Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most nézem a user fotókat a GT S féle "ős" Viper-ről.. megmondom őszintén elgondolkodtam hogy egy olyannal kivételt teszek, mivel az első modellem is egy Bubu Viper volt, és szerelmes voltam vagyok abba a kígyóba.... na de nézegetve a képeket..... simán maradhat a Bubu...... <#alien> Na nem mintha eladtam volna... csak hát na.
bulba
<#worship> Igazán jó lett, annyiban még az eredetit is lekörözi, hogy az csak direkt fényben adja ki a zöldes jellegét, árnyékban erősen szürkés.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

355
Bocs, a bekockásodással most nem tudtam foglalkozni. Nem teljesen ERG, de legalább ződ 😊

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

mpv ide vagy oda, ugy emlekeztem, h a renault hivta elso egyterujenek az espacet ideat, mig a chrysler a caravant a vizen tul. persze, h volt multipla, meg scarab, meg mindenfele furcsasag. ez picit olyan mint a szomszedok 2000 eves tortenelme <#email>/ az elso sorozatgyartasu auto. mindenki a ford t-re szavazna, holott...<#integet2>
Műgyantát simán lehet saját lábán tartani, az a két buta tengely sokat kibír.

Bár most belefutottam drágább darabokba, (amiknél full fix a kerék) azokat nem szívesen hagynám a gyári talp nélkül, bevan lőve egy nyomtáv/terpesztés, és simán ragasztóval odapattintották. A kedvencem mikor le se ér a kerék 😊)) ezeket simán nem erre találták ki, nem véletlen van a csilivili talp hozzá.

Nem is olyan rég milyen nagyhalál volt az arcokon ha kiderült hogy egy-egy modell kereke -akármiért- nem forog, most boldogan adnak az emberek 2-3-400 eurót olyan modellekért amiket jóformán le se tudsz szerelni a gyári talpról... fura világ.

DC modellt valóban nem szerencsés saját lábán tartani, aszem ezt már írtam, a régi -nagydobozos- AA-okon pl. rajta volt hogy ne szedd le a talpról, ne rakd ki napfénynek stb-stb. 😉

Látni hogy talpon volt vagy keréken; lóg, lötyög a kerék, dől a futómű, van amelyiknek a gumi is kocka lesz a sok állástól....
bulba
Uhh igen, a jó kis British racing green. Nagyon megnéznék egy olyan színváltozatot!

bulba
Sajnos a kínai 1:18-asaim mindegyike kisebb-nagyobb mértékben szenved a befelé dőlő első kerekektől <#szomoru1>
Egye fene, fogjuk rá hogy (boy)verseny(ző)beállítás <#idiota>

bulba
Egy gyerekkori autóskártyának hála az általam legkorábbinak tartott MPV az Alfa 40/60 HP Aerodinamica
Bár eléggé bizonytalan vagyok, eleve problémás, hogy az MPV-nek -amennyire én tudom- nincs igazán jó definíciója. Na meg az 1910-es években nyilván nem MPV-nek gyárthatták, csak utólag visszanézve illeszthető* bele a kategóriába.
Amúgy szerintem is a 600-as Fiat az amelyik a legkorrektebbül illik bele abba amit ma egyterűnek hív a köznyelv.
*erőszakolható 😄
Utoljára szerkesztette: bulba, 2017.08.13. 19:31:18

355
Nálam meg a négy kilós Bartoletti kivételével minden a kerekein áll. Még a BBR-eket is lepiszkáltam a drága jó Schedoni meg Alcantara talpakról 😊 És egyik műgyanta kereke sem dől úgy befelé, mint a régi Bubuké (az újaktól még nem láttam ilyet). Lehet, h azokat kellet volna a gyári talpukon hagyni 😊

bulba
Én egy kivétellel minden modellemet talpon tartom, de az az egy sincs keréken 😊 Becsúsztattam alá egy ceruzatartót, hogy a rugók ne legyenek terhelve, ill ne fáradjanak. Időnként pár napra azért kiveszem alóla a változatosság kedvéért.

355
A Diecastsociety-n megy egy szavazás, hogy a népek a gyári talpon, vagy keréken tartják-e a modelleket: 71%-kal a kerekesek vezetnek.

355
A nálam műveltebbek az 1936-os Stout Scarabot tartják az első MPV-nek. Én az '56-os Fiat 600 Multiplára szavaztam volna.

Scarab

Multipla

a narancs mienk, a kek az amerikaiake. talan egy zold is erdekes volna.
a jaguar most nagyon nagyokat ugral. ezek csak finom utalasok, mert jelenlegi szandekok szerint, a kovetkezo generacios xf r tomve lesz olyan technologiakkal amivel m5 vagy mostanaban olyan divatos giulia qv vadaszatara indulhat.
azt nem tudom, hogy ez volt-e az elso mpv, de Europaban biztos. akkoriban nagyon modern lehetett, de neha a renault kepes ilyen meglepetesekre mikor a semmibol egyszer csak elohuz egy addig ismeretlen kartyat. mint pl 99-ben az avantimeot. de az egyteruek osvenyen maradva, szerintem a mostani espace is egy ilyen modell, csak nem ertekelik. es ha akkoriban quementek meg merik lepni a koleost... bar talan az is tul avantgarde volt a maga koraban, a vel satisrol nem is szolva. tetszik, hogy neha eloallsz ilyen regi ikonokkal amivel megindul a lavina az emlekek sugarutjan 😊
bulba
Uhh, ez a fajta kék igencsak kívánatos, hogy őszinte legyek nem tudok dönteni 😊

bulba
Napot!

kekben is tetszik? 😊
hamarosan knight rider csecsebecsekkel erkeznek.
Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.08.12. 13:37:44
Ahogy nézem az első user képeket, jobban jár az ember ha megtartja az öreg Maistot.... Részleteiben szörnyű, és itt se tudták az ezüstöt szépre fújni.
egyetertek, ilyen aprosagok is sokat dobhatnak egy auto formai kisugarzasan. ezek az egyedi reszletek neha tobbet arulnak el az identitasrol mint maga a szintiszta forma. a peugeot/citroen/ds mar egy ideje probalkozik ezekkel a reszletekkel, de meg a DS5-on kivul alig alig kerultek at a szeriavaltozatokba. frappansnak, ugyanakkor funkcionalisnak kell eladni. legalabbis az a szabaly, h annak kell tunjon.
bulba
Köszi! Szerintem is a már alapból igencsak izgalmas alapformát sikerült érdekes és egyedi részletekkel feldobniuk. Ilyen pl a karosszéria színére fényezett első hűtőrács. Nem nagy dolog de az összképre gyakorolt hatása szerintem jelentős.
Hasonló látható a Jaguar XE SV-n is. Ha valaki nem ismerné, KATT

gyonyoruuu, gratula. nagyon bejott ez az instinct elso pillanattol. <#worship>
bulba
Ha már a kék szépségeknél tartunk, legyen itt ez a Peugeot proto is. Az első modellem amit direkt a Norevtől kellett rendelnem mert a nagyobb boltoknál egyet sem láttam, max E-bay-en francia kereskedőknél. A legfincsibb darabokat így megtartják maguknak? <#confused>

bulba
Köszi! A kisebb hibák ("körszélvédő" elemeinek illeszkedése, rácsok, karbonelemek enyhe egyenlőtlensége, egyik lámpabura pontatlansága) és a magas ár ellenére az alapforma miatt egyszerűen nem tudok elégedetlen lenni vele <#worship>

355
Erről bármiféle márkajelzés nélkül meg lehetne mondani, hogy melyik stúdió remeke. Nem csodálom, hogy rákattantál, ez egy gyönyörű, egyedi szobor <#eljen>

bulba
A megszokottnál kicsit több kép miatt spoilerbe teszem.
Ő volna az :

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kell... 😛
Spark 991 (mk2) Gt2 Rs 1:18
Remélem kiadja a Gts is harmadáron!!!

355
Wow. NSX GT3.

355
Lássuk! 😊

bulba
A 155 tényleg nagyon sok, ráadásul így a képek alapján nem tűnik szebbnek mint az igényesebb tömeggyártók modelljei. Az ár max akkor indokolt, ha nagyon alacsony a példányszám, de akkor is csak gyártói oldalról.
Én csak egy modellel kivételeztem eddig, ahol (kicsivel) 100Eur fölé mentem (amúgy szigorúan mélyen alatta...), de ott is az 1:1-es különlegessége és a modell limitáltsága miatt beszéltem rá magamat 😊

bulba
Huhh, ez most elég combos leárazás, szerintem sokak be fognak most vásárolni (ha más nem, hát a külföldiek 😄).
Számomra sokkal testhezállóbbak (voltak) az olyan akciók amikor gyártótól függetlenül, a nem fogyó darabokat akciózták le 20-50%-kal.
Amióta így márkánként vannak a kedvezmények ,valahogy sose jön ki nekem elég kedvezőre a végösszeg, talán ezért sem volt még idén nagyobb rendelésem, inkább innen-onnan kisebb pakkok.

bulba
Napot!

BMW M5
Modelcarworld-ön augusztus 7-ig 30% kedvezmény van az Autoart modellekre

blood sweat and beers

mikeman
készülnek már készülnek 😊))

és meglepő módon visszatér a sorszámplakett is.... valakinek ez is számít 😊

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

355
Tévedtem, a Bubu 1/43-as F1-ek nem 9, hanem 15-17€-ba kerülnek. De akkor sem 155-be...

355
Most, hogy láttam a Silverstone-i plakátot (sz'tem eddig a legjobb), a magyar láttán inkább sírnék... 😞

355
'napot!

Itten vogymuk. Köszönöm a helyettesítést 😊 A magyar plakátra jobb témát is el tudtam volna képzelni, mondjuk a Felcsúti stadionban, a kezdőkörben fánkozó Vettellel 😊))

Mai adag: halvány tervben van, hogy az 1/18-asok mellé begyűjtöm az összes (vagy legalábbis a legtöbb) Ferrari F1-es gépet 1/43-ban. Most a BBR nekifeküdt a témának, új sorozatban (Competition) kihoz sokat, de bakker 155€ egy ekkora modellért??? Nincs az az isten, hogy 20€-nál többet adjak egy mecsboxért, és még azt is sokallom. Az F310 hűtőjét elnézve nem is nagyon erőltették meg magukat, ilyet a Bburago is tud 9€-ért...

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.07.31. 18:42:23

Nem baj, képet!!
Festve lett, a képen látlható olajbázisú festékfilcel (Mitsubishi gyártja!).
Köszönöm! 😉
Á nincs nekem arra pénzem 😊
Végül a fehéret raktam fel, mert a gunmetal króm pereme nem illik hozzá... viszont nem tetszik <#ticking> az első felni nagy, a hátsó OK, de előre 18-as kéne... fura mert amúgy az IG is ilyen, ugyanaz a méret, csak leleményesek voltak, úgy leültették hogy a gumi rész szinte full eltűnik, az AA-ot viszont nem lehet annyira lecsüccsenteni, szívás 😊

Vagy kéne rá valami ultra peres gumi, de az könnyen lehet megint szarul fog kinézni. Szóval most vagy vissza gyári, és vesz egy IG <#mf1> vagy veszek két szett alufelnit, de azt megint festegetni... no meg egy kisebb vagyon :/
Á feketébe jobb <#vigyor1>

Festve lett ? Vagy kihúztad azzal az ezüst cerkával ?
Jó lett, jobb ezüst középrésszel.
Ezt meglátja valami észdózer azt jövőre budapestring lesz.
El ne kurvuljál már nekem.. 😄
A fehér kontraszt ennek a piros Nsx-nek jól állna vitrinben, de én mégis a gunmetal verzióra voksolnék!!
Amúgy az Aa r35 V-specemnek ugyanilyen felnije van, szerintem.. Vagy legalábbis nagyon hasonlít rá!
Talán még egy finom ültetés lehet ráfér, meglátjuk.. 😊
Szerintem jó lett.. Szerintem. 😄
A kupakok direkt csak a széleknél kaptak ezüst fényt, így megmaradt a Porsche embléma is ugye.. Gyárilag volt ez ezüstel ill feketével is.

Napos időt!
Én a napokban ilyennel múlattam az időt... 😊
Jobban tetszik fényezés nélkül a fuchs, de mivel hogy olcsó volt ez a kabrió, és ugyanez megvan Carrerában is, így gondoltam retrósítunk! 😄

bulba