269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • schumimodells
    Köszi.

Sajnos a Merci sérült volt, így holnap visszamegy.
  • crosspeet
    Köszönöm! :)
    Nem bizti még h marad-e, meglátjuk.. :)
    Nem illik be a gyűjtési sémámba.. rossz helyen kapar, és sok rajta az ajtó. :D
  • crosspeet
    Konkrétan át lehet fúrni a kalaptartót, minden sarkon bontanak Golfot, fillérekből egy másik kalaptartó meglenne, simán az eredeti lecsavarozásnál lehet rögzíteni... De lehet hülyegyerek Jóskásnak tűnnék.. XD :D
  • crosspeet
    ez már ritkább, de még ez is akad 100euróért, szintén Autoart 1:12..
    Nem szabad elgyengüljek.. :D

• bulba
    Gratula, fincsa cucc! A kalaptartós ötlet szerintem jó. Inkább a rögzítésre kell koncentrálni, nehogy elguruljon, vagy leessen. Esetleg egy plexit is lehetne rátenni, gondolom van olyan ami szűri az UV-t. Nyílván akkor is van kockázat, hogy a napfény egyéb összetevője kicsit kikezdi, de ha nem volt olyan drága, szerintem meg lehet kockáztatni. Nagyon funky lenne.
  • crosspeet
    postával együtt 70euró, nem is rossz.. :/
  • crosspeet
    Még az Autoartnak van szép klasszikus Ducattija 1:12-ben!
    Most van is fennt 56euróért ebayen egy eladó..:
    Ez már komoly minőség ..

• bulba
    basszus, erre nem is figyeltem. Ez elvileg a duplalámpás, igaz elég drága.

Alternatívaként egy kulcstartó. Messze nem annyira szép mint a modell, de legalább van valami egyéb funkciója is.
  • bulba
    Napot!

• crosspeet

• crosspeet
    van már ebay-en a True Scale 1:12 Ducati, 110-120euró, illetve 40euró a vitrin plusszba ha kell.. :/
  • 355
    Hozzám is csak olasz jöhet, vörösben :) Az 1/12-esek sokkal komolyabbak, de egy Maisto abból is 20€ alatt van. A Minichamps meg nem nagyon csinál olasz vasat, csak egy pár versenymatricás Ducatit, de azok 85€ felett vannak. A Truescale fog még kihozni párat (pl. 2015 Ducati 1299 Panigale-t vörösben), de annak még nem tudom az árát.

Ha a matricás is jó, itt egy akciós Minichamps Ducati 998 RS Nanelli 57€-ért, Hollandiában.

Ez az 1/12-es Maisto Ducati Diavel 16€ ugyanott. De ekkorában már nagyon látszik, hogy ez egy nagy játék, asszem olcsóbb a Minichamps 3× ennyiért...

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.02.15. 12:34:45
  • crosspeet
    De mivel hogy van itthon egy Golfunk is 1:1-ben, gondolkozok rá hogy a kalaptartóra kerüljön.. :D
    Vajon hogy bírja a napot, rázkódást..? Általában garázsban van a gép, és ritkán használom, de nem tudom mennyi idő alatt lenne látható a nap káros sugárzása.... Valószínű nem tartana sokáig.. :(
  • crosspeet
    Jaj, ezeket én is nézem olykor, Főleg Ducati, MV Agusta illetve Aprilia, de főként 1:12-ben.. pirosban! :) Nekem a nagy Porschék mellé kéne, pl Minichamps.. de még nem szántam rá magam, a jó ebből sem olcsó.. :)
  • 355
    Én három ilyennel lettem gazdagabb (egy Bimota nincs a képen, még hiányzik a hátsó tengelye, de már van rá donorom). A három 1/18-as Maisto moci együtt volt 1800Ft és egész jól mutatnak a Ferkák mellett.

• crosspeet
    Én meg egy ilyet szereztem be, illetve kettőt is.. XD
    Még nem tudom mi lesz a sorsa, egy már elkelt, ma érkezik a második.. Olcsó volt. :)
    Lehet kéne rá valami korabeli gokartpapucs.. :D

• crosspeet
    A modelliparban mostanság arra jöttem rá, hogy nem létezik olyan h nincs. Inkább az, hogy "MÉG NEM ADTÁK KI".. :D
    ;)
  • crosspeet
    Grat hozzá! Szép kultikus darabok!
  • schumimodells
    Köszi.
    Lesznek képek, hamarosan.
  • malter
    köszi:)sajnos amugy ezek nem jok,ajandekba lenne egy rokonomnak akinek az elsö autoja ez volt.dupla lampas sport coupe verziot keresek:)

Utoljára szerkesztette: malter, 2018.02.15. 04:28:15
  • PP993RS
    Sztem is ez a legjobb generáció, én dolgoztam ilyen vassal, emlékszem mekkora flesh volt hogy hátul ketyeg a motor. Sokat tipródtam hogy megvegyem a Schuco-t, de az baj nem állnám meg hogy ne tegyek alá valamilyen korhű Porsche felnit, vagy simán a klasszikus Fuchs-ot. Viszont ahhoz meg drága hogy szétumbauzzam.

Kár hogy nem ezt adták ki, biztos jobban pörgött volna el mint az alapverziók.

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.02.14. 22:39:19
  • Hornando
    Hú de klasszak, gyorsan bontsd ki és fotózd körbe mindkettőt.
    Egy ilyen Transporterre már régóta vágyom, ugyanis nagyon tetszik ez a generáció, főleg a szögletes lámpákkal.
    Kár, hogy nem lehet nyitogatni, variálni az ülésekkel meg ilyesmi. Tudom, vegyek akkor Schuco-t :-) Talán egyszer meg is lépem...
    Na de komolyan, tolj már néhány képet róluk.
    Ja és gratula!
  • schumimodells
    Ime.
  • schumimodells
    Pakk gyütt. Képek majd este.
  • bulba
    Emlékszem, olyan 5-6 (?) évvel ezelőttig a nagy német webáruházak is 20-22 EUR körüli árakkal szállítottak kishazánkba. Szerencse, hogy azoknak az időknek vége.
  • bulba
    Szia!
    Itt egy, meg még egy.
  • malter
    sziasztok egy ilyen érdekelne ha tud valaki:)
    Katt
    csak ebben a szinben
  • Missa
    Kár, hogy Ausztrália. Csak ott országon (és kontinensen) belül csak 25$ a szállítás. A vételár 1/5-e...
    Na most akkor képzeljük el, ide mennyiért ugrál el egy kenguruerszényben. És ha nincs szerencsém, a finánc is belekotor az erszénybe, kíváncsiságból... De amúgy simán lecsapnék rá.
  • Hornando
    Tessék, egy Ertl Autentics, persze kár, hogy Ausztráliában árulják.

• Hornando
    Az enyém ilyen:

Mikeman-tól nekem ez érkezett még évekkel ezelőtt.

De tavaly is volt szerencsénk bizniszelni.
  • Hornando
    Hidd el, hogy szólnék ha tudnék bármelyikről, mert én nem csípem annyira a vinil tetőt, sokkal jobban tetszenek a hagyományos egyszínű autók, még ha oly merész is, mint a panther pink. A plum crazy is tetszik, de az is vinil nélkül, vagy ha mégis, akkor fehér vinillel.
    Tetszenek még a go mango, green go, sublime, banana, orange, rally green, bright blue poly, dark grey poly színek.
    Nekem egy vinil tetős, hemi orange színű 68-asom és egy ugyanolyan 69-esem van, mint a tiéd.
    Szóval ha egy mód van rá, a 70-es már ne legyen viniles. Ez van.
  • Missa
    Nekem az összes Chargerem (kivéve a Bullit, az GL, de alapjaiban ERTL_AW Authentics) AutoWorld. Nincs sok kifogásom ellenük, de nincs is összehasonlítási alapom, hogy az ERTL Authentics-ek milyenek lehetnek. Bár nyáron vettem egy ERTL Authentics Chevy Impala-t (köszi Mikeman), az azért egy nagyon, de nagyon szép, precíz modell. OK, nem letekerhető az ablak, nem feltétlenül acél a laprugó kötege, de ettől eltekintve simán hoz egy GMP szintet:

Szóval ha ilyen szintű egy ERTL Au. Dodge Charger, akkor sajnálom, hogy "csak" AW-m vannak.
    Őszintén a kéket csak akkor cserélném, ha sikerülne a három kedvenc színváltozatom valamelyikét beszerezni.
    Ezek sorrendben, a Pink Panther, annak ellenére, hogy anno amikor tudtam volna szerezni (és egy ugyan ilyen színű Challenger T/A-t), az asszony komoly arc kifejezéssel mondta, hogy nem engedi a vitrinbe tenni, sőt, esetleg ki is vágja a 10.-ről. Most már bánom, mert szerintem a páromat is meg tudtam győzni a pénzbeli értékéről. Manapság, ha ilyen feltűnik, horribilis áron szerezhető be.

A másik kívánatos színváltozat a Plum Crazy, ha lehet fekete vinil tetővel, bár van fullos Plum Crazy is. Amúgy itthon a női szekció részéről ez is eleinte, a "repül a 10.-ről" kategória volt

A harmadik esélyes a Piros, fekete viniles lenne, de ezt évekkel ezelőtt láttam az ebay-n, de majd 100ezer körüli áron

Na most, ha bármelyikről tudsz, értelmes áron, szólj! Én megveszem és a kéket eladom neked. Bár van egy gyanúm, hogy te sem szólnál, hanem megvennéd. És jól is tennéd!
  • Hornando
    Érdemes megnézni ezt a linket, és talán meg is kapjuk a magyarázatot arra nézve, hogy miért olyan lomha a Ferrari jogtulajdonos May Cheung Group.
    Láthattok egy képet, ami azt ábrázolja, hogy 59 különböző partnerrel áll licenc szerződésben, amelyekből egy a Ferrari.
    Ezen kívül még számos méretarányban és játék kategóriában érdekeltek, úgyhogy talán a gazdaságossági számításaik is azt igazolták, hogy érdemes életben tartani a régi Bburago öntényeket. Viszont arra nem találok magyarázatot, hogy újakat miért nem készítenek.
    Naná, hogy ezt a lomhaságot kihasználják az új vállalkozások és csupa olyan modellel jelennek meg a piacon, amiket a nagyoknak eszébe sem jutna kihozni...
  • Hornando
    Egyetértek! Szerintem sem haldoklásról van szó, sokkal inkább egyfajta revolúcióról, még ha ez a sok gyanta modell nem is tűnik annak.
    Azt gondolom, hogy a technikai haladás a 3D scannelés és 3D nyomtatás, valamint minden hozzájuk kapcsolódó terület tart már azon a szinten, hogy a korábban monopol helyzetben lévő gyártók, nem képesek lépést tartani az új versenytársakkal. Illetve nem is az a jó kifejezés, hogy nem képesek lépést tartani, hanem, hogy képtelenek annyira sokszínűek és sokoldalúak lenni, mint a sok kis garázscég.
    Nagy multikén, mint pl. a May Cheung Group (Maisto) vagy a Mattel (hot wheels) nehéz versenyezni egy kizárólag tuning verdákra szakosodott startuppal. Gondolom rengeteg kis független cég halászik így a zavarosban és próbál olyat gurítani, ami még senki másnak nem jutott eszébe.
  • Hornando
    Értem! Sajnálom, mert ezzel a 70-es kékkel is úgy jártam, mint a 68-assal, szóval ilyenem sincs még.
    Amik mostanság az A.W. korszakban jelentek meg, valahogy nekem sem tetszenek annyira, mint az Autentics éra darabjai.
    Ráadásul most bajban is lennék ha az válaszoltad volna, hogy mehet a biznisz, mert jelenleg egy másik projekt miatt már elköteleztem magam. A gyűjteményem itáliai vonalát szeretném tovább domborítani.

• Missa
    Háát, a kék Charger marad. Azt hittem adnak majd ki szebbet, de nekem az utána jövők nem tetszenek.
  • goser
    Szerintem nincs itt haldoklás. Autoart-nál jönnek ki az új modellek dögivel, köztük olyan nagyon sokak által várt és valószínűleg percek alatt sold out státuszt elérő darabok, mint a lotus 3-eleven és a juke. Resin fronton meg annyi gyártó van már, hogy számon sem lehet tartani. Ott van a Davis&Giovanni (vagy mi a fene) horror áron adják a gépeket (min 600 EUR), ráadásul csak tuning verdákat adnak ki. Azt hittem, hogy ez már az eladhatatlan kategória és mégis azt látom, hogy veszik őket. Van egy hombre, aki facebook-on árul, ő mindig posztolja, ha megérkezik valamilyen rendelés. Múltkor kb. 8 darab D&G futott be hozzá. Nála látni olyan resin gyártókat, amikről még soha nem hallottam (JUC, Liberty Walk OEM, LB Works, Aimgaim, ACM), drágák (min. 250 EUR), de mégis veszik őket.
  • schumimodells
    Lehet, hogy azért halódik az egytizennyolcas kategória, mert nagyon elszálltak az árak, és sokan már nem hajlandóak ennyit fizetni érte.
  • goser
    Voltam a KMO-ban, gondoltam megnézem az új helyszínt. A tömegnyomor sajnos megvolt, az árusok több teremben szétszórva, az egyik terem ráadásul nagyon kieső helyen volt, hihetetlen gyér megvilágítással. Az 1:18as kÍnálat sajnos tényleg csak a töredéke az 1:43-as és matchbox vonalnak. Ami 1:18as kint van, annak nagy része (kb. 90%), meg amúgy is meg van hirdetve a facebook-on, vagy az indexen, tehát igazán újdonságot nem is nagyon láttam. HWE Ferrariból sokat láttam, igaz nagyon kevés piros volt köztük. Ebből is látszik, hogy mennyire nem megy itthon a színes Ferrari :-(. Autoart kevés volt, azok nagy része amúgy is fent van valahol, GMP egy-két darab, H61 konkrétan egy se volt emlékeim szerint. GT Spirit, OTTO, MCG akadt szép számmal, doboz nélküli Burago, Maisto, a fene sem tudja milyen gyártó is volt rendesen.
  • 355
    Vagy mutatnák be a lopott Mecsboxot