műszaki lábakon áll, az idő meg mindent megszépít, egy mai autóhoz szokott közeg akármelyik (gyári új) szoci autóba beülne (és nem csak egy nosztalgia körig) hamar elmúlna a 3nap varázs... mikor 1hónap után gyújtást kéne állítani, vagy nem indulna, tekergetni kéne a karbin vagy csak simán folydogálna belőle itt-ott valami.

Dehogy veszek én 140-est :) akármikor megtudnék venni akár egy szép példányt is, de ahogy mondani szokás ezeket nem megvenni kihívás hanem fenntartani.... nem vagyok mazo, nincs otthon egy jól felszerelt műhelyem, no meg nem vagyok időmilliomos.

És nem véletlen írtam a 124-est összehasonlítási alapnak ;) egy olyan autót, ha garantált találnék egy szép, felújított állapotút, simán beülnék és megvenném.
  • Missa
    A januári Youngtimerben pont most van egy érdekes, "átmeneti időszakos" W124 E220-as.
    Elfogadnám magam is. Kortalan, agyonüthetetlen. Egy jó állapotú dízel kombinak még jobban örülnék. Tény egy szmogriadónál le kellene tennem, de szerintem még a benzinest is.
  • BMW M5
    Vegyél egy W140-est és 1 év múlva mesélj
    Daciaról , Zaporozsecröl , Tavrijáról , Polonezröl , Oltcitröl szándékosan nem irtam mert azokkal szenvedjenek akik gyártották , de a legtöbb szoci gép nagyon jó felujitási alap , csak egy igazán vagány ötlet kell hozzá .

Nagyon elfogadnék egy ilyet

Zil 130 pick up

• PP993RS
    Én is mindig megbámulok egy-egy patikára restaurált ex-szoci autót, de nincs bennem birtoklási vágy... mert műszakilag ugyanolyan silányok mint amikor kiadták őket... még ha jóformán szebben is néznek ki mint új korukban.

Az meg hogy "népszerűek", mindenki tudja miért volt, vagy szeretted őket vagy pattogtál a ziu-n... Van a házunkban egy srác, patika Trabi meg OT-s 353-as Warbija is volt, vagy van még jóég tudja... állandóan folyt belőlük itt-ott valami, állandóan szerelgette őket, persze ha valakinek ez is egyfajta hobbi az oké...

Azért ha egy 124-est mondjuk a Merci restaurál egy távolról is jól látható összegért, (volt-van ilyen) az autó lesz még sok-sok-sok év múlva is, és nem fogod a ház előtt egy olajtócsa közepén szerelni.
  • PP993RS
    Naaa... azért a szar az erős... régi és költeni kell rá oké, de egy dácsia a szar :)
  • PP993RS
    Ez oké, de magára a bűzre nem magyarázat, ott egyen-ketten egy stift árát is inkább egy retró f.sra költik el ...
  • Missa
    "...jobban zavar hogy vágni lehet a totál büdös izzadtságszagot..."
    Ebben kicsit érintett vagyok
    Annak az irodaháznak az üzemeltetésén dolgozom. Az Eurest mindig szól időben, hogy rendezvény lesz, kapcsoljuk be a légkezelést. Most, hogy ott dolgozom a karbantartóknak és az ingatlankezelőnek is leadtam az egész éves börzeprogramot. Sőt, ma délelőtt igaz itthonról, de ellenőriztem, hogy rendben megy a légkezelés. Sajnos nem akkora létszámra van méretezve a berendezés ami egy-egy börze idején ott van.
  • BMW M5
    Ezek a régi sz@rok mind pénztemetők , max az olyan szocik ( Trabi , Wartburg , Lada , Skoda , stb ) amik itthon népszerűek voltak és még van belőlük sok olcsó alkatrész a bontókban azok talán még nem .
  • BMW M5
    A képeket még a megboldogult Apród-ról ( késöbb OLX ....milyen jó is volt az anno ) mentettem le és nagyon filkóztam rajta hogy megvegyem . Pont ilyet akartam 1.8 , manuál váltó , megkímélt állapotú és bordó színű . Aztán addig gondolkoztam rajta amíg elvitte valaki . Volt fent a gépemen régebben egy 1989 vagy 1990-es E30-as 4 ajtós hófehér BMW 316i-röl amit egy kereskedés árult gyönyörű , gyári állapotban na azon is addig agyaltam amíg elvitték . Mondjuk egy ilyet is elfogadnék bár gyárilag nem létezett de tetszik

Lada 2103 Universal

• PP993RS
    Amúgy pénteken egy ilyesmi színű 500-as 124-es Mergát láttam, háromszor elgurultam mellette, csodás egy autó...

Egy pillanatig átfutott hogy teszek rá egy "nem eladó?" cetlit ... de aztán hamar rájöttem ha jó állapotú akkor egy vagyon megvenni, ha tré akkor egy vagyon rendbe rakatni... de fenntartani.........