Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

355
Hogy esküdöztek, hogy a hatalmas ováció miatt ki fogják hozni az IDx-et 1/1-ben, oszt' nem lett belőle semmi.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

goser
A betyárját, de szép Nissan duó. Jól látom, hogy az alsó egy Silvia?
bulba
Szerintem az 1:1:-es C6 széria alacsonyabb respektje állhat a keresleti hiány mögött. Ha külföldön ilyen jól megy, akkor talán érdemes lenne feltenni (német) E-bay-re is. Ha a drágább postázás miatt levonunk mondjuk 20EUR-t meg még 10%-ot az E-bay jutalékra, akkor is megéri szvsz.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
<#worship> <#worship> Annak ellenére, hogy ennek a plakátnak a dizájnja jön be talán a legkevésbé, ez is nagyon jó! És ez a korábbiakat is abszolút pozitívan minősíti!

bulba
Estét! Hogy még egy kicsit plagizáljak, "pakkosodtam" <#finom>

Russian GP
Scuderia Prev

Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.04.28. 18:29:36
355
Hétvégén F1 futam!

Te jártál a legjobban, jah nem inkább Kuky 😊
Ja-ja, minden modellről / talapzatról pár csavart leszedek, "jóleszazmég" alapon 😊
goser
Jaja, én meg majd duzzogva keresek egy olcsó kék C7est :-)
mikeman
akkor ezek szerint mindenki jól járt ezzel a C7 cserével 😊))

gondolom akkor az erkélyen veszett el két felfogató csavarja <#nezze><#buck>

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Igen, azért tegyük hozzá az AA féle karbon tárcsa elég gyenge, na jó ez így erős... inkább úgy mondom nem méltó a modellek többi részéhez... műanyagos... :/ sokkal szebb megoldások voltak / vannak ennél.

Egy ideig amíg megvolt mindkét C7, (a sárga kint állt az erkélyen, doboz nélkül tűző napon / esőben <#idiota> ) nagyon durva volt hogy még normál fénybe, vitrintávból nézve is csak a sárga karikát lehetett látni a C7 R-nél 😊 de legalább az+a sárga nyereg feldobta, de mindig átpattant a szemem a fehér felnijére... <#circling>
mikeman
még jó hogy a Vipernek csak úgy világít a felnije <#eplus2>

amúgy sokat ront a helyzeten az ilyen fekete felnis modelleken hogy ha a féktárcsa karbontárcsa, mert az is antracit színű és a kettő együtt már tényleg kicsit fekete lyuk hatás
ezért is szeretem jobban modellen az acél féktárcsákat
a C6 Z06-on is "sajnos" az AA volt olyan valósághű hogy a sima C6-hoz képest lecserélte az acéltárcsákat karbonra pedig a sima C6-é első osztályú, a karbon meg olyan műanyagos hatás
na ez az igazi szőrszálhasogatás, mikor már az is baj hogy valami olyan mint az igazin 😊))))))
Utoljára szerkesztette: mikeman, 2017.04.27. 22:15:02

Jah-jah, az sztem is marha jó, benne volt a fehérre-váltásban hogy ezen nem a standart fekete felni van, pedig alapvetően nincs bajom a fekete papuccsal, de a sárgánál tényleg mindent eltakart <#schmoll2>
355
Jól néznek ki, a Corvette kereke magában is mestermű <#eljen>

Missa
Ez a szín tetszik

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

A színvarázs után 1pár fehér vas... bár itt nincs sok vas, inkább csak műanyag <#rolleyes>

Ez gyönyörű, egy szépen megérett, mézédes cseresznye jut róla eszembe, nyammmi. <#szeret>

A Laferrari továbbra is egy csoki 😊
Hamarosan 😉 van egy kis meló még rajta, szervizben van 😊
355
Vörösborból 😊 Elvileg ez Rosso Fiorano, mint ez a 360-as:

Missa
<#nevetes1>
Hááát, vannak ennél szebb Ferrarik is!
Pirosban! Tegyél fel róla képet! <#nevetes1>

Missa
Hmmm, szerintem is ez inkább valami csoki féle. Jó, de legalább 70%-s kakaó tartalommal! <#nevetes1>

Cigánymeggy öntettel! 😄 😉
Csokiból van ? <#smile>
355
Ó ha tudtam volna a múlt heti EuroJackpot nyerőszámokat, most rendelnék egy ilyet a Rosso Mugello Enzóm mellé 😊

Pont most beszéltük, én 20e-ért biztos nem fogom eladni, (pláne hogy annyiért se kell senkinek <#eljen> ) egyrészt marha jól néznek ki egymás mellett, ahogy kijön hogy egy full más modell a z06, pont ezért szeretjük az AA-ot, hogy minden egyes részletre, apróságra odafigyeltek, a másik meg hogy tényleg egy ottóért többet elkérnek, hát atyaég, hol van akármelyik, bármelyik egy ilyen modelltől...?

Pont a napokban néztem, itthon-két helyen is láttam ezüst otto 124-es Mercit, de ilyet totál elborult 40-50ezer ft-ért ..... ki veszi azt meg ? Alig többért vettem nemrég AA 124-est, ez már nem kevés pénz, tényleg ennyire nem számít hogy bármit is nyújtson a modell ?

Megveszed, kiveszed az ócska csomagolásból, átsiklasz a totál rossz rezsin-ezüst fényezésen, (az valamiért nem megy nekik) ragasztónyomokon, festékmegfolyásokon és kész ? Megy vissza a dobozba ? Vagy egy vitrin azt messziről jó az ? Tényleg nem értem ezt a felfogást, olyan mintha hipnotizálva lennének hogy rezsint és drágán kell venni.

Az ottonál meg gondolom mi lehetett, maradt egy kis ezüst festék... nyomjuk el valamire.... mi van még...? Mennyit lehet lefújni belőle? 250-et ? Oké akkor legyen 250es-limit, és adjuk is drágábban 😊))))))))))

Amúgy ha valaki kiadná ezt a mezei C6-ot rezsinbe, figyeld meg itthon is jópáran megvennék és nyilván sokkal drágábban .... az lenne hogy ennek legalább nem marcipán az ülése.... <#bohoc> vicc....
Ezt nem azért nem veszik meg itthon, nézd meg a kinti árát, licittel is 120-130€. 1-2év és még jobban kikopik, ugyanúgy 200€ körül lesz mint a Z06. Illetve azt már most se nagyon veszed meg 200€ alatt, kivéve az én sikersztorimat <#vigyor3>

Egyszerűen ez a gyenge hazai piac hozománya, nem kell még egy piros Corvette, mert már úgy is megvan a C5 Bububól.

Amúgy ahogy Misi is írja, élőben egyáltalán nem zavaró, ha meg nagyon zavaró meglehet csinálni, de én ezért nem szedem szét a modellt, egyiket se 😉

Azt a modellt anno 13ezerért vettem még a Mammától 😊 és mivel első modell volt tőle, még olcsóbban megvehettem volna ha tudom a tel.számát és nem a vaterán kell leütnöm 😉

Teszem hozzá akkor az úgy nem volt nagy sztori, mert 20ezer körül mentek az AA-ok, de tény hogy jó vétel volt...

Mikor leépítettem a 996-997 vonalat, mennie kellett annak is, és igen... alig akarták az enyémet is egy 20asért vinni, igazándiból aki elvitte is azért vitte mert 20ezer vicc egy ilyen gépért, vicc-nem vicc, a kutyának nem kellett.

Van aminek nem megy fel az ára... lehet ennek a fura zöld miatt... fene tudja. A végén már úgy voltam a fekete 997 GT2 RS bronz kerekeit lecserélem a zöld fekete papucsaira, már a kezembe volt a csavarhúzó, mikor írtak hogy elviszik 😊 a GT2 csavarjai már kint voltak 😊
Azért Kyosho ide, kyosho oda, gyönyörű ez az Elite!
Pazar verdák, egy az ízlésünk.! Ezek a legikonikusabb Ferrarik számomra is.
És nem utolsó sorban kiváló képek!!
Már nincs fennt, elkelt.. 😉
mikeman
áááá ugyan már
mit számít az, hacsak nem nyúlkálsz bele tapizni az ülést, akkor láthatatlan hiba, nekem 4 évig fogalmam sem volt róla, hogy ez hiba, míg nem írtak róla az fb-n, akkor megnéztem és valóban olyan, de a vitrinbe és a fotókon látszik? nem. Akkor meg??
Ugyanez a típusnak a Z06 verziója ugyan ilyen ülésű, és nézd meg hogy azok 200+ eur felett mennek
na akkor hogy is van ez????

- Ezt még valahol megértem, mert hiába a gyönyörű külső, belül mégis megvan az a bosszantó hibája. Egyébként én is szemezgettem azzal a Corvette-val, de a típushibája miatt én sem mernék beleugrani. <#lookaround>

Üdv.
mikeman
erről könyvet lehetne írni
sose fogom megérteni a modellkereskedés mikéntjét
ez a Porsche is gyönyörű, valamiért mégse fogja meg a gyűjtőtársainkat, bezzeg feleilyen szép Otto-k 30 felett mennek
Ott van PP kolléga (és az enyém is amúgy <#awink>) eladó AA C6 Corvette modellje? az ülés érdekes marcipánosságától eltekintve hibátlan szépség, szeretem azt a gépet, de 20ezerért sem lehet eladni
Why??????
sose fogom megérteni

mikeman
nem állítom hogy nem fogom megbánni később, .....sőt
de ahogy egyik modell gyűjtő társunk szokta volt mondani: most ez van, akkor meg az lesz 😊)))
sok mindent mérlegeltem, és egy hangyapöccsel a hwe mérleg oldal feljebb maradt 😊

- Érdekes ez a modellautó gyűjtés... vannak típusok, amiért képesek vagytok/vagyunk vagyonokat kiadni - de bizony vannak olyan modellek is - amiket nagyon leértékelve, már-már gombokért kel el. Nincs egy éve, hogy megvettem ezt az AA-féle Porsche (997) 911 GT3-at, Először nem akartam elhinni, hogy egy ilyen hibátlan, tökéletes gyönyörűségért kiadok 20e. Ft-ot. Szinte biztos voltam benne, hogy a modellautónak van valami hibája, amit a kedves eladó elsumákolt előttem. Még akkor sem igazán hittem el, és megszállottan a hibákat kerestem akkor is - amikor kicsavaroztam a modellautót a dobozából. Aztán tessék - lássék, ilyen gyönyörűséget árulnak a fosbúkon is - aprópénzért. Ez az autó élőben valami hihetetlenül szép, még most is elképedve, megrökönyödve nézem - hogy bizony megvan még ez a típus. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mi az a negatív érzet, ami miatt nem kelt ég el...

- Hát mos őszintén, nem gyönyörű..?

Üdv.
- Hááát... egy piros(!!) Kyo F355-öt eladni és megtartani helyette a Hot Wheels Elite verzióját... nagy bátorság. Ha csak azért adnád el, mert a Kyo-féle fekete belső nem tetszik - azért nem tenném. Nyilván a Te döntésed (amit tiszteletben is tartok), de biztosan jól meggondoltad?

Üdv.
Hát ő most egy 15-20évre lefedte a piacot <#vigyor1> de nem akarok álszent lenni, mert én is jópár ritka gépet vettem tőle, és tényleg verhetetlen áron ... bár kellett volna még pár masina, de későn kapcsoltam, vagy inkább úgy mondom fax voltam hogy nem táraztam be, most vehetem meg darabonként, bohóckodva és drágábban .... <#circling> egy hülyének is megéri 😊
mikeman
<#email>
deeee, megnéztem, és -ahogy a 308 kapcsán is írtam- bolond lennék ha azt mondanám, hogy a hwe szebb, mert nem az, de......
az érveimet ismered, most nem kezdenék bele
mondjuk majdnem mindegy, mert akár hw akár kyo, nem lehet itthon Ferrarit még féláron se eladni, labdacs dömpingjének hála
sose gondoltam volna hogy egy olyan ikon modellt mint a Kyo 250GTO, még áron alul sem lehet eladni

Írtam Neked anno priviben is, hogy ez egy elég furi lépés, de értem az érveid, nem "vacak" a HWE 😉

De azért furi döntés ........<#alien><#alien> vagy meg se nézted a kyo-t, valld be hogy ki se mer(t)ed nyitni a dobozt, nehogy a HWE-nek kelljen mennie <#alien2>
mikeman
na akkor berakok néhány nem műtermi fotót a nagyon vacak HWE gépemről
vessetek a mókusok elé, de valszeg én vagyok az egyetlen aki a Kyo-t adja el és a HWE-t tartja meg, pedig így lesz, úgyhogy ha valakinek kell egy piros Kyo F355 kérem nálam jelentkezni 😊))))

Majd jön 355 és megmondja mennyiért mentek 😊 de biztos vagyok benne hogy egy HE modell árát már akkor is megkérték, sőt pont ment is a hiszti anno hogy miért ilyen drágák.
mikeman
kettős mérce.... értem én 😊))))))

Gyárinál zavar ha nem jó a magasság 😉 ha szétbarmolok egy modellt... az más tészta <#idiota>
mikeman
kár hogy messze laksz
elmennék hozzád 1-2 fotózási tanácsért 😊
azt hittem jók a képeim, erre bedobsz néhány profi képet és már dobtam is a kukába sajátjaimat 😊))

nálad jobb képeket csak sz.robi csinált itt régen <#nezze><#nyes>

- Hát... én mindig érzelmi alapon vettem modellautókat, nálam nem számít az, hogy begyűjtsem az összes elérhetőt egy-egy bizonyos típus esetében. A Ferrarik közül is szigorúan csak azokat, amik nagy hatással voltak a gyerekkoromra - amikre ámulattal néztem fel. A mostaniakat szinte nem is ismerem, némely típusait egyenesen förtelmesnek tartok. Számomra az utolsó, még igazi Ferrari az az F40-es volt, a többi már "csak" smafu...

- Labdacs-féle F40 LM / Hi-End:

Üdv.

mikeman
annak idején (6 éve) a 512TR-t én is hasonló áron vettem, sőt....
de a F355 sokkal fiatalabb modell, emlékeim szerint az az átlag helyeken mindig is 50 körül ment
ezért írtam hogy ritka szerencsés ember vagy 😊))
sajna nekem kevés ilyen sztorim van, az a baj hogy én nem a jó árú modellekre vadászom, hanem ami épp befészkelte magát az agyamba 😊)) azok meg ritkán vannak épp jó áron
lehet taktikát kellene váltanom 😊

mikeman
bakker, mióta zavar téged hogy egy modell lejjebb ül?? 😊))))

Ejj ha az a bézs belső a pirosban lenne, már nem is gondolkoznék és cserélném le az enyémet 😉

- Hm... azt nem tudom, hogy a Kyo-féle Hi-End Testarossa mennyit ért akkor, de azért megemlítem, hogy minimum (emlékeim szerint) 7-8 évvel ezelőtti vásárlásról van szó. Nem gondolnám azt, hogy abban az időben olyan nagyon olcsónak számított volna ez a két modell - bár tény, hogy így is valóban korrekt áron vehettem meg őket. Azért ne felejtsük el, hogy 10-12 éve egy Autoart modellautóért is elkértek 15-20e. Ft-ot, míg egy, akkoriban nagyon nagy slágernek számító Bburago 1:18-as modellautók 3500-4500 Ft-os árakon mentek. Arra is határozottan emlékszem, hogy egy felszámolás alatt álló modellszaküzletben vettem - online módon. A vicc az, hogy a két modellautót az eladó szerint már akkor több hónapja árulta - minden különösebb érdeklődés nélkül. Az, hogy én ezekre azonnal lecsaptam, talán az lehetett a nagy szerencse - hogy a keresőben a modelltípusokat keresve, magyar oldalakra leszűkítve, keresgélve akadhattam rá. Maga a keresőmotor a találatokat leegyszerűsítve is utolsóként dobta be ezt az oldalt. Summa-summárom, szinte bizonyos vagyok abban is, hogy nem én vagyok az egyedüli olyan szerencsés modellgyűjtő - szerintem Neked és az itt jelenlévő, gyűjtögető életmódot folytató fórumozóknak megvan a hozzám hasonló sikertörténete, csak éppen egy másik modellel - modellekkel.

- Íme a 25 ezer forintos Hi-End Testarossa: <#nevetes1>

Üdv.
mikeman
két olyan modellt vettél 50ért amelyeknek darabja is többe kerül annál ..... hmmmm
te egy igazán szerencsés ember vagy <#hamm>