Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
A Venom motortere brutál, aszondják az a legkomolyabb az AA-nak, nem láttam még élőbe, de valóban parádés... (mindkettő)
A P1 meg....... olyan mintha elkezdték volna aztán rácsaptak a kezükre hogy na jó, ennyi, elég legyen már... a venti még csak-csak, bár az hogy egy nyamvadt kábelt nem voltak képesek odarakni és bekötés nélkül csak lebeg.......... de azok az übergagyi fullműanyag hűtők.... valaki a faxbukon írta hogy nem is baj hogy nem nyitható a GTR, mert nem akar egy 300€-s modellnél ilyen gagyi részleteket........ érthető... és elkeserítő. :/
Pedig a GTR-nek még a "csomagtere" (ami 2venti +egy poroltó <#beka3>#beka3> ) is parádés... pláne a motortér. Ha egy párhuzamos univerzumban mitomén hány évvel korábban jön ki a GTR, akkor egy full fém-full autentikus modellt kaptunk volna és bőven 200€ alatt........................... most van annyiért GT Spirit Us verzió, meg otto Kyosho <#mf1>#mf1> a pofám leszakad hogy ugyanazt a sz.rt átfújják-átcsomagolják és 1,5-2x-es áron adják. <#idiota>#idiota> Jah... és viszik-veszik.
az mekkora szégyen hogy ma már csak ennyire képes ..... kétszer annyiért 😞((

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
az a kipufogó hőelszíneződés nagyon gyenge és a két hűtő a ventilátorral kifejezetten bubu szint 😞(
hát el vagyok keseredve
kívülről nagyon penge színkombókba hozzák ki, de ha csak a kaszni szép akkor ennyi erővel lehetne nyithatatlan is meg fele annyi árba 😞((
gondolom sok más belga sajátosságot nem tudtak megjelentetni.... mondjuk a belga sör szerintem híresebb 😊)
Nem akarok én felülni a kompozit meg rezsin vonatra, de ha a GTS-t kihoznák és 200€ körül lenne én biztos megvenném, egy valamirevaló rezsiny is annyi :/ amúgy az LB Works is sztem min. 150 lesz...... mondom tisztára mint a BoS, tudom hogy az otto gyártja azt is, szóval ez így kicsit fura leírva, de olyan mint egy otto 😊 csak 2-2,5x annyiba kerül....
A Ferrari plakátot szerintem René Magritte szürrealista Belga festő egyik legismertebb képe inspirálta.
The Son of Man
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
gondolkoztam hogy meki F1LM mellé kistesónak veszek majd egy P1GTR-t...... aztán megláttam hogy 300 euró feletti árakon mennek 😞((( úgyhogy nem lesz kistesó, olcsóbb lesz neki egy kiskutya <#buck>#buck>
amúgy a kalapoknak és az almáknak mi a mondanivalójuk?
Talán kihozza kompozitba majd az AA, ahogy nézem most elég sok dolognak-modellnek nekifutnak.
Képről meg mindig szebbek a rezsinek, mint élőbe-kézbe véve... az oldalsó beömlő.... vagy inkább kiömlő 😊 is gondolom egy feketére festett rezsindarab... lehangoló lehet.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.26. 19:44:30
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
mondjuk a beltér sajna az 1:1-be is pont ilyen igénytelen egyszerű, úgyhogy ebbe nem kellett nagyot alkotni 😊
nekem a kupé kellene valami nagyon szépbe, az már izgalomba tudna hozni 😊)
Pár modelissimos kép az új Viperről:
Szerintem a mai viszonyok közt ez egy teljesen oké modell. Nyilván a V10-es motorterébe szívesen betekintene az ember, de pl az utastéri ajtók nyithatósága a kabrióforma miatt alig hiányzik.
5ajtósból vagy 3ajtós Type-R-ből gyártottak, de a 3ajtós "polgárit" sehol nem láttam
Amúgy az ötajtós Chevrolet Lacettit árulták Buick Excelle HRV utótaggal, Kínában.

Ezzel a hozzászólással most nagyon megihlettél, megtaláltam a szerintem megfelelő szót a Portofinora: porcos (mint kigyúrtan sportos). A California valóban eléggé dagi/puffadt volt, ami tulajdonságból az újban már nem sok maradt. A 250-es tényleg sokkal-sokkal kecsesebb mint a modern utódja. Sajnos a mai dizájnirányzatokban a kecsességnek nem jut nagy szerep 😞
Én úgy néz ki, konzervatívabb gondolkodású vagyok. Nekem az általad említett típusok nagyon nem tetszetősek. A California-t legyen szó az első verzióról, vagy a T-ről, egyenesen egy dumba batárnak tartom. Még 1:18-as modellként elmegy nálam, de volt szerencsém párszor látni igaziban is. Nekem egy felfújt, nagy vas darabnak tűnt. Az őséhez (250) képest rengeteget vesztett a kecsességéből. Ebben a Portofino-ban ezt látom visszatérni, nekem így képről legalábbis, arányosabbnak tűnik.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Pakkom jött <#finom>#finom>

Most úgy nézem, a California-nak lesz valami utóda, a Portofino.
És egész jól néz ki! Szerintem.
Ferrari Portofino
nekem a vadabb zagato volt a stilusom, az 1996os nori harada fele raptor. azota mintha nem merne meresz lenni a studio. kudarcnak eltek meg, hogy az akkor meg chrysler kezben levo lamborghini nem a raptort valasztotta a diablo utodtervenek. akkor volt egy tores naluk ami utan folyamatosan visszatertek a korabbi stilusjegyeikhez mellozve az ujat.
ugyanzeket latjuk a zagato astonokon, a gtzken, a ottovun...
szepnek szepek, de...
tudom, ez szubjektiv, es kapok majd hideget meleget, foleg hideget, de formatervezoi es kronologiai szempontok alapjan merek ilyet kijelenteni. a szeria nagyjabol megegyezik majd ezzel - (a 200 lovas motor, a software es hajtas a bmwtol szarmazik. a tobbi attol tartok toyoda) - sans carbon es a tipikus concept jegyek. pl a kromatikailag kulon kiegyensulyozott pilotaules. mert itt a sportossagot probaljak alahuzni mint az infiniti az essence eseteben vagy a ferrari f60 america. szemely szerint jo otletnek tartom, de vhogy nem lattam meg a ferrarin (mar amennyire nagy szeria) kivul szeria gepeken.
a szemeit valoszinuleg a supratol orokolte, de ez majd tokyoban kiderul. nekem tetszik, de meg jobban tetszene, ha egy aranymetszesnyit hosszabb lenne, hogy jojjenek ki az aranyok. ertem en a 328 mmet, de en a tokeletes arany hive vagyok. gondolhattak volna az 507re is, ha mar egyszer...
ezt leszamitva jol sikerult. attol tartok, kenytelen vagyok azt mondani ezesetben, hogy keszulj arra, - le fog esni az allad. kb marciusban, mikor a szeriavaltozatot kitoljak mondjuk genfre. vagy ha nagyon szemetek akarnak lenni, akkor frankfurtra. de a szeriavaltozat mar keszen van(!)
Ime.
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
C7? A C8/Zora vagy barmi is lesz a kozepmotoros meg az emleket is letorli majd ahogy ismerem a fiukat. Mar nem a Stingraynek. Sajnos/szerencsere a Viper olyan nyers volt amilyen, de a vegere - ahogy irtad is - egyre jobb lett, csak sajnos a design fakult vagy tudja a fene mi a megfelelo kifejezes, Ralph gillesre nem epp a finom, meresz, letisztult, ujszeru, innovativ formavilag jellemzo. A Viper szerintem ott bukott el, hogy csapnivalo lett/volt a Chrysler formatervezo gardaja. Nezzuk meg az elso Vipert, a conceptet (kepzeljuk hozza a legutolso technikai szinvonalat) es maris szinte Corvette szinvonalrol beszelhettunk volna. A C7 mar a 90-es evek kozepen kesz volt. A C5 csak 1997-re jott, de a Viper GTS formailag meg mindig tulszarnyalta az RX-Vettet (Corvette C5 a la Mazda RX-7 martassal) Akkor meg nem volt Lutz a GMnel, es nem mertek meglepni a pillanatnyi C7-et. Tom Petersnek meg nem volt szava, plane az Aztek utan. Utana mind tudjuk mi kovetkezett. Lepesenkent kezdte adagolni a GM a Stingray fele vezeto formavilagot generacioknak ALCAZVA. A 2004-es C6 tkp egy C5.5 volt, a C7 mar egy C6.5*. Ez az igazsag. Formailag. Technikailag meg a C8 a 2000-es evek vegere szinte kesz volt. O lett volna a 2010-es kozepmotoros csodafegyver. Ha akkor nem allitjak le a szinte kesz projektet (Lutz tiltakozasa ellenere), akkor mar a masodik generacios ME-t nyuznank. Marmint kozepmotorost. Kepzeljetek most el, h szinte keszen vagytok egy hatalmas tervvel, mar a tesztek kovetkeznenek es akkor azt mondjak nektek, h oooh, hat nem ugy van ez kerem. Csinaljatok valamit 200 milliobol lehetoleg legyen modern, de ha lehetseges inkabb tartsatok alacsonyabban a koltsegeket, h esetleg jojjon ki egy Caddy is. Hangsuly az esetlegen. Nesze nektek kozepmotoros alom. Igy valosagos csoda lett a Stingray. Kepzelhetitek. Keves penzbol valami elkepesztot alkottak. Merevebb lett a C6nal, a C6R (tobbszoros LeMans gyoztes) hasznaltak fel tapasztalatot a tervezesben, meg a Pratt Millert is bevontak. Mindenki azon volt, h valami emlekezetes csodageppel bucsuzzanak el a RWDFE klasszikus Corvette elrendezestol. Titkon azt remeltek, hogy oriasi siker lesz aminek alapjan ki tudnak csikarni 400 milliot legalabb az ME fejlesztesekre. Igy mindent beleadtak. Kozben a Fordek mar javaban dolgoztak a gyar pincejeben egy kozepmotoros versenyauton, amit majd terveik szerint lebutitottak volna a kozutra is, hogy keszen alljon a nagy esemenyre LeMansra. Nem volt nagy titok, hogy ez is ME elrendezeu volt mint a nagy elod. Az igazsag az, hogy a C7 tervezesenel a Viper meg csak a terkepen se szerepelt a konkurencia meghatarozasanal. Azert meseltem el, mert kevesen tudjak mekkora erofeszites volt a C7 es talan picit jobban ertekelitek. Milyen lesz az uj ME? Csak annyit mondhatok, de ezt biztosan, hogy mindent le fog mosni (Lutz szavajarasaval suck the doors off) amit a GM konkurenciakent megfogalmazott. Egy arulkodo adat lehet. Ezt az autot legalabb (ertd minimum) 9 eve tervezik + 3 amiota tesztelik. Pl Milfordban is. De ez meg semmi. 30 eve keszultek ra. Es ezek csak azok a szamok amikrol en tudok. Ezeknel a valodi szamok csak nagyobbak lehetnek. Az igazsag az, hogy a Viper soha nem volt a Corvette ellenfele, soha nem volt senkinek se ellenfele, Lutzek mindossze egy erofitogtatasnak tartottak, soha nem vettek komolyan, bizonyitek ra, hogy nem is a Chrysler gyarakban keszult, hanem egy csapat lelkes megszallott szerelte ossze a Conner avenuei uzemben, amit a Chrysler kifejezetten a Dodge Viperert vasarolt meg 95ben. Mert ok se gondoltak komolyan a Vipert 88-89ben. Csak az elsopro siker miatt valtoztattak az elkepzeleseiken. Szinte csak osszetakoltak az egeszet, de ez mar egy masik tortenet, amit feltetelezem mindannyian ismertek. <#eljen>#eljen>
*ebben volt egy icipici reszem nekem is, de mi a Cadillacnel szorgoskodtunk (Evoq project)
Tényleg jól néztek ki, azt nem mondom hogy röhögve megérnek 15-16ezret, de ha úgy vesszük egy alap otto is 20ezer felett van mire hazajön.
A Viper egész jól sikerült, de van ami totál torz, mivel a bubu az összes modellre egyen felniméretet használt, (valami 17-18 közti átmenet) ezért ami gyárilag is azzal jött ki az egész jó lett.
A 456-os spec. nekem is az egyik kedvencem, csak a fényezésük szörnyű, narancsos és puklis. 3db-ot adtam el emiatt, most egy limitált, utólag fújt grafit van fatalpon, ha nem a szokásos traktor-extrémszéles gumi lenne rajta, simán ellenne még egy vitrinbe is a többi között. De szép a 288GTO is, nem rossz a 348-as, csak ezeket fel kell turbózni.
Jó irányba mentek amúgy, a F50-es is egy tök korrekt darab, jobb mint a Maisto / HW a rémes illesztéseivel meg festéssel, még úgy is hogy a géptető vonalát a Bb elrontotta.
Viperből amúgy van 10darabom 😊 Fatalpas piros-fekete, az "első modellem" piros 😊 sárga, GTS-ből vagy 3féle, RT/10ből GTS felnis, csíkos-nem csíkos 😊 biztos van benne egy jó nagy adag nosztalgia is, de tök jól néznek ki....
Egy piros, sárga GTS felnis RT/10 kéne még, mert az volt egy last edition az RT/10-ből, de az olyan ritka és horror árú (Bb viszonylatba meg pláne) hogy az sztem kimarad....
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2017.08.17. 09:20:33
Nem véletlen soha nem szerették meg az usában, a Corvette olcsóbb volt, (V8-volt) a C5-től kezdve simán a hétköznapokban is használható és nem utolsósorban nem egy non-stop özvegycsináló.
Persze lehet pont ettől olyan jelenség a Viper amilyen, nekem fiatalkorom meghatározó autója volt, persze csak nyálcsorgatás téren, ugyanis egy környékbeli srácnak volt egy fekete Viperája, emlékszem messze-messze már hallani lehetett mikor jön, és én már ott álltam az ablakba mikor megjelent a fekete démon... elképesztő volt...
Elég csóringer környéken nőttem fel, akkoriban egy kettes Golfot is sokáig nézett mindenki, még javában álltak a Ladák,
Skodák, Warbik-Trabik... gondolhatod akkor az milyen szürreális lehetett, úgy nézték mintha valami ufo lenne....
Én szeretem az összes Vipert, a klasszikus kék-fehér viper csíkos GTS az álom, tény hogy az újabbak veszítettek a kígyóságból 😊 viszont egyre jobbak lettek, az utolsó gen. SRT Viper már egy nagyon jó (sport)autó, de közben a C7-es Vette még jobb-még jobban fogy, még a jelenős Viper árcsökkenés után is... sajna ez lett a vesztük. :/
Jah elrontás az nincs rajta, nem úgy értettem, ugye ezeknél nem is nagyon lehet, mert számítógéppel copy és kiöntik mint egy szobrot 😉
Sztem a Bubu egész jóra sikerült, persze tudom "vérciki" egy Bburago a gyűjteményben, de hát azoknak ott lesz 100€-körül a GT S 😉
Ha a Bb -se- lenne nyitható, sztem kb. ugyanígy nézne ki.