269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    BBR 1/18 Porsche 936-78 24h Le Mans 1978 Martini, Ickx - Pescarolo - Mass. Full plasztik, kinyitni nem lehet, de a segge alá kapott egy tükröt, mert van motorja és (jelképesen) hátsó futóműve.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.03.09. 20:58:57
  • 355
    'reggelt!

Pistabá ledobta a tetőt (virtyuálissan).

• zoxa
    Szia. Előfizettel már? Én az első lapszámot megvettem pénteken és tetszik, a fiammal fogjuk gyűjteni, szeretném mutatni neki a keleti autókat és kicsit mesélni is erról az időszalról. Nem igazán tudom, hogy szeretném az összes autót megszerezni, lehet csak pár lapszámot megveszek, majd meglátjuk, de örlök annak, hogy nem vagyok egyedül, aki szentimentálisan gondol erre az időszakra.
  • kemszi2
    de egy 205 gti-t veszek még mellé szerintem :)
  • kemszi2
    Köszi!
    Igen az!Jó lenne egy Maxi változat is mellé ,de csak az Otto adta ki ,80-90 ezer körül mozog az ára annyit pedig nem adok érte :D
  • crosspeet
    Hogy fájt erre régen a fogam.. Jól rémlik, hgy ez a Williams kiadás..??
    Grat hozzá!
  • kemszi2
    Jó hogy újra kidobta a Norev vettem is egyet belőle:

• 355
    Az oldala 100% Alcantara, a fekete rész lehet, hogy egy hétköznapibb, de jó minőségű autószőnyeg. Megjegyzem nekem ez a cuio+fekete páros nem nagyon jön be, de nem én fogom nézegetni :) Teljesen feketében OK.

Miért ne lehetne full bőr? Normális helyen sose fog cementes zsákot látni, csak Poltrona Frau golfzsákot meg bőröndszettet. És a bőr a bőrnek barátja :)

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.03.07. 17:46:24
  • Missa
    Amúgy azt a perverz mindenit! Ki az a dilis aki egy kombi csomagtartóját bőrrel kárpitoztatja? Egy kombit??? Basszus, a ganézás után a trágyaszóró villát hogy teszi be az ember a csomagtartóba? Ráadásul még sízsák sincs, hogy az ember abba csúsztassa a vellát... Ja, mit tudsz? Lehet ezekhez a FF-hez, GTC4 Lusso-hoz vonóhorgot rendelni? Csak mert ha pénzem lenne vennék egyet és nem költenék másik kocsira hogy a moslékos hordós utánfutót avval húzzam. Egy 660 LE-s kombi csak megbirkózna egy kéttengelyes, ráfutófékes utánfutóval! Persze át kell még ezt a vásárlást gondolni. Milyen pl. a pedálrend? Nehogy a gumicsizma beszoruljon a pedálok közé!
  • Missa
    Na akkor most segíts! Az elsőn, az a fekete mi lehet? Valami minőségi padlószőnyeg (gyapjú, kashmír, stb.), vagy alcantara?
    Az utolsón, olyan mintha velúr lenne. Ezeket talán lehet plüss porral imitálni.
  • PP993RS
    Az első képen nem láttam hol van ezen a két árnyalat, de így már ok... én simán egy színnel fújnám és csókolom... persze ha van töménytelen mennyiségű energiád+időd akkor elszöszmötölhetsz vele, de sztem drágább a leves mint a hús. Én is csináltam hasonló effektet, (amúgy a korábban leírt lefúj és visszapolíroz megoldás a nyerő) de aztán alig lehetett látni, és sose lett tökéletes, inkább átfújtam egy színre és azóta boldogság van
  • Dante73
    Szerintem kontrasztosnak is kell lennie. Ha nem kell, (annyira) akkor bőven elég lakkozással megoldani. Fényessel belakkozni, ha megszáradt, rámész selyemfényűvel, és száradás után, egy puha ruhával egyszerűen egy kicsit átdörzsölöd. ha nem eléggé kontrasztos, megismétled. Így a küllő "fénylik" a többi meg egy kicsit mattabb.
  • crosspeet
    Ilyen kicsiben Missa megoldása lesz az igazi.
  • crosspeet
    erre én is gondoltam, de így erős lenne a kontraszt szerintem..
  • Dante73
    Felnik élét, megfelelő színű (kapaszkodni) filctollal szokás "kihúzni". Külföldi, v online modellboltokban általában kapható. A cucc úgy néz ki, mint egy kiemelő filc, de létezik többféle ezüst színben, még krómban is. MO-n viszonylag ritkán lehet hozzájutni, érdemes testors, tamiya, stb online áruházak kínálatában körbenézni. Én jó néhány éve használtam utoljára, akkor minőségtől függően, 5-20 Euro közt volt darabja.
    Még kézügyesség sem kell hozzá. Azzal elrontani már művészet a dolgot.
    De, ha nem akar valaki vesződni, ezzel is megoldható;
    Művészellátó
  • 355
    Asszem a napokban ennél közelebb nem nagyon kerülünk egy FF nyitott csomagtartójához :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kétszínű Alcantara:

Oldalt bőr, alul fa. A gyári Ferrari Atelier programban ilyet is csinálnak, nem kell utólag a sarki asztaloshoz menni.

Bőr, bőr, bőr...

Ennek szerintem az oldala Alcantara, a többi a műanyag szőnyeganyag. A színek nem 100%-ban egyformák...

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.03.07. 07:45:32
  • Missa
    Talán a csomagtartót nem is, de a beltérben a szőnyegezést, a feketét lehetne imitálni evvel a flockolással. A csomagtartó az kérdéses. Ami képeket találtam az FF csomagtartóról, azon egyértelmű, hogy az oldal panelek bőr bevonatúak. Az az idétlen doboz (gondolom a 4 kerék hajtás miatt lehet) középen az nem egyértelműen szőnyeg bevonat. Az lehet, hogy alcantara. Egy igaziba kellene belenézni.
  • Missa
    Aha, simán úgy csinálnám, ahogy az előbb írtam. Nem olyan vészes az a visszapolírozás. Az elvetemült repülőgép makettezők evvel a módszerrel csinálják a kopásokat a gépeiken. Állati élethű tud lenni. Nekik amorf foltokat kell produkálniuk. Ennél a keréknél, egy sík lapra tett dörzsi szivacs szerűségen percek alatt szépen, jó minőségben tudnád visszakoptatni. A lényeg, hogy azt a színt, amire vissza akarsz koptatni, azt több rétegben fújd, mint amit majd lekoptatsz. A türelem itt inkább ahhoz kell, hogy kivárd a festék rétegek teljes száradását.
  • crosspeet
    Persze ezt kicsiben kivitelezni... Kicsiben talán a Missa ötlete kivitelezhetőbb, bár kitartás kell ahhoz a polírhoz..
  • 355
    Sajnos csak a küllők eleje. Gyárilag gondolom felcsiszolják festés után, de 1/18-ban erre nem vállalkoznék, csak ha még meglenne boldogult órás koromból az műszerész esztergám. De nincs.

Ezen talán jobban látszik:

• crosspeet
    Nekem az egyik 1:1-es gépemen voltak nagyon hasonló papucsok, a színt bátyám (autófényező) úgy csinálta, hogy megfújta sötétszürke gunmetállal telibe, majd a világosszürkét csakis szemből ködölte rá, így csak úgymond az éle volt világos, némileg mélykróm hatással.
  • Missa
    Mondjuk lefújod több rétegben az egyik színnel az egészet. Hagyod pár napig száradni. Utána a másik színnel fújod le őket és "vissza polírozod", hogy a második szín alól elő jöjjön az első szín. Sajnos a fotón nem látom a két színt, de ha jól gondolom a küllők lehetnek más színűek.
  • 355
    Az enyémhez vettem ilyen papucsokat, de még nem álltam neki a barkácsnak. Nem akarom egyszínűre fújni, de még nem jöttem rá, hogy a kétszínűt hogy kéne csinálni.

• crosspeet
    Akkor neked elég lenne kinyomtatni egy darab kartonra az elejét meg az egyik oldalát.. :D
  • 355
    Apró Dolgokat Gyűjtők figyelmébe: a CK a képen lévő öt 1/43-as Altaya Ferrarit 9.95€-ért adja. Nem darabját, hanem az ötöt együtt.

• Missa
    Nos megjött, a "családi" Ferrari. A kombi, vagy elegánsabban a shooting break. Gondolom hamarosan lesz belőle SUV, meg egyterű, meg ilyenek.
    Mondjuk a modell az szép.

• 355
    Tudod, zárt vitrin... Nézzen ki jól az eleje és a bal oldala, a többit sose látom :)))

Egymás mellett áll a 6db BBR 375-ös, és most megnéztem: hiába van meg mindenük és hiába az üvegpolc, sz*r se látszik az aljukból.
  • crosspeet
    érdemes megnézni az alját, akár nyitogatod, akár nem.. :D
    Lesz meglepetés...
  • 355
    Megvettem volna 20-25e-ért, de 60+-ért nem hiányzik. AA-ból se lenne olcsóbb, és van olyan vitrinem, ami tele van és 3 éve nem nyitottam ki, csak amikor az üvegajtót töröltem. Tőlem nyugodtan lehet szobor.
  • PP993RS
    Jah... a bos csinált ilyen sztájl amcsi gépeket, nekem is marhára bejönnek, de a bos (alias otto-leggyengébb kiadás) abszolút felejtő, nekem két gépem is volt tőlük még a rezsin-korszakomba, a létező-legolcsóbb-leg-legköltségkímélőbb megoldást képzeld el, kb. mint a korai otto-k.

Amúgy ezeknek az akkori új ára is elég húzós volt, ez az abszolút érthetetlen kategória, mert a brutálpenge rezsin-drágán' még szódával oké, de hogy egy ilyet... meg mikor a régi ottokat 2-300 euróért licittel(!) leütik

Komolyan nem értem ki űzi így ezt az ipart, merthogy régi "hagyományos" gyűjtők biztos nem, kinti fórumokon is hüledeznek és/vagy röhögnek ezeken, nem értem akkor ki a célcsoport aki ezeket bezsákolja...
  • crosspeet
    Ez akár f@sza is lehetne, ha nem egy darab agyag lenne, mekkorát ütne bakker egy AA verzió.. Mint pl az AA Eldorado..
  • 355
    Ok, most látom az ebay-en, hogy nettó 65e alatt nincs ilyen modell. Így már nem fáj annyira, hogy ennél vszleg többért ott maradt.
  • 355
    Megvolt a KBMH-s börze és hát nem lettem modellekkel gazdagabb. Eladó volt elég sok, de szinte mindenki kicsiben utazott (1/24-32-42 és lejjebb). Egytizennyolcat talán csak egy eladónál láttam, ott viszont gyönyörű régi amerikai vasak voltak. Egy Mátrixos Lincoln Continental miatt majdnem ellágyultam, mert kb. annyira tetszik, mint a Buick Riviera Boat Tail (állatira), de inkább meg se kérdeztem, hogy mennyibe kerül. Asszem egy BoS volt, de a tokot nem láttam, mert a gép a polisztirol bélésen parkolt.

A börze 8-kor nyitott, én ¾9 körül értem oda, és akkor baromi kevés vevő volt, talán tízen lézengtünk a művházban. Amikor ¼10 körül eljöttem, akkor már voltak vagy ötvenen. Első alkalomnak nem rossz.

• bulba
    Én ezt vettem. A piros úgy néz ki elfogyott, pisztác...izé szürke szerintem nem is volt :(.Az ár + szállítás kombóhoz még hozzá kell adni a 27% áfát, mert ugye EU-n kívülről jön. Így azért nem olcsó. Én csak simán suzuki 1:18-kén kerestem rá. 1:43-ban létezik Norev, de annak kicsit zöldes az árnyalata.
    Hirtelen találtam néhány 1/43-ast is az aktuális modellekből. Érdemes megnézni mert 1:43-ban ez a minőség erősen felsőkategória. 20 rugóért persze legyen az is...
  • crosspeet
    Mi pénz egy ilyen Szuszmancs..? Létezik szürkében is? Hogy keressek rá, ki gyártja ezt..?
  • crosspeet
    Természetesen apa munkábajárósa a tiszta, és anya igáslova a piszkos.. :D
  • crosspeet
    Na de hogy lássátok van tiszta autónk is! Múlt héten ment rá fel a nyáripapucs.. XD
    épp időben, persze a gumis kicsit furcsálta.. :D

• crosspeet
    Hehe, na b@ssz h létezik Sx4 1:18-ban! :D
    Épp ma lőttem az asszony autójáról fotót, miszerint már csak zsíroskenyér kell, só van bőven hozzá! :D
    Mifelénk az alföldön a héten volt megtartva az idei tél! :D

• bulba
    Köszi! A Kiánál jól eltaláltad a kategóriát, ez a Ceed szedánja kincsiknek, ruszkiknak usákoknak, minden nagyobb régióba ahol szeretik a formát
    Amúgy már kibontottam (képek majd a szebb idővel jönnek :P) és objektíve is egészen összeszedett és szép a formája.
  • PP993RS
    Grat, jól néznek ki !

A Szuszka oké, de az a Kia Octávia az mi ? Valami csájszníz belpiacos modell ?

Csomagold ki azt lássunk még pár képet...