269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Van egy hírem: annak az esélye, hogy még idén megjelennek az új BBR diecast modellek: kb. 1%.

Van egy Ferrari 488 GTE-m is (11/24 limitált), de vennék az árából valami mást, szóval eladó. Hátha olyasvalaki is olvassa a fórumot, aki nem fikázza állandóan a resin modelleket ;-)))

Részletek privátban, vagy az etc[kukac]rozsahegyi[pont]net címen.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.12.14. 00:01:29
  • bulba
    Fincsi darabok, van közte pár típus ami hozzám is közel áll, Viper, Focus I, Brera...és a rendőrségi Fóka se semmi :)
    Ha jól látom a nagy részük BBurago, de van Jada Toys is?
  • bulba
    Nem csoda, franciák szeretnek egy tanulmányt többször is bemutatni, asszem idén is elvitték valahova a DS Divine-t.
    Hogy ebből szériagép legyen sajnos tényleg kevés az esély, mostanában inkább a SUV-ok felé fordult a DS. Talán az adhat némi reményt hogy a DS3 a jelenlegi modellpaletta legsikeresebb darabja, csak nem hagyják utód nélkül. Aztán már csak abban kell reménykedni, hogy formailag ne legyen sok eltérés a tanulmánytól :) Na meg a megbízhatóságban, főleg annak aki 1:1-ben veszi meg :)
  • Zephyr Retiring
    Reggelt/napot/estét..(ki mikor tér be ide alapon)

Elő kellett keressek pár régebbi családi fotót a minap
    és kutakodás közben előkerültek ezek a képek is..

Egykori gyűjteményem egy része
    Jó helyre kerültek, már készült nekik külön vitrin is. Ha jövőre arra járok dobok pár frissebb fotót is róluk

• 355
    Upsz, nem tudtam az időrendet :)

Az a baj a hüje franszoákkal, hogy villantanak ilyen demókat, hogy "Nédda, ilyet is tudnánk!", aztán nemigen lesz belőlük semmi... Vagy ha igen, akkor az első sarkon már együtt villog az indexszel a féklámpa :)))
  • ndns
    talan az, hogy olyan ekszer szeru az egesz, a konvex konkav formai jatekok amelyek tokeletesen passzolnak az aranyok altal felvazolt formavilaghoz. talan az egyeduli dolog ami nem illik a formai osszhatashoz az a tobbi reszhez kepest vad, aggressziv, szinte mar huvosen steril (teutonosan) hutoracs-lampa szerkezet (de csak a keret, mert a lampa ezen egy ekszer, a kesobbi chironnal ellentetben - sasha nem is akarta ezt a lampat a chironra, ra eroltettek). a belteret lehetett volna hangsulyosabban kihozni a szemlelodok (pl mi ) oromere. nagyon stilusos
    en meg szivesen legeltetnem a szemem, tehetnel meg kepeket
    a nagy
    Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.12.11. 06:12:37
  • bulba
    Mármint a Chiron első lámpája DS Divine, ugye az időbeliség :) Amúgy igen, az egyediség inkább csak megsuhintotta, de mégis -hátulról egy Brerán kívül- teljesen összetéveszthetetlen bármivel :)
  • bulba
    Nem tudom megmondani, hogy mitől is, de nagyon csábító egy formája van az tuti :)
  • 355
    Az első lámpa Chiron, a hűtőmaszk Audi-Jaguar, a hátulja meg tiszta Alfa, de összességében nagyon kéne
  • ndns
    Divine DS!!! Gyonyoruuu egy Istenno elott!
  • bulba
    Napot!

• PP993RS
    Rég volt már a kezedbe új AA modell :) ennél sokkal hajmeresztőbb QC hibák is "átcsúsznak" ...

Aszem amúgy kékbe van már ilyen arany BBS felnis verzió, bár lehet az nem a mesefilmes, de ott is vannak azért problémák... spec amit én láttam sztem azon is ferde volt a cooler, de a lámpák is furán álltak... nekem volt ebből régi, telidobozos verzió, sztem az minőségre jobb volt ezeknél.
  • 355
    Ejj de szép... AUTOart Production Skyline GT-R (R32) Wangan Midnight “Reina”

Mondjuk az egész kasztni balra lejt, az intercooler meg jobbra dől. Remélem ez csak a demódarab hibája, mert ez így ultragáz egy AA-tól...

• Missa
    Nem, nem válaszolt, de az oldal már működik nekem is.
  • 355
    Válaszolt valamit? Nekem nem, de az oldal megint működik.
  • PP993RS
    Fényágyú :)

A 22b-t simán olcsóbban megkapod AA-ba, a 2.eresztés felújított verziót egész jó áron ellehet csípni, csak hát az utcai verziót... de sztem nem rakható egy lapra egy zárt rezsinnel... Amúgy ez a TM féle megoldás sztem nem lett túl erős, maga az autó viszont látványos
  • Voice27
    Köszi neked is a választ bulba!
  • Voice27
    Köszi, ezeket ismerem.
    Konkrétan arra lettem volna kíváncsi, hogy a 0-tól 12%-ig terjedő vámhatárnál vajon az autómodell milyen kategóriába eshet.
    Esetleg játékként kezelik. Bár igazából ez már elhanyagolható összeg a brutál 27%-os ÁFA mellett.
    Mivel egész nagy, több kilós csomagról lenne szó, így a trükközés kizárva.
    Plusz az eladók nagy része is kiköti már az aukcióban, hogy nem mennek bele ilyesmibe, mert őket is megsimogatják érte.
  • jetblack
    En most ezel szemezek. De akkor lehet inkabb veszek egy Autoart Subaru Impreza-t
  • PP993RS
    Nekem volt kettő is; Thema 8.32 és egy SRT Viper, egyértelműen nem érik meg a 200€-s listaárukat, de szerencsére a piac beárazza őket, én a Thema-t 119-ért a Vipert meg talán 99-ért vettem.
    A mai őrült rezsiny-orientált világban mondhatjuk, hogy a Thema megér annyit, szép modell, nem ultravékony ablakokkal, és nem ecsettel festett belsővel, a Viper már gyengébb eresztés volt, olyan GT S szint, és jópár QC hiba is becsúszott.
  • jetblack
    Sziasztok

Vett innen valaki mar TOP Marques modellt ? Tervezek venni 1-et de nem tudom hogy megeri-e az arat vagy nem ?
  • Missa
    Ok, én a facebook oldalukon írtam nekik.
  • 355
    Wow, engem sem. Egyszer leveleztem az adminnal, majd megkérdem, h mi van.
  • Missa
    A Signature-nál úgy láttam van ablak.
    Amúgy mit tudsz a Diecast Society-ről?
    Újabban nem enged be a honlapra, még jelszóval sem...
  • 355
    Majd írok egy cikket a blogomra, ha kicsomagoltam. Elsőre egy dolog nagyon zavaró rajta: nincs ablaka. Ez (nekem) egy utcai autónál nem annyira gáz (olyan, mintha nyitva lenne az ablak), de az FXX-K-nak nem lehet leengedni az ablakát, csak egy kis tolóablaka van.

Umbauért kiált a dolog...
  • 355
    Létezik Signature-ben, egy kicsit jobb is, de sajnos az a fekete csíkos - fekete ajtajú #88. Nekem az a kombó nem jön be.

Fapadból van még a sárga #15 (asszem az a Google-ös csókáé), Sigből meg a fekete #44. Ha a Sigből kihoznák még a fehér #47-et, azt talán betenném a 10-es mellé.

Nekem ez a szín jön be még nagyon, meg a sötétkék #27. A csóka 599XX-e meg is volt ebben a színben és számmal, de elpasszoltam.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.12.03. 17:59:45
  • Missa
    Klassz!
    FXXK létezik Signature kivitelben, vagy csak a Race & Play változat van belőle?
  • 355
    Megcsomagosodtam:

A CMR dobozban egy ilyen van:

• bulba
    Nekem volt már olyan is, hogy az eladó a -jóval 22EUR feletti- tényleges árat írta a csomagra és úgy sem kellett fizetni.
    Igazából szerintem szerencse kérdése, de az esélyeket talán kicsit növeli az amit 355 mondott (alacsonyabb árat íratni), ami sok kínai árusnál amúgy alap. Sőt az áru megnevezéseként sem azt írják hogy gyűjtői cucc hanem hogy játék, így a nem modellgyűjtő vámvizsgálók talán nem is gyanakodnak hogy valami értékes dolog lehetne, gondolom én.
    Szigorúan magánvélemény, de talán a kisebb méretű csomagokat is lazábban kezelik.
    Én azt javaslom készülj fel a pluszkiadásra, aztán ha mégis átcsúszik akkor legalább pozitív lesz a meglepetés :)
  • bulba
    Napot, vagy a fényviszonyoknak megfelelően inkább estét :)

• 355
    Egy kis infó - vámkezelési szabályok és tételek:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vámmentes értékhatárok

Az interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, e fölött azonban adófizetési kötelezettség keletkezik.

Amennyiben EU-n kívüli magánszemély küld ajándékot magyar magánszemélynek, úgy 45 euró értékig nem kell vámot és adót fizetni.

A vámmentes értékhatárok felett az alábbi fizetési kötelezettség keletkezik:

Cég-magánszemély reláció

0-22 euró között

vám- és adómentes

22,1 -150 euró között

vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt

150,1- euró feletti

kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA

Magánszemély-magánszemély viszonylat

0-45 euró között

vám- és adómentes

45,1 -150 euró között

vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt

150,1-700 euró között

vagy a vámtarifa szerinti vámtétel, vagy – kérelem alapján – fix 2,5%-os vám + 27% ÁFA

700 euró és e felett

kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA

Egyes áruk behozatala korlátozás alá esik:

hamis termékek behozatala tilos;
    gyógyszer és gyógyszer hatóanyagot tartalmazó készítmények vámkezeléséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélye szükséges;
    nemzetközileg védett növények és állatok, illetve ezekből készült vagy ezeket tartalmazó termékek csak külön engedéllyel hozhatók be;
    kábítószerek nem vámkezelhetőek.

A lényeg: ha cég a feladó, és ráír neked 22€ alatti árat (magánszemély feladó 45-öt) és ezt a NAV benyalja, akkor vám- és adómentes. A 22/45€ feletti értékekre lásd a spoilert.
  • Voice27
    Estét!

Rendelt már valaki modellt EU-n kívülről? Bármiféle tapasztalat jól jönne, hogy mekkora vámértékre kell számítani.
    Az ÁFA az fix 27% lenne, azt tudom.
    Lehet-e esetleg valahogy trükközni?
  • kemszi2
    Sziasztok, itt az én kis gyűjteményem,egy jó párat innen vettem :D
  • 355
    Csak most vettem észre, hogy az Abu Dhabi-i az egyetlen, amin két idei autó van. Egyiken sincs rajtszám, szóval a csapatsorrend egy nagy kamu :o)
  • bulba
    Az autók talán kicsit túlságosan is rózsaszínesek, de összességében tetszik, látványos lett!
  • bulba
    Estét!

• 355
    És akkor itt az összes.

• 355
    Abi Dhabi Grand Prix

• 355
    Annak, aki nem beszélni magas szinten English: a GT Spirit árat emel, mert az emberi erőtől a tengeri szállításig mindennek felment az ára. Azt nem írják, hogy mennyit emelnek, de figyelnek a többi gyártóra. Emellett 2019-től a modellek egy része mindenütt nyíló, 80€-s diecast lesz. Bejelentés vége.

Plusz hír: iparági mélytorkok szerint a 2018-as Bburago katalógusban egyetlen új 1/18-as Ferka lesz: az SF18H (vagy ahogy majd hívják). Talán még egy lesz: vszleg a 812 Superfast. Semmiféle bepótolásra nem számíthatunk. Fuck...
  • ndns
    Hello,
    As you are a valued client of our GT Spirit collection, we wish to inform you of numerous important pieces of information.
    Next year we will have to update our tariffs according to the contextual changes related to our products and their place of production.
    We have done everything we can to delay this moment for as long as possible, but today we have no other option.
    Many factors are taken into account, but the main causes are:
    ** Increased cost of the license agreements (up to 19% on certain dual license models)
    ** A 30% increase in the price of raw materials (packaging, cardboard and plastic)
    ** Inflation at 5% per year in China
    ** Increases in the cost of transport following the bankruptcy of several shipping companies
    We have tried to compensate for these rises by increasing our production volume, and also thanks to the rise of the Euro against the US Dollar, but this is not enough and we can no longer maintain our current sales prices for the 1/18th GT Spirit range. We will remain the cheapest on the market for this type of product but we now need to align more with the tariffs charged by our main competitors.
    This is why we have worked on an alternative in order to return to more acceptable rates. From 2019, some GT Spirit models will be made in Diecast, all opening, and for a price of around 79.90 euro public price. In this way we will return to the basics of the range that we put in place 5 years ago now.
    We will provide you with more information shortly.
    In the meantime, all the GT Spirit team thank you for your loyalty and wish you a very good day.