269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Már jó ideje vadászok egy M3-asra, ami az M5 megérkezése után még "égetőbb" lett.

E46 felé húztam, de abból a CSL ami jól néz ki, viszont az kizárt hogy egy régi, giga-karos, rücsis kárpitos AA-ért én kiadjak 250€-t, a kyo féle verzió is tetszett, sőt volt 1-2 dolog amiben még jobban is, de az se lett volna számottevően olcsóbb.

Szép E30 van, de az már nekem öregecske, E36 is jó lett volna, de abból nincs normális kiadás, az UT elég gyengécske, vagy inkább úgy mondom korához képest megfelelő :) Kyo E92-esem volt, de ott a kiállással valami nem stimmel, azért is adtam el.

Ekkor keveredtem a ..... mi is a kódja ? Lövésem sincs :) na ennyire nem vágom az új BMW-ket, szóval az új M3 / M4 felé... Az is benne volt, hogy a "sima" 3as egy nagyon-nagyon jó autó, sokkal jobb, faxább gép mint bármelyik másik modelljük, beül az ember és mintha rászabták volna az autót, marha jó műszerfal, nem lcd kijelzős fos az egész, ez már lassan közhely, de sztem ez még egy igazi BMW, nem egy plázaboy autó.

A Norev kiadta a szedánt, de egyszerűen nevetséges az ára, ha színbe is jót szeretnék az min.120€+posta.... egy Norevért........
    +ahogy néztem van egy pár amolyan tipikus noreves gyengesége is. Szóval az is kiesett.

A Paragonról jókat olvastam, de sose érdekelt / érdekelnek az új BMW-k, (meg rendre elrontják v. elrontották a felni+gumi párost) aztán nézegettem hogy gyerekjáték kereket leszedni/cserélni rajta... így elkezdtem nézni az első kiadás fekete / téglavörös belsőst, ami sztem hibátlan párosítás.

Egész baráti ára volt a bayen, 70€ körül már fogható, biztos sokan viszik a 100€-s GT Spiritet ;)

Aztán jött egy visszautasíthatatlan ajánlat a kisbayről, 50€..... na hát ez egy vicc, még postával is egy Otto ára alatt.... őrült világ.

Kíváncsi voltam milyen lesz... és cseppet se csalódtam, sör! akarom mondani sőt :)

Az első (alsó) tömör rácsokat kivéve ez egy abszolút kyo szintű modell, simán partiba van az E60 M5-tel.
    Szép plüss-nagyon szép belső, jó vonalak, szép lámpák, ablakok, (szegélyek) elképesztően szép fényezés. Erős fényben ilyen egész sötét kék illetve van a lakkban kék, lila, zöld... modellbe még sose láttam ilyet,bitang ! Az utolsó képen próbáltam kifotózni lassú vakuval, talán látszik és lehet így fura, de élőben csodás !

Jópofa karbon tető ami nem matrica, és talán a legszebb ablaktörlők amit eddig modellen láttam, tökéletes formára, vastagságra, és végre ott és úgy van ahogy kell, a halálom mikor bénán áll / eláll egy ablaktörlő. Apróságok ezek, de jó látni hogy odafigyeltek rá, látszik hogy nem véletlen jött össze nekik.

Na jó persze hogy van sötét oldal is, béna kerekek+kiállás de az már múltidő azért a tömör rácsért kár :/ érdekes hogy egy rezsin nyitott ráccsal készül, egy nyitható, igényes fém meg zárttal, fura na.

Viszont elég sok a QC hiba... az egyik lámpa picit ködös (majd szétszedem talán javítható) egyik ülés ragasztós, nem volt belső tükör. (nem letört, simán nem volt, nulla ragasztó a helyén) Ezeket mondjuk könnyen orvosoltam, de lehet ijesztő lehet, olvastam hogy gyakoriak a QC hibák, lehet ezért nincs áruk. Géptetőt kell még beállítanom, pofonegyszerűen szétjön a modell, és minden csavaros=állítható, szóval szimpi :)

Akárhogy is ennyiért tökéletes, egy akármilyen otto-n garantált 5x ennyi hibát találok.

Felnin +a méretén sokat vacilláltam, 20as Competition kerék kellett volna, még a GT S-nek is írtam hogy nincs nekik ? Kérdezték hogy-hogy ? Aztán mikor írtam hogy egy paragon M4-esre kéne, sértődés szag jött át az éterben :))))

Végül úgy voltam jöjjön meg, rápróbálom a 19es BBS RS-t, aztán meglátjuk hogy áll neki a "kisebb" kerék. (durva hogy egy 3as BMW-n egy 19-es A kisebb felni )

Nagyon dög kiállása lett, szinte ráfekszik az aszfaltra parkettára :)

Bocs a kisregényért ;) pár kép:

• ndns
    ertem en mit mondasz, mert altalaban minden akkor nez ki a legjobban mikor eloszor papirra vetik. olyankor meg nem a tendenciaktol hangos, hanem a letisztult formavilagat mutatja oszinten.
    aztan meg az amit akkor pillantunk meg amikor leginkabb fogekonyak vagyunk (leginkabb korfuggo a dolog, a fitalsag eszmeiseget juttatja ervenyre egy emocionalis pillanatunkban - de ilyenkor meg egy altalunk kesobb kevesbe kivanatos dolog is erzelmi toltettel nezne vissza rank. remelem van ertelme amit irok...de az 512 azert fantasztikus, mert benne van minden amitol TR a TR es ugy, hogy egyaltalan nem laccik rajta a kora. ha azt lattuk volna meg hamarabb, akkor a testarossara ra se tudnank nezni. foleg miutan vezettuk
  • PP993RS
    Az 512 TR egy fura sztori... mindig is az tetszett jobban, aztán idővel egyre jobban a TR, pláne az ős, egy tükrös, közp. kerékanyás... de lehet ez a korral -is- jár.
  • ndns
    gratula, legyen benne sok oromod!!! szerintem ha mar anniversary, akkor jo valasztas a fekete. bar ennek a countachnak a szine az ezust volt, (de csak ennek!) feketeben kifejezetten vad!
  • ndns
    bocs, hogy kozbevau, de annak idejen meg akkor is nyitott lampaval jartam, ha nem egett szerettem magat az erzest, hogy valami transformerses perverzio lapul az autoban. vmi titkos....mittomen, nem vagyok freud
  • ndns
    szep szep , de erzodik a "mar nincs sok hatra" hangulat rajta . ezert szomoru. latszik, hogy nem igy terveztek eredetileg csak egy nip tuck verziot latunk. minden forman erzodik amugy. kiveve az 512TR-en. na az jobban sikerult mint barmelyik pirosfeju

de anelkul, hogy barkit meg akarnek serteni a countachbol se az anni a legleg...ott is a qv vagy s. elnezest ha barkit megsertettem ezzel, de designer szemmel nezem.
  • ndns
    en nem is ertem mit cikizitek a diablot? a strosek jobb? marmint lampa szempontbol. az legalabb nem nissan. vagy az is?
  • PP993RS
    Nekem teljesen rendbe van a 6.0, gyönyörű felni, szebb beltér, de kell rá a hátsó szárny...

Ez a sárga a legjobb, de az AA valamiért nem gyöngyházba csinálta, (pedig tudnak olyat) + marhára elütnek rajta a műanyag elemek, leakartam cserélni a feketét, de mikor láttam egyet élőbe...... inkább sztornó.

• ndns
    van benne igazsagod amit mondasz.
    sajnos
  • ndns
    grat a Vspechez! legyen benne oromod. a masikban is
  • PP993RS
    Enyém eladó lesz-->ha kiadja újra az 5000QV-t az AA ;)

És persze ha felhúzzák a 25th. szintjére... (karok, telók, stb.-stb.)
  • ndns
  • ndns
    a 6.0. hat nemistudom... a 300zx lampaival... meg olyan lekoszono hangulatot araszt az egesz... ugy ertem, hogy mikor meglattak a cantot piechek, akkor meg gyorsan letoroltek a port, hogy legyen mit a piacra vinni a murcielagoig. olyan szomoru a 6.0. ...a nissan lampaival lehet, h en vagyok ilyen beteg csak, de nalam minden lambo modellbol van egy kedvencem es arrol az osvenyrol nem szivesen ternek le. a diablobol pl a VTTT vagy SE30, de ha maskepp nem megy, akkor VT. namarmost, ezek mind nyithato lampakkal rendelkeznek.
  • eyeball

Üdv.
  • crosspeet
    na most már elmentek ti a sunyiba.. kell egy ilyen nekem is... :/
  • crosspeet
    akkor a rezsiny cumót neked találták ki!
  • PP993RS
    De jó lesz nekem, lesz egy fekete lyuk a vitrinben
  • mikeman
    köszike :)
  • mikeman
    cseréljünk kasznit, nálam lesz a piros kaszni bézs belsővel, nálad meg a full black :)
  • eyeball
    - Nyíló bukólámpa..? Nekem éppenséggel nem hiányzik, és szinte 100%-ig biztos vagyok abban is, hogy a vitrinben a Diablo-k esetében akkor is zárva maradna a lámpa, ha az éppenséggel nyitható lehetne.

Üdv.
  • PP993RS
    Szép! A balhátsó gumit igazítsd meg ;)

És ennek pl. a mai napig remekül áll a bukólámpa. (kinyitva is)

Valóban faxa ezzel a belsővel, de ahogy írtam a faszbukon is, ezeknél a régebbi vasaknál rengeteg részlet elvész a feketén :/ de ha úgy vesszük a fekete belső meg egy kráter....... szóval melyik ujjadba harapj. Ritka nagy faszjankók vannak az AA-nál.... ha valaminek hát egy piros autónak marha jól áll(na) egy világos belső.

És akkor itt a barátja:

• crosspeet
    Köszönöm!
  • crosspeet
    Ez ütős, grat hozzá. Jól áll neki a fekete!
  • PP993RS
    Nyilván mikor az ember akkor és ott látta, (persze max. egy autósújságban) akkor eszébe nem jutott hogy tré... bár emlékszem a 928-as rettenet béka-bukólámpája a megjelenéstől kezdve olyan volt amilyen... de tény hogy még egy TR-nál is csak azt láttad milyen vagány az a bukólámpa.

Valószínű ez is modern korunk egyik vívmánya... szétguglizod, huh de sz.r....... azt élőbe látnád behugyoznál
  • mikeman
    no de akkor legyen egy olyan amin működik is a bukólámpa :)))
    mióta kihozta ezt a modellt az AA, sokat gondolkodtam hogy legyen-e nekem is ilyen
    Lambo gyűjtőként talán nem is lett volna kérdés, de az AA jelenkori árpolitikájának hála új kiadású AA modell már alig alig tud sajna beparkolni a gyűjtimbe :((
    megaztán volt is már 3 Countach modellem, úgy gondoltam drága is meg nem is létszükséglet
    aztán úgy hozta a sors, hogy két -amúgy nagyon szép, de a gyűjtemény alapszabályom perifériáján lévő- lambo modellt eladtam, így nyílt egy kis anyagi és legfőképp vitrin helyi lehetőség egy kis utánpótlásra
    így újra előtérbe került ez a típus
    jött a következő probléma, milyen színű legyen? igazából valahogy minden kiadott színnel valami bajom volt: piros szép, de volt már más évjáratban, a szürke béna szárny nélkül, a fekete nagyon sötét vitrinben, a fehér mondjuk rendben van de kicsit sok hogy mindene fehér....
    node ha az ember próbál jóval a piaci ár alatt szerezni egy kívánt példányt akkor nem mindig a kívánt szín esik a látómezejébe, persze csak azért mert olcsóbb valami még nem vettem volna meg, de amennyire minden színnel volt bajom annyira mindegyik tetszett is
    tehát tetszett a piros és a fehér, ezért vettem egy feketét :))))
    liciten, jóval ár alatt
    és nem bántam meg egy kicsit sem hogy a feketét vettem meg
    nagyon durván néz ki feketében, és a világos belsővel nagyon ütős kombót képez
    és viszonylag világos helyre került a vitrinbe is és nem is tűnik el, mint ahogy gondoltam előtte
    mikor először kézbe vettem az volt az első gondolatom, hogy ez lehetne Darth Vader szolgálati járműve :))
    szóval a modell:

Utoljára szerkesztette: mikeman, 2017.06.14. 21:32:29
  • 355
    Szentigaz! A Mira ezt a 348-cal is eljátszotta, ott is alacsonyabb a lámpa, elég jól is néz ki.
  • mikeman
    már kezdtem fogalmazni a gondolataimat ahogy visszaolvastam reakciókat a "miért kell nyílnia a lámpának" esszére, erre megfogalmaztad minden gondolatomat :)))
    egy a lényeg, amit mondani is szoktam (bár én is loptam a szlogent ) hogy az igazi autók kicsinyített (számszerint 1:18) mását gyűjtöm. Ha az az életben szarul nézett ki nyitott lámpával akkor a modell is nézzen ki szarul, úgy lesz élethű
    amúgy meg hogy szarul néz ki.... hát nem is tudom, mai szemmel persze már fura, de emlékeim szerint (lassan 30 éves a típus!!!) akkoriban ez igencsak menőnek számított, nemcsak a testarossa, de az MR2-től fogva minden bukólámpás kocsi a vágyak netovábbja volt, szóval ennyi év távlatából cinkelni stílus jegyeket nem épp frappáns :))
    és ahogy korábban írtam is, ez egy fontos részlete volt egy akkor Diablonak, tehát igen is működjön, punktum :)
  • bulba
    Szép gépek, grat
  • bulba
    Estét!

• PP993RS
    Persze hogy nagyok, de hozzátartozik az autóhoz, így van ez rendjén :) ez a korszak ilyen volt.

Bezzeg a Miránál jól ráéreztek, kisebbre (ill. inkább laposabbra) modellezték a bukólámpát, szebb is mint az 1:1-en
  • crosspeet
    ez a kép, így ebből a szögből, már mindjárt vadabb! Nekem tetszik naa... De ugye tudjuk, hogy abban az időben NO nappali menetfény meg f@szom, ezt akkor kapcsolták ill. nyitották fel ha besötétedett, esetleg egy idő után bizonyos országokban lehet hogy városon kívül, szóval nagyon nem látták ezt így nyitva anno.. :D
  • crosspeet
    köszönöm, köszönöm.. :D
  • Missa
    Hát ezt lájkolom, meg minden!
    Ez a bugyi hasonlat!
    Ez nagyon jó! Ezt az élet más területén is alkalmazni fogom!
    Ja, és maximálisan egyet értek vele! Ha levehető az a bugyi, le kell venni!
    De gyorsan!
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.06.14. 15:17:34
  • 355
    Nem volt semmi hátsó szándék, Lambó-lehúzás vagy resin-imádat a dologban. Ha rákeresel arra, hogy "lambo diablo lights", ez a kép az első találat.

Itt egy másik kép, de ez is csak egy hangyafa*nyit jobb jobb. Túl nagyok ezek a lámpák. Ez a 2. kép a Google találati oldalán.

Szerk: teljesen egyetértek vele, hogy egy F40-nek vagy Testarossának se áll jobban a bukólámpa.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.06.14. 15:10:04
  • crosspeet
    Jó helyre hát! Persze még időm nem volt kicsomizni, de meg van már a helye!
    Racing vonalba nem kezdek bele, egyedül ezt a redbullosat akartam beszerezni egy ideje, volt ilyenem régen, és most volt rá való h korrigáljam a hibámat.. ;)
  • crosspeet
    igen, én is erre gondoltam, a "legelőnyösebb" fotó így.. :) a rezsiny-gyűjtők számára. :D
  • PP993RS
    Megkerested a legelőnytelenebb fotót

Itt nem az a lényeg hogy néz ki, egy rakás autó van ami szarul néz ki nyitott lámpával, van ami tök jól.... (F355, NSX) de akkor ne legyen nyitható a csomagtér se, mert úgy sincs ott semmi... minek azt nézni :) meg úgy se nyitogatom, akkor ne legyen nyitható semmi, legalább az illesztések is jók lesznek.... és akkor el is jutottunk az igény-mentes rezsin gyűjtésig.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.06.14. 11:00:42
  • PP993RS
    Na akkor az ami jó helyre került, most az hozzád került jó helyre :)

Hihetetlen milyen kicsi ez a szakma, tényleg egy-egy ritkább modell simán lekövethető.
  • PP993RS
    Azaz... Nekem is csak az maradt meg, pedig megvolt az összes AA, + van egy lila Bubu Diablo, mert az gyerekkori 2. modell, és ott nem is zavar a zárt lámpa.
  • PP993RS
    Szép a V-spec... nekem is volt egy ilyen, de a japppán vonal felszámolásánál mennie kellett, de legalább jó helyre került ;)

A verseny 911 vonalba is belefogsz ?

Én is gondolkoztam, qrva jól néznek ki, de marha szerteágazó az is... pedig bitang vagy fél tucat GT egymás mellett, más-más verseny festésben.