269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Először is köszi. Nos, páran már megelőztek a válaszban. Igen, nekem is az a véleményem, hogy nem teljesen hiteles. Gondolom az öntő formánál a sima GTS-t is felhasználhatták mintának. Az Elite QV-nek nem elég "markáns" a front spoiler-e. Szerintem. Itt pár éve ezt bővebben kifejtettem: Ferrari 308 GTB-GTS
    Egy magyarázat lehet rá. Talán egy USA specifikus (az oldalsó marker fények miatt 100%, hogy USA piacos gép) kései GTB, vagy korai QV, csökevényes spoilerrel. A motorja az mindenképp a K-Jetronic-os, tehát QV. De amúgy a GTS is "hibádzik" néhány ponton. Motorja nem QV, a spoiler sem az. Ettől lehetne hibátlan GTS, csak a hátsó spoiler nem autentikus a típushoz és az évjárathoz. Annál talán tuning elemnek el lehet fogadni a hátsó spoilert.
    Valóban kimaradt a motortér összehasonlítás. Kyosho-ban a nagy, fekete légszűrős, porlasztós motor van. Ez a modell biztos, hogy a korai (1976-77) gyártású ún. Vetroresina modellje. Az első sorozat, 808 darab, üvegszálas műanyag kasznival készült, szimpla kipufogóval, tele narancssárga hátsó index-szel, tolatólámpák a lökhárítóban. 308 Vetroresina
    Később, a fém kasznisoknál került a tolatólámpa, az index közepébe: 308 GTB - 1978 Majd még később jött a 2x2-es kipufogóvég is.
    Mi van a hasammal?! Értettem a célzást.... Nem csináltam szemmagasságból képet. Egy panelkonyha a "műtermem". 105-ös makró objektívvel fotózok, néha a falra kell másznom, hogy bele tudjak nézni a gépbe. Annyira hátra kell vinni a gépet, hogy beleférjen a látómezőbe a modell. Aztán állványról fotózok. Pont olyan hülyén jön ki a magassága, hogy a lábakkal kellene variálni, hogy szemmagasságú képek legyenek. És ha már nagy a hasam, hozzá mérten lusta is vagyok állítgatni az a qrva állványt. De majd tavasszal-nyáron, napsütésben csinálok majd alacsonyabb perspektívájú képeket is.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.12.29. 12:43:54
  • Missa

Meg lesz a szétültetés. Január 5.-től dolgozom, megyek begyűjtök szivacsot, meg pufi csomagolóanyagot a postázáshoz. Ja, meg egy "levélméretű" papírdobozt.
  • crosspeet
    Grat hozza!!! Szep ez a Kyo (is) nagyon, de ultesd szet oket, nehogy nagyon megszokjak egymast meg a vegen!! ;)
  • crosspeet
    Az igazi qv-nek az elejen a spoiler joval mellyebb. Bar a kipuf a negy vegu, es a felirat is ott van, de egy elite qv kontra kyo qv harcban igen latvanyos az a bizonyos orresz sportossaganak kulonbsege!
    Nekem is erkezett ket gep a fa ala, csak meg nem fotoztam.. Egy porsche es egy Ferrari! :D
  • BMW M5
    Nincs fordítva csak még ( nekem ) reggel van
  • BMW M5
    Szépek így együtt
    A bal oldali változat jobb első indexe fordítva ( ? ) van a modellen betéve .
  • mikeman
    gratulálok szép páros
    és úgy látom van annyi különbség a két jármű között hogy megférnek ezek egymás mellett, lehet hogy hiba volt eladni
    de mielőtt Peti agyonvágna, egy kérdés: a kérdőjel a QV mellett mire utal? nem hiteles a modell?
    nem vagyok ilyen szinten a szakértője, de szerintem nagyon szép kis modell a HW is, kiveséztük már a témát, de szerintem apró hibái ellenére sem harmad értékű a Kyohoz képest
    az összehasonlító képsorból kimaradt a motortér fotói. A Kyoról nem tudok képet csinálni (lévén nekem nincs ) ezért mellékelek egyet. Érdekes hogy teljesen más a motortér, és -kövezzetek meg, de - szerintem a HW-é dögösebb a piros -talán-légszűrő miatt.

amúgy -és most meg ne sértődj - de tán a pocakod miatt nem tudtál lehajolni, hogy egy kép sincs úgymond szemmagasságból?
  • Voice27
    A sima GTB összhatásra tömzsibb, mint a QV változat.
    A kerekek is ballonosabbak.
    Az Elite elvileg egy amerikai spec szerinti QV akar lenni, de szerintem ők se tudták eldönteni, kicsit olyan, mintha csináltak volna egy 308-ast a saját elképzelésük szerint.
    De ha a Kyo GTB-t hasonlítod össze a QV verzióval, ott szépen kijönnek a különbségek.
    Nekem Kyo GTB QV-m volt, sokkal agresszívabb és kecsesebb, mint a sima GTB.
    Már amennyire egy 308-as agresszív lehet. :)
    A QV-nál az ajtó alatti küszöb rész is fekete, optikailag már emiatt is vékonyabbnak tűnik az autó.
    Az orr résznél lévő spoiler is morcosabbá teszi.
  • Missa
    És íme, egy összehasonlítás, az Elite - Ferrari 308 QV(?) változatával:

Nem tudom, jól látom-e, de az Elite olyan "soványnak" tűnik mellette. Le kellene mérni, hogy melyik a mérethelyesebb.
  • Missa
    Na, csak "megtojta" nyuszika, vagy Jézuska.

• bulba
    Három kép mai James Bond film apropóján :)

• bulba
    A Schucho:

Utoljára szerkesztette: bulba, 2014.12.27. 20:57:38
  • bulba
    Ejj ez a kék de szép! Én eredetileg zöldben szerettem volna, de Schuchot a nem elég széles nyomtáv miatt (eléggé suta) nem vettem, pedig idős kora ellenére a veséi sokkal élethűbben vannak kidolgozva. Ráadásul a MC kicsit elszúrta az első felfüggesztés magasságát is. Végülis úgy voltam vele hogy a Minichamps hibáival jobban együtt tudok élni.
  • BMW M5
    Nekem is megvolt ez a Z3M 1/18-ban ( UT ) de a színe miatt ( fekete ) később elpattintottam.....majd egyszer beszerzem Estoril kék színben

• bulba
    Hű ez gyors volt és pontos is, ráadásul emlékeim szerint -kicsit régebben már- pont a CK-nál is vettem :)
    Egyedül a színe más, de azt nem tudhattad

• BMW M5
    BMW M Coupe ( Minichamps , 1:43 ) ????

https://ck-modelcars.de/de/eur/p/13144/bmw-m-coupe-baujahr-2002-rot-1-43-minichamps/400029062/
  • bulba
    Estét!
    Tegnapi időjárás Pécsett...de vajon melyik modellemet fotóztam? :)

• Hornando
    A 3+ kórtól jelzés is azt jelenti, hogy ennek a játékautónak nem mi, gyűjtők vagyunk a célközönsége.
    Nem tudom jól emlékszem-e, de az 1:18-as Kyoshokon ez a jelzés mintha 14+ lenne.
    Szóval ezt az 1:24-es Bburago játékautót én még nem tekinteném referenciának.
  • Hornando
    Az említett márkanévről még nem hallottam, de vélhetőleg ezekre a VENENO modellekre gondoltál.
    Egyébként számomra eléggé zavaros a Kyosho 2015-ös terve, mert olyan gépeket is találtam újfent Pre-order státuszban, amelyeket már rég kiadtak vagy baromi régóta ígérgetnek.
  • crosspeet
    Ha ez az aran is fog latszodni, am legyen..
  • 355
    Hallottatok mar, hogy Ousia nev alatt a Kyosho olyan fem modelleket fog gyartani, amiknek semmilyuk sem nyilik? Tisztara fabol vaskarika, vagy inkabb diecastbol resin.

Az elso negy modell a Veneno csukott es nyitott valtozata, ket-ket festessel. Elvileg olcsobbak lesznek, es mostanaban meg is jelennek.
  • 355
    Az 1\43-nál se szép, de 1\24-ben végképp játékautó-kategória az A-oszlop alatti légterelő elhagyása.

Kezdek aggódni, hogy ennek az olcsó húsnak baromi híg lesz a leve...
  • bulba
    Kicsit megkésve és nem is a legaktuálisabb képpel, de minden jót kívánok karácsonyra!

• schumimodells
    Jó reggelt.

Az első fecske.
  • crosspeet
    Vagy a kis Spark Porsche 930 turbo targaknak is gyonyoru a display (szinten 1:43)
  • crosspeet
    Viszont igen korrekt a dobozolasa, gyujtoi darab!!! A kis 1:43-as RedLine Ferrariknak ilyen szep, pl az f430 - f50, vagy a Kyosho f40-eseknek pl (1:43). Szep!
  • schumimodells
    Nem jobb, csak nagyon ritka a 360 Spider, tulajdonképpen hivatalosan nem is létezett.

• crosspeet
    Nekem ebbol a sorbol hw-bol van az f50-esem, meg egy umbausan vasarolt bubu-maisto egyveleg.. Melyik a jobb, te latod eloben. Hw-Maisto-bubu a sorrend..? Vagy a ket elso egy helyen van..? Bar lattam kepeken maistot ugy h nem volt fenyezve pl a kinyitott ajto ill mocihazteto alatt pl kerekiveknel, kuszobnel..
  • crosspeet
    Hw-nek lehet kapni az Elite 360-as spiderét boltokban, mèg a piros is kb 60euro a bontatlan dobozos darabok. Vagy a Bubu jobb lenne..?
  • schumimodells
    Ha újra kijön a 360 Spider, akkor azok akik annak idején megvették 500-600 euróért, azok most jól megszivnák.
  • schumimodells
    Boldog karácsonyt minden modellgyűjtőnek.
  • schumimodells
    Szépek a Mastók ám, jó választás volt.
  • schumimodells
    Itt egy másik kép is.
  • schumimodells
    Nekem pont egy nyitott Maisto van.

Egyébbként, nekem ezek vannak. A két piros Bburago, a sárga Maisto, a fekete pedig HW.

• Hornando
    Áldott Karácsonyt és békés, boldog újévet kívánok minden kedves gyűjtőtársnak!

• Hornando
    Nekem két F50 van, az egyik nyitott, a másik csukott, de mindkettő Maisto. Nem mondom, hogy nem örülnék egy precízebb szériának, de ha nem készítenek jobbat én ezekkel is ki vagyok ám békülve. Azt pedig már most tudom, hogy ha minden új Ferrarit High-End és Signature árban fognak újra kiadni, akkor rám biztosan nem számíthatnak vásárlóként.
    Középső oszlop, fentről a második és harmadik:

• 355
    Nnna, akkor most, hogy így telehánytam a topikot, mindenkinek kívánok boldog és modellekben gazdag karácsonyt! Lassan én is hazaérek:

• 355
    Asszem a Hot Wheels meg a Maisto között van egy aprtó különbség: a csukott Elite F50 teteje fémből van, a Maistoé meg műanyag. És mintha a Maistóból csak csukott lenne, nem?
  • 355
    A Modena Spider VÉGRE kijöhetne, nem? :-) Azt a pár darabot, ami anno kikerült tőlük, ne is nevezzük sorozatnak.
  • 355
    Nekem a HW Elite csukott és a Bbubu nyitott F50 van a vitrinemben, tök jól megvannak egymás mellett. A gyári durva motortér miatt bízok egy "Bburago Super Elite" F50-ben.