269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#266385 nagy a mozgás Békéscsaba - Budapest vonalon
Ma reggel futott be V mestertől :-)
-
crosspeet #266384 mint a múltkori AA 930 Turbóval!
Attila meg te, á most nem, meg nem is tudom, oszt rá mind a ketten két hónapra, meg van még..??? :D
Meg de mán nem eladó. :D De eladó volt..? Jaaa, de az akkor volt, most meg most van. :D
Pénz beszél, kutya ugat! (ezt csak a Porschéra írtam).. :) -
crosspeet #266383 amúgymeg kapjátok be V-mesterrel! XD
Most taliztam vele, nálam a gép, fasza nagyon, köszönöm!!! -
crosspeet #266382 Én meg nem védeni akarlak, de ahogy téged ismerlek, ha valamit lefikszáltok tutira, hogy pl köv.hónap 10-e, és utalok, akkor az félre van téve... volt itt egy kis komunikációs zavar, úgy érzem.. :) -
PP993RS #266381 És ahogy V. mesterrel is beszéltük, ahogy Téged ismerünk, hamarosan menni is fog
De akkor gyorsan kell megvenni mert utána megint meggondolod magad -
crosspeet #266380 nA IGEN, ÉN VETTEM MEG A MODELLT, BÁR AHOGY ÍRTA IS A DRUSZA, NEM TUDTAM RÓLA, HOGY FÉLRE LENNE TÉVE BÁRKINEK IS, NEM LICITÁLTAM SENKIRE SEM RÁ
bocsi, qrva caps lock, már nem írom újra, így legalább nyomatékosabb.. :)
De hogy a barátság megmaradjon, Hornandóval is, ha menne a háztól, akkor Te leszel az első akinek ajánlom a paripát! ;)
Remélem nincs harag.. -
PP993RS #266379 Megmondom őszintén volt rossz érzésem a "meghiúsult" üzlet miatt, eddig.... de ami a szívemen az a számon---> időt kértél a modell megvásárlására és 1nappal később már konkrétan mást veszel ... ez nekem nem áll össze.
Nem úgy ment a levelezésünk, hogy pár nap múlva vinnéd a modellt... hanem hogy időt kérsz és majd jelentkezel.
Továbbá azért írjuk le, mert egy történet sztem az elejétől a végéig kerek, nem kiragadva egy momentum... crosspeet kolléga érdeklődött a modell után -még előtted- írta hogy vinné csak olcsóbban, én írtam hogy fix az ára, írta hogy megnézi kell e neki a piros mellé, és jelentkezik, közbe én levettem, úgy voltam ha senkinek nem akkor maradjon, ekkor írtál hogy jegeljem majd jelentkezel. Én erre írtam hogy nincs mit jegelni, a modell nincs is hirdetve nem feltétlen eladó, ha találnék egy piros GTS-t, akkor eleve maradna, másnap várt egy üzenet cp-től; szégyelljem magam hogy nem engedek, hová utalja a pénzt..?
Nem éreztem azt hogy mi konkrétan és kizárólagosan megállapodtunk, volt egy dolog amit megbeszéltünk és amit én valóban bontottam, de elvégre a levegőben volt hogy el se adom, ha gerincmentes lennék simán írhattam volna hogy bocs... csoda történt, találtam GTS-t, vagy simán leejtettem.... mégse eladó. Cp-nek meg mondom hogy ide egy darabig ne linkelje a jövevényt, vagy mondja azt a bayről van... de én nem ilyen vagyok, bár megszoktam már hogy az igazság sokkal meredekebb, valakinél sértődés van.
De megfordíthatjuk, ha mondjuk Te írsz hogy utalsz és viszed, és én másnap írom cp-nek hogy bocs elkelt... lehet ő sértődött volna meg... de az is lehet nem... teszem hozzá ez pont nem egy olyan modell ami ilyen vihar a biliben nagy fogás lenne, elvégre itthon is árul egyet Labdacs, igaz drágábban de sztem engedne már belőle mivel elég régóta kínálja... öreg róka ő is a szakmában, tudja mi mennyit ér meg reálisan. Továbbá kint is tele a net, licittel simán ellehet csípni egyet -még postával is - jó áron, ezt is felajánlottam Neked, hogy segítek egy ilyen projektben. Ezek mellett azért ne menjünk már el..................
Azért írom ezt ide, mert Te hoztad ide a sztorit, ha esetleg szóba kerülne (vagy került) bármi, nem szeretném ha úgy maradna ahogy most kinéz a dolog.
Volt már innen is pár kollégával-jópár üzletem, nem hinném hogy bárki azt mondhatná nem lennék korrekt vagy rugalmas bármiről is legyen szó. -
#266378 Imádom az Amazont, 1/1-ben is majdnem lett ilyenem, és hogy rendőrautó, meg ez a hármas szín-kombó nagyon bejön, gratula!
A modellekért meg nincs mit, szívesen, máskor is :) -
#266377 Nagyon tetszik, mert elég különleges ez a Svéd Polis dizájn és persze hibátlan, ami ugyancsak figyelemre méltó, hiszen sok törékeny alkatrész található a modellen.
-
#266376 No de jut eszembe, egy másik kollégának is hálás lehetek a két KK Scale paripa kapcsán.
355 Petinek is köszönöm a segítséget! :-)
Ezekről csak ilyen béna "brick in the wall" képem van, de nagyon frankó modellek, és hát a 60-as évekből nem vagyunk elkényeztetve Ferrari típusokkal. Ez volt az egyik fő motivációm a beszerzéskor.
Sajna a jobb képeimet elkevertem valahová. -
-
#266374 Sziasztok!
Nos úgy alakult, hogy meghiúsult egy a napokban lebeszélt modelles bizniszem, úgyhogy improvizálhattam egy másikat.
Még korábban érdeklődtem annál a srácnál, akinek a listáját Missa közzétette, ugyanis rábukkantam nála egy Volvo 121 Amazonra.
Tegnap este jelezte, hogy jön Pécsre és kérdezte, hozza-e le a modellt? Gondoltam mit veszíthetünk, persze, hozd magaddal mondtam.
Így hát ma délután beparkolt hozzám a második rendőrautó modellem.
Missának köszönöm a lista megosztását, Tamásnak alias kishaver pedig a modellt köszönöm és az ingyenes leszállítást.
Nagyon kedves, segítőkész és korrekt üzletfél.
Ez pediglen a vas:
-
#266373 Sajnos erről nincs belső infóm.
A jogdíjak nem hiszem, h zavarnák őket. Jönnek kifelé a HE modellek, a CMC is előállt a GTO-val, tutira van valami megoldás. És a 355 Ch visszahozná az árát, vinnék, mint a cukrot. Akár a rajtszámosakat is.
-
PP993RS #266372 Ez volt a HW átka, túl sok idióta kisautót gyártottak béna, óriás kerékkel, aztán gyorsba átestek a ló másik oldalára, lett néhány lufigumis, és azért persze lett ami jó lett... de lehet csak véletlen.
Az pl. rejtély a HWE TR gumiját hogy sikerült totál jól belőniük, pláne hogy a hátsó lufibb.... de azt pl. összehozták. -
PP993RS #266371 Valószínű fingjuk nem volt mi-merre hány méter, csak lemodelleztek egyet, amúgy egyáltalán nem rossz a HWE motorja, viszont alulról megint egy csapás a Kyo-hoz képest, (kipuf környéke) bár ilyenekről beszélni a rezsin világban :) -
PP993RS #266370 Volt HWE 308-asom rövid ideig, de eladtam mert nem nyithattam arrafelé is :/ de simán elhiszem hogy rátett még egy lapáttal a Kyo, pedig fényképről ott se látni hogy annyival "jobb" lenne... fura ez.
A rezsin F40-est meg TR-t vegye meg akinek két anyja van... pont két bukólámpás és régi gépet -amin tényleg van mit nézni- megvenni zárt rezsinben... nagyon gáz. Ha valaki a régi DC mellé vesz egy rezsint azt mondjuk megértem. De aki lecseréli.... és biztos sokan cserélik, mert látványosan több Kyo fém TR és F40 lett mióta kijött a műanyci...
Ugyanez volt mikor kiadta a GT-S a 993 turboS-t, elkezdtek jönni a bay-re a régi UT-k....
Én amúgy nagyon csipázom az UT féle 355-öst, sztem formára nagyon jó, jobb mint a HWE, és pont most írtam egy kollégának, hogy "csak" az a baj, hogy minden másban gyenge... az eleje full zárt, nincs nyereg, gyenge utas-motortér.
Max. egy GTS-t tudnék elképzelni, annak már flokkolt a bele, van nyerge, és egész ritka gépezet ;)
Emlékszem milyen húzós ára volt annak is -mármint egy mezei UT 355-ösnek!- még nem jött ki a HWE.... így mennek ezek. -
PP993RS #266369 Azt hittem van valami nagyon titkos belső infód
Kiadhatják egyáltalán ? A hülye jogdíjjak?? Nem inkább megy a para hogy mit lépne a ferka ? Mert minden adott, nem egy nagy kunszt azt a verziót kidobniuk... -
#266368 Három év késés után honnan tudjam? Asszem még semmivel se késtek annyit, mint ezzel, mégse vették le a listákról. -
#266367 És ne felejtsük el a HW F430 és 458 23,5"-os kerekeit sem... Gyárilag asszem 19" volt a max. az F430-ra. -
PP993RS #266366 Na de az mit jelent? Te biztos tudod hogy-mennyit csúsztatnak ...
Kifogják adni ? Nem lenne jó hír, mert ezek után holt ziher hogy rögtön zsákolnék egyet -
#266365 Igen, azt hiszem a C-t már csak a nyomógombos F1 váltóval árulták. -
#266364 Hoppsssz, a 288 GTO-t én is kifelejtettem! -
#266363 Egy fórumon azt írták, hogy a HW hibája, hogy a C motor az F1 gépé volt, a HW-ban meg botváltó van, nem lapát. De a Wikipédia szerint C-t a GTB-be is szereltek. Szóval tokom tudja. -
PP993RS #266362 Még egy gondolat a Kyo-ár fikázáshoz, aztán tényleg befejeztem (mára ) ha nem lenne a Kyo, már rég elszállt volna a HWE ára, lenne 150-180 euró egy HWE 355-ös... az senkit nem zavarna, de ez sok ennyiért.... idióták, tényleg nem tudják mibe kössenek bele jó dolgukban.
Fikázza a kyo-t aztán este leüt 200euró+ért egy HWE 288gto-t.... -
#266361 HWE ugyan így járt a 308-as sorozatával. Megvetted, kézbe vetted, nézegetted és imádtad. Mert qrva jól néz ki, amúgy is imádod a típust, szóval elfogult vagy vele. És valljuk be, azért a HWE 308 sem egy szar modell. Ráadásul sok összehasonlítási alapod sem volt, mert a Kyosho-n kívül szinte senki nem dobta piacra. Aztán kezedbe került egy Kyo és persze ilyen olyan veterán kiállításon látod az igazit is. Otthon persze rögvest észre veszed a HWE hibáit. Szóval a 355-ös "sztorid" nem egyedi.
Én azért nem vetettem el egy HWE 355 Spider beszerzését. OK, tényleg frankó az UT is, de csak birizgálja a fantáziám, hogy a HWE eleje nyílik (UT orra teljesen zárt és nem csak lámpa tekintetben, hanem csomagtartóéban is), van működő bukólámpája. Na, ugye ez is volt téma nemrégiben.
Amúgy, reagálva egy másik kérdésedre, de bizony, volt szó a 355 Challenge kiadásáról is. sőt amolyan minta példányt ki is állítottak belőle Nürnbergben. Valami külföldi fórumon közre adtak olyan habos babos ötletet is, hogy lesz Kyosho 355 Spider is. Hát egyenlőre nincs. van helyette resin F40 és Testarossa. -
#266360 De, az úgy van 3-4 éve, hogy a következő negyedévben kiadják. Néha a következő hónapban, aztán megint egy negyedévet csúsznak. Most is rajta van több nagyker előrendelési listáján. -
PP993RS #266358 Tényleg, amúgy nem az volt hogy a Kyo kiadja a 355 Challange sztorit is, vagy csak befantáziálom ... ?
Késő van már sok volt a konyak :) -
crosspeet #266357 Szó mi szó, vörösben is dögös..!
És igen, a hármas listám valahogy így folytatódna, sorrendet nem nézve..:
250 gt swb, 250gto, 288gto, Testarossa..
Igazából sok szép Ferrari van naa.. ;) -
PP993RS #266356 Fura ez... mert kézbe veszed szimplán a HWE-t, akkor egy tök jó kis modell... ellenben ha mellé rakod a Kyo-t, akkor előjön minden hiba rajta... voltam így már modellel, megláttam élőben az 1:1-et, és adtam is el, annyira rosszul csinálták meg.
Mondjuk azt továbbra is tartom hogy ár-érték arányban teljesen jó a HWE, pláne úgy hogy el se lehet adni itthon :) egy picivel többe került most nekem a fekete, mint anno Neked a piros, de figyelembe véve hogy mozdultak az árak, simán megér annyit.
Ha a pirosba konyak belsőt rak a Kyo, akkor senki nem vettem volna meg a feketét :) örülök hogy nem strici belsővel adták ki, bár feltétel nélkül egyedül fekete Ferrariba fogadom el a piros belsőt....
Engem különösebben nem zavar ha nem piros egy Ferrari :) volt piros HWE 355-ösöm, gyönyörű volt azzal a belsővel, mégis a sárgát tartottam meg :) ha engem is felkeltenének, én pontosan ilyet kérnék, fekete + konyak + egy konyak és nem sértődnék meg egy F1 váltón se :) persze már a kézi váltó is vizuális gyönyör benne, és azt is bitang jól eltalálta a Kyo, tényleg nem tudok mibe belekötni :)
Valahogy így:
-
#266355 Nálam a top3:
250 GT SWB - 308 GTB/GTS - 355 -
#266354 Végre! Végre valaki, aki rajtam és pár "sorstársamon" kívül kiáll a Kyo változat mellett! Igen is, nagyon szép, precíz, arányos modell.
Méltó a HE jelzésre. Áráról nem beszélnék. Jelenleg fogalmam sincs mennyiért vesztegetik. Én 2-3 éve 50ezerért szereztem be és nem bántam meg, a mai napig nem érzem, hogy kidobott pénz lenne. Nem láttam még "élőben" a HWE változatot, csak modelles fórumokon az összehasonlítását. Megmondom őszintén, a Kyo nekem már képekről sokkal jobban bejött. Nekem a piros van (azé' még is csak egy Ferrariról beszélünk!!! ), tény nem jó a fekete belső neki. Sokat elrejt a részletekből, de legalább is nagyon közelről kell nézegetni és a fotókon sem jönnek ki a részletek. Tény az is, hogy a hasmagasságon kicsit spóroltak. Ennél több hibáját nem tudok neki. Ja, de, egyet! A Kyo igazán megcsinálhatta volna Spider és GTS kivitelben is. Én gratulálok a modellhez, magam is a gyűjteményem gyönygyszemének
tartom. Nem tagadom, a te szavaiddal élve, 355 buzi vagyok... Ha valamelyik éjszaka felébresztenének és nekem szögeznék a kérdést: "-Most azonnal mond meg milyen Ferrarit vegyünk neked?" kapásból a 355-t vágnám rá. Ha már kidörgöltem a szememből a csipát, pontosítanék, kézi váltós, piros, bézs bőr belsős, Spidert kérek.
Én őszintén szeretnék azért egy HWE változatot. Pont a Spidert, pedig van már nekem abból UT változat. Attól függetlenül, kellene a HWE is.
Én a helyedben megtartanám a HWE-t is. Tulajdon képpen azért van különbség a kettő között.
A Kyosho a korai (1995-1998) motorjával, a Tipo F129B-vel, a HWE verziók, a későbbi Tipo F129C motorral vannak szerelve. Na már, ha ez egy modellnél lényeges...
Íme a különbség, balról a 129B, jobbról a 129C:
-
PP993RS #266353 Köszke ;)
Ha Top3-at kéne állítani Ferrarik közt, az nálam így nézne ki: 355-F40-TR +ráadás: 599 :) -
crosspeet #266352 Nagyon szép paripa, grat érte, gyönyörű!
Nekem is a nagy kedvenceim közt van, (F40-F355-F430).
Most irígy vagyok, na és persze útállak is! :D -
PP993RS #266351 Nemrég volt szerencsém testközelből átnyálazni egy 355-öst, talán nem vagyok ezzel egyedül; véleményem szerint a legharmonikusabb Ferrari a mai napig, élőben egyszerűen gyönyörű, az embernek tényleg földbe gyökerezik a lába.
Sajnos (vagy inkább szerencsére ) a menetkör elmaradt, talán lehetett volna, de nem akartam a tulaj jóindulatával visszaélni, ő nem ajánlotta fel-én nem kérdeztem... nem is baj, egy ilyen próbakör után napokig elvonási tünetei vannak az embernek.... :/ pont elég sz.r így is :)
Na de hogy jön képbe a Kyo 355-ös..?
Este hazaérve persze egyből kitéptem a vitrinből a HWE 355-öst... és hát az a nagy helyzet, hogy nem jó a modell
Megkövetem magam, mert én is azt vallottam, hogy a Kyo féle 355 arányai nem jók, de ez hatalmas tévedés !
Azt eddig is láttam, hogy a felni jobb és autentikusabb mint a HWE, de így már az autó kiállása, az ahogy a hátsó kerék is áll... tökéletes a Kyo-n. Továbbá a hátulja / övvonal is pontos rajta... valóban fura a HWE mellett, mert az mint modell arányosabbnak tűnik, de talán a cél nem -mindig- az ;) Ha élőben mellégurul a Kyo, egyből látni hogy sokkal tömzsibb és aránytalanabb a HWE, a kyo 1az1-be az 1:1 :)
Ettől függetlenül úgy néz ki marad a HWE is, egyrészt szép, tisztességes modellje a HW-nek, faxa a sárga fény másrészt a kutyának nem kell én meg Maisto/Bburago új árba nem fogok eladni egy olyan modellt.
Aki 355 b.zi, azt mondom kötelező darab a Kyo, nekem mivel a 360, 430 is feketébe van meg, így adta magát hogy ez is feketébe jöjjön, és nem utolsó sorban hogy a kyo belseje mindig is erős(ebb) volt, viszont a piros-fekete belsővel .... :/ erről már leírtam korábban mi a véleményem.
Ezzel a belsővel valami elképesztően gyönyörű, a fényezése pedig szintén csodás, pedig a kyo+fekete fényezés.... hát az aztán tud érdekes lenni, emiatt adtam el a fekete F40-esem is....
Egy rakás matrica dobja fel az utas-motorteret, szebbek a lámpák, a bukólámpa mérete-nyílási szöge is jobb, csomagtérnél teló van (fétis-warning :) ) a géptető marhajól nyílik, a közép-nyitásig kell kézierő, aztán érezni hogy átlibben egy ponton és magától felnyílik, ilyet még sose láttam modellnél, kíváncsi lennék hogy csinálták meg ;)
A B-oszlop belső kopoltyúja is valós, nem egy fekete festés, + a géptető pereménél is finom rácsozás van, a hátulja (lökös) komplett szebb és autentikusabb, amúgy sokkal jobban ül és terpeszt az autó a valóságban, pont úgy mint a Kyo. A féktárcsák is autentikusabbak a kyo-n, bár a HWE is jól néz ki a likas tárcsáival.
Amúgy lehet a feketén módosítottak, mert sztem nem ül annyira mint a piros, de elnézve hogy rugós a futómű, nem lehet nagy kunszt a pirosat is jó szintre emelni, és súlyra is rendben van, pedig ezt is sok helyen olvastam hogy; juj de könnyű a modell.... bullshit.
Az utastér egy fényévre van a HWE-től, (és nem csak a sárga-fekete belseje miatt) ok-ok, tudom, jóval drágább modell. Az viszont valami elképesztő, ahogy a hátsó oldalablak "behajlik" a géptető felé.... ez a HWE-n egy töksimán-ferdén berakott ablak.
Anno nagyon ment a sírás hogy nem éri meg az árát, nem méltó HE modell, sztem egyik se állja meg a helyét ;) még most is viszonylag jó áron ellehet csípni a feketét, biztos a szín miatt, de ezzel a belsővel részemről nem kérdés melyik ütősebb, persze kinek a paplan.... ;)
Pár kép:
-
#266350 Klassz kép! Grat!
Persze a modell is klassz! -
#266349 köszi
a modell egy Highway61, aminek szintén kijár a dicséret, ráadásul ez a supercar sorozatból való és HW61-től nem megszokott módon teli oldal ablakai vannak, amitől még komolyabb a modell -
#266348 ismerem ezt az ürgét (mondjuk inkább a fotóit ), már régóta nyomja az ipart, iszonyat jó képei vannak
és ráadásul a modelleket is ő maga építi, ami miatt még nagyobb elismerés jár neki
én csak poénból kipróbáltam, de megtetszett a dolog, bár én nem fogok a városban járkálni helyszín után, én csak a garázs előtt idétlenkedtem, és ezt túl sok modellel nem lehet eljátszani, egy idő után uncsik lesznek a képek :) -
#266347 Akarok egy ilyet 1/18-ban :)
Fotó: scuderiaferrari @ instagram
Utoljára szerkesztette: 355, 2017.04.09. 18:16:40 -
crosspeet #266346 Az igen.. Itt az ember még az árnyékot is odaszámította.. Jó ötlet! Qrva jók ezek a fotózási ötletek. Még aki nem vallásos, annak is.. :D -
#266345 Wow, nagyon jól eltaláltad az arányokat, és persze a modell is rászolgált :)