269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Zephyr Retiring
    Naon cukik :)
    Imádtam volna ezeket úgy 30-35 éve :)
  • Missa
    Nem semmi ez a Colani. Nekem tetszik ez a kreálmánya. Valamikor a '70-es években, gyerekkoromban az akkori Autó-Motorban volt egy rövidke cikk róla, meg az akkori nagy durranás teherautójáról. 10 éves fejjel majd megőrültem azért a gépért. Szentül hittem, hogy hamarosan ilyen teherautók járják majd az utakat. Hát nem így lett.

Ui.: Szóval nem vagyok százas?! OK, ezt jegyeztem!
  • 355
    Én is erre jutottam :) Kár, mert tényleg jól néz ki, kicsit a Colani Testa d'Oro-ra hasonlít. Nem'tom melyik volt előbb, a Colani tuning vagy a rajzfilm.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.12.30. 20:18:31
  • 355
    Én a "3 legjobban kéne modell" listára inkább írnék:

1: tök jó volna, ha valaki kihozná az összes Ferrari F1-est 1/43-ban. Egy normális magazin-modelles minőség nekem OK lenne, havi pár darab nem nagyon fájna. Örülnék neki 1/18-ban is, de úgy a hiányzó 50 darabot se megvenni, se vitrinbe tenni nem tudnám.

2: baromira várom az új BBR vasakat, és itt a modellek alacsony műgyanta tartalmára utalok :) Mindet szintén nem tudom megvenni, de kettőt-hármat nagyon akarok: Scuderia 16M, F12 tdf, és talán a LaF Aperta

3: kéne egy Exoto. Az áruk csillagászati, de a részleteik is káprázatosak.

• 355
    No problemo :) Asszem ketten vagyunk itt ILoveMizo :) kollégával leginkább Ferraristák, de ő gagyi amcsi vasakat is gyűjt, szóval nem százas :)

A HW kiadta 1/18-ban (meg több kisebb kiadásban) Lightning McQueent, de hogy van-e annak 1/1-es eredetije (mint Dokinak a Hudson Hornet), azt én kérem nem'tom. A Bubu is hozott ki ilyeneket, pl. az Alfa 8C 3200-at 1/18-ban Donald kacsával a kormány mögött, Daisy egérrel az ős-Corvette-et 1/24-ben, meg igazi (értsd: a rajzfilmben létező) Miki egeres rajzfilm autókat.

• PP993RS
    Ezeknek jó furán áll a hátsó kereke... vagy ilyen az 1:1 is..? Hátsó kerék kormányzás
  • Missa
    Tulajdonképpen ez a 206 SP hamarabb volt mint az utcai 206 GT-k.
  • Missa
    Tudom, sajnos a Peugeot (Dong Feng) beszerzés nem lesz könnyű. Igazándiból még a gyártó sem teljesen tisztázott számomra. Feltételezem a kínai Paudi volt az "elkövető". Annak idején, amíg Citroen Xsara-m volt, a Xsara-t hajtottam. Az utcai változatot. Rallyból van számtalan verzió (AutoArt, Solido, SunStar, stb.). Utcaiból pár éve feltűnt egy itthon és akkor tisztázódott, hogy az Paudi gyártmány volt. Sajnos nem kombi (nekem az volt), csak a sima limuzin. Persze, az ebay-en folyamatos figyelés alatt van. Egyenlőre csak a rally változatok, a Welly féle CC , az Otto resin GT-je és a Norev RC-je elérhető. Már gondoltam rá, hogy az 5 ajtóst eladom, az igazit, és beszerzek egy 206 RC-t. Így megoldódna a modell gondom. Nem rossz ötlet írni a hong-kongnak. Lehet, hogy megpróbálom. Bár már a környezetemben levő két kínai árussal is "partnerségben" vagyok. Igaz, eddig csak csokit, meg haleledelt vettem nála, de mondtam neki, ha hazalátogat "fatornyos falujába", szétnézhetne modell fronton is. Aztán ha már a csokit, pelenkát, halkaját meg mindent vámmentesen tud szerezni, csak sikerül neki egy modell is.
  • bulba
    Kis wikipédiázás után talán még annyit tennék hozzá, hogy a 206-osnak volt egy SP változata (én eddig a pillanatig abszolút nem hallottam róla), talán az áll még nagyon közel hozzá. LINK
  • bulba
    Az a Peugeot bizony kemény dió.
    Szerintem mindenképp ments el E-bayen egy "Peugeot 206 1:18" keresést, így ha belépsz mindig mutatja a legfrissebb találatokat.

Plusz van néhány kínai eladó aki az egyedi megrendelésekre is nyitott. Én a helyedben küldenék egy üzenetet ennek az eladónak, mert minden termékéhez odaírta, hogy "Do you need the other kind of car model? Please tell us."
    Az esély, hogy lesz ilyen 206-osa szerintem eléggé csakeély de egy próbával nem veszítesz semmit.
  • bulba
    Toyota Auris
    Toyota Sera
    Nissan Terrano

Mivel ezek megkaparintására nincs reális esély, egy kicsit csalva megnevezem még a Volvo 960-at

Persze a februári Nürnbergi játékkiállításon bőven tűnhetnek fel még ígéretes darabok.
  • Zephyr Retiring
    A 246-os nekem is itt szerepelt a tippjeim között.
    Köszönet a részletes infókért..
  • crosspeet
    És nálad..?? :D
  • crosspeet
    Ez kielégítő volt, és részletes! ;)
  • crosspeet
    Így is szép..
    Csak ne lenne olyan drága ez a három modell.. Vagy fél milla a három együtt. :)

• crosspeet
    Akkor hadd szálljak be én is..
    Becsszó nem lestem, de a három kívánság-modell, nálam így jönne kb..
    1:18 BBR F430 (bármelyik szín v kaszni, de talán ez a fehér kéne, v a piros Spider, bézs tetővel.. :l
    1:12! Kyosho F40 (lehetőleg piros)
    1:18 Spark 991 Gt2 Rs (ezüst)

• Missa
    Boldog Új Évet Kívánok én is!
    Mi lenne a leginkább vágyott 3 modell?
    Hát elsőnek feltétlenül a BBR Ferrari F430 Berlinetta, vagy Spyder változata (de leginkább mind kettő), de szigorúan nyitogatható die-cast változatban:
    Aztán, tudom ciki, de ez van, nagyon szeretnék egy Peugeot 206 modellt 1:18-ban, a sima 5 ajtós utcait:

A harmadik nagy vágyam egy izom autó lenne, egy H61 gyártmányú, 1970-s Ford Mustang. Vagy egy Mach1-s, vagy egy látványos dekorral egy 302 Boss:

• Missa
    Én egy kicsit rákerestem erre a témára. Nos ez nem egy gyári Ferrari, ha jól értelmezem ennek a videónak a szövegét:

Ez valami rajzfilmben szereplő autó, 206 Dino által inspirált utánépítése. Az alapokat ugyan egy Ferrari, a 308 GTB adta a V8-as motorjával, ha jól láttam a műszerfala az valami 246 Dino-éra, vagy egy Daytona műszerfalra hajaz. Amúgy látványos az a rész, amikor a vezető bekászálódik a járgányba. Komolyra épített autó lehet ez, ha a bal kerék járaton keresztül belátunk a vezető ülésbe. Azt hiszem nem ez lesz az a modell amit feltétlenül be kell majd szereznem, mint Ferrari rajongó...
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.12.30. 11:47:25
  • Missa
    Isten igazából a FIAT a homologizáció miatt adta ki a két féle Dino változatát. Az egyik a Bertone tervezésű kupé volt, a másik a Pininfarina tervezésű Spyder. De mind kettő a Ferrari cég által tervezett V6 motort használta fel. Előbb a Dino 206 2 literesét, majd később a Dino 246 2,4 literes motorját. A sztori szerint még Enzo fia Alfredo dobta be az ötletet egy V6 motor tervezésre, de korai halála miatt a motor tervezés nagyobb részét Franco Rocchi végezte el. A tervek szerint ezt a V6-s motort az F2 kategóriában indították volna, de a homologizáció miatt legalább 500 db-t utcai autóba is be kellett építeni. A Ferrarinak nagy falat lett volna az 500 utcai autó gyártása, de legfőképp eladása. Itt segített be a FIAT a Coupe és a Spyder gyártásával. Nekik nem volt gond a "nagyobb" széria legyártása az autókból. Ahogy előbb írtam, 2 és 2,4 literes motorokkal is gyártották őket, így nem volt akadálya a motor egyeéb versenyautókba építésének. Az hab a tortán, hogy a 246-os Dino motor még olyan rally legendába is beépítésre került, mint a Lancia Stratos. További részletek itt: Dino 246 és itt: Dino 308
    És igen, ahogy 355 is írta, a Dino-k csak 1976 májustól használhatták hivatalosan a Ferrari nevet. Addig "csak" Dino-k voltak. Tény, hogy a V6-s 246-osok között is van egy-kettő amin Ferrari logo van. Ezek zömében az USA-ban forgalmazott autók voltak. Az USA Ferrari kereskedők megengedhették maguknak ezt a "hackelést", mondván így jobban fogy a termék. De Enzo hivatalosan ehhez a névváltoztatáshoz, csak a 308 GT4 Dino-knál, 1976 májustól járult hozzá, engedve a tengerentúli kereskedőknek. Attól kezdve viszont minden piacon Ferraro 308 GT4 Dino lett a nevük.
  • ndns
    Par napig nem jon fel az ember es kellemesebbnel kellemesebb hozzaszolasok varjak. Eloszor is mindenkinek BUEK, ha mar a Karacsonyrol lecsusztam, es legyen egy eredmenyesebb evetek (kivansagotok szerint)!
    UI
    Ha lenne harom modell amire nagyon vagytok mi volna az? De csak harmat valaszthattok, nem tobbet
  • Zephyr Retiring
    A Fiat is kiadott egy Dino szériát, nem akartam, hogy összekeverjék vele..
    Persze akkor még nem tudtam, hogy egy Ferrari szakértőnek írogatok :D
  • crosspeet
    Szóval jöjjön egy kis typ 901 :)

• crosspeet
    Ez így tényleg erős.. :D :D
    ;)
  • crosspeet
    Jaa, most épp sajna az Autoart állt rá.. :/
  • Zephyr Retiring
    Nem állt szándékomban :)

Tipp volt. Amúgy valaha volt már ilyen, hogy rajzfilm alapján készült autómodell? Filmről már hallottam, végül is lehet rajzfilm autóról is akár..
  • 355
    Ne már, engem oktatsz Ferrariból? :)))

A Dino 206 GT, 246 GT (és GTS) sosem voltak Ferrarik. Ezek Dinók voltak, a Ferrari nevet először a 308 GT4 2+2 kapta meg. A Dino 206 S Drogo pedig a sport verzió. amit 1963-67 között gyártottak. Az utcai Dinókból az első a 206 GT volt '67-ben.
  • Zephyr Retiring
    Lehet. Bár street car helyett sport car van jelölve a wikin róluk..

Én inkább valami sport spoileres verzióra tippelnék valamelyik egykori autóversenyről..

Ahogyan kicsi kocsi (wolkswagen dudu) is csak egy volt :)
  • bulba
    Az egy utcai típus volt, ez a modell nagyon máshogy néz ki. Kb olyan mint egy Group C vagy Group 5 kategóriás endurace gép, de igazán a nyomát sehol se találom, így hajlok arra hogy a rajzfilm inspirálta.
  • Zephyr Retiring
    Ferrari Dino 206 GT és 246 GT névvel keresd. Létező típus volt..
  • 355
    Felületesen utána néztem, mert én sem hallottam eddig ilyen Dinóról. Lehetséges, hogy nem is létező autó, hanem egy japán rajzfilmes verda. A teljes neve KYOSHO Circuit Wolf YATABE RS Sasuga Island race. De mindegy, szerintem is szuperül néz ki.

A Circuit Wolfra ilyen képek jönnek elő:

• bulba
    Wow ez igencsak jól néz ki, ha nem lenne rajta hogy Dino, simán azt hinném, hogy egy modern versenygép :)
    Hirtelen azt sem tudom, melyik kategóriában indulhatott.
  • bulba
    Napot!

• 355
    Egy kedves barátom szólt, hogy a Kyosho is kihozott suttyomban egy Ferrarit Dinót. Nekem nyithatatlannak tűnik. Érdekes módon az ebay-en 250 és 400$ között adják, ami elég nagy szórás egy új modellre.

• mikeman
    egy betű eltérés +100euró :)))
    most a Modelissimo-n van CMR Ferrari 250 GT Drogo egy 100-asért, kicsit furán néz ki, bár gondolom ez nem a modellgyártó hibája hanem ilyen furák voltak az eredetik is, de ezek szerint egész jó áron vannak
  • 355
    Bocs, elírtam, ez CMR. A CMF-eket én is 85€ körül veszem (már van kettő :), a CMR-ek sajnos 70-80€-val többe kerülnek. CMR-t még csak láttam és sz'tem 170€ környékén a 200+ eurós BBR Blue Moonok minőségét hozza.

A CMF-től most került hozzám a 206 Dino S, és első blikkre nem sok bajom van vele. A minősége egész jó, a súlya alapján inkább fém, mint műanyag (mint a KK Scale). Az autó maga nem pontosan követi az eredetit, de csak apróságokkal van gond,a körvonalak, arányok egész jók.

• mikeman
    már a doboza is gyanúsan nagy volt ahogy megjött, nem egy szokványos GTS méret és a súlya se az volt, tényleg különlegesebb az átlagtól
    de mondjuk az eredeti piaci árát (cirka 240euró) azt nem érné meg szerintem, de ezt az akciós árát már simán, főleg így vitrinestől

u.i : a számot nem cserélem :)
  • mikeman
    nem tudom Ferrari fronton mit nyújt egy CMF, de nekem van egy Chevy Camaro-m tőlük és hát az erősen középszerű
    ha Ferrari-ba is csak olyan minőséget tudnak akkor nem hogy 160-at de max csak 60-t ér :((
  • bulba
    Köszi, japánnal jó irányba indultál, de egy Nissan Gazelle, a Silviának a belpiacos neve/változata.
  • crosspeet
    Klafa, grat hozzá!
    Mindkettő űber! Az alsó valami Prelude, vagy miféle..??
  • bulba
    Napot, én is boldog karácsonyt kívánok minden fórumtársnak :)

Karácsonyra velük gazdagodott a gyűjteményem, avagy brought to you by lil' Jesus: