269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Szép Aston! Grat
  • pacalburger2
    üdv Gyüjtőtársak! 4 szerzemény az elmúlt időszakból. az 1:18-asról gondoltam több képet osztok meg.

• crosspeet
    355 :
    Kicsit olyan ez a BBR Uno gyartas, mintha maga a nagy misztifikált es hatalmas Ferrari elkezdene gyartani egy VW golfot.. :)
    Furcsa szajizt hagy maga utan. Szamomra a BBR egy elerhetetlen kuriozum volt modellfronton, de mar lehet h nem is akarnam igy elerni.. De senkit meg ne bantsak.. ;)
  • crosspeet
    Engem k*rvara zavar h Nekem irogattok latszolag, mintha engem kene meggyozni barmirol is.. kozben meg nem nekem szolnak ezek a hsz-ek basszus
    *barkinek! Ez viszont jo! :)
    mostantol odairom h kinek, Nekem is igy kerem mert egy rakas sz*r ez a ... Grrr :D
  • 355
    A 100€-s Uno meg a 350€-s Ferrarik ára között a legnagyobb különbség, hogy a Fiatnak kb. tizedannyi jogdíjat fizet a BBR, mint a Ferrarinak. De bejátszik az is, hogy egy Uno, Thema 8.32 és társaik formája pöttyet egyszerűbb, mint egy F12-é vagy hasonlóé, így a CAD-mérnök és az összeszerelő emberek is sokkal hamarabb végeznek vele.

Ahogy én tudom, a BBR nem árulja más gyártók modelljeit (ránézésre a BBR és a Laudoracing Uno sem egyforma), de gyárt bárkinek*, aki rendel tőlük. Ha odaállítasz, hogy kérsz 50db egyedi fényezésű 458-at, vagy gyártsanak le neked valami teljesen új modellt - megcsinálják. Csak győzd megfizetni.

Én is szeretem a fém modelleket, de Ferrari-téren ez jelenleg kihaló állatfaj, és vitrinben szebbek a gyanták. Nálam 145+ modell áll a polcokon, és a kb. 140 "mágnesest" a megszerzésük utáni 5 perccel nyitogattam utoljára. Ha azt nézem, hogy a nálam töltött idő 99.99999%-ában vitrinben vannak, akkor legyenek inkább szépek.

* majdnem bárkinek...
  • mikeman
    én is
  • zsolti65
    Bezony!2007-ben a Veyronomat 22e ft.-ért vettem a VH-ban. :)
  • mikeman
    még az is lehet, de van még ami még egyáltalán nincs fotózva így azoké az elsőbbség ;)
  • mikeman
    nem feltétlen az ár szabja meg a presztízst!!
    csak egy példát mondjak, ott van a Zenvo ST1, aszem vagy 800ezer $ szóval igen drága, pár darab ha van belőle, tehát exkluzívabb mint a legtöbb supercar, még is még az autóbuzi tudorok közzül is csak max 3-4 ismeri 10-ből, szóval nem egy ismert főképp nem elismert sportkocsi, pedig bivalyerős meg minden de a presztízse nulla
    a One-77 ugyan ismert de közel nincs benne a köztudatba mint egy Pagani, az szerintem sokkal exkluzívabb, mindenki kifinomúlt extra supercar-ként ismeri, így sokkal többen keresik modellbe is meg ennél fogva akár többet is el lehet kérni érte
    te is már jó ideje gyűjtöd a modelleket, ha emlékszel egy 4-5 éve még minden AA egy áron volt, a VH-ban kb 20ezer ft vagy még annyi se
    hidd el ma már piac kutatást végeznek ezek a dögök is, kurvára nem a bekerülési költségekkel arányos az árképzésük
  • crosspeet
    A Zonda tenyleg reszletgazdagabb. De Mikeman tudja, fene a képét, a legszebb fényezésű a polcán! Irogy kutya is vagyok, meg a nari Koenigsegggére.. :) Mikeman, valami csopi kép a közeljövőben errol a ket allatrol a kedvemert..? :)
  • zsolti65
    Tudomásom szerint egy one 77 drágább mint egy huayra.....Vagy minimum azonos árfekvésű,forintálisan félmilliárdos darab.Szóval presztizs szerint ennek is drágábbnak kéne lennie...Én az AA huayrát,zondát finomabbnak,részletgazdagabbnak látom mint ezt az astont...
  • crosspeet
    Temyleg fullos ez az sg-motr.. Osszevissza tolja a hsz-ek elozmenyeit..
  • mikeman
    az AA-nál már jó ideje nem a minőséget árazzák, hanem az adott típus presztízsét
    régebben minden modelljük egy áron volt, ma meg egyedi ára van mindnek
  • zsolti65
    Arra gondoltam hogy kb. Zonda vagy Huayra árfekvésben hozzák ki.De "csak" 160 Euro.....Bár lehet hogy a minősége is annyival kevesebb.....

• crosspeet
    Nagyon jó .. :)
  • Voice27
    Magdi néni papírgalacsinból csinálná. :)
  • Missa
    Igen! Egyetértek. Tökéletesen leírtad, amire én is gondoltam, egy resin esetében. Annyiban azért kiigazítanám a saját véleményem, hogy pl. 1:43-ban nincs semmi kifogásom a resin ellen. De nagyobb méretarányban "nem tudom modellként" elfogadni. Bár meg kell jegyeznem, 1:43-ban láttam olyan Ferrari modelkeket (250 GT és 250 GT Lusso), ami fém mivolta ellenére is tudta azt a döbbenetet okozni, mint egy resin. Tény, fém modell, de elég vegyes építés volt. A kasztni váza az sima spiáter (die cast) öntvény volt, persze maximálisan precízen, a nyitható (összes!!!) nyílászáró sárgarézből volt. A modelleket házilag kell összerakni és pont a nyílászárók pontos beállításához tökéletes, órásmesteri kézre-szerszámokra van szükség. A zsanérok az igazit tökéletesen utánzó, viszont lágyforrasztással kell a modellezőnek felhelyeznie, beállítania. Karosszéria munka 1:43-ban. A többi, a beltér összeállítása, a festés, matricázás már szinte semmi volt... Igaz az áruk ezeknek a kis csodáknak verte a 250-300 €-t. Összerakás-festés nélkül! Ha jól emlékszem valami francia gyártó terméke.
  • mikeman
    pedig azt hittem hogy magaddal beszélgetsz
  • crosspeet
    Mert h ez utobbit sem magamnak irtam.. XD
  • crosspeet
    Feher szurke es piros is van 100ercsiert Bbr modra. A hsz-ek szama es hivatkozasai nem igazan egyeznek..
  • crosspeet
    Tokeletesen egyetertek.
  • BMW M5
    Most vettem észre,hogy a hozzászólások sorszáma nem mindig stimmel......
  • mikeman
    egyébként ez egy örök vita resin kontra diecast
    értelmetlen vitázni rajta
    de egy dolog tény: egy szépen kidolgozott fémmodellnek (CMC de akár az AA-t is említhetném) egy akármilyen resin modell a nyomában sem érhet, egész egyszerűen azért mert ahogy Missa is írja egy szobor, kiviteltől függően lehet az gyönyörű szobor, álleejtős szobor de akkor is csak egy szobor, míg egy szép kidolgozású (itt egy minőségire gondoltam) diecast modell épp a nyithatóság és egyéb rejtett dolgai (motortér, csomagtér stb) válik legalább is a szemembe vonzóvá, értékessé, szerethetővé
    lehet a resin modell a vitrinbe petentűl néz ki "úgy se nyitogatja ott senki" alapon, én azért ha lehet fémmbe választom a gépeimet
    sajna mivel BMW fronton elég fatökűvé vált a modellgyártó társadalom hisz a Kyo és a AA is leállt velük, a Paragon meg csak a modern gépeket gyártja azt se egy hűha minőségbe, így kénytelen voltam mostanában az Otto termékeit megvenni, amik nem is olyan rosszak, sőt vitrinbe tényleg elég jók, de egy percig sem gondolkoztam volna hogy mibe vegyem meg ha lett volna alternatíva
    a legtöbb resin ára pedig arcátlan, mert az tuti hogy egy minőségi fém modell árának a töredékének kéne hogy legyen az ára, és nem csak az alapanyag ára miatt, hanem a pont a hiányzó zárt terek, mozgó, forgó dolgok ki nem fejlesztése miatt
  • mikeman

hát ezen majdnem besz@rtam :)
  • BMW M5
    Ezt a BBR-es változatot nem is láttam . Azt gondoltam , hogy ha valaki ( Laudoracing - Otto ) kihozza 1:18-ban akkor más már nem próbálkozik meg vele mostanában . De ahogy nézem " leolcsositották " a BBR-es Uno árát a konkurenciához .....ezért sem szabad egyszerre kihozni ugyanazt a modellt
  • crosspeet
    No de ezen ne vesszünk össze.. ;)
  • crosspeet

• crosspeet
    Ott az a BBR felirat szoval nem Bburago van odaírva.. ;)

• crosspeet
    Tőlem aztán Magdi néni is gyárthatja a barátok köztből azt a műgyanta Uno-t, ha a BBR adja hozzá a nevét..
  • BMW M5
    Az 1:18-as műgyanta Fiat Uno-t és a többi resin modellt ( amit a Laudoracing-models rendelt ) is az Ottomobile-nél készítteti . Ezek nem BBR modellek .

http://www.laudoracing-models.com/index.php
  • crosspeet
    Teljesen igazad van, egyet ertek veled, egy resin az olyan......
    Szimplan egy szep Szobor.. :/ es ennyi..
  • Missa
    Hmmm, az a gondom vele, hogy resin. Én tisztelem és csodálom ezeket a modelleket, lásd azon indokokat, amit az előzőekben is írtál, de valahogy én mégis idegenkedem tőlük. Nekem valahogy a die-cast még mindig az IGAZI modell. A resin, az csak amolyan "szobor". Szép, meg parádés, meg minden, de nem modell! Nekem. Egye fene, legyen drága, de engem egy CMC-BBR-GMP, de akár egy Kyosho minőség is bőven "kielégít". Szóval szeretnék 288 GTO-t, de ha lehet die-castban és 1:18-ban. Ja és szépet!
  • crosspeet
    Egy BBR marka, aki eddig exkluziv automodellek (pl Ferrari) minosegi reszletgazdag (nyithato fem) modelleket gyartott, majd most elkezd resin FIAT UNO-t gyartani.... Szerintem visszalepes! Nezd mennyiert aruljak kb 100euro korul.. Ennyi. Visszalepes es mar nem felfele ivel az a bizonyos.... Szerintem.
    Nekem csalodas
  • 355
    Olcsójánossá..? A régi 250€-s árkategória helyett már 400+ felett járnak, és mindent eladnak az utolsó darabig. A gyártást folyamatosan hozzák vissza Kínából, mert nekik már erre is futja, és az új, PET-palackból gyúrt modelljeik pedig olyan minőségűek, hogy az besz…r…s.

A műgyanták gyártása nem csak a részletek hiánya miatt olcsóbb, hanem az alapanyag miatt is: sokkal egyszerűbb és olcsóbb a műanyag öntése, mint a folyékony fémé, ugyanakkor a végeredmény is szebb. Ha összehasonlítasz egy fém BBR F430-at egy F430 GT2-vel, vagy pláne egy 365 Californiával, azt fogod látni, hogy a plasztik sokkal pontosabb, simább és fényesebb.

A kapitalizmus ősi szabálya, hogy annyiért kell adni, amennyiért megveszik, és a BBR modelleket piszok drágán is megveszik.
  • crosspeet
    Ganek ezek a gyartok.. A mugyanta modell a reszlet hianyok miatt joval olcsobbak az eloallitasi koltsegei. Ezert olcsobbak kellene h legyenek. Pl. Aa v Kyo 1:12 400 euro. Kontra GtSpirit resin 200 euro.
    No de a Premium Classixxs is 200, es az mar magneses... Szoval valahol igen kemeny profit van ezeken. Igaz, vki igen kemenyen oda is teszi magat. Szoval kivancsi leszek h egy BBR resin mit kostal majd. De visszalepes a gyartonak, h nem fem lesz az
    biztos.. Kell a nagy profit.. :/
  • crosspeet
    Presztizsmarkabol lefele ivel ez a BBR ... Fiat uno es tarsai, mugyanta stb... Olcsojanossa valik hamarosan.
  • 355
    Akkor kuporgass még egy keveset, mert lesz BBR 288 GTO. Van rá kb. fél éved.

Sajnos a mágnes nem fogja fogni, de hogy a többi hirtelen ocsmány torzszülött lesz mellette, az biztos. Ha tényleg megjelenik, akkor lesz egy eladó Elite GTO-m :-)
  • crosspeet
    Mocsok dragak a Tamiyak (is) ...
  • crosspeet
    Most belemultette Missa azt a Tamiya 288-ast vazzeee... Meg is nezem az ebay-t.. :)
  • crosspeet
    "Akvariumok" lerendelve, penteken hozom, es vitrinezve lesznek ok is! Szolj ha raersz majd.