269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • mikeman
    na ha a Chargereket nem ismered, íme egy kis bemutató :)

'66 Charger

'70 Charger

'71 Charger

• mikeman
    na bassz, ez kurva jól néz ki
    milyen modellről van ez a felni??? kurva jól áll neki
    az ezüst szín sem gáz szerintem, de tény hogy lenne pár szín ami jobb lenne :)
    nekem kékben van meg, és azt kell mondjam a festéssel semmi bajom sincs, az a legjobb az egész modellen. Az illesztési hézagokat és a belteret inkább hagyjuk :))
    nekem is nagy kedvencem ez a típus, nagy kár hogy senki nem látott benne fantáziát a nagy gyártók közzül, ha lenne belőle AA (és nem csak racing kivitel) akkor tuti vevő lennék

• mikeman
    nagy szakértő volt a tag akkor :)))
    és a tankoló fedelet nem lehetett megumbauzni? én nem hittem volna el neked, te képes vagy rá :)))))))
  • mikeman
    na ha már ennyi munkát fektettél ebbe az adatgyűjtésbe akkor én is hozzá járulok a témához ilyen jelleggel is :) igaz nem modellgyártóra bontva, de íme a nyitható lámpás modelljeim:
    - 1 Porsche
    - 1 Oldsmobile
    - 1 Vector
    - 2 Lotus
    - 4 Chevy Corvette
    - 5 Lamborghini
    - 9 Ferrari
    tehát összesen 28db
    na most ehhez képest van még plusz két Lambo meg két Corvette modellem ami nyitható lámpás lenne ha a gyártója azzá tette volna
  • PP993RS
    És ő kapta meg az SRT Viper kerekeit... jól látszik milyen időtlen, gyönyörű vonalai vannak az ős-Vipernek, még ezzel a 20évvel későbbi-dizájn felnivel is tök jól elvan.

Maga a modell amúgy egy Braccio és Götz limitált verzió, a belsejét is ilyen egész sötétkékre fújták+kárpitozták. De a bódét érthetetlen miért pont egy snassz ezüsttel fújták újra, mikor 100+100 különlegesebb, szebb fény van... :/ de legalább tényleg szép a fényezése, nem a korabeli buborékos, narancsos, pöttyös/szemetes Bubu fényezés.

Bár egy sötétebb szín mindenképp szerencsésebb lenne, mert úgy legalább takarta volna a szép kis öntőforma nyomokat, szolid illesztéseket na jó nem szemétkedek, vitrintávból tök jól néz ki a többi mellett :)

• PP993RS
    Ne bax... :) Hogyhogy, melyik ?
  • Missa

Van legalább két olyan modellem, aminek nyithatatlan a csomagtere.
  • PP993RS
    A Kyo F40 HE nyitható tanksapka fedélről eszembe jutott egy sztori....

Nekem egy HE LM wing volt az első gépem, amit aztán elboltoltam egy simára... mert az LM szárny nekem egy kicsit "sok"... mikor a HE-et eladtam, (full gyári doboz +egy piros külső doboz) a vevő vakarta a fejét hogy ez nem HE hanem valami umbau :D

Hát mondom ne viccelj már, a csomagtartónál (pótkeréktartónál) full látni hogy HE, (zöld festés, fém drótok, matricák) de csak nem hitte el, mert az aljára nem volt odaírva hogy High End :))))))))

Végül úgy tudtam bebizonyítani, hogy rányitottam a tanksapira, illetve rányitottam volna, de nem volt célszerszám............. nagy nehezen előkerült egy fogpiszkáló, nyílt a tanksapi és peace
  • PP993RS
    Akkor most nézd meg hány modellednek nyitható a csomagtere, (gondolom mindnek) és abból hány áll nyitott csomagtértetővel ;)

Ha egy elem amúgy nyitható az legyen nyitható, nekem pl. a Kyo F40-nél az is hiányzik hogy csak a HE tanksapija(x2) nyitható, tök jól néz ki ahogy ott van alatta egy szép, igényes fotómaratott betöltőnyílás...

Amúgy a 355-nek (az autó, nem a kolléga ) és az F40-nek is jól áll a nyitott lámpa, ellenben -Ferrariknál maradva- a Testarossa formájából már erősen levesz, de pl. a 928-as Porsche bukólámpája....... hát az inkább maradjon "zárt" állapotban.

De jól néz ki egy C4, C5 Vette is nyitott lámpával, a Chargereket meg simán nem ismerem :)
  • Missa
    Na most leltároztam. 19 darab funkcionáló bukólámpásom van (beleértve a Charger-ek forgó lámpáit is)
    6 db Dodge Charger (1966-1971 I-II-III generációsok) AutoWorld
    5 db Ferrari 308-328 (GTB és GTS kivitelek) Kyosho
    1 db Ferrari 348 TB HWE
    1 db Ferrari 355 GTB Kyosho
    1 db Ferrari 365 GTB/4 Daytona Late Version Kyosho
    1 db Ferrari F40 Kyosho
    2 db Ferrari Testarossa és 512 TR Kyosho
    2 db Ferrari 365 GT4 BB és 512 BBi Kyosho
    Megnéztem a vitrinem, csak 3 Charger ('68-'69-'71), a 355-ös és az F40 lámpái vannak nyitva.
  • PP993RS
    Nekem a Roadster felni nagyon bejön, nálam az a no.1 Diablo felni téren, de csak 18-asba..... :/
  • mikeman
    úgy úgy
    ezt én se írhattam volna szebben
  • mikeman
    látod ezek a generációs különbségek :)
    nekem a gyerek koromba a Countach volt az über autó, egy hófehér Coutach lp500 poszter volt az ágyam felett, így nekem az is marad meg über autónak
    sajnos igaziba nem láttam "csak" egy lp400-at, de remélem ez még változhat :))
    ettől függetlenül a Diablo is nagyon közel áll hozzám, úgyhogy bérelt helye van a polcomon :))
  • mikeman
    upsz akkor megkönnyebbültem, mert őszintén szólva én nem láttam nagy tragédiát a felni méretében, de elnézve a roadster felnijét az tényleg kisebbnek néz ki mint kéne hogy legyen
    ráadásul maga a felni sem tetszik, igaz az nem a modell hibája hanem az igazi autóé illetve annak tervezőjéé
    a VT felnije sokkal jobban tetszik, ahogy ki van peremezve a körlyukak az sokkal karakteresebbé tette szerintem
  • PP993RS
    Van olyan autó ami mint egy béna béka nyitott bukólámpával, de a Diablo sztem pont marhajól néz ki úgy is :)

És igen... a béna béka is azért legyen nyitható ;)
  • mikeman
    igen ez az :)
    de egész jól rendbe raktam
    és mivel a 6.0-n van egy gyári "rendszám" egy Diablo 6.0 felirattal, így adott volt az ötlet hogy erről lekaparjam a rendszám matricát és gyártassak egy Diablo VT feliratot rá, és így egymás mellett állva a vitrinben már senki nem mondja meg hogy a modelltervező nem pont így álmodta meg eredetileg :))
  • mikeman
    hát mondjuk jobban örülnék ha nyílna az a lámpa, de el vagyok azért nélküle, meg őszintén szólv ajó pár működő bukólámpás modellem van, de hogy mennyi van nyitott lámpával a vitrinben? nos pont nulla :)
    igaz volt egy olyan kicsiny időszak amikor mindet kinyitottam, de most speciál mind csukott állapotában nyugszik :) így nem lóg ki a sorból ;)
    de ahogy Peti is írta azért ha valami az igaziba nyílik és megvan a technikai lehetőség hogy a modellen is működjön, akkor kicsit elvárható lenne hogy működjön is :)
    pl ha nem működne a Charger-jeiden a forgó lámpa, gondolom ugyanúgy tetszene, de azért lenne benned kicsi hiányérzet :)
    de hangsúlyozom a modell szépsége azért kárpótol ezen hiányosságán
  • PP993RS
    Engem spec zavar, sztem gáz hogy nem csinálta meg az AA, pláne hogy akkoriban a Kyo javában nyomta a bukólámpás gépeket .... ugyanolyan gáz mikor egy 4ajtós modell 2hátsó ajtaja nem nyitható, ez semmi másról nem szól mint költségcsökkentés / kummantás...

Egy szempontból nem baj, ha nyitható lámpás lenne, sztem 1,5x ennyiért mennének, de kiadhatna az AA egy újrakiadást, nyitható lámpával, igényes plüssel, zsanérokkal, telókkal. Biztos megvenném, még az elvetemült áraikon is.
  • PP993RS
    Úgy-úgy... számomra a Diablo az über Lambo, bár biztos belejátszik hogy azon nőttem fel :) persze egy poszter és később egy Bubu 1:18 formájában :)

Viszont jó 20éve láttam egy 1:1-et élőbe, felejthetetlen élmény
  • PP993RS
    Ezzel volt a rendszámtábla gixer ? Téged kísértenek a gány rsz-okkal

Nagyon szép darab, megmondom őszintén gondolkoztam ebből egy ezüstön, de ahogy egy kolléga is javasolta és a képeid nézve egyértelmű, hogy a metál-tégla a befutó, pöpec gép!

A felni anomália engem a Roadster-nél zavart, (az volt meg) ott egyértelműen elméretezték a felnit, bár valahol azt olvastam a Roadster kijött ezzel a felnivel "csak" 17-esben, akkor végül is autentikus az AA féle megoldás, de hogy melyik néz ki jobban nem vitás - részemről - :)

Az 1:1 18-as felnivel, és a modell.

• Missa
    Köszi.
    Igen, pont az általad leírtak miatt kértem, hogy tegyél fel képet róla.
    Nekem ez a legszebb Lambo. OK, hogy VT, de még is csak az a "romlatlan" ős Gandini forma.
    Fix a bukó lámpa? Na bumm, szép ez a modell. Ez kb. olyan mint az Elite Ferrari 308 GT4 Dino. Annak is fix a bukólámpája, a modell kivitelezésébe még sem lehet belekötni. Az is parádés kis modell, dacára annak, hogy nem a legszebb Ferrarit mintázza.
    Szóval abszolút nem zavaró egy AA Lambonál sem.
  • 355
    Azon a gyufaszálon még csiszolni kéne egy kicsit, így nem méretarányos

Nagyon kitalálták ezt a formát, gyakorlatilag még ma is ezt reszelgetik tovább.
  • mikeman
    kérésed parancs :)
    jól tudod, sikerült beszereznem egy "sima" Diablo-t, ami annyira azért nem sima mert egy VT, e tény hogy nem a csúcs verziók egyike
    viszont cserébe a -legalább is nekem- legszebb színbe a Copper színűbe és messze nem a világpiaci árán, igaz doboz nélküli a drágám, de mivel eszem ágában sincs eladni, és vitrinbe lakozik, így majdnem mindegy is, inkább csak a szállításnál volt rizikósabb
    ez amúgy egy régi modell, aminek a legnagyobb hibája a fix bukólámpa (még így leírva is elég paradox :) de ettől eltekintve nekem nagyon tetszik, még kora ellenére is látszódik rajta az AA minőség, szép az egész modell, nagyon tetszik pl a felni (ami Peti szerint kisebb mint kéne legyen ) de az összkép tök rendben van

és akinek jó a szeme, az még kiolvashatja a V12 motor gyújtási sorrendjét is :)

• mikeman
    ismerős helyzet
    én is dobtam már ki ablakon pénzt színcsere miatt -20at mondjuk azért még nem - de mindig nagyon fájdalmas volt, főleg tudva hogy anno ugyanannyiért a másik szín is meglehetett volna, vagy legalább is kisebb felárral mint utólag ... nodehát ilyen ez a szakma :)))
  • Missa
    Úgy tudom neked van "sima" Diablo-d is, AA féle.
    Tegyél fel arról is képet!
  • PP993RS
    Az elején feketébe tetszett a 6.0, (abba is vettem meg, és még az árbolondulás előtt) aztán narancsba, de most már egyértelműen azt mondom a citrom áll neki a legjobban.

Le is cseréltem volna, de végül dobtam a projektet, +20ezret egy másik színért nem csengetek ki... az már tényleg luxus=hülyeség.

Fura ez, mert pl. az SV vagy a Roadster viszont feketébe jön be a legjobban, bár valószínű ez csak arról szól hogy nem abba színbe van meg :)
  • mikeman
    nekem a Diablo 6.0 narancsba van meg, így ott nincs ilyen összehasonlítási gondom :)
    pedig egy kicsit sárgába jobban tetszik, de a Diablo GTR-m is sárga és nem akartam két hasonló modellt ugyanabban a színben, így marad a nari, de mondjuk ezt egy kicsit se bánom :)

• PP993RS
    Köszi!
  • PP993RS
    Köszke :)

Alapjáraton nekem sincs kedvem leülni és matekolni, de néha muszáj egy kis időt szakítani a hülyeségre. + a fejembe van még vagy 4-5 átalakítás, ha így haladok pár év és elkészülnek :)

Nem állsz messze amúgy a szigcsi-művektől ;) olyasmi anyagot használtam, ilyen 15x15cm-es táblába lehetett venni, (anno vagy 10éve vettem) annyi a difi hogy vízzel rakod fel, és kicsit még lehet játszani vele ha fent van, de könnyen szakad / buborékos lesz, felhajlik, meg simán nem értek hozzá

A kereket ha van rá mód megcsinálom forgósra, nyilván jobb úgy, meg ahol harap a jónép az ilyen umbaus gépekre, többet ér ha nem fix a kerék.

Viszont nemrég eladtam két umbaus modellt / itthon és nagyon jó áron, idővel talán lejön a kereszt ezekről és nem lesz automata fújólás.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.03.18. 16:24:00
  • PP993RS
    ;)

Ugyanilyen fénynek kéne lennie a Diablo 6.0-án is, de valamiért csak a sima sárgát kapta meg, ami ráadásul el is üt a színre fújt műanyagalkatrészektől :/

A Murci SV-n (meg talán az ős Murcin is?) viszont már a gyöngyház van, jól is néznek ki .... :)
  • bulba
    Formailag én is nagyon meg vagyok vele elégedve, Egyedül a színe nem igazán tetszik, a hátsó lámpaburák pirosához nem passzol, az index rész pedig eléggé beleolvad a karosszériába így elmosódik a bura formája. Feketében teljesen jól kijön, de abból csak a Nürburgring edition létezik én pedig mindenképpen az alapváltozatot akartam, a sok kis légterelő szerintem nem tett jót a kinézetének.
    A te sárgád színében is gyönyörű ráadásul a gyöngyház-effekt is nagyot dob rajta!
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2017.03.18. 10:26:37
  • 355
    Korrekt!
  • mikeman
    szép munka
    föleg a fekete szigszalag csíkozás lett fain ;
    csak vicceltem, tényleg jó lett
    én valahogy sose éreztem magamba ennyi erőt egy átalakításra
    egyszer csináltam egy 3 modellt érintő kerékcsere akciót, mindegyik a másikét kapta. Na ott az egyiknél (konstrukciós okok miatt) fordult elő hogy sajnos a csere után már nem forogtak a kerekek, ráadásul a legkedvesebbnél. Nem mondom hogy nem bántott de nem is dőltem a kardomba, a vitrinbe köszöni így is jól el van, és a dögösebb kinézet miatt a történtek tudatában is azt mondom megérte :)
  • mikeman
    jó a szemed ezekhez a dolgokhoz :)
    valóban, ennek a modellemnek volt a legszebb a fényezése, hihetetlenül finomszemcsés a metálfényezés rajta, napfényben csak úgy ragyog, a felni meg szintén No.1, de nem csak úgy formára szép a felni hanem a minősége is pazar
    sajnos már nincs meg, átalakult egy bartell üzlet folytán egy Zonda R-é :))
    nem mondom hogy nem sajnálom, mert piszok szép modell volt, de ami jött helyette az kárpótolt azért :)))
  • PP993RS
    Nem vagyok oda az 1:1ért, de ez a modell az AA egyik legszebb felni + fényezés munkája, brutál ez a metál-citrony... kár hogy nem ezt a fényt rakták az AA 6.0 Diablo-ra :/ hanem a sima sárgájukat.
  • PP993RS
    Volt egy kis szabadidőm, ami rááldoztam erre a Maisto kígyóra, alapvetően a forma nem rossz (bár azt szinte mindig elég jól belövik a majsztónál, kivéve mikor nem ) de minő meglepő... minden másban hozniuk kell a budget szintet.

Kapott kárpitot, festve lettek a csomag-utas-motortér pirosan felejtett elemei, kapott viper csíkot :) ez utóbbinál sokat tanakodtam melyik állna jól, fehér-ezüst..? Végül fekete lett, mert olyanom még nincs egy Viper generációnál se, meg a fekete ápol és eltakar, ha valami balul sül el könnyű javítani. Azt nem mondom hogy 100% elégedett vagyok, de mivel az első csíkozásom volt, és azért nem egy AA szintű modell, simán elfér így is a polcon, amúgy tök jól elvan az AA előző gen. vipera mellett.

Próbáltam upgradelni a lámpákat is, de a hátsóknál esélytelen, az elsők meg a végén jobban néztek ki így a fekete csíkokkal feketén, mintha megkapja a nappali menetfényt + az indexet, végül csak a hátsó kiegészítő lámpákat raktam rá amit elfelejtettek majsztóék.

A felni 19es Rotiform, polírozott peremmel :) fotómaratott féktárcsával, a gyári felni amúgy elsőre nem tűnik rossznak, de az elsők durván beesettek, (nyomtáv) +ha megnézitek a BBR / Top Marques féle SRT Viper felnijét, akkor már egy játékfelni lesz a Maisto-é... oké-oké az egy durván drágább modell.

A féktárcsa a szokásos nyereggel egybeöntött műanyag, így esélytelen lett volna megcsinálni forgósra, de nem is bánom, az még +fél nap lett volna, meg nekem amúgy sincsenek álmatlan éjszakáim ha nem forog egy modell kereke, így csak kormányozható lett... egy újabb "szegény modell" alakult át tudom a gyári jobb, szebb, vétek hozzányúlni azért jó ha gurul stb.-stb.-stb.

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.03.17. 21:11:43
  • mikeman
    egész jó ahhoz képest hogy kis méret

ugyanez 1-18ban és AA-ban :

• bulba
    Napfényes napot :)

• 355
    Uraim, a nagy márkák sajnos váratnak magukra. Ha ebből a csomagból elkel pár darab, akkor jön Anson, Solido, Welly, de a nagyok egyenlőre a tulajnál maradnak (és nem tudom, hogy mi van közöttük).

Úgy tűnik, hogy az árak kicsit magasra sikeredtek. Ha valakinek tetszene valamelyik modell, tegyen ajánlatot. Ide feltettem a képeket egyesével, nagyban.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.03.16. 09:33:05
  • kemszi2
    okés,köszi