269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • kemszi2
    Köszi!
    Ez a Clio ma futott be

Ez pedig a Bugeye. Átalakított modell,a belseje vmi rally változatból származik,ahogy a kerekei is,elég csúnya a kivitelezés ha alá vagy belenéz az ember,de a vitrinbe jól mutat főleg a felni dob sokat rajta

Elvileg lesz belőle egy WRC-m is AA-ból. Nagyon olcsón ütöttem le egyet ebayen
    Még egy 98-99-es WRC hiányzik a sorból
  • bulba
    Gratula, ez igen! A békaszemű Corolla és a bogárszemű Bubu közel áll az én szívemhez is.
  • bulba
    Hááát nekem nehéz a döntés, de talán kicsit a "dobozos" felé hajlok, de lehet csak a fotó jobb. :)
  • bulba
    Szintén szép muinka, igaz én kicsit kevesebb szenvedélyt ás elhivatottságot látok ebben mint az előzőben.
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2018.04.10. 19:21:28
  • bulba
    Estét!

• 355
    A régi zsidó dilemma: disznóhús - olcsón :)))

Én is berendeltem egy valag modellt, holnap indulnak Németországból, majd posztolok róluk, ha megjöttek. Ez is köztük van: Matrix 1/18 Ferrari 212 Inter Vignale. Még nem volt a kezemben Matrix modell, de a fotók alapján ígéretes. Korszak szerint pedig egy eléggé foghíjas részbe (1952) érkezik.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.04.10. 09:42:39
  • kemszi2
    nem tudtam mit csinálni, a 2 AA Subaru WRC kellett,a többit meg jó áron hoztam el :D így bűn lett volna otthagyni
  • crosspeet
    Ajajajjj! :D
    Én érzem így most magam, 2nap alatt vettem egy AW General Lee-t, hozzá egy szintén AW Dodge Monaco rendőrautót, na meg két AA Crown Victoria rendőrautót.. XD most mit tudok mondani, nem tudtam választani.. XD :D
    És még egy AA Rendőrautóra megy az alku.. :D
    Van valakinek még eladó belőle..? ;)
  • 355
    Létezik pickup-ban is, azt Syclone-nak hívják. A Car&Driver tesztjében lenyomta a Ferrari 348ts-t, mint a bélyeget. És talán egy fokkal dögösebb is, mint a dobozos Typhoon.Sajnos soha nem láttam ezeket modellben, csak a Syclone-t 1/64-ben.

• 355
    Erről meg is feledkeztem.

• kemszi2
    na hát bevásároltam :D

Majd később rakok róluk külön is
  • bulba
    Uhh ilyet kérek 1/43-ba és:
  • bulba
    Napot!

• 355
    Van a közelünkben egy csóka, akinek áll egy ilyen, csak utcaiban, a háza előtt, az utcán. Korábban egy E63 AMG-je volt, azelőtt meg az a GMC Typhoonja, amivel a '90-es évek elején én is jártam, de erről nem kell tudnia :)

GMC Typhoon: 4.2 V6 Turbo, 4×4. Szériában 280LE, amit én hajtottam (csak jártam vele, nem az enyém volt), az állítólag 370 volt :)))

• kemszi2
    Köszi!
    Igen lenne még mit beszerezni Lancia vonalon(is) ,az említetteken kívül nagyon tetszene még egy szélesítés nélküli Integrale is,aztán a többi B csoportos szörnyetegről már ne is beszéljünk

• Hornando

Szemrevaló gyűjtemény. Gratula!
    Ami a Lancia-kat illeti, talán Stratos fronton lehetne még picit domborítani a gyűjteményt, bár én még egy Fulvia-t is el tudnék ott képzelni.
    Aztán írtad, hogy pályaautókkal is kacérkodsz, minek után nem állom meg nem szóba hozni a Gr.5 Beta Montecarlo Turbo-t.
    Sajna olyanom még nekem sincs.
  • kemszi2
  • Hornando
    Ezeket Crosspeet-nek ajánlom és mindenkinek, aki szereti. ;-)
    51. Mecsek Rallye 2017 (FIA European Historic Rally Pécs)

• kemszi2
    Köszi Crosspeet & Hornando!
    A gyűjtemény itt tart, elég vegyes de azért 1/18ba főleg a rally vonal erős,és az is marad a fő csapás,megdobva pár pálya autóval és a szívemhez közel álló 1/18-as utcaival,van itt Burago,Solido,Kyosho,AA,SS,Altaya,Norev,Maisto,Minichamps,Mondomotors,Welly

Az 1/24 nagy része makett
    Ha minden össze jön akkor elvileg 5db Subaru WRC 1db utcai , és ez a 3 WRC: 206/Corolla/05'Evo fog hozzám vándorolni.

Ezek az Altaya-k tényleg jól sikerültek,szép/arányos a kaszni,persze nem szabad sokáig nézni őket közelről mert sok hiányosságuk van,ill lenne ha mondjuk nem ennyibe kerülnének, a kinti 30eurós ár nagyon korrekt szerintem, ennek fényében pedig nem panaszkodok. Kíváncsi vagyok meddig megy ez a széria és miket fognak még kihozni, lenne még sok ötletem hogy miket kellene kiadniuk :D

Mindjárt írok egy privátot a beszerzésről

• Hornando
    Ennél közelebb még én sem kerültem egy 037-hez. Épp két gyorsasági közti szervizelés zajlott, szóval közelebb nem férkőzhettem.
    Szerencsére a Mecsek rali évek óta egyben Historic Európabajnoki futam is, amin ha nem dőlt még el a cím sorsa, ilyen gépekkel is indulnak.
    Elég sok legendás versenyautót láttam már itt az évek során, persze a nyugati futamok nevezőihez azért nem ér fel.
    Pláne nem a Rally Legendhez.

• Hornando
    A mindenit, valóban fejest ugrottál az 1:18-as ralilegendák világába, ráadásul mondhatjuk, hogy bekötött szemmel, mert a két újság mellékletes Lancia akár zsákbamacska is lehetett volna.
    No de csak az nyer, aki mer, mondják és milyen jól tetted, hogy bevállaltad a Lanciakat, mert elképesztően jól néz ki mindkettő.
    Az Impreza is klassz persze, de én mégis minden alkalommal a két Lancia-ra görgetem le a kurzort. Ez van. :-)
    Mindkettő Altaya modell korrekt és történelmileg is hiteles mása az eredeti versenyautóknak.
    Gratulálok az újdonságokhoz!
    Esetleg privátban megoszthatnád velem a két Lancia beszerzési körülményeit.
    Szívesen beszerezném én is a két Lanciat...

Na és mik várhatók még?
    Mert ezzel a körrel egyfelől felcsigáztál, másfelől magadnak is jó magasra tetted a lécet... :-)
  • crosspeet
    Gratula! Nem aprózod el! :D
    SS Imprezám volt nekem is, fain darab!
  • kemszi2
    Köszönöm! Egyetértek :D
    Sajnos még élőben nem volt szerencsém a Lanciákoz ,de idén ha minden jól megy kijutunk végre San Marino-ba a Rally Legend-re. A többi szerzemény is rally autó lesz egyébként
  • bulba
    Gratula, ezek mindegyike rászolgált arra, hogy modell készüljön belőle!

A Lanciát láttam élőben is, elég méltóságteljes és tiszteletet parancsoló gép.
  • kemszi2
    Na beindult az áprilisi modell dömpingem ,ez a 3 csak a kezdet. 2 úton van, 5re megegyeztem egy gyűjteményből(remélhetőleg 7végére nálam lesznek) 2-re pedig tárgyalok egy másik gyűjteményből :D
    Sunstar Subaru Hawkeye WRC:

Altaya Delta S4

Altaya 037

• Missa
    Filmes autókat gyűjtőknek egy kis érdekesség.
    A Retro Mobil újságban találtam egy kis cikket. Talán érdekes a Greenlight és AutoArt - Ford Mustang GT_1968 "Bullitt" tulajdonosoknak.
    Megtalálták az eredeti, a filmben is szereplő egyik autót:
    Ford Mustang Bullitt - Meglett
  • Missa
    Óhh, ha a faceliftesből csinálnának kombit és olyan zöldet, mint a képen van, síkítanék a gyönyörtől. Nem gyűjtök 1/43-t, de az kellene!
    Olyanom volt 16 évig. Imádtam, annak ellenére, hogy szídják a francia kocsikat, az egy szenzációs járgány volt. Nála jobban csak a 405-s Peugeot szerettem.

Bááár, a mostani kis 206-t is kedvelem.
    De ha nyerek a lottón, az első dolgom az lesz, hogy veszek egy Peugeot 405 T16-t!
  • PP993RS
    Ha csak a tükörkép lenne (és picit vékonyabb lenne az antenna) simán elhinném hogy 1:1 :)

Jó kis autó volt a maga korában....
  • bulba
    És persze meghitt, boldog Húsvétot kívánok minden kedves fórumtársnak :)
  • bulba
    Köszönöm! Szerencsém volt a modellel és az időjárással is :)
  • eyeball
    - Jó kép, szép modell. Grat!

Üdv.
  • bulba
    Köszi. A Xsara amúgy szintén a kedvenceim egyike!

Viszonylag lapos motorháztető, sportosan emelkedő övvonal (de nem bunker), szép magasan végződő far. A hátső szélvédő sincs úgy lecsapva mint egy mai átlagkompaktban (Golf, 308, Auris stb), és nem is olyan nyűlánk mint pl a Civic vagy a korabeli Corolla Liftback. Pont optimális. A Bravo is hasonló arányokkal rendelkezett, de az valahogy mégsem volt ennyire tetszetős, itt a részletek is szépek, ízlésesek.

A Norev valamikor tavaly őszre ígérte a faceliftes ötajtóst, de még sajna mára se lett belőle semmi :(

• Missa
    Klassz kis modellek. Az előző C3-as még inkább bogár jellegű volt.
    Ízlések és pofonok... Nekem a C4 előtti Xsara-m volt. Kíváncsian vártam az utódját, hogy az milyen lesz, hogy fog kinézni. Biztos én vagyok túl konzervatív, de nekem nagyon nem jött be. Érdekes volt egyébként a kormánya is neki. A közepe fix volt, csak a karima fordult. Szokásos Citroenes újítás, performance. :-)
  • bulba
    Minden szavaddal egyetértek!
    A vonalai miatt én néha modern Bogárhátúnak is hívom :) De az egyel kisebb C3 talán még egy fokkal jobban emlékeztet a Bogárra.

• eyeball
    - Köszönöm a gratulációkat!

Üdv.
  • Missa
    Grat a modellhez. Igen, van némi hibája, de szerintem elviselhető. Kicsit elszomorító, hogy az AW-nél kezd csökkenni a minőség. EZt már másoktól is hallottam. Az oldalsó (nem indexek! ) marker fényeket tényleg kidolgozhatták volna jobban is. Sajnos ez a régebbi, ERTL Authentics változatoknál is így volt. Nem fejlődtek. Nekem a '68-asokból a "Bullitt" és a Hemi 50th Anniversary van meg. Az előző ugyan Greenlight név alatt fut, de egyértelműen AutoWorld (ERTL Authentics) cucc. Érdekes módon a Bullitt kivitelezése szebb egy parányival, a 2-3 évvel később megjelent 50. évfordulós szürkétől. Ugyan azokat a hibákat vettem észre mint te. Ami nagyon zavart az a beltéri műanyagok sorjázatlansága. Viszont ami még engem zavar, az összes II. generációs (68-69-70) Chargeremnél, hogy szerintem eléggé "ül" az elejük. Ezt kis csalással, az első futóműnél egy szilikoncső darabbal tudtam a megfelelő szintre beállítani. És még a rugózási funkciója is megmaradt.

A bukólámpa probléma az enyémnél is fent állt és nekem is a jobbnál. Én úgy oldottam meg, hogy egy fogpiszkálóval próbáltam mögé nyúlni. Sikerült is valami ragasztó maradványt kipiszkálni, aztán ide-oda mozdítgatva sikerült forgásra bírni.
    Amúgy nagyon klasszak a fotóid is! Irigyellek érte!
    Megírnád hol vetted a modellt?
    Ezt mind a négy Chargeremnél meg kellett csinálnom. De ezektől függetlenül csodaszép modellek. Én nagyon kedvelem mindegyiket. Az ERTL is és az utóda az AW is rengeteg bőrt lehúz róluk. Már számolhatatlan színváltozatban vannak, R/T, és sima Charger, variálnak a kerekekkel (dogdish, rally és magnum 500), de a motorokat is variálnak rendesen (383-as, és 440-s Magnum, 440-s Six Pack, és természetesen a 426 HEMI). Nem szándékom az összes színvariánst beszerezni, de ha egyszer az úgy nevezett Bengal Charger-t kiadnák, arra még beruháznék:

Ebből csak egy sete-suta ERTL változat jelent meg.
    Addig is a maradék kettőben gyönyörködöm:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.03.29. 23:28:08
  • crosspeet
    Őszinte leszek...: Qrva szép gép, és nagyon jól áll neki ez a szín!
    És igen, nyitott lámpával az igazi!
    Grat hozzá!
  • Hornando
    Frankó kis modell!
    Azt nagyon díjaztam a Citroenben, hogy az egykor oly különc formanyelvet egészen a közelmúltig megőrizték és törekedtek arra, hogy minden új modelljükbe beleláthassunk egy régi típust.
    Ebben a C4-ben is picit visszaköszön az egykori GS típus formavilága, nyilván a kor ízléséhez igazítva.
    Zseniális dizájnhúzásnak tartom a logó, hűtőmaszkba integrált króm csíkjait.
    Nem tudom ezek mennyire voltak jó autók, de, hogy mindig is tetszett a C4, az tuti.
  • bulba
    Gratula hozzá, bár maga az autó formája nem igazán mozgatja meg a fantáziámat, de modellként igazán szép, és a tudásához képest az ára is egész jó. A részletes leírást -még úgy hogy autóként nem vonz- is jó volt olvasni.
  • kemszi2
    Köszönöm!
    A 8v/16v delta létezik mondo motors-os kiadásban is (nekem is pihen egy itthon belőle):

és ez fut most Triple9-es néven a különböző oldalakon:

Ez tuti az Ixo/Altaya kiadása más néven mert kísérteties a hasonlóság
    Blobeye WRC-t (subaru) csinált az AA,a SS, a Solido,a hotweels, és a burago is
    A következő 2 szám: a 2017-es Citrom C3 WRC és egy 1966-os DS