269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Nagyon jó ez a szín!

Sztem plüssözd, sokat dob az egy modell belsején.

Amúgy az 550b marha jó feketébe is, kicsit bánom hogy nem vettem meg, anno 10e alatt lett volna, de végül inkább piros lett,. mondjuk max mellé, mert pirosba is nagyon adja, egyik -ha nem a- kedvenc HWE modellem, pedig karos ajtós, fix tárcsás, de mégis olyan szép rajta minden.
  • bulba
    Nap(akk)ot (kaptam)!

• 355
    Az lenne :) Bőröznöd kéne. A Ferrarinál nincs a listán plüss (vagy műanyag) csomagtér bélés, csak bőr és Alcantara.
  • Missa
    A GTC4 Lusso nekem kicsit jobban tetszik. Tulajdonképpen ez egy faceliftes FF, de kellett ez a facelift. Ez esetben sokkal jobb lett a végeredmény, pedig csak apróságokban változtattak.
    Igaz, ez csak modell (MR Collection), de ebben a színben kifejezetten bejön:

Amúgy nagy szentség törés lenne, ha az Elite Ferrari FF belsejét és a csomagteret plüssözném? Ez azért még nem durva umbau!
    Az Elite Ferrari 550 Barchetta-ban plüssöztem a csomagteret, így azt az ordenáré drótozós rögzítés lyukát is el tudtam tüntetni:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.03.02. 22:01:30
  • 355
    Vasárnap börze a Havanna ltp-en, a Kondor Béla Művházban. Részletek a Facebook oldalukon.
  • 355
    Ha valakinek nagyon hiányzik egy F355 Berlinetta az újabb Fapad kiadásból, a Carmodel épp akciózza 70-ről 30€-ra.

• 355
    Szerintem is pont úgy fognak járni, mint annak idején a benzinmotoros Ferrari F1-es RC-t összerakók. Nemtom az mennyiből jött ki, de még mindig van, aki azt hiszi, hogy pénzzé tudja tenni.

A Zsiguli 2101-re fehérben én is beneveznék, az enyém IV 86-96 lenne. Három éves voltam, amikor '74-ben vettünk egy kétévest :)
  • 355
  • 355
    Nekem mindig is bejött az FF és a GTC4Lusso. Direkt tetszik, hogy nem hétköznapi kupé. A 3 ajtó skombi már a Kadettből is tetszett. De tény, hogy kábé annyira áll jól neki a világos vörös szín, mint a 456-nak (semennyire). Szinte minden más szín jobban áll neki (a sárgát is mellőzném).

• Missa
    Hát ez nekem is meglepő. Ezek szerint tőlünk nyugatabbra is divat ez a havonta adok valami morzsát és rakd össze módszer.
    Persze érthető, egy japánt, egy németet, nem hoz lázba egy Dacia, vagy Skoda, oda Lambók , Hummerek kellenek, meg F1. Bár szerintem egy Datsun 240Z-vel be tudnák diliztetni őket is.
    Az árak tekintetében gondolom azért a feles bukás, mert nem tudnak tőlük megszabadulni, főleg nem "árában". Tudtommal te 1/43-ban nyomulsz főleg. Akkor te is tudod, a gyűjtőknek az egyik legfőbb gondjuk, hova tegyék a gyűjteményüket. Ez gond 1/43-ban, 1/18-ban, de minden egyéb méretarányban. 1/8-at tárolni számomra a rémálom. Nekem is volt 1, azaz 1 db Pocher F40-m. Többször regéltem róla, csak a gond volt vele. A feleségem közben lelkesen bólogat. Ez szerintem érint román, német, japán, magyar, de minden nációjú gyűjtőt. Az igazán komoly és több milliós Amalgam modelleket sem számolatlanul gyűjtögetik szerintem. Feltételezem, aki ilyen prémium 1/8-ra tud áldozni, annak sem az a legfőbb gondja, hogy mennyibe kerül egy-egy modell. Csak szerintem egy milliomos feleség is kiveri a balhét, hogy 6-8 Amalgam helyére lehetne cipőket, meg bundákat is tenni, még egy luxus villában is.
    Én a Pocher-t (ahogy crosspet is írta, messze nem Amalgan minőség az sem) nem viccelek, legalább 7-8 éven keresztül árultam (és közben kerülgettem), mire épp hogy csak árában tudtam tőle megszabadulni.
  • Missa
    Én hiányoltam a Mondial T-t és a Spider-t is. Mondial T-t pedig egyszerűen csinálhattak volna. Csak a 348 hajtás láncot kellett volna belerakni és a hátsó oldalsó légbeömlőt szögletesíteni. . Na jó, a műszerfalat is kellett volna faragni bele.
  • Missa
    Számomra ez a 355 az utolsó "újkori" Ferrari ami nagyon tetszik. Kapuzárási pánikomat tudnám egy igazival kezelni, lehetőleg kéziváltóssal. Vagy Berlinetta, vagy Spider. És legyen piros!
    Imádom ezt a gépet én is. Naná, hogy kellett modellben is. Nagyon rég sikerült egy UT Spider-t beszereznem, pár éve pedig a Kyo féle vöröset. Ennél csak azt sajnálom, hogy a Kyosho mániákusan fekete belsővel gyártja a vörös Ferrarikat. Legyen szó 308-328-ról, vagy 355-ről, 512 TR-ről, 365 Daytona-ról, 512 BBi-ről, csak fekete belsővel... Üde változatosság tőlük az F40, a 250 GTO és a Testarossa.

• crosspeet
    te mindig meglepsz valamivel.. :) Ezekről nem is tudtam..!
    Nekem 1:8-ban F40 és Testarossa volt piros Pocher, de ugye azokat szerintem a 80/90-es évek körül gyárthatták, azok igényeivel ugye..
    Nagyobb orgazmus egy minőségi 1:12 v 1:18, szerintem...
  • bulba
    Én még 1:8-as modellt egyben szerintem nem is láttam eladóba, igaz nem is kerestem még rá :D
    Azért ez eléggé meglepő, hogy valaki 50%-os áron passzolja el. Ráadásul nem csak %-osan hanem abszolút értékben is eléggé nagy a bukás.
    Összehasonlításként találtam: (új, előrendelhető) 1:8-as Pocher Huracánt 600EUR környékén (ahhoz viszonyítva, vevői oldalról tényleg reális 150 kHUF).
    A DeAgostini "modelles oldalán" (LINK) is vannak ajánlatok, sőt "egybecsomag" is
    E-bay aukció 1:8-as Countachra

Utoljára szerkesztette: bulba, 2018.03.01. 13:23:09
  • bulba
    Érdekes kérdés ez a végigfut-e dolog. Az 1:43-as retroautós sorozatnál igazából nem nagy gáz, mert minden résszel egy komplett autót kap a vásárló, legfeljebb a végén kevesebb autója lesz, arányosan kevesebb pénzből. Ha ez a sorozat befuccsol a felénél akkor lesz 60 alkatrészed, ami önmagában nem ér semmit, de kiadtál érte egy rakat pénzt... A weblapjukon én sem látom hogy vállalnák az összes alkatrész leszállítását, de azt sem látom hogy miért ne mehetne végig? A modell, az alkatrészek meg vannak tervezve és mivel más országokban is szinte biztos hogy ki fogják adni ezért gondolom elég sok le is van gyártva. A csomagolás/postázás pedig szerintem nem akkora dolog hogy ne érje meg fenntartani a bizniszt. Főleg, hogy gondolom valahol Lublin külsőn lehet egy régiós logisztikai központjuk (raktár) ahonnét az előfizetőknek küldik.

Ami szerintem nagyon inkorrekt, az az, hogy nem árulják el előre, hogy összesen hány részlet lesz, így az egyszeri ember nem tudja kikalkulálni, hogy végülis mennyiből lesz egy 1:8-as Dákója. Persze nyilván a román példából jól lehet tudni, itt inkább az elv miatt "panaszkodok".
  • bulba
    Ijjj, szegény csehek . A tényleg korrekt Daciaval szemben ez szerintem nagyon játékszerű. A kocsi kiállása elég fura, az elefántfül ablakok elválasztója és az ablaktörlőlapátok vastagsága is az újságos 1/43-asokéra emlékeztet (egy minőségibb 1:43-asnál ezek a részletek szebbek), pedig azért 1:8-ban ezek bőven megcsinálhatók kellően vékonyra. Mintha a kerekek is furán állnának.
  • PP993RS
    A 308-as nekem is megvolt, egy kék és két piros :) de végül mind elgurult, amúgy tényleg szép modell, sztem simán partiba van a kyo-val, +a belseje is sokkal szebb, hiába plüssös a kyo ha egy fekete kráter a belseje.

Beszéltük ezt már, valószínű fordítva lehetett bekötve a team, vagy valami szabotőr beszivárgott, mert olyan nincs hogy a sikkes modelleket szarba hagyják, a Mondialból meg kijön Elite, SElite meg 3.2 meg minden... teszem hozzá olyan szépen megcsinálták, hogy megvan mindkét széria, már azt bánom hogy a Mondial T-t végül nem adták ki, nyitható bukólámpával... jól nézne ki a 3 egymás mellett.

• PP993RS
    Írtam sztem anno.... volt szerencsém egy 1:1-hez :) aztán otthon átnyálazva a HW-t, valami nem volt kóser... teljesen más az autó kiállása, az övvonal, a hátsó háromszögablak, a Kyo más ligába játszik, na persze árban is... de jobbak a felnik+fékek, a lámpák armatúrája is.
    Az első szériás pirosak nagyon ültek, ezen végül javítottak, +a hátsó lámpa pár mm-t jobban "kilóg" a kelletnél, de ez könnyen orvosolható.

Volt már amúgy ilyen, láttam az 1:1-et és adtam is el a modellt, pedig előtte semmi bajom nem volt vele, szép modell a hwe 355-ös, de a kyo sokkal autentikusabb. A fekete a világos belsővel meg nagyon finom, amúgy is nagy kedvenc a 355-ös, modellbe meg 1:1-be is, imádom a hangját ahogy felpörög és az NFS2-be is ezzel mentem a legtöbbet

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.03.01. 12:06:17
  • Missa
    Ja, jut eszembe, HW azért csinált szép bordó modellt. Persze ezt is SE kivitelben. Én nem tudtam ellenállni neki, be kellett szereznem:
  • crosspeet
    Skodriból a kupé is jobb választás lett volna, mint sem egy szaros Dákó bakker..
    Nem is értem, minden nemű közvélemény kutatást mellőz egy ilyen nemű modell kiadása..? Istenem, ebben a modellbizniszben is annyira helyén vannak az emberek a gyártók körül, brutál... :/
    De ha más szemszögből nézzük a tényeket, örüljünk, hiszen így nem vesznek ki pénzt a zsebünkből! :D
  • crosspeet
    hihetetlen tényleg, hogy a f@sz HW, hogy nem csinálta meg rendesbe a 288GTO-t vagy az F50-est, vagy pl a Testarossát, érthetetlen....... F40-ről nem is beszélve.. köcsögök.
    Voltak gyönyörű autóik, nekem pl a 308 nagyon tetszik HWE verzióban, vagy az F355 sem rossz szerintem..
  • crosspeet
    pont tegnap nézegettem a tőled vett HWE F355 sárgát, az nagy kedvencem pedig.. ;)
    Nem is értem miért adtad el nekem.. :D
  • PP993RS
    Relatíve anyagi értelembe is lehet egy gyűjtemény éke, mert ha abból összeraksz hármat, az már karcolja a milliót... Annyi maniból minőségi 1:18-ba is egy egész komoly vitrint össze lehet rakni.

Ahogy korábban írtam, képeken -persze amin már összeszerelt állapotban voltak- nem tűntek rossznak, kérdés ez élőbe hogy mutat majd, mert az 1:8 azért egész nagy, 1:18-ba egy ilyen minőség simán jó -lenne- ...

Én a helyükbe kiadnám -valamivel olcsóbban- "egybe" megvehető kitt-ként, mert tényleg van az a faktor, hogy faternak ilyen volt-ilyenen csücsült gyerekként a hátsó ülésen, ezen tanult vezetni-szerelni stb-stb... az könnyen lehet megvenné, de nálam pl. kizárt hogy bohóckodjak itt pár alkatrésszel, amit kibontással együtt 4perc alatt installálok, aztán megint pianóba várni....
  • PP993RS
    Ja a SE az bordó, nagyon jó szín, viszont minimálisan jobb csak az Elitnél, viszont az ára -ahogy szinte az összes SE-nek- horror... mert még ha akkora ugrás lenne mint mondjuk az FXX-nél az E vs. SE....

De hát nem újdonság hogy a HW néha furi dolgokat csinált, az F50-ből a Maisto alapokat festegették, amikor ordított a piac egy minőségi F50-ért, de lett SE Mondial8 :) a TR is Bburago alapokon van, de annyi eszük nem volt hogy a 288GTO-t is onnan vegyék, mert a Bb formára sokkal jobb, ők meg totál elrontották, aztán hagyták parlagon... helyette csináltak felújított Elite 355-öst, aminek szintén nem sok köze volt az 1:1-hez, de tény mint modell nem volt rossz.
  • crosspeet
    Ha a Zsigulit adnák elgondolkodnék rajta, vagesz lehet 1:8-ban, de... annyiért inkább egy Porsche 911 G-tipus, de izibe, akkor nem gondolkodnék semmit sem. :D
  • Dante73
    Igazság szerint, (szerintem) ezt nem az olyan profi gyűjtőknek adják ki, mint Ti vagytok itt... Nosztalgiahullámot lovagolják meg. Azért, egy "ezerkettes", egy "ezeröcsi" egy 120-as "skodri", vagy épp egy "kispolák", még itthon is "tarolna".
    Első számokból elmegy úgy ötezer, 3. számoktól (amikor beáll az ára) úgy 1000, hogy aztán a végére, az az ötven, max 100 kitartó ember elkészítse a makettet.
    Egy ilyenből max 2-3 egy polcra, és ha a minősége olyan, akkor lehet ez egy gyűjtemény (nem anyagi értelemben vett) éke.
  • Missa
    A kívánság listám végén szerepelt ez a modell. Kék, vagy a fehér érdekelt volna. A piros, annak ellenére, hogy Ferrari, nekem idegen ettől a formától. Talán még egy bordó az bejönne. Na de hát Elite eléggé kevés modellnél használt bordót... Bár úgy tudom az FF készült SE változatban, a sima Elite vöröstől sötétebb változatban. Anno idegenkedtem ettől az FF-től, azt hiszem ennél kezdték a költség csökkentést a kárpitozás elhagyásával (vagy a 348-nál?).
    Maga az autó nekem továbbra is a borzalom... Nem is a shooting break forma miatt. Lásd, korábban írtam, hogy a 456 kombija nagyon tetszik. Általában a kombik tetszenek. De ez az FF... Ez egy ritka aránytalan forma. Bazi hosszú az orra. Az utódján alig változtattak, de az mégis egy kicsit jobban tetszik GTC4 Lusso
  • Missa
    Persze, lehet, hogy elgondolkodnék én is, ha egy Polski Fiat 125P, a hátul "Mustang" lámpást kiadnák. Olyan volt apámnak, azon tanultam vezetni. Sajnos 1980-ban annyira szétrohadt, hogy a komplett kasztnit cserélni kellett. Az már a nagy hátsó lámpás volt. Apuval ketten szereltük át az új kaszniba a régiből, a használható dolgokat. 14 évesen már tudtam javítani a féket is azon a járgányon. De szerintem itthon vita lenne belőle, hogy hová tegyük. De őszintén meg mondom, a Kacsa, a Fiat 500 nekem nagyobb durranás ebben a méretarányban. Lehet, még a Mini lenne ilyen. Néztem a 126-s Polskit a fura lakókocsijával, még az is aranyos. Én ebben a méretarányban inkább a kis autókat favorizálnám.
  • PP993RS
    "Mikulás mamusza..."

Nagyon találó nekem piros volt, de én se tudtam hová tenni a formát...

Jó ez a szín, piros belsővel meg pláne, nem rossz kis modell ám ez, a féktárcsa+nyereg viszont fix, olyan majsztós játékautó fíling.

+egy érv hogy ne piros legyen---> a pirosak ajtaja könnyen lehet elüt, ugyanis kétféle -nagyon közeli árnyalat- pirossal fújták ezeket, és mivel az ajtókat külön festegették, könnyen lehet hogy egyik v. mindkét ajtó elüt... nekem természetesen mindkettő ezért is adtam el.
  • Dante73
    olyanokat adnak ki, amik "neked is voltak" és ezt a skodát rendelném is, ha magyarban elérhető lenne. Fűzöldre fényezném, és a ZJ 81-07 -es rendszámot tenném rá. Kamaszkoromban vagy 30x megjártuk vele bécset...
  • Missa
    Ja, jut eszembe, 1:8-ban kiadták a Skoda 100-st is. Ami totál érthetetlen számomra. A Skodából a Coupe, a 110 R nem nagyobb durranás lenne?
    Skoda 100 1:8
  • Missa
    Régen vettem modellt. Még régebben Ferrarit. Most úgy néz ki lesz egy ilyenem. Kék és nem vörös. Nem tetszett soha ez az autó. Pirosban meg főleg nem. Olyan mint a mikulás mamusza. Kékben kicsit elviselhetőbb számomra:
  • Missa
    Hááát, valahogy fent kell tartani az érdeklődést... Ha a végén csak a csilli-villi "extrákat" adnák, páran nem rendelnék tovább...
    A FB-n valaki váltig állítja, hogy mint előfizető, neki tuttira mindet le fogják szállítani. Nekem valahogy ellentmondásos amit a srác írogatott.
    Ő ugyan már előfizetett az újságra (persze így már rögtön szavatolták neki, hogy mindet megkapja), de amúgy fogalma sincs konkrétan hány számot fognak kiadni. De ő is 250-300ezres végszámlára számít, meg tippelgetnek 120 részes megjelenést. Na most ha nem egyszerre perkálta ki a 3 kilót, én ugyan be nem veszem, hogy evvel garantálják neki, hogy az utolsó darabig meg lesz neki mind. Ha meg egyszerre fizetné be, egyben kicsengetni egy olyan modell teljes árát ami részleteiben jön, akkor is rizikó. Bár ő meg van győződve, hogy ha rossz alkatrészt kap, még díjmentesen ki is cserélik. Hááát nem tudom... Én neki szurkolok, hogy ne basszák át. De erről a DeAgostini, Eaglemoss féle darabokban jövő cuccokról hallottam már cifra dolgokat. Amúgy én azt mondom, a 300ezer nem annyira riasztó. Persze, így egyben azért az. De gondoljunk bele, van igazi autónk, használjuk, javítattjuk, tankolunk bele. Nagyon kevesen gyűjtögetik a számlákat és összegzik. Hát én egyszer megtettem. 2001-ben vettem egy vadi új Citroent, rakosgattam a számlákat és pár év múlva összeadtam. Csak amit üzemanyagra költöttem, ennyi idő alatt, egy új autót vehettem volna. Vagy mást ne mondjak, bár én soha életemben nem dohányoztam, de azt se nagyon számolják ki, pl. a segélyből élő honfitársaink, hogy amit a tüdejükben elfüstölnek, abból a családjuk helyzetén némileg javíthatnának. Persze elaprózva észre sem vehető a nagy összeg. Ennél a modellnél is ez lesz. Szerintem több hónap-év lesz mire összeáll, észre sem fogják venni a végösszeget. Én egész más indokok miatt nem ugrok bele ezekbe. 1. a méret arány, az 1:8 baromi látványos, de tapasztalatból tudom, csak a nyűg van vele. Volt Pocher 1:8-as Ferrari F40-m, külön cécó volt a tárolása. Baromi hely igényes. A polcnak is kellett bírnia, majd 5 kg (!) a súlya. Ez a súly a modell saját futóművét is megviseli, csak alábakolva lehet tárolni. Hiába a látványos, funkcionális futóműve. A YT-n nézegettem, a Dacia futómű elemei is rengeteg műanyagot tartalmaznak... 2. Sem a Dacia, sem pedig bármelyik, ilyen darabos kiszereltségű 1:8-as modellből nem adtak még ki olyat, ami a szívem körül melegséget okozna. Tudtommal van belőlük Citroen 2CV, Fiat 500, Volga M21, Pobeda, Polski Fiat 126 + lakókocsi, a ruszkiknál 2101 Zsiguli, Aston DB 5 a JB féle (az összes ügynökös geggel). Ezek amik hirtelen eszembe jutottak. Számomra egyik sem olyan, ami megmozdítana bennem valamit. De az 1.-es pontra hivatkozva, még egy Ferrari sem izgatna. 3. Sokan azt hiszik, hogy a végelszámolásban 300ezres árat majd a modellpiacon kamatoztatni tudják. Hát szerintem meg nem, ahogy utána olvastam, jelentős ráfizetéssel tudnak megszabadulni tőlük.
    Én meg mondom őszintén, ha modellre lenne most 300ezrem, inkább vennék még 2 CMC-t ami hiányzik a kollekciómból, de leginkább egy komolyabb, fa építőelemekből készülő, látványos XIX. sz végi vitorláshajó makettet vennék, persze nem apránként.
    Mondjuk egy ilyet: Cutty Sark
  • 355
    Ha itthon be is fuccsol a sorozat, Romániában tutira végig fut. Szerintem nem lesz gond a befejezés, csak hát a 300.000Ft-os ár kb. 250.000Ft-tal több, mint amennyit a kész modell érhet. A másik gondom vele, hogy nem sorban jönnek az alkatrészek. A szőnyegek a 120 részből kb. a vége előtt kettővel kellenek majd.
  • Dante73
    Igazság szerint, nekem tetszik, így egyben, bár valószínű, átfényezném. A héten megveszem az első 2-3-4 számot, hogy lássam a minőséget. 120 részesre terezik, a románok a 40. környékénél járnak, és most a 2 hátsó kerékjárat volt benne, meg hat csavar. Ami 2500-ért nem valami sok. Előtte 4 gumiszőnyeg... Úgyhogy szép kis lehúzás. 4 hetente küldenek 4 számot, 9400Ft-ért...
    Viszont a végeredmény szerintem nagyon pofás. Ha 1310 TX lenne, tuti vétel lenne, Így azért még győzködöm magam, pro, és kontra is. Mert jól néz ki, tuti jó összerakni, viszont a 300 000 környéki végösszeg, még akkor is sok, ha 2,5 évi elfoglaltságot is kapunk érte, valamint a faternak 1310 TX-e volt törtfehérben.
  • attilasss80
    Köszi a választ. Azt hiszem, hogy jó lenne "az egász családot" begyűjteni. Érdekelne Skoda, Lada, Wartburg de Nagypolski is... Kezdő vagyok, így nekem első lépésként szerintem elégé jó ez a sorazot. Valakit rá is gondol?
  • bulba
    Én még anno a kb ugyanilyen tartalmú retroautók sorozat 1. számát vettem meg, abban egy 1500-as Lada volt. Ezen modellek nagy részét érezhetően szebb minőségben IST márkanév alatt újság nélkül is forgalmazzák/forgalmazták. Anno olyan 6-8000 forintos áron. Az én meglátásom az, hogy a minőség kb arányos az árral is, de ez nyilván személyes preferencia kérdése (kinek mi mennyit ér meg).
    Az ökölszabály az, hogy ha tényleg szinte az összes "szoci modellt" be akarod gyűjteni akkor jobb így, ha pedig csak néhány modell érdekel, akkor jobban megéri a minőségibbet megvenni. Persze az is kérdés, hogy mi az ami elérhető.
  • 355
    Tényleg aszittem rózsaszín, mert a fotón a lámpák pirosak. Nekem a jóöreg Pentax DSLR-en lejjebb kell vennem a piros színt, mert ha sok van belőle (pipacs, Ferrarik, stb.), egy nagy vörös paca lesz az egész, részletek nélkül.
  • schumimodells
    Nem, piros.
  • attilasss80
    Srácok, újra megkérdezek, esetleg van itt aki előfizetett a De Agostini "Régi idők Legendás Autói" - sorozatra? Kíváncsi lennék, hogy tényeg annyira jó mint mondják vagy csak pénzkidobás? Köszi