269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Lehetne ezt bonyolítani, mitomén ingyenes a party ha veszel valamit, ha nem akkor 500 huf búcsúpénz... persze kérdés akkor hányan csempésznének be valamit hogy aztán felmutassák a kijáratnál
  • PP993RS
    Naiv voltam, felmarkoltam a pénzem és egy életem egy halálom, ma egy fasza H61-Elite-Kyosho-Stb modellel jövök haza. Aztán pofára estem a felhozatal láttán.

Jáááj, ez az érzés mennyire megvan nekem is :) igaz nem egy h61 volt a célpont, de ugyanez, pénz felmarkol + még ráraktam, mert ha már ott van legyen bármi elviszem! Akkor se marad ott ha megkopasztanak... no, hát marhára nem volt veszélyben a pénzem

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.02.12. 23:56:09
  • 355
    Ez régen se működött, marketingből a '90-es évek elején már tanultam, hogy amit ingyen adsz, azt semmibe veszik.

Lehet még, hogy az árusok kapnak 1-2 ingyen belépőt, amit odaadhatnak a törzsvevőknek. Nem nagy veszteség, ha 1000 látogatóból 50 VIP ingyen jön be.
  • 355
    OK, padre :)
  • PP993RS
    Azért gondoltam a megosztásra hogy oszoljon a tömeg is, de végeredményben valóban egyszerűbb lehet egy darab (nagyobb) rendezvényt szervezni, és akkor belépőt szedni, (gyerek ingyen ) nem tudom mennyi lehet a látogatói forgalom, de tuti ez még fedezné a + költségeket is valamilyen szinten. Sajna ez az ingyen dolog már semmiben se működik, ugyanúgy ahogy egy nyamvadt multi parkolója is használhatatlan ha -nem a világvégén van és- nincs legalább jelképes összeg beszedve.

De mondom könnyen lehet hogy ennek van valami jogi-para hátulütője, legalábbis más magyarázatot innen a monitor mögül nem látok, és innen mindig nagyon okos az ember... oké lehet van egy olyan réteg aki fennakadna egy 3kilós belépőn, kb.aki a többtízezres modellek árából belekezd egy 500 meg 1000 forintos alkuba de kizárt hogy potenciális vásárló akár egy darab is lekopna emiatt.
  • Hornando
    Ez egy pompás kis modell! Nagyon sajnálom, hogy én már csak későn kapcsoltam és addigra elfogytak a készletek.
    Aztán amikor nagy ritkán feltűnt egy-egy példány, az jóval a listaár felett kellette magát. Szóval azóta sincs.
    Vigyázz rá, és még véletlenül se engedd zöld 68-as Mustang GT közelébe, mert csúnyán fejre áll és porig ég, mint a filmben...
    Apropó Charger, mi van az esetlegesen beharangozott cserével? Írtad, hogy értesítesz ha eladod a kéket.
  • PP993RS
    Én '17 be 1xse voltam, előtte azért gyakrabban, még előtte meg rendszeresen, de részemről nem véletlen kopott el a dolog, én se szarozom de szar volt... semmi újdonság / ritkaság -amit nem láttál korábban már a neten hirdetve- csak minden 2-3ezerrel drágábban...

+itthon ugye az ebay + posta + rárakok 5ezret árazás megy, azért én nem fogok tömegnyomorba, izzadtságszagba szenvedni, mintha valami balul elsült old spice kísérleten lennél.

Viszont mostanság több helyről is hallom hogy láttak kint nagyon jó áron-nagyon ritka modelleket, ilyet mondjuk jó érzés elcsípni, pláne ha "megszenvedsz" érte, bár nincs már bennem a bugi, amit szeretnék az megvolt / megvan, de nyilván lenne még pár modell amit megvennék... ha tényleg jó áron van.
  • Hornando
    Ejnye te fiú! Térdelj a sarokba és 10 Mi Atyánk! ;-)
  • 355
    Ja, mer' akkor még nem tudták, hogy mekkora góré lesz. Harmadnapra aztán volt nagy hasra esés :)
  • Hornando
    Jól beszélsz öregem! Sajnos így van, ahogy mondod, bár ez már-már gazdasági és aktuálpolitikai témakör.

• 355
    Szerbek, árulnak mindenfélét és vásárolnak is. Most is volt több belgrádi autó a parkolóban. Mikor még volt asztalom, tőlem is vettek 1/18-as modelleket. Elég jól beszélnek angolul és jófej srácok. Egymással szerbül beszélnek és néha felröhögnek, simán lehet, hogy osztanak minket rendesen :)))

Érdekes az udvaros sztori. Bár nem figyeltem, és simán elhiszem, de sosem tűnt fel, hogy úgy összemocskoltuk volna a kertet. Bent sem igazán állt hegyekben a szemét, legfeljebb a kukák környékén, mert azok 11 órára mindig megteltek :)
  • Hornando
    Ami azt illeti, talán éppen az volt ennek a börzének a legfőbb vonzereje, hogy annyi mindent lehetett egy helyütt megtalálni, az újságos szoci kisautóktól a matchboxokon, hot wheelseken, 1:18-on át egészen a lego-ig. Bárki találhatott magának kincseket, akár úgy, hogy áttúrt egy műanyagládát, ami színültig volt kopottas, játszott kisautókkal, vagy végre átvehette az áhított CMC modellt GrandVitarától.
    Na most, ez a lehetőség ugye nyilván vonzza a tömegeket. Én csak itt Pécsett ismerek 4-5 olyan embert, akik viszonylag gyakran bevállalták a korai kelést és utazást, hogy nyitásra a Váci úton legyenek. Volt, hogy magam is csatlakoztam hozzájuk.
    Szerintem nem a börze tematikáján kellene változtatni, hiszen gyűjtői körökben is sok az átfedés, (magam is gyűjtők matchboxokat az 1:18 mellett) hanem megfelelő méretű helyszínt kellene találni. Olyat, ami elsősorban az eladóknak kedvez. Az esetleges 2-300 forintos belépő (gyerekek ingyen) pedig szerintem is jó megoldás lehet.
  • Missa
    Nos igen! Az H61 Chevy C10! Az tetszik nekem is. Bár sem a Ferrari, sem az USA Muscle Car vonalamba nem stimmel, de azért tetszene. Mondjuk egy trailerrel és egy Muscle Carral jó dioráma lenne.
    De őszintén, ha ránézek arra a Chevy-re mindig egy régi gyűjtőtársunk jut eszembe (nick neve, amolyan kisebb féle labda). Ő is vett egy ilyet, holott a fő vonala a Ferrari volt. Aztán valaki előbb a blogján, aztán a fórumokon kezdte ki. Megmondom őszintén, ezek után én is félve vettem meg az első USA járgányom, egy Chargert, a Bullitt-ot.
  • Missa

Nándi, tudom én azt! 52 éves leszek az idén, tisztában vagyok vele, hogy semmi sincs ingyen! Csak hát mondom, a tulaj cég, az osztrák. Esküszöm neked, még ma is azt hiszik, hogy a magyarok mindent megcsinálnak, eltűrnek kis pénzért... Sorry, most offolok, de pl. ennél az irodaháznál nem tudták fel fogni, hogy ha valamit megakar csináltatni, nem tudok neki 1-2 nap alatt 6-8 árajánlatot beszerezni és megcsináltatni. Amikor közöltem vele, hogy na nagy nehezen van pár árajánlatom, rákérdezett, hogy akkor most péntek (!) van, szombat-vasárnap meg csinálják? Persze, majd 3 hónap múlva! De miért (Fluimucil Ábel...)? Miért b@szd meg? Mert a szakembereink nagy része nálatok dolgozik, európai bérért! Beszélj velük, hogy jöjjenek haza, te itthon annyit fizetsz nekik, mint kint Bécsben! Na ezt sem tudták felfogni...
  • Hornando
    Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
  • Missa
    Az utóbbi 3-4 alkalommal, amikor kint voltam, én is csak amolyan "üres kezes" voltam. Vittem pénzt magammal (most decemberben is), elképzeléseim is voltak, csak modell nem volt. Zömében, ahogy lentebb írta valaki, a magazinos, matchboxos kategória a volt kint. Ahogy nem régiben "beszéltünk" róla, olyan mintha az 1:18 halódna. Na nekem ez az utóbbi börzéken is ez jött le. Vannak, mert azért voltak, de többségében a kisebb méretarányok voltak. Nincs ezzel semmi gond, de szerintem a "magazinos" 1:43-asok eladóinak a zöme nem is magyar volt. Talán szlovákok (csehek?), ukránok, oroszok, románok lehettek. Naiv voltam, felmarkoltam a pénzem és egy életem egy halálom, ma egy fasza H61-Elite-Kyosho-Stb modellel jövök haza. Aztán pofára estem a felhozatal láttán. Az egyik árus akinél többször is vettem USA modelleket (és klasszakat) mondta, hogy itthon börzén évek óta nem látott H61 terméket. Sem 1:18-ast, sem 1:24-t, semmilyent. Anno még a boltjában voltak újak is. De ez csak egy modell gyártó mint példa. Hol van már az amikor igazán kuriózum modelleket vettem ott. Mert volt ilyen 2-3, az biztos. Nem szarozom a börzéket, mert amúgy jók, csak én már nem találom meg ott a számításom. Sajnos.
  • Missa
    Ez elvileg az étterem felelőssége volt. Neki, az ő tűzvédelmisének kellett kiürítési számítást csinálnia, ezeket láttam, meg is voltak.
    Inkább az zavarta őket, hogy a vasárnapi éjszakás takarítók, hétfő reggelre nem igazán tudták rendbe tenni a területet. Nem az éttermét, hanem az udvart. Ráadásul a legutóbbi decemberinél tényleg nagyon sokan voltak, és hétfőn az osztrák tulaj képviselői, a bankjának a képviselői jöttek bejárásra. Alig tudtuk rendbe vágni a területet, plusz pénzért egy plusz csapat takarítót kellett szervezni. Ezen is berágtak. A költségeken...
  • 355
    Mintha írtad volna...

Az első börze, amin jártam, a Közlekedési múzeumban volt és ott beugrót szedtek. Két kilóért lehetett bemenni, és simán ott lehetett maradni, bejárni a múzeumot. Vettem is egy shelles (Maisto) Ferrari 250 Testa Rossát. Ma sem értem, hogy miért...
  • PP993RS
    Nem tudom írtam e már de ha belépő van szedve pikk-pakk lemorzsolódik a haszontalan réteg, mert már 200forintot se fog kifizetni, akkor inkább máshol sétál.

Hasonló ez mint a szórakozóhelyek, sok ember-kis helyen... ha nincs beugró, garantált a tömegnyomor, ráadásul nem a fizetőképes vendéggel, mert aki egy v. két darab ezrest sajnál, az nem fog ott inni, hanem a sarki 0-24-esbe megveszi majd az aranyhordót, aztán ha kitikkad megint kimegy és vissza.
  • PP993RS
    Ami "érdekes" volt, nem is a gyűjtők voltak többségben, hanem a gyerekeket hétvégi programra hozó szülők...

Ez az egyik része amit látsz, bár ők még talán vesznek egy medzsit a gyereknek vagy mitomén... de ott vannak azok akik úgyszintén csak téblábolnak, bejöttek melegedni, pisilni stb-stb... hallottam olyan beszélgetést hogy pénzt se hoz magával nehogy "elcsábuljon" ... volt hogy egy cimborám még visszament valamire alkudozni, amíg kint vártam kijött vagy 50-60 ember, full üres kézzel... na ezeket kéne -és lehetne- egy jelképes belépővel kizárni. Persze nem elvárható hogy aki bemegy az motyóval jöjjön, de aki eleve úgy megy hogy SEMMIT nem vesz, az csak nettó tömegnövelő semmi más...

Vagy esetleg lehetne játékbörze/családi nap, matchboxokkal, trafikos motyókkal, és lehetne egy komolyabb modelles börze akár belépővel...
  • 355
    Vagy lehet, hogy a börze átlépte a terület engedélyezett vendégszámát. Gondolom nekik sem hiányzott egy túlbuzgó Kat.védelmis ellenőr.
  • 355
    Mintha én írtam volna (pedig nem). Teljesen igaza van. A Mechatronikai börzét még nem láttam, de az ütőerejével nem értek egyet. Szerintem sokkal sikeresebb lenne egy belvárosi börze. A Havannán tartottra majd elmegyek, de szerintem az is csak egy helyi rendezvény lesz.

A Váci út kb. 25 perc autóútra volt tőlem, a KMO 10-12 percre van, a Havanna 2-3 perc. Utána a következő börzét tarthatnánk az autóbeállómon. Nyolc asztal elférne :)))
  • Missa
    Átrium - Nocsak, már nem ott van a börze? December 22.-e óta már nem én vagyok az Átrium létesítményfelelőse... Lám-lám, a börze is elment onnan...
    Őszintén, az étterem bérlője (személyesen ismerem az üzletvezetőt) amit tudott megtett a rendezvényért. Jó, néha elfelejtett szólni,hogy rendezvény lesz és kellene fűtés, légkezelés... Aztán amikor meg tudta, hogy érdekelt vagyok én is az autómodell gyűjtésben, mindig szólt, és hívott. 1,5 évig üzemeltettem, egyszer sem mentem el a börzére. Bár december elején volt egy börze, arra egy 10 perc erejéig kimentem. Iszonyatos tömeg, alig lehetett mozdulni. Ami "érdekes" volt, nem is a gyűjtők voltak többségben, hanem a gyerekeket hétvégi programra hozó szülők. Szerintem az épület tulajdonosa tett keresztbe nekik. Még ott dolgoztam, voltak jelek. Gondolom az egyik recepció átépítése miatt nem fért bele a koncepcióba a hétvégi tömeg...
  • PP993RS
    Szívás....
  • PP993RS
    Oh hát olyat én is láttam már, hogy másfeles panel és S8-as Audi az utcán, (télen is nyárigumival) nem egy 10éves lepukkant darab, akkoriban simán a lakás ára lehetett vagy még több...

Én is társasházban lakom, a mélygarázs simán tükrözi az értékrendet, egy lakás kb.25-35M a házban, nem is állnak lent 20-30milliós autók, de még 10+milliósak se nagyon, ellenben szoktam néha-néha drágább autókat látni, valószínű ezek csak "vendégségbe" vannak...
    De pl. ha átmegyek egyik ismihez, (budán szintén t.házba) ott már simán 4ajtós/terep Porsék, drágább Merci, BMW, Audik, szinte mindig van újabb 911-es, volt hogy állt lent Lambo, Ferrari is... De ezek közül egyik se extrémdrága sportkocsi, totál abszurd hogy van egy többszázmilliós autód, és viszed le a szemetet egy ajtóval mellé, de persze mások vagyunk
  • Hornando
    A szomszédban is kifejtette valaki a véleményét a börze új helyszínével kapcsolatban.
  • Hornando
    Na a zöld H61 Chevy C-10 pick-up valóban klassz kis modell. Az enyém is ugyanilyen zöld és nagyon csípem.
    Az 56-os Ford F-100 is nagy kedvencem, akárcsak a típus 67-72 között gyártott szériái, de sajna ezek egyikét sem készítik olyan minőségben, mint a fentebb említett Chevy-t.
    Manapság már borzongok a karos ajtóktól, bár lenyelem a békát ha nincs más választásom.
    Még mindig inkább egy ilyen baki, mint egy gyanta modell. Úgyhogy a Dodge Monaco rendőrautót is beszereztem.
    Nekem a Nevada Highway Patrol változat van meg és nem mondanám, hogy látványosan kilóg a többi izomautóm társaságában...
    Most rákerestem az MCG Chevy Caprice rendőrautóra és egyből egy cukros, mázas tortadíszre asszociáltam, olyan plasztikos, játékautó benyomását keltette a látvány.
  • Hornando
    Igen, úgy tűnik vizionáltam egy ékezetet a meg szóra és máris más értelmezést nyert a mondat. Bocs!
    Ettől függetlenül is nagy dolog ha az ember valóra tudja váltani az álmait, legyen az egy autó megszerzése, vagy bármi más.
  • schumimodells
    Félre értettél, nem ugyanannak a személynek van az SLR, amelyiknek az Enzo.
  • schumimodells
    Ez kb fél évi termés, csak rég nem jártam erre, és most egyszerre tettem be a képeket.
    A Maistókat úgy sikerült beszerezni, hogy az egyik üzletben megláttam őket, és lassan beszereztem, ami kell. Vannak minőségibb amcsi darabjaim is.
    USA autók közül, most inkább a régi pick up modellekre vagyok rámozdúlva.

De tarvben van a MCG Chevy Caprice Police is, jól mutatna e mellett.

Utoljára szerkesztette: schumimodells, 2018.02.11. 19:43:38
  • 355
    Talán nem önszántukból váltottak. A Lurdy ház simán lehet 100eFt/alkalom és egy kis nyereség sem ártana, a mostani 2500/asztal ár duplája meg már sokaknak (főleg az 1/43 alattiaknak, akik a legtöbben vannak) nem lenne nyerő. Ugyanakkor velem is volt már, hogy egy sima évközi börzére 2 héttel az időpont előtt már nem kaptam asztalt, így talán akadna több eladó is.

A fene tudja, hogy mi lenne az optimális megoldás, nem látunk a könyvekbe. Tamást ismerve biztos keresett jobbat az Átriumnál, gondolom oka volt annak is, hogy a KMO-nál maradt. Remélem nem az, hogy a szomszéd házban lakik :)
  • 355
    Sz'tem a társasház se lóg ki. Egyrészt vannak társasházak a XII. ker. déli lejtőin is, ahol 1,5M a négyzetméterár, másrészt itt mifelénk is van két csóka, akiknek drágább az autójuk, mint a lakásuk. Az egyik egy kb. 30MFt-os lakásokból álló tömbház, de a mélygarázsban ott figyel a 458-as Ferka, a másik hasonló helyen meg az utcán parkol egy 2. gen. Panamera Turbo S. Nem Enzo meg SLR, de azért nem olcsó darabok. Ja, és egy lepukkant sorház előtt néha napokig áll az utcán egy zöld Gallardo. És ez nem Lomifalva Külső hupikék kastélyokkal, hanem a konszolidált Pest Saint Lorenz.
  • PP993RS
    Hmmm... ez fura, nem az volt hogy kb. emiatt a két dolog miatt lesz új hely keresve..? De akkor ezek szerint nem, kár... néha elgondolkodom hogy benézek, mert már többször hallottam hogy belefutni néha egy-egy jó vételbe, de így felejtő.

Amúgy a 150méter egész baráti, régen mikor még rendszeresen jártam talán egyszer sikerült ilyen közelségbe megállni, mondjuk ez engem nem érdekel pontosan azért amit írtál, (venni megyek nem eladni) bár olyan is volt hogy inkább továbbmentem, mert 2utcára lett volna csak P, cidri is volt +simán lusta voltam sétálni viszont a tömegnyomor meg a négyzetméterre jutó, nettó izzadtságszag az totál elviselhetetlen....

A lurdy jól hangzik, ott valóban nincs parkolási + hely probléma, ha meg drágább is talán lehetne belépőt szedni. Bár ezt már régebben is írtam mikor a szardíniás doboz fíling volt a vácin, hogy már egy jelképes belépővel kilehetne szűrni a nézelődők többségét, ez az a réteg aki se eladónak se potenciális vevőnek nem jó. Na most hogy ez megint miben lenne para, (jogilag, navilag... ha belépő van szedve egy rendezvényre) ehhez nem értek....
  • PP993RS
    Az egészbe a társasház mint a lóláb... amúgy simán megtörténhet egy ilyen, jópár éve a 12.ker.be parkolt egy F40-es, igaz az nem egy társasház udvarán, hanem egy sokszázmilliós ház kertjében napozott.
  • Hornando
    Lőhettél volna pár képet, pusztán csak a hangulatkeltés kedvéért.
    A régi helyen én is voltam vagy 2-3 alkalommal, úgyhogy sejteni vélem, miről beszélsz.
    Azt viszont nem értem, hogy ha a szervezők is tisztában voltak a problémákkal, akkor a váltás során miért nem próbáltak meg szintet lépni.
    Vagyis olyan helyszínt találni, ami az évek alatt megfogalmazott kritikáknak az új helyen már nem enged teret.
  • Hornando
    Gratula! Szép kis pakk, még önmagadhoz képest is belehúztál. Nem is tudom, hogy mikor mutattál korábban egyszerre ennyi új modellt.
    Viszont azt meg kell kérdeznem, hogy az amerikai izomautókból miért a Maisto variánsokat veszed meg?
    Ezekből nagyságrendekkel szebben kivitelezett példányokat is találni a piacon, nem is annyival drágábban, hogy ne volna érdemes elgondolkodni rajtuk.
  • Hornando
    Igen, de ez főleg gyűjtési tematika kérdése. Valóban sok érdekes járgányt lehetett látni Nürnbergben, de ma már csak kevés új megjelenésű modell vált ki belőlem leküzdhetetlen birtoklási vágyat. Egyrészt, mert a gyűjteményem is komoly átalakuláson esett át, másrészt pedig próbálok kitartani a nyitogatható, die-cast változatok mellett. Ugyanakkor az induló árakat sem feltétlenül érzem arányosnak azzal, amit akár csak 4-5 éve tapasztalhattunk ebben a műfajban. Szóval inkább a korábban elhalasztott csemegéket próbálom bezsákolni.
    A mottóm: No resin ha nem muszáj, mert jó egy kicsit a lemezek alá nézni... :-)
  • Hornando
    A betyárját! Nagyon ügyes székely góbé lehet az a legény, hogy még egy SLR McLaren-t is sikerült beújítania...
    Ismeretlenül is gratulálok neki! Neked pedig köszi a választ.
    Bevallom, hogy első olvasatra ízetlen tréfának véltem az írását, de most is bebizonyosodott, hogy az élet bizony produkál meglepő sztorikat.
  • mikeman
    jaaaaa :)
    én egy egyszerű lélek vagyok, nem értek az ilyen fondorlatos szavakhoz :)))
  • 355
    Voltam ma a börzén, az új helyen, a KMO-ban.

A régi helyszínnel két gond volt: viszonylag kevés parkolóhely és állati tömeg a börzén, mert a rendezvény kinőtte a teret.

Az újjal két gond van: parkoló akad, de 150m-re a bejárattól (ami zsebre tett kézzel őgyelegve nem gond, de modellekkel megrakott 10+ kilós dobozokkal már távolság), illetve állati tömeg, mert a hely alulméretezett a rendezvényhez.

Szerintem cseberből-vederbe... Nem'tom a szervező úr olvassa-e ezt a blogot, mert nem lesz ez így jó, valami nagyobbat kéne lépni. Mondjuk Lurdy ház konferecia terem (800+900m2 egyben és tudnak asztalt is adni), vagy valami hasonló.

A régi helyre be lehetett menni kapunyitáskor, itt viszont szigorúan 09:00-kor mehet be a Nagyérdemű. Klassz volt 25 percet ácsorogni a 2°-ban, de tanultam belőle és legközelebb majd nem sietek ennyire.

Az eladók kb. fele Matchbox-méretben utazik, ha ezekből nem volt 5-10000 eladó darab, akkor egy sem. Volt még sok magazin-modelles (főleg szoci verdák). Ferrariből elég szűk volt a keresztmetszet. Több helyen volt Elite 250 California SWB, asszem csak a fehér rajtszámost nem láttam. Volt pár Kyosho (365 GT4/BB, 512 BB, BBi), elszórtan egy-két F1-es. Drága modellből volt CMC 250 GTO 110e-ért, Exoto 312 B 90e-ért és egy BBR 599xx nem'tom mennyiért.

Más márkák modelljeiből is volt rengeteg, de azokból nem tudom, hogy mit kell nézni :)