Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jetblack
Sziasztok

Vett innen valaki mar TOP Marques modellt ? Tervezek venni 1-et de nem tudom hogy megeri-e az arat vagy nem ?

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Missa
Ok, én a facebook oldalukon írtam nekik.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Wow, engem sem. Egyszer leveleztem az adminnal, majd megkérdem, h mi van.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Missa
A Signature-nál úgy láttam van ablak.
Amúgy mit tudsz a Diecast Society-ről?
Újabban nem enged be a honlapra, még jelszóval sem...

355
Majd írok egy cikket a blogomra, ha kicsomagoltam. Elsőre egy dolog nagyon zavaró rajta: nincs ablaka. Ez (nekem) egy utcai autónál nem annyira gáz (olyan, mintha nyitva lenne az ablak), de az FXX-K-nak nem lehet leengedni az ablakát, csak egy kis tolóablaka van.

Umbauért kiált a dolog...

355
Létezik Signature-ben, egy kicsit jobb is, de sajnos az a fekete csíkos - fekete ajtajú #88. Nekem az a kombó nem jön be.

Fapadból van még a sárga #15 (asszem az a Google-ös csókáé), Sigből meg a fekete #44. Ha a Sigből kihoznák még a fehér #47-et, azt talán betenném a 10-es mellé.

Nekem ez a szín jön be még nagyon, meg a sötétkék #27. A csóka 599XX-e meg is volt ebben a színben és számmal, de elpasszoltam.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.12.03. 17:59:45

Missa
Klassz!
FXXK létezik Signature kivitelben, vagy csak a Race & Play változat van belőle?

355
Megcsomagosodtam:

A CMR dobozban egy ilyen van:

bulba
Nekem volt már olyan is, hogy az eladó a -jóval 22EUR feletti- tényleges árat írta a csomagra és úgy sem kellett fizetni.
Igazából szerintem szerencse kérdése, de az esélyeket talán kicsit növeli az amit 355 mondott (alacsonyabb árat íratni), ami sok kínai árusnál amúgy alap. Sőt az áru megnevezéseként sem azt írják hogy gyűjtői cucc hanem hogy játék, így a nem modellgyűjtő vámvizsgálók talán nem is gyanakodnak hogy valami értékes dolog lehetne, gondolom én.
Szigorúan magánvélemény, de talán a kisebb méretű csomagokat is lazábban kezelik.
Én azt javaslom készülj fel a pluszkiadásra, aztán ha mégis átcsúszik akkor legalább pozitív lesz a meglepetés 😊

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Napot, vagy a fényviszonyoknak megfelelően inkább estét 😊

355
Egy kis infó - vámkezelési szabályok és tételek:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vámmentes értékhatárok

Az interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, e fölött azonban adófizetési kötelezettség keletkezik.

Amennyiben EU-n kívüli magánszemély küld ajándékot magyar magánszemélynek, úgy 45 euró értékig nem kell vámot és adót fizetni.

A vámmentes értékhatárok felett az alábbi fizetési kötelezettség keletkezik:

Cég-magánszemély reláció

0-22 euró között

vám- és adómentes

22,1 -150 euró között

vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt

150,1- euró feletti

kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA

Magánszemély-magánszemély viszonylat

0-45 euró között

vám- és adómentes

45,1 -150 euró között

vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt

150,1-700 euró között

vagy a vámtarifa szerinti vámtétel, vagy – kérelem alapján – fix 2,5%-os vám + 27% ÁFA

700 euró és e felett

kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA

Egyes áruk behozatala korlátozás alá esik:

hamis termékek behozatala tilos;
gyógyszer és gyógyszer hatóanyagot tartalmazó készítmények vámkezeléséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélye szükséges;
nemzetközileg védett növények és állatok, illetve ezekből készült vagy ezeket tartalmazó termékek csak külön engedéllyel hozhatók be;
kábítószerek nem vámkezelhetőek.

A lényeg: ha cég a feladó, és ráír neked 22€ alatti árat (magánszemély feladó 45-öt) és ezt a NAV benyalja, akkor vám- és adómentes. A 22/45€ feletti értékekre lásd a spoilert.

Estét!

Rendelt már valaki modellt EU-n kívülről? Bármiféle tapasztalat jól jönne, hogy mekkora vámértékre kell számítani.
Az ÁFA az fix 27% lenne, azt tudom.
Lehet-e esetleg valahogy trükközni?

kemszi2
Sziasztok, itt az én kis gyűjteményem,egy jó párat innen vettem 😄
355
Csak most vettem észre, hogy az Abu Dhabi-i az egyetlen, amin két idei autó van. Egyiken sincs rajtszám, szóval a csapatsorrend egy nagy kamu :o)

bulba
Az autók talán kicsit túlságosan is rózsaszínesek, de összességében tetszik, látványos lett!

bulba
Estét!

355
És akkor itt az összes.

355
Abi Dhabi Grand Prix

355
Annak, aki nem beszélni magas szinten English: a GT Spirit árat emel, mert az emberi erőtől a tengeri szállításig mindennek felment az ára. Azt nem írják, hogy mennyit emelnek, de figyelnek a többi gyártóra. Emellett 2019-től a modellek egy része mindenütt nyíló, 80€-s diecast lesz. Bejelentés vége.

Plusz hír: iparági mélytorkok szerint a 2018-as Bburago katalógusban egyetlen új 1/18-as Ferka lesz: az SF18H (vagy ahogy majd hívják). Talán még egy lesz: vszleg a 812 Superfast. Semmiféle bepótolásra nem számíthatunk. Fuck...

Hello,
As you are a valued client of our GT Spirit collection, we wish to inform you of numerous important pieces of information.
Next year we will have to update our tariffs according to the contextual changes related to our products and their place of production.
We have done everything we can to delay this moment for as long as possible, but today we have no other option.
Many factors are taken into account, but the main causes are:
** Increased cost of the license agreements (up to 19% on certain dual license models)
** A 30% increase in the price of raw materials (packaging, cardboard and plastic)
** Inflation at 5% per year in China
** Increases in the cost of transport following the bankruptcy of several shipping companies
We have tried to compensate for these rises by increasing our production volume, and also thanks to the rise of the Euro against the US Dollar, but this is not enough and we can no longer maintain our current sales prices for the 1/18th GT Spirit range. We will remain the cheapest on the market for this type of product but we now need to align more with the tariffs charged by our main competitors.
This is why we have worked on an alternative in order to return to more acceptable rates. From 2019, some GT Spirit models will be made in Diecast, all opening, and for a price of around 79.90 euro public price. In this way we will return to the basics of the range that we put in place 5 years ago now.
We will provide you with more information shortly.
In the meantime, all the GT Spirit team thank you for your loyalty and wish you a very good day.
355
Bburago 1/24 2008 Maserati Granturismo. Broáf...

A miheztartás végett itt az eredeti:

Aszem már korábban is írtam, hogy nálam az ős 911 "reszelgetjük" formája a 997-nél véget ért, ettől függetlenül a 991 egy nagyon-nagyon jó autó, de.... hogy írjam ezt hogy ne jöjjön ki hülyén...... na szóval nem vált ki olyat, mint egy akármilyen más 911 gen. <#alien>
Nekem akkor is begyün 😊 olyan mint az a titkosügynökös autó <#idiota>

De tény ami tény a Vanquish valami eszméletlen brutál / gyönyörű gép... és mint modell is nagyon faxa munka, szinte érthetetlen hogy "merte" bevállalni az AA, és nem tett bele valami full buta fekete belsőt. És a mai napig a legjobb kompozitja az AA-nak, nem nyeklik-nyaklik mint a többi, tényleg érzésre/kézben fogva is simán eladja magát, max. mikor valamire rányitsz, akkor kibukik hogy műanyci.

hat ez az kerem. persze marek r allitolag mar unta a regi egyen-astonokat (db9, vantage, virage, stb) es mar csak azert is ki akarta torolni a fisker nyomokat. utana meg volt egy kis morcos hangulat az aston es fisker kozott, de tegnapig nem is nagyon derult ki mi volt az oka. a fisker emotion es az uj (mar akinek, hisz regebbi a db10nel) vantage feneke teljesen megegyezik.
maximalisan egyetertek, a db11 teljes csod. ugy kivul mint belul. de a vantage sikeres lesz, mert "mindenki" a db10hez legkozelebb allo format szeretne. es annyi esze van az astonnak, ha mar egyszer elbaltaztak, mert minimum 7 eve kesz kell legyen ez a terv amit tovabb csiszoltak es db10 lett.
a porsche tokeletesen csinalja ezt a mufajt, az uj is nagyon szep lesz.
mikeman
most a régi szebbnél szebb Astonokat nem is akarom itt példának hozni, de a közelmúltban is olyan gyönyörűségek voltak mint a DB9 meg V8-12 Vantage, a legutolsó Vanquish (Peti rakj már be egy fotót róla) szóval ezek után nekem a DB11 formai vissza esés. Értem én hogy modernizálni kellett meg újítani, de nem lehetett volna csak finoman reszelgetni a formát?? jusson is maradjon is ...
lásd Porsche 911, van egy kiváló forma és már 50 éve ugyanazt reszelgetik, de mégis folyamatos a fejlődés a formavilágában

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Zephyr Retiring
Állandó jelleggel nincs, de néha bekukkantanak azért. Nem csak mi kedveljük az autómodelleket..<#nevetes1>
Egyébként meg..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
..persze, hogy nem nagyon kedveli a rock zenét az, aki a jazz-t komálja. Nem igaz Petya?<#nyes>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

erzekeny hurokat penditettek meg aston ugyben. a vantage (ez) olyan mintha a db10 elodje lenne. a jb db10 ennek a tokeletesitett valtozatanak tunik. ha ez igaz, akkor elerte formai csucspontjat megint az aston. vagyis a regi v8 vantage = az uj vantage-el ami a formanyelv csucsat illeti. ebbol tovabba arra kovetkeztetek, h a vulcan csak egy tendencia volt amire ennek a vantagenek bizonyos formai eleme rezonal (ahogy a db11nek is). kotelezo modon. tehat ez hamarabb keszult a db10nel! a db10 a mostani evtized csucs astonja marad, teljesen hianyoznak belole a vulcan/db 11 elemek!
a gondolat osvenyen tovabb haladva arra is feny derulhet, h az aston valojaban a db10et tartja az abszolut formai kinyilatkoztatasuknak, nem a vantaget es foleg nem a db11et. minden bizonnyal a db11 a db10 elott keszult! miert is lehet ez fontos? mert ezzel az aston egyben elarulta, h ez a formanyelv ujabb zsakutca. marmint szerintuk is.
<#fejvakaras><#nevetes1><#conf>

ami a tovabbi erzekenysegemet illeti hurok szintjen, a regi astonok kozul a v8 vantagen kivul sok sok sok szep kozul nem is tudok valasztani. reichmann erabol a one-77 es a db10 de a beltere csak a db10, mert bizonyos klasszikus vonasok hianyoznak a tobbibol.
a mostani vantagenel nagyon nem tetszik a diffuzor formaja, tuuul.... hogyismondjam, nem ehhez szoktam hozza az astontol. de az ovvonala az (amennyiben a db10 a kiindulo pont) egesz jol sikerult. persze a mestermu a db10! legalabbis az ujabbak kozul. szerintem
varom a tovabbi velemenyeket. <#wink>
Nekem bejön... <#pias> ez is meg az LFA is 😊

Az a szín meg parádés, olyan Lambo verde scandal féle, brutál jól áll neki, a grafitos-szürkés szinte eltűnik mellette...

Aston-oknak nagyon jól állnak az extrém színek.
355
Itt van admin..? <#bohoc>

Én nem vagyok ilyen PF (max. Pinin Farina 😊 rajongó. Bár mindent hallgatok Kygotól Jarre-on és Dvořákon át Miles Davisig, a 70es - 80as évek rockzenéje valami elképesztő módon hidegen hagy 😊

bulba
De hogy ne csak negatívkodjak, teszek egy képet a kedvencemről is:

bulba
Azt kell hogy mondjam, én sem vagyok tőle elájulva. Az eleje nagyon jellegtelen lett, de legalább mertek újítani. Oldalnézetből egyértelmű, megszokott (és kicsit megunt) Aston forma. Nekem a beltér sem egyértelműen bejövős. Korábban az Aston-belterek nagyon szépek, elegánsak és igényesek voltak, de tényleg mind 95%-ig ugyan olyan volt. Díjazandó a változtatás, de én valahogy nem tudom teljesen megemészteni. Némelyik képen tök jó, valamelyik szögből meg nem áll össze. Az a félig-meddig kiálló tablet meg egyenesen barbárság, kicsit a brit elegancia megcsúfolása, egyetemben a kiemelőfilc-sárga betétekkel. Azok legalább nem kötelezőek. Egyedül a hátulnézetre tudom azt mondani, hogy "abszolút értékben" és az elődökhöz viszonyítva is szép lett.

355
Talán ezért van a CMC-nek két kopoltyúja? 😊 Sz'tem a két autó nem ugyanaz, csak a rajtszám egyezik.

jaj gyerekek, nektek semmi se jo <#nevetes1>
amugy azt kell mondanom, h mindkettotoknek van igazsaga. a JB volt valojaban az a modell amivel a kozonseget teszteltek. tkp egy szalon helyett bemutattak es ezzel kettot utottek egy csapassal, mert a nevevel azonnali film-kotodest ertek el, hisz a 10es utan jott a 11, ez meg vantage. brillians marketing huzas volt. az amg hatas meg szinte mindenhol tettenerheto. de az aranyokon kivul leginkabb a belseje arulkodik a mercedeses alapokrol. lexus? haaat...ebben is van vmi. 1:18ban en is varom, es absz egyetertek abban is, h aa, vagy mc vagy welly kellene legyen. es lesz is. ezt nem fogjak kihagyni, szerintem mar napokon belul megmutatjak vhol. a hwe db10 is kijott mar, csak vhol irtatok, vagy mashol olvashattam, h a minosege vagy vmi nem a legszerencsesebb.
visszaterve a vilag legszebb autojahoz, nos ez volt a vesztuk. a fisker design volt az aston akkori formanyelv csucsa. jo, a one-77 is csodas, de azert a sallangmentes forma a db9/v8 vantage volt. legalabbis szerintem.
varom a tovabbi eszreveteleiteket
Dögös az tény. Elegáns is a maga módján. A DB9 dizájnról már túl sok bőrt lenyúztak.Itt úgy látom hogy a JB.féle DB10-es volt a kiindulás.De ez a racing hűtőmaszk nem tetszik az biztos.Amúgy formás. 1:18-ban szépen mutatna egy metálfényezésű MC, vagy AA....vagy Velly....Valószinüleg lesz is ...
mikeman
a világ legszebb autójából sikerült egy Lexus-t csinálni 😞(( és itt még csak nem is az LFA-ra gondoltam, úgyhogy ezt nem dicséretnek írtam

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

nehany perce hivatalosan is bemutattakaz uj aston vantaget. akit esetleg erdekel itt megtekintheti. nekem tetszik. nektek?<#eljen>
erre szoktam mondani, hogy ertsd jol amitt rosszul mondok. jol ertetted. es rosszul mondtam. mea culpa<#wink>
elvegre learning to fly vagy mi. <#heureka>
Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.11.21. 09:08:50
A zenei ízlés nem feltétlenül IQ függő nyilván.Ismerek olyan mérnök embert aki lakodalmast hallgat,olyan orvost aki goa-fan.De az tény hogy a Pink Floyd-hoz egy kicsit cizelláltabb antennarendszer kell.. 😊))))
<#worship> nem is gondolna az ember, hogy egy alapvetoen modellautos forumon kikkel futhat ossze. azt hiszem, ezzel nem sertek meg senkit, ha azt mondom, hogy ahogy a modellekhez is, a pink floydhoz is egy kis lelki finomsag, egyfajta erzelmi (es nem csupan) intelligencia szuksegeltetik. elnezest ha valakit ezzel megsertenek es az admintol, hogy nem teljesen vag temaba eme kis bejegyzesem. termeszetesen megertem ha torlesre kerul. csak el szerettem volna mondani, hogy mennyire jo erzes, kellemes meglepetes. <#eljen>

shine on you crazy diamond! <#wink>
Utoljára szerkesztette: ndns, 2017.11.21. 08:42:11
Zephyr Retiring
Én az első matchboxomat a szomszéd kissráctól vettem kölcsön úgy 30 éve..
Kissrác anyukájával jött át érte kissé felháborodva (ami egyébként egy kék kombi chevroret volt). Fater akkoriban Pink Floyd bakelitokat és orsós szalagokat hallgatott 😊
Ezért nincs ma nekem kék kombi chevy-m, viszont az öreg egykori PF bakelitjai és orsós szalagjai már bekerültek a zenegyűjteményembe 😄

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Nekem van tőle egy dedikált Inside Out-om!!! (Pink Floyd könyv,amit ő írt.)A dedikálásnál sikerült kezet is ráznom az öreggel.
Kamasz korom óta hardcore Pink Floyd rajongó vagyok.Az autók később kezdtek érdekelni.Mason mindkettő témakörben tiszteletre méltó arc.
Missa
Rendszeresen vásárlom a veterános autós újságokat. Nicsak, mit találtam? Nick Mason nem csak arról híres, hogy a Pink Floyd dobosa, hanem nevezetes a parádés autógyűjteményéről is. Amiben nem kevés Ferrari is van. Na és a cikk szerint melyik a kedvence? Naná, hogy egy Ferrari 250 GTO. Eszembe nem jutott, hogy a gyűjteményemben levő Kyosho - Ferrari 250 GTO, a 22-s az Ő Ferrariját mintázza! Szóval nem csak az Elite választékában (Ferrari 512S) van Nick Mason-os Ferrari! :-) Kár, hogy a Kyosho-nál nem figyeltek arra,hogy Mason Ferrarija 3 kopoltyús... Lásd itt a cikket: AM_Veterán: Nick Mason autólegendái

Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.11.20. 20:19:13

Ez egy vicc.... Ignition bő feleannyi, és megszólal olyan szép, nem láttam még ilyen makeup-ot élőbe, de képről szebbnek tűnik az IG.
aki ennyiért vesz modellt, meg is érdemli.. 😊
355
MakeUp Liberty Walk R35 GT-R. Szerény 510€...

355
Reggelt!

Norbi lemaradása már csak 6,5 pont, azt behúzott kézifékkel is ledolgozza 😊

Fiat Abarth 695 Biposto Yamaha, 1/18, plasztik, 240€

bulba
Szép estét!
Holnap és holnapután reggel ne felejtsünk el szurkolni a magyar Hondásoknak a TCR-ben és WTCC-ben <#papakacsint>

355
'estét!

Az MCW-nél 40%-os akció van a GT Spirit modellekre (minden 59.97€), másra 20-70%. A CK még (?) nem akcióz semmit.

bulba
Igen az oldalsó ablakkeretek tényleg vastagok és pontatlanok lettek egy kicsit de amúgy tényleg oké a cucc. Ára a többi átlag akciós NEO modellé volt. Maga a forma eléggé semleges és egyszerű, nekem valahogy bejön, de csak az miatt nem vettem volna meg. Az én figyelmemet leginkább a színe keltette fel, ez a réz (vöröses-narancsos-barnás) szín elég ritka és szép is.
Utoljára szerkesztette: bulba, 2017.11.14. 19:58:15

bulba
Ez még Derby 😊 A karosszéria arányai és maga a koncepció nekem tetszenek, A Polok az MK4 óta szerintem is lelketlenek, az MK4 meg kifejezetten ronda az én ízlésemnek. Az MK3-ban viszont van valami kedélyes, ráadásul annak a szedánjában van valami nagyon vonzó...!