269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Végre megvan a most wanted vas :)

Ezzel a géppel indult a mániákus vadászás szindróma :) itthon sikerült kihagynom egy pirosat, mert az eladó azt se tudta mit árul, így valaki legóért elvitte előlem, most egy laza 6-7évvel később nem sokkal többért(!) jött haza ez a sárgaság, és valami egész hihetetlen módon!

Történt ugyanis hogy felraktak egyet piszok jó áron, persze cirka 20perc alatt leütötték, ami azért is zavart, mert akkor spec gép előtt voltam, csak mást néztem, de ez így működik.... aki keresett már sokáig / ritka modellt azt tudja hogy akkor raknak fel egyet gyilkos'áron mikor az ember pont a t.két lógatja máshol...

Természetesen kiakadtam mint a taxióra, aznap este frankón csak forgolódtam alvás helyett :) másnap írtam az eladónak, mivel elég sok Vettét árult... hogy esetleg egy másik szín / példány ?

Írta hogy sajna nem, van még egy C6 Z06, de azt megtartja magának... Eltelt talán 2hét, és azt álmodtam (nem röhögni!) hogy ír a fazon; visszamondták a vásárlást, így újra eladó... felkeltem, felmentem a bayre és ott várt az üzenet :) na jó nem pont így, mert amit megvettek tőle azt már egy portugál csávó árulja 320€-ért :)

Azt írta úgy döntött eladja a saját példányát is.... és jóformán ugyanannyiért mint a másikat..... írtam neki hogy tisztába van vele hogy ezek a modellek még licittel is 200€ fölé mennek ?

Írta hogy látja, de ő nem harácsolni akar, így is lesz nyeresége a modellen.... nah mondom ezt tuti átbaxás lesz :) vagy nem küld semmit, vagy valami sz.rt.... akkorát tévedtem hogy már fáj... és szinte hihetetlen hogy vannak még ilyen eladók!

Megjött ez, hibátlanul, patent állapotban, gyönyörű vas ! Természetesen maga a modell nem ér 200€-t, de ez már egy teljesen más történet... Anno a "sima" AA C6-nál mindent leírtam, a marcipán ülést leszámítva gyönyörű, részletes gép, a Z06 meg csak rátesz egy lapáttal, és mivel ez sárga lett, így maradhat az is... itthon úgyse kellett senkinek még otto árba se.... akkor meg inkább maradjon az is, jól elvannak egymás mellett :)

• BMW M5
    A modern Ferrarik nem szépek témához .
    Talán itt köztudott de ha nem akkor most....engem teljesen hidegen hagynak az utcai szupersport autók . Számomra érdektelenek a Porschék , Ferrarik , Lambok , Koenigseggek , Paganik stb . Miért ? Mert nekem nagyon öncélú ( iszonyat drágák , unpraktikusak - kivétel talán a Porsche - akinek van az is ritkán használja , nekem erre telik nektek nem "életérzés" , stb ) ez a kategória . Egyetértek azokkal akik szerint a modern szupersport autók formaterve időnként már túl "Batmobilosra" sikeredik , mintha csak az orosz és arab izlésficamos gazdagoknak készítenék . Viszont van amikor meg tudnak lepni és ilyenkor kicsi örül a lelkem . Az egyik kedvenc autós formám a shooting break ( pl. Volvo P1800 ES , BMW Z3M ) amihez nagy bátorság kell egy gyártótól hogy kijöjjön vele... és láss csodát a Ferrári ki mert jönni vele a mai modern világban is nekem ez a bátorsága nagyon tetszik ugyhogy ha vennék egy szupergépet az egy Ferrari GTC4Lusso lenne mert ez én vagyok

Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2017.02.23. 18:27:24
  • 355
    Nekem van 400 Spermaerikám, és van itt átmenetileg egy 365 California is. Annyiért, amennyiért adják (21-ért hoztam darabját), simán megéri.

A blogomra készül egy BBR 365 vs. KK 365 összehasonlítás egy csomó fotóval, hétvégére meglesz.
  • schumimodells
    Mi a véleményetek a KK Scale cégről? Van már valakinek ilyen modellje?
    Csak azért kérdezem, mert megrendeltem két ilyen modellt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
  • 355
    Ma egy cserebizniszből lett egy gyári, bontatlan HW Fapad F430 Berlinettám. Fekete kívül, bézs belül, a doboza is szinte gyári állapotban van a gyári ragacsokkal lezárva. Elcserélném egy ugyanilyenre vörösben, vagy egy HW Ferrari 360 CS-re.

• 355
    Meg :)

• Missa
    Öööööö, izééé, semmi. De tényleg! De ha kamasz lennék ismét, és kapnék két féle 355-ös posztert, a comb középig érő, fekete lakkcsizmás, félmeztelen, nagy mellű női kép mellé inkább a Ferrari 355 képét tenném ki.
    Ugye megértesz?
  • PP993RS
    Nekem pont ezért nem tetszik már 991... Nálam a 997-nél lezárult a 911 széria, ott még tényleg látható volt a 911 vérvonal.

A 991 már = pláza meg ájfon 1kézzel is megtudom nyomni a rajtautomatikát aztán csak téglát a gázpedálra....
  • crosspeet
    Persze, ma már nem lehet megélni egy kaszniból (911) a mai behígult autóstársadalomban, ez egyértelmű. Ahogy Enzo is mondta, az utcai autógyártás számára egy szükséges rossz.. Csak h versenyezhessen ugye..
  • crosspeet
    Jaaa, az F40 után nálam az F430 a nyerő az újjak közt, de a 458 sem megvetendő..
  • 355
    Mi bajod van a kinézetemmel???
    Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.22. 21:23:05
  • Missa
    Szerintem még a 355 is nagyon szép volt.
    Mármint a Ferrari-ra gondoltam, nem a topik társunkra.
  • PP993RS
    Az 550 a mai napig az egyik legszebb Ferrari, rendszeresen látok egy ezüst / piros belsőst, ugyanolyan, mint az UT féle verzió :) gyönyörű gép, és az UT kiállásra 100%-os, bár ez nem meglepő.

A 911 "alig" változása ha úgy vesszük a Porsche-nak se nagyon jött be, mert ha nincs a suv meg az a 4ajtós rettenet akkor már lehúzhatták volna a rolót, legalábbis ezt mondták. Aztán lehet ez csak egyfajta nyugtatás a vérfanatikoknak.
  • PP993RS
    Bár ez erősen szubjektív, de volt azért az F40 után is faxa Ferrari, én inkább az 458-tól kezdve nem vagyok oda értük, de tény ami tény ezek a nagyon újak valóban érdekesek.... de látni kell élőben is... bár én inkább a fordítottjába szoktam belebotlani; képen / videón / modellbe tetszik, aztán meglátom élőbe és hoppá.... ez nemigazán.
  • crosspeet
    A 911 esetében muszály megőrízni a formajegyeket, mert ha nem, akkor az már nem 911.. Ez kell a Porsche rajongóknak!
    A Ferrarik esetében, van néhány újkori kakukktojás számomra is, ami engem nagyon zavar, hogy sok esetben a designer nem tud mit kezdeni az autója elejével, a "hűtőmaszk" valami nagyon szar, nem mindig, de sokszor, mintha csak oda lenne biggyesztve egy oda nem illő nagy lyuk az elejére. Mintha egy nagy nyitott száj lenne.. Nekem ez tűnt fel.. De sok régebbi Ferrarinál meg épp ellenkezőleg, mintha egy kis mosolygós száj lenne a légbeömlő elől.. szó mi szó, aki a lökösben lévő légbeömlőt tervezi, azt ki kell rúgni. :)
  • 355
    Szerintem megvolt még az a lendület 10-15 évvel később is, de azóta tényleg vegyes a kép. Van ami nagyon bejön (550, F430, 458 Sp., F12, FF), meg van, ami nem. A láthatatlan különbségekkel kiadott újabb és újabb 911-esek pl. nem ;-) Evoluzione rulez! :)

1996 Ferrari 550
  • eyeball
    - Én ugyan nem tudom, hogy miképpen vagytok vele, de a mai kor Ferrari modelljei teljesen elcsúfolódtak, nyomokban sem hasonlítanak arra, amit egykoron megálmodtak a nevesebbnél nevesebb tervezők. Számomra az utolsó igazán ízig-vérig Ferrari az F40 volt, onnantól kezdve a Ferrka is elkutyulódott. A mostani modelljeik azokkal a sokszor értelmetlenség határát sújtó, mindenféle szögletes beömlőkkel, az idétlen diffúzoroknak mondott valamikkel a vicc kategóriáját idézi.

- Aztán lehet, hogy velem van a baj - de az biztos, hogy mostanában sűrűbben gyönyörködök a Porsche időtálló modelljeiben, mint a piros telivér típusoknál... Ott valahogy megmaradt a vérvonal (főleg a 911-es esetében), és különösen az tetszik, hogy nem akar mindenféle szipiszupi sci-fi, már-már űrsiklónak "bájologni" - kinézni.
  • 355
    Kiszíneztem. Marad a gyerek ha já'cik.

Ferrari LaValami

• 355
    Védjegyoltalomra beadott Ferrari-grafika. Olyan, mintha a LaFerrari utódja akarna lenni, de nekem inkább egy, a '80-as évekből előásott tanulmányautónak tűnik. Hátulról meg tiszta McLaren. Remélem csak egy one-off valami gazdag kliensnek.

• 355
    Bluetooth-t neki és nyomhatja a hangját az erősítőre :-)
  • PP993RS
    "Az előző hozzászólásomban elfelejtettem említeni, a gegek sorába belevehetnék az mp3 hangok lejátszását is. Mekkora lenne egy-egy V8-as izomautó alapjárati röfögése, vagy a Lambók, Ferrarik visítása. Fogalmam sincs hogy oldanák meg az USA motorok dörgését egy mikró hangszórón keresztül."

Ilyet is látott már a világ... a Maisto-nak (igen a Maistonak) volt egy-pár ilyen modellje, volt hozzá egy távirányító, illetve volt aminek a talpazatán volt 4gomb... és akkor tudott világítani, dudálni, az eredeti autó motorhangja, (beindítás-felpörgetés) mondjuk ez spec nem volt rossz... de összességében sztem ez inkább játékautóssá tette a modellt. Bár az is tény a maiszto mindig is inkább arra húzott...
  • bulba
    1:43-ban nem mostanában lesz, öszeszerelni meg nem ki, hanem mi fogja :)

És igen, a Norev BMW-nek tutira százszorosan fog világítani "a mindene", dehát gondolom a hőskorban az első nyitható modelleknek is mai szemmel vállalhatatlan volt az illesztése, motortere stb.
    Gyakroloni, fejleszteni, gyakorolni fejleszteni...szerintem ez a "titkos" recept :)
    Aztán meg bele egy hasonlót :)
  • Missa
    Annak idején a HW Elite is ígérte, hogy a Knight Rider K.I.T.T. modelljéből is lesz Special Edition kivitel ledes fény effektekkel.
    Tudtommal nem lett belőle semmi. Talán a várható ára miatt. Csak annyi maradt belőle, hogy a sima változatnál is szkennelt az a jellegzetes vörös fény.
    Ilyen lett volna a gyári fullos fény effektes:

Lett volna hangja is. Lehet még a YT-on fényeffekteket látni, de szemmel láthatóan minőségi umbau-k. Amit tényleg nem oldottak meg, az az amit 355 is említett. A műszerfal világítás az egész belteret beteríti fénnyel. A gyári változatban azért ezt szépen oldották meg.
    Az előző hozzászólásomban elfelejtettem említeni, a gegek sorába belevehetnék az mp3 hangok lejátszását is. Mekkora lenne egy-egy V8-as izomautó alapjárati röfögése, vagy a Lambók, Ferrarik visítása. Fogalmam sincs hogy oldanák meg az USA motorok dörgését egy mikró hangszórón keresztül. De tény, érdekes lenne.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.02.18. 22:15:15
  • 355
    Megnéznék egy 1/43-ast teljes harci fényben. Meg azt is, aki azt összerakja. :)

Egy ilyet létrehozni még 1/18-ban is komoly meló lehet. Én is láttam pár próbálkozást. Általában százszoros fénnyel világít minden, a műszerfaltól izzik az utastér, a fényszórók meg össze-vissza világítanak. Egy (1) rendesen megcsinált darabra én is befizetnék, de asszem sose venném fel a követelmény-listámra.
  • bulba
    Én úgy vagyok vele, hogy egy modell az eredeti kicsinyített (és szükségszerűen leegyszerüsített) mása. MInél kisebb a leegyszerüsítés annál jobb, szóval ha az igazi világít világítson a modell is. Mivel 1:18-as ezért annyira nem érint, de üdvözlöm, hogy nekiveslekedett a Norev!
  • bulba
    Az egyik legújabb modellem, a legutolsó pakkban jött még novemberben :)
  • bulba
    Szép hétvégét!

• zsolti65
    Profi umbau szinten láttam már ilyeneket.Többféle gyártó termékeivel.Fullos külső- belső világítás.Tompított,meg fényszóró..index stb..Belül műszerfal,ajtókárpit gombok....De ha jól emlékszem minimum 700-800€-ért. A Kyo 1:12-es Dropheadjének is gyárilag világít a lámpája. A Norev nem tudom milyen színvonalon valósítja meg ezt a feature-t.De ha szépen,akkor egy vagyon lesz.....
  • Missa
    Ez lesz a modellgyártóknál az új trend?
    OK, magam is birtoklok néhány igazán prémium kategóriás modellt (CMC, BBR, GMP), néha túlzónak tartom amit a modelleken véghezvisznek. De természetesen tisztelem is őket ezért, főleg ha tisztességesen, precízen csinálják.
    Ezek szerint már nem elég a minden nyílik trend (még a tanksapka is), flokkolt, bőrkárpitos belterek, legapróbb részletekig kidolgozott alváz, nyitható kesztyűtartó, stb. gegek? Már fullos világítás is kell?
    Most egy kicsit a saját gyűjteményem egyes tagjai ellen is beszélek, de valahol értelmesebbnek tartom a régebbi Kyosho, H61, ERTL Authentics (manapság Autoworld), uram bocsá' HW Elite (na már persze a jobbakra gondoltam) vonulatot. A szépen kidolgozott karosszériát, belteret. Az értelmes szinten megmaradt nyithatóságot, a szép részleteket. Nem igazán tartok igényt a leszerelhető kerekekre, a rugózó futóművekre, az ajtókban letekerhető üvegekre, az extrémitásokra, a fullos világításra. Ja és a mindezekkel járó már-már megfizethetetlenségre. Tökéletes példája ennek mostanában a CMC Ferrari 250 GTO. Tény, gyönyörű modell, pazar részletekkel, még pazarabb részletesség. Ugyan akkor ha nem is így teletűzdelve ilyen "látványos fricskákkal", valamivel elérhetőbb áron volt-van Kyosho is. Összegezve, az, hogy most lesz világítós modell (valljuk be azért van már egy-két ilyen a piacon és nem házi umbau), nem igazán hoz lázba. Fogalmam sincs mennyi lesz az ára, de gondolom nem a megszokott Norev árszinten lesz. Úgy vélem, a modellgyártók ráálltak a sűrű fillér helyett a ritkább forint trendre. Ezt mondjuk a resinekkel is elkezdték. Ami még érthetetlen számomra a majd prémium áron kínált, nyithatatlan diecast-ok. Na mindegy, volt már erről több eszmecsere itt.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.02.18. 10:27:41
  • 355
    'estét!

A Norev fullos-fényes X6-on dolgozik. Minden világít a műszerfaltól a külső lámpákon át az ajtó alatti fényekig. Az akku fix, a motortérbe csatlakoztatott USB-kábellel tölthető.

• 355
    Asszem az agyam összemosta a GTC4Lussót meg a Fast 'N Loud '65-ös Impaláját, aminek a faráról most hirtelen nem találtam képet.

• Angelghost
  • Angelghost
    Nekem erre hasonlít a lámpa hátsó rész felső vonalai

• Missa
    Labdacs is árul egy ilyet. Igaz nem AA, hanem UT és RTL szinezetű.
  • PP993RS
    Az első képen lévő vagány, jobb az a felni style, meg a fekete tető is sokat dob rajta.
  • PP993RS
    Sztem ez ciki... magyarán a kutyának nem kell, bár tény hogy vicc a 260€....
  • PP993RS
    Ja-ja a Vipernél már rezeg a léc, közbe rájöttem hogy nekem ez ugrott be persze az emlékeimben azért kicsit másmilyen volt :)

• mikeman
    hoppácska
    akciós a modelissimo-n
    AA és 260 euró helyett csak 100!!
    ejj de imádtam ezt a gépet mikor futottak a DTM-be és megbontották a merci hegemóniát

• crosspeet
    C7..?

• mikeman
    nekem bejön, bár nekem az F12 is tetszett, a Tdf meg pláne, el is kezdtem gyűjteni egy BBR-re :)
    amúgy nekem a fenekéről azonnal a Viper segge jutott eszembe, igaz annak nem körlámpái vannak, de ugyanolyan keretet csináltak a fenekén mint a ferkának

amúgy már megint egy idétlen Ferrari név, a semmit mondó LaFerrari után ez a superfast... hát nem tudom kik találják ki ezeket fantáziátlan neveket, de más cégnél egy nap alatt kirugnák őket
    ilyen névvel jelenleg egy orosz vagy kínai cég termékét tudnék elképzelni, nem a legnagyobb presztízzsel bíró sportkocsi gyárét

Utoljára szerkesztette: mikeman, 2017.02.16. 20:17:27