Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kár hogy nem ezt adták ki, biztos jobban pörgött volna el mint az alapverziók.

Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.02.14. 22:39:19
Egy ilyen Transporterre már régóta vágyom, ugyanis nagyon tetszik ez a generáció, főleg a szögletes lámpákkal.
Kár, hogy nem lehet nyitogatni, variálni az ülésekkel meg ilyesmi. Tudom, vegyek akkor Schuco-t :-) Talán egyszer meg is lépem...
Na de komolyan, tolj már néhány képet róluk.
Ja és gratula!
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Na most akkor képzeljük el, ide mennyiért ugrál el egy kenguruerszényben. És ha nincs szerencsém, a finánc is belekotor az erszénybe, kíváncsiságból... De amúgy simán lecsapnék rá.
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Mikeman-tól nekem ez érkezett még évekkel ezelőtt.
De tavaly is volt szerencsénk bizniszelni.
Tetszenek még a go mango, green go, sublime, banana, orange, rally green, bright blue poly, dark grey poly színek.
Nekem egy vinil tetős, hemi orange színű 68-asom és egy ugyanolyan 69-esem van, mint a tiéd.
Szóval ha egy mód van rá, a 70-es már ne legyen viniles. <#nemtudom>#nemtudom> Ez van.
Szóval ha ilyen szintű egy ERTL Au. Dodge Charger, akkor sajnálom, hogy "csak" AW-m vannak.
Őszintén a kéket csak akkor cserélném, ha sikerülne a három kedvenc színváltozatom valamelyikét beszerezni.
Ezek sorrendben, a Pink Panther, annak ellenére, hogy anno amikor tudtam volna szerezni (és egy ugyan ilyen színű Challenger T/A-t), az asszony komoly arc kifejezéssel mondta, hogy nem engedi a vitrinbe tenni, sőt, esetleg ki is vágja a 10.-ről. Most már bánom, mert szerintem a páromat is meg tudtam győzni a pénzbeli értékéről. Manapság, ha ilyen feltűnik, horribilis áron szerezhető be.
A másik kívánatos színváltozat a Plum Crazy, ha lehet fekete vinil tetővel, bár van fullos Plum Crazy is. Amúgy itthon a női szekció részéről ez is eleinte, a "repül a 10.-ről" kategória volt
A harmadik esélyes a Piros, fekete viniles lenne, de ezt évekkel ezelőtt láttam az ebay-n, de majd 100ezer körüli áron
Na most, ha bármelyikről tudsz, értelmes áron, szólj! Én megveszem és a kéket eladom neked. Bár van egy gyanúm, hogy te sem szólnál, hanem megvennéd. És jól is tennéd! <#nevetes1>#nevetes1>
Láthattok egy képet, ami azt ábrázolja, hogy 59 különböző partnerrel áll licenc szerződésben, amelyekből egy a Ferrari.
Ezen kívül még számos méretarányban és játék kategóriában érdekeltek, úgyhogy talán a gazdaságossági számításaik is azt igazolták, hogy érdemes életben tartani a régi Bburago öntényeket. Viszont arra nem találok magyarázatot, hogy újakat miért nem készítenek.
Naná, hogy ezt a lomhaságot kihasználják az új vállalkozások és csupa olyan modellel jelennek meg a piacon, amiket a nagyoknak eszébe sem jutna kihozni...
Azt gondolom, hogy a technikai haladás a 3D scannelés és 3D nyomtatás, valamint minden hozzájuk kapcsolódó terület tart már azon a szinten, hogy a korábban monopol helyzetben lévő gyártók, nem képesek lépést tartani az új versenytársakkal. Illetve nem is az a jó kifejezés, hogy nem képesek lépést tartani, hanem, hogy képtelenek annyira sokszínűek és sokoldalúak lenni, mint a sok kis garázscég.
Nagy multikén, mint pl. a May Cheung Group (Maisto) vagy a Mattel (hot wheels) nehéz versenyezni egy kizárólag tuning verdákra szakosodott startuppal. Gondolom rengeteg kis független cég halászik így a zavarosban és próbál olyat gurítani, ami még senki másnak nem jutott eszébe.
Amik mostanság az A.W. korszakban jelentek meg, valahogy nekem sem tetszenek annyira, mint az Autentics éra darabjai.
Ráadásul most bajban is lennék ha az válaszoltad volna, hogy mehet a biznisz, mert jelenleg egy másik projekt miatt már elköteleztem magam. A gyűjteményem itáliai vonalát szeretném tovább domborítani.
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Jáááj, ez az érzés mennyire megvan nekem is 😊 igaz nem egy h61 volt a célpont, de ugyanez, pénz felmarkol + még ráraktam, mert ha már ott van legyen bármi elviszem! Akkor se marad ott ha megkopasztanak... no, hát marhára nem volt veszélyben a pénzem <#pias>#pias>
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.02.12. 23:56:09
Lehet még, hogy az árusok kapnak 1-2 ingyen belépőt, amit odaadhatnak a törzsvevőknek. Nem nagy veszteség, ha 1000 látogatóból 50 VIP ingyen jön be.
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
De mondom könnyen lehet hogy ennek van valami jogi-para hátulütője, legalábbis más magyarázatot innen a monitor mögül nem látok, és innen mindig nagyon okos az ember... <#alien>#alien> oké lehet van egy olyan réteg aki fennakadna egy 3kilós belépőn, kb.aki a többtízezres modellek árából belekezd egy 500 meg 1000 forintos alkuba <#vigyor1>#vigyor1> de kizárt hogy potenciális vásárló akár egy darab is lekopna emiatt.
Aztán amikor nagy ritkán feltűnt egy-egy példány, az jóval a listaár felett kellette magát. Szóval azóta sincs.
Vigyázz rá, és még véletlenül se engedd zöld 68-as Mustang GT közelébe, mert csúnyán fejre áll és porig ég, mint a filmben... <#vigyor3>#vigyor3>
Apropó Charger, mi van az esetlegesen beharangozott cserével? Írtad, hogy értesítesz ha eladod a kéket.
+itthon ugye az ebay + posta + rárakok 5ezret árazás megy, azért én nem fogok tömegnyomorba, izzadtságszagba szenvedni, mintha valami balul elsült old spice kísérleten lennél.
Viszont mostanság több helyről is hallom hogy láttak kint nagyon jó áron-nagyon ritka modelleket, ilyet mondjuk jó érzés elcsípni, pláne ha "megszenvedsz" érte, bár nincs már bennem a bugi, amit szeretnék az megvolt / megvan, de nyilván lenne még pár modell amit megvennék... ha tényleg jó áron van.
Érdekes az udvaros sztori. Bár nem figyeltem, és simán elhiszem, de sosem tűnt fel, hogy úgy összemocskoltuk volna a kertet. Bent sem igazán állt hegyekben a szemét, legfeljebb a kukák környékén, mert azok 11 órára mindig megteltek 😊
Na most, ez a lehetőség ugye nyilván vonzza a tömegeket. Én csak itt Pécsett ismerek 4-5 olyan embert, akik viszonylag gyakran bevállalták a korai kelést és utazást, hogy nyitásra a Váci úton legyenek. Volt, hogy magam is csatlakoztam hozzájuk.
Szerintem nem a börze tematikáján kellene változtatni, hiszen gyűjtői körökben is sok az átfedés, (magam is gyűjtők matchboxokat az 1:18 mellett) hanem megfelelő méretű helyszínt kellene találni. Olyat, ami elsősorban az eladóknak kedvez. Az esetleges 2-300 forintos belépő (gyerekek ingyen) pedig szerintem is jó megoldás lehet.
De őszintén, ha ránézek arra a Chevy-re mindig egy régi gyűjtőtársunk jut eszembe (nick neve, amolyan kisebb féle labda). Ő is vett egy ilyet, holott a fő vonala a Ferrari volt. Aztán valaki előbb a blogján, aztán a fórumokon kezdte ki. Megmondom őszintén, ezek után én is félve vettem meg az első USA járgányom, egy Chargert, a Bullitt-ot. <#nevetes1>#nevetes1>

Nándi, tudom én azt! 52 éves leszek az idén, tisztában vagyok vele, hogy semmi sincs ingyen! Csak hát mondom, a tulaj cég, az osztrák. Esküszöm neked, még ma is azt hiszik, hogy a magyarok mindent megcsinálnak, eltűrnek kis pénzért... Sorry, most offolok, de pl. ennél az irodaháznál nem tudták fel fogni, hogy ha valamit megakar csináltatni, nem tudok neki 1-2 nap alatt 6-8 árajánlatot beszerezni és megcsináltatni. Amikor közöltem vele, hogy na nagy nehezen van pár árajánlatom, rákérdezett, hogy akkor most péntek (!) van, szombat-vasárnap meg csinálják? Persze, majd 3 hónap múlva! De miért (Fluimucil Ábel...)? Miért b@szd meg? Mert a szakembereink nagy része nálatok dolgozik, európai bérért! Beszélj velük, hogy jöjjenek haza, te itthon annyit fizetsz nekik, mint kint Bécsben! Na ezt sem tudták felfogni...
Inkább az zavarta őket, hogy a vasárnapi éjszakás takarítók, hétfő reggelre nem igazán tudták rendbe tenni a területet. Nem az éttermét, hanem az udvart. Ráadásul a legutóbbi decemberinél tényleg nagyon sokan voltak, és hétfőn az osztrák tulaj képviselői, a bankjának a képviselői jöttek bejárásra. Alig tudtuk rendbe vágni a területet, plusz pénzért egy plusz csapat takarítót kellett szervezni. Ezen is berágtak. A költségeken...
Az első börze, amin jártam, a Közlekedési múzeumban volt és ott beugrót szedtek. Két kilóért lehetett bemenni, és simán ott lehetett maradni, bejárni a múzeumot. Vettem is egy shelles (Maisto) Ferrari 250 Testa Rossát. Ma sem értem, hogy miért... <#conf>#conf>
Hasonló ez mint a szórakozóhelyek, sok ember-kis helyen... ha nincs beugró, garantált a tömegnyomor, ráadásul nem a fizetőképes vendéggel, mert aki egy v. két darab ezrest sajnál, az nem fog ott inni, hanem a sarki 0-24-esbe megveszi majd az aranyhordót, aztán ha kitikkad megint kimegy és vissza. <#pias>#pias>
Ez az egyik része amit látsz, bár ők még talán vesznek egy medzsit a gyereknek vagy mitomén... de ott vannak azok akik úgyszintén csak téblábolnak, bejöttek melegedni, pisilni stb-stb... hallottam olyan beszélgetést hogy pénzt se hoz magával nehogy "elcsábuljon" ... volt hogy egy cimborám még visszament valamire alkudozni, amíg kint vártam kijött vagy 50-60 ember, full üres kézzel... na ezeket kéne -és lehetne- egy jelképes belépővel kizárni. Persze nem elvárható hogy aki bemegy az motyóval jöjjön, de aki eleve úgy megy hogy SEMMIT nem vesz, az csak nettó tömegnövelő semmi más...
Vagy esetleg lehetne játékbörze/családi nap, matchboxokkal, trafikos motyókkal, és lehetne egy komolyabb modelles börze akár belépővel...
A Váci út kb. 25 perc autóútra volt tőlem, a KMO 10-12 percre van, a Havanna 2-3 perc. Utána a következő börzét tarthatnánk az autóbeállómon. Nyolc asztal elférne 😊))
Őszintén, az étterem bérlője (személyesen ismerem az üzletvezetőt) amit tudott megtett a rendezvényért. Jó, néha elfelejtett szólni,hogy rendezvény lesz és kellene fűtés, légkezelés... Aztán amikor meg tudta, hogy érdekelt vagyok én is az autómodell gyűjtésben, mindig szólt, és hívott. 1,5 évig üzemeltettem, egyszer sem mentem el a börzére. Bár december elején volt egy börze, arra egy 10 perc erejéig kimentem. Iszonyatos tömeg, alig lehetett mozdulni. Ami "érdekes" volt, nem is a gyűjtők voltak többségben, hanem a gyerekeket hétvégi programra hozó szülők. Szerintem az épület tulajdonosa tett keresztbe nekik. Még ott dolgoztam, voltak jelek. Gondolom az egyik recepció átépítése miatt nem fért bele a koncepcióba a hétvégi tömeg...
Én is társasházban lakom, a mélygarázs simán tükrözi az értékrendet, egy lakás kb.25-35M a házban, nem is állnak lent 20-30milliós autók, de még 10+milliósak se nagyon, ellenben szoktam néha-néha drágább autókat látni, valószínű ezek csak "vendégségbe" vannak...
De pl. ha átmegyek egyik ismihez, (budán szintén t.házba) ott már simán 4ajtós/terep Porsék, drágább Merci, BMW, Audik, szinte mindig van újabb 911-es, volt hogy állt lent Lambo, Ferrari is... De ezek közül egyik se extrémdrága sportkocsi, totál abszurd hogy van egy többszázmilliós autód, és viszed le a szemetet egy ajtóval mellé, de persze mások vagyunk <#law>#law>
Az 56-os Ford F-100 is nagy kedvencem, akárcsak a típus 67-72 között gyártott szériái, de sajna ezek egyikét sem készítik olyan minőségben, mint a fentebb említett Chevy-t.
Manapság már borzongok a karos ajtóktól, bár lenyelem a békát ha nincs más választásom.
Még mindig inkább egy ilyen baki, mint egy gyanta modell. Úgyhogy a Dodge Monaco rendőrautót is beszereztem.
Nekem a Nevada Highway Patrol változat van meg és nem mondanám, hogy látványosan kilóg a többi izomautóm társaságában...
Most rákerestem az MCG Chevy Caprice rendőrautóra és egyből egy cukros, mázas tortadíszre asszociáltam, olyan plasztikos, játékautó benyomását keltette a látvány.
Ettől függetlenül is nagy dolog ha az ember valóra tudja váltani az álmait, legyen az egy autó megszerzése, vagy bármi más.
A Maistókat úgy sikerült beszerezni, hogy az egyik üzletben megláttam őket, és lassan beszereztem, ami kell. Vannak minőségibb amcsi darabjaim is.
USA autók közül, most inkább a régi pick up modellekre vagyok rámozdúlva.
De tarvben van a MCG Chevy Caprice Police is, jól mutatna e mellett.
Utoljára szerkesztette: schumimodells, 2018.02.11. 19:43:38