269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#268764 Váó, nagggyon vadállat lett, örülök, hogy folytatják a sorozatot :) -
#268763 Gratula, kívánatos darab mind a kettő modell -
#268762 Estét!
-
#268761 Magának is jár egy gratuláció kolléga, sőt, kettő is.
Az első azért, mert nem tétlenkedett és azonnal belecsapott a közepébe a Francia ralimodelles megrendeléssel.
A második pedig a befutott modellekért.
A fotók alapján nekem nem tűnnek vállalhatatlan daraboknak, bár az eredetüket nem tudnám beazonosítani.
A Delta ezen generációja korábban csak a SunStar-nál létezett, míg ezt az Imprezát a Solido, MONDO, SunStar, Bburago és AUTOart is készítette.
Persze az látszik, hogy az Imprezához nem az AUTOart változat szolgáltatta az alapot, de szerintem mindenképpen valamelyik egykori gyártótól átvett öntvényről beszélhetünk.
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a SunStar segédkezett az öntvények elkészítésében, megszüntetve a mozgó-nyíló alkatrészeket.
Ezáltal elkerülve, hogy saját maguknak teremtsenek közvetlen konkurenciát.
Amennyiben így van, talán a Solido, UH és Norev érintett modelljei is ily módon lettek lebutítva a sorozathoz...
Mert ugyebár kapható Alpine A110, 205 T16, R8 Gordini, R5 Turbo, Simca 1000, stb.stb.
A kérdés, hogy a korábban nem létezett modellek (Celica GT4, Celica Turbo 4WD, 911 SC, Delta S4, Mini JCW WRC) miként keletkeztek.
Na de ez mindegy is, a lényeg, hogy gratulálok!
-
-
#268759 Igazán jó választásnak tűnik ez a kék Charger.
Amikor én vásároltam a saját 68-as Chargeremet, akkor szerintem még tervben sem volt ez a mozis, Christine-féle változat, úgyhogy nekem a 67-es Car & Driver magazinban megjelent, piros-fekete "sajtós" Charger van meg.
Egyébként alig van különbség a két változat között, de a tiéd felnije és a gumik feliratozása mindenképp említésre érdemes, amik miatt én is inkább a kék Chargert választottam volna ha egyszerre kerülnek piacra.
Szóval gratulálok hozzá!
(én még mindig hajtok egy szép és megfizethető 1970-es Chargert :-)
-
eyeball #268758 - Tegnapi pakk tartalma:
"Dromedary" / Dodge Charger 1968. / Dennis Guilder's Charger - Autoworld Christine movie / 1:18
- A napokban jutottam hozzá ehhez az „utolsó előtti” modellek egyikéhez. Nincs sok izomautó a gyűjteményemben, de amik vannak – oda mindig is hiányzott ez a mára ikonikussá vált modell. Az ismerőseim is folyamatosan szekíroztak miatta – én meg csak sokszor legyintettem rá, mondván - hogy előtte még begyűjtöm azokat a modelltípusokat, amik mellett majd jól fog ez is mutatni. Igazából a legnagyobb gondom az volt ezzel a modelltípussal kapcsolatban, hogy nincs igazán elfogadható minőség az „egytizennyolcasok” klubjában. A sok mérlegelés, utánajárás alatt körvonalazódott meg bennem az, hogy évjáratban az 1968-tól az 1970-ig bezárólag, vagy fekete, szürke és/vagy a kék szín jöhet szóba, továbbá megpróbálni olyan darabot bezsákolni – ami legalább megüti a Highway61 márka színvonalát. További kritérium volt az is, hogy nem akartam olyan Chargert választani, ami agyon van matricázva, nem akartam sufnituning jellegű kopoltyúzásokat az ajtókon látni, és kerülni akartam a számomra idétlenül elhelyezett hátsó szárnyat is (elvégre nem repülőkről beszélünk…). A keresési találat végül három modellre szűkült le, a „Bullit” / Greenlight által gyártott fekete Dodge Chargerre, egy teljesen fémszínű Autoworld-féle „Lee General” Chargerre, és a Christine című filmből átvett, a szintén Autoworld által kiadott kék színű Chargerre. A három ismert modell közül a fekete és a kék változat volt elérhető a modellpiacon, és a hosszas mérlegelés során a kéket választottam – mégpedig (bármennyire is idétlen döntésem okán) a gumiabroncsokon elhelyezett feliratok végett. Ennek a Christine-féle modellváltozatnak két variációja volt, - lényegében ugyanaz a két modell, egyedül a sárvédő idomokon elhelyezett krómbetét teszi különbözővé. Mindkettő variáció szépen kidolgozott – viszont hitelesség szempontjából a krómbetét nélküli variáció az igazi. Mivel a hazai modellpiacokon nem túl előforduló modell, ezért is örültem meg nagyon akkor, amikor egy hazai, sokak számára is ismert online bolton keresztül meg tudtam vásárolni, méghozzá számomra korrekt áron. A modell kiszerelése szokásos AW Authentics minőség, szépen illusztrált, jól zárt, átlátszó műanyag betétben volt a modellautó elhelyezve. A modellautó súlya a méretéhez képest kellemes érzetű, a kasztni festése összefüggő, viszonylag szépnek mondható. Ami hirtelenjében zavart (bár erre már lelkileg rákészültem), az a fém alkatrészek nem megfelelő illesztései – a sofőroldali ajtó enyhe elállása, köszönhetően a vastagon ráhordott és előtte nem finoman sorjázott fém felületeknek. Na igen, most a resin modellgyűjtők vinnyogva röhincsélnének ezen – hozzáteszem, teljes joggal, ugyanis a fém (die-cast) modellek sajátossága ez a fajta slendrián munka. Ezt a kellemetlenséget leszámítva, összességében szép ez a modell, igyekeztem a képek mellé megosztani a gondolataimat – remélem eléggé egyértelműsítve azokat.
Előnyök:
- Autoworld modellekhez képest szép kivitelezési munka (Authentics);
- Szép és viszonylag összefüggő festék a kasztnin;
- Elfogadhatóan részletes beltér, oldalsó plüssözésekkel;
- Megközelítően élethű, mérethelyes forma;
- Elforduló kardán az alváz esetében;
- Elfogadhatóan kidolgozott motortér, zsanéros motorfedéllel;
- Feliratozott gumiabroncsok;
- Le-fel dönthető bukólámpák;
- Abszolút elfogadható ár (30.000 HUF alatt).
Hátrányok:
- Néhol nem megfelelő illesztési problémák;
- Vastagon felhordott festékezés;
- Nehezen dönthető bukólámpák;
- Az indexburák matricázása a plasztikus műanyag helyett (mára elavult);
- Durván kidolgozott kerekek és egyes beltéri elemek;
- A gumiabroncsok felületi barázdáltsága lehetne finomabb.
- És akkor a képek:
- Szép, klasszikus időtálló formavilág. Ez a Dodge Charger, 1968-ból.
- A kettős színkombináció nagyon jól mutat ezen a modellen. Nincs semmi felesleges kiálló alkatrész, talán ilyennek kell lennie egy igazán letisztult "polgári" Chargernek.
- Jól megoldották a sötétített tető elkülönülését a kék kasztnitól ezzel a pulsz krómozott díszlécekkel.
- A hátsó ajtón kívül minden mozgatható elem zsanérral megoldott.
- Elfogadható motorkidolgozás AW módra. Csak a baloldali első lámpát tudtam lecsukni, a másikat a hasztalan erőlködés után feladtam. Ez több, mint bosszantó - azzal nyugtattam magam, hogy elvégre nyitott búrával az igazi.
- Elfogadható a beltér kidolgozási minősége is, egyedül a műanyag elemek sorjázatlansága zavart egy kissé, na de mit is várunk egy eleve durva méretekkel megáldott izomautótól..? Az indexeket imitáló matrica mára már vicces benyomást kelt, ezt lehetne már valóban műanyag indexbúrákkal helyettesíteni.
- A hátsó résznél egyedül a tamponnyomással létrehozott logók zavartak, ezt is lehetett volna fotómaratott technikával legyártott márkajelzésekkel helyettesíteni. Igaz, akkor nem ennyibe kerülne - hanem jóval többe.
- Itt is jól látszik az elálló baloldali ajtó, köszönhetően a túlzott vastagságban felhordott festéknek és a pontatlan ajtóillesztésnek...
Üdv.
Utoljára szerkesztette: eyeball, 2018.03.28. 14:54:19 -
#268757 Szemeztem azzal a porscheval en is 1/8 ba nagyon jol mutatna es lehetne itthonra is rendelni, de ellenálltam a kisértésnek . Viszont makettba uton van egy R32es skyline 1/12es méretben. Kell majd ra egy vödör festek -
crosspeet #268756 Köszi a választ! Azt hittem valamiért,hogy 1:43-asról dumcsiztatok a múltkor.. Igen, azt a dákót kinek..? ide...? :) inkább egy gombzsiguli lett volna!
Szerencsémre.., vagy, hogy nem a 911-est hozták összeszerelős 1:8-ba, végem is lett volna.. :) -
#268755 Hornando ajánlotta múlthéten
Franciáknál van csak, néztem hogy lehetne e itthonra rendelni közvetlenül ,de nem nyert
Diecast,de nem nyílós, az alja semmilyen szinten nincs kidolgozva, és azért a sok kis apróbrészlet matrica/ vagy nincs. Egy szám kint 30 euro...
Ha lenne francia kontakt az jó lenne mert lehetne közvetlenül rendelni olcsóbban...
A modellek többsége kicsit többért megy ebayen (50 euoró környéke),de ahogy nézegettem ki lehet fogni olcsóbban is. Jah csak rally autók vannak
Nekem még egy Delta S4 és egy 037 jön
De egy Evo6-ost is beakarok szerezni hozzá,meg kíváncsi leszek miket hoznak még ki, a következő számban jön a C3 WRC
Az egészre annyit tudok mondani hogy nálunk Dácsiát lehet építeni kint meg wrct gyűjteni :D vagy Porsche/Lambót/F1es gépet építeni (bár ezeket lehetne itthonra is rendelni)
Ja és itt a link a számokról
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.03.26. 20:41:14 -
crosspeet #268754 Valamiről lemaradtam..??
Újságos 1:18 is van??? Diecast..? Nyílós..? -
#268753 befutott az első adag újságos 1/18:
A subaru elég pofás, a Delta az kicsit gyengébben sikerült,a felni/hűtőrács/első lámpa nem az igazi. Ha jól gondolom ez fut most Triple9-es név alatt csak piros alapszínű martinis kiadásban a modellautós oldalakon -
#268752 BBR Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
-
crosspeet #268751 Amikor rendeltem a Lambo emblémát, nekem is szemet szúrt a különlegessége, szóval részemről direkt az olasz plussz motívum! :D :) -
#268750 Nagyon klasszak ezek a plakettek, emblémák és a bőr talpazatok is. Professzionális a dizájn és a kivitelezésük is más színvonalat képvisel az enyémekhez képest.
Az egyetlen apróság, ami szemet szúrt, hogy a Lamborghini címerben nem kéne benne lennie az Olasz trikolórnak.
Ez a három modell biztosan káprázatos látványt nyújt élőben a plexi burák alatt.
Gratula!
Ja és a Porsche-nak feltétlen pótold a plakettjét.
-
crosspeet #268749 Most nézem, hogy a Porsche plakett még hiányos.. :D -
crosspeet #268748 Nekem idáig jutott az 1:18 tábla projekt, a három BBR bőrtalpazaton a három kedvenc.. :
CMC 901, AutoArt Countach, Kyosho F40..
De ezek vásárolt plakettek, iránymutatásnak ha majd sok időm lesz.. Egyszer.. :D
-
crosspeet #268747 Nekem viszont épp a G3 kabrio jön be! Jó, hogy a Norev kiad ilyen gépeket is! -
#268746 Amennyit én már gondoltam a jó édes anyjukra, csuklásban rég elhalálozhattak... Itt van mögöttem 3 méterrel a gyűjtemény. Amikor ezek megszerezték a jogot, vigyorogtam, mint egy hüjegyerek, hogy majd havonta 1-2 modellel bővülni fog a sor. Ehelyett évi 4-5 modell jön és 200€ alatt szinte semmi sincs. Hanyatt lökték a hobbimat :(
Ki tudja, mi volt valójából a GMP-vel? Amikor a HW kihozta az Elite 512S-t, rendelési listákon ott volt a Super Elite kiadás (nem is tudom, hogy van-e más Elite, amiből nem készült se Fapad, se Super-E). Ha azokat tényleg a GMP gyártotta, akkor nem a Matyi nyomására tűntek el. Persze az egész GMP sztorit se ismerjük rendesen, mert azok is kb. a Malév csődjének mintájára tűntek el: jöttek ki a modellek, lehetett kapni mindent, aztán egyszer csak mennyenmindenkihaza, holnapmánnemnyitunnki. -
#268745 Nagyon tetszik!
Valóban nagy kár, hogy a jogtulajdonos Csipkerózsika álmát alussza. Valami rontásféle most már tényleg kijárna nekik... :-)
Sajna nekem sem lesz meg ez a BBR, hacsak nem nyerek valami zsíros közbeszerzést. Amire lássuk be, csekély az esély. -
#268744 Nagy gratula a Sauber Mercedes C9-hez. Igazi versenyautó legenda.
Volt idő, amikor minden követ megmozgattam volna, csakhogy a vitrinembe kerüljön egy bármilyen példány, főleg egy exoto.
Nem mondom, hogy manapság már hidegen hagy, mert még most is van annyi pályagépem, amik mellett ez a Norev változat is egészen jól mutatna, de ezt a vonalat egy ideje már nem erősítem. Legalábbis nem az exoto változatra gyúrva.
Szóval nem mondok olyat, hogy soha... :-)
A Golf Cabrio mint modell, rendben lévőnek tűnik, ellenben tökéletesen hidegen hagy. Bocs! ;-)
Utoljára szerkesztette: Hornando, 2018.03.23. 21:27:45 -
#268743 Nem lehetséges, hogy ez a GMP változat a Mattel / Hot Wheels nyomására tűnt el a süllyesztőben?
Az időtájt reszelgette a Mattel is a saját változatát és ugyebár náluk volt a licenc jog.
Persze 2000 és 2015 között a GMP is számos Ferrari modellt formázott meg, igaz azok egyike sem jelent meg a Mattel kínálatában.
Szóval talán mégis ez lehet az ok....
-
#268742 Köszi! Nem én készítettem, ajándék volt a párom keresztfiától. Nyári munkán készítette egy gépgyárban, fellelt alapanyagból.
Olyasféle műanyagtáblák ezek, amilyeneket a gravírozó műhelyekben is használnak névtáblákhoz.
Matt, világos ezüst színű a táblák felszíne, ami nem tudom milyen eljárással van felhordva (festék vagy fólia?), de a gravírozás már belemar a fekete pvc táblába és ez a kontraszt adja a dizájnt. Ja és maga a gravírozás lézerrel történt a megfelelő szoftveres támogatással.
Nem rossz az elképzelésed, de ilyen módon gravírozva, mint az enyémek, túlságosan nagy méretű táblát kellene használnod a sok adat miatt.
Kisebb betűmérettel pedig olvashatatlan lesz a sok szöveg, de szerintem egy profi cégnél megtalálják neked a legmegfelelőbb technikát és hozzá a legalkalmasabb alapanyagot.
Én is találtam olyan gravírozót, aki képes volt reprodukálni a Ferrari szám és betűkészletét a táblákon, csak épp megfizetni nem tudtam volna...:-)
-
#268741 Sziasztok.
Megint pakk jött.
-
#268740 Ha meglesz, majd megmutatom ;-) -
#268739 Én nem, de szeretnék, mondjuk otthon. :-)
-
#268738 Nnna, mára befejezem a Ferrarizást ezzel: BBR Ferrari J50. Sajnálom, hogy ez kimarad, baromira tetszik, de most épp nem fér bele még a baráti 330€-s áron sem (a BBR Store-ban 402€) :(((
Ja, és May Cheongnak nőjön karom a tudjátokhova...
Utoljára szerkesztette: 355, 2018.03.23. 17:32:36 -
#268737 BBR Portofino, az EL-KÉ-PESZTŐEN ötletes Rosso Portofino színben.
-
#268736 'reggelt!
Leveleztem egyet a GMP-vel a Ferrari 512S-ről. Azt írták, hogy lehetséges, hogy később kihoznak egy vörös verziót, de egyenlőre nincs tervezés alatt. Szóval nem lettem okosabb...
Kár, mert a felvásárlásuk előtt, 2010-ben már így álltak az 512S nyitott verziójával. Lehet, hogy az átadás-átvételkor valaki einstandolta a demó darabot :)
-
#268735 Köszi. -
#268734 -
crosspeet #268733 Ez szép pakk!! -
crosspeet #268732 Klafa!!
Én is terveztem ilyesfélét, csak időhiányban szenvedek egyelőre erre is.. :)
Nálam a terv az az, hogy rajta legyen a hengerszám/elhelyezés ill szelepszám, lóerő/nyomaték esetleg néhány spéci adat plusszban.
Miből készítetted, ill. hogyan?? -
#268731 Látott már valaki élőben Norev 1/18 Mercedes V-Class-t? Mondjuk ilyet:
-
#268730 'estét! Úgy látszik, idén is lesznek Ferrari F1 plakátok :)))
-
#268729 Hogy ne csak régi modellek legyenek, holnap jön két vadiúj Norev. -
#268728 Ez székely srác szerezte nekem az ebay-ről. A Porschéra már régóta vágytam.
Szeretem az ilyen régi modelleket, valahogy lelkük van. -
PP993RS #268727 Nyilván így nem sok 1:18 úthibán menne át, de cserébe jól néz ki
Amúgy meg felfogható úgy hogy le van engedve a lift... gondolom ebbe is van, anélkül ezek az autók tényleg használhatatlanok. -
PP993RS #268726 "Elvileg a régi Super Elite modelleket a GMP csinálta a HW-nek..."
Ezt simán elhiszem, ugyan sok SE nem volt a kezemben, de amit láttam az sokkal-sokkal jobb volt mint az elite tesója.
Jelenleg nekem a Sumis FXX van meg, amellett egy Elite FXX is játékautó kategória.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2018.03.21. 16:38:51 -
#268725 Szerintem a Challenger már a H61 alapokon építkezik. Egyre több régi H61 modell (Pontiac GTO, Chevy BelAir) tűnik fel a GMP kínálatában, igaz, szinte mindegyik valamilyen USA verseny sorozat (Trans Am, Indy, Nascar, stb.) képviselőjeként felmatricázva. Íme, a H61 Challenger T/A változata. Utcai "köntösben". Szerintem a GMP ennek az újra gondolása. Nem is baj, kár lenne ha a H61-k feledésbe merülnének. Elég korrekt modellek.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.03.21. 14:30:32