269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Köszönöm szépen! :)
  • eyeball

- Gratula a modellhez!

Üdv.
  • Missa
    Na ja! És a vörös csillagról már ne is beszéljünk!
  • 355
    OFF: Ühüm, tiltsuk be a Piszkos Tizenkettőt meg a Kelly Hőseit is. És a NatGeo műsorainak kábé a felét. Lee tábornokon a konföderációs zászló és a repülőgép-modelleken a vörös csillag meg a horogkereszt pont ez a kategória.

:ON
    Utoljára szerkesztette: 355, 2018.04.19. 08:20:34
  • Missa
    Én elég sokáig RC repülő modelleztem. A klubom egyszer rendezett egy hosszú hétvégés 3 napos modell repcsis napot Mátyásföldön. 2000-ben qrva nagy szám volt, hogy Ausztriából, Hollandiából, Németországból is tudtunk hívni modellezőket. Volt ott minden a 3 nap alatt, AN-2-sel séta repülés, Veres Zoli a Szuhoj 26-tal műrepülő bemutatót tartott, büfék, vásár fia, ökör sütés és ne feledjük bámulatos modell repcsis programok, több tv csatorna is kint volt. El ne feledjem, a rendezvény ingyenes volt, heteket töltöttünk a reklámozással, szórólapozással is, a volt Ablakos műsorvezetőt is sikerült megnyernünk az ügynek, Dombovári Gábor is tv-ben, rádióban propagált minket tényleg sokat segített. Mit ne mondjak a klub is, a repülőszövetség is sok pénzt belefeccölt a rendezvénybe, de mi magunk is hajtottuk a szponzorokat, hogy minden über legyen. És az is volt. Addig, amíg azt hiszem az akkori Népszabadság egyik igazán seggfej-faszkalap újság írója ki nem jött a gyerekével. Ez az über kukedli nem a repcsiket nézte, vagy vitte a gyerekét a szimulátoros programra, vagy az oktatókábele repmodell vezetésre. NEM, ez a seggfej kiszúrta, hogy a németek hoztak úgy nevezett Scale kategoriás repülő modelleket. ME-109-t, Focke Wulf F190-t, Heinkel 111-s bombázót, meg a jó isten tudja milyen II világháborús full élethű repülő modelleket. Természetesen voltak a Szövetséges légierőből is Spitfire-k, P51D Mustangok, stb. Olyan látványos show-t varázsoltak Mátyásföldre, hogy szerinte azóta nem volt ilyen ott. De ezt az isten barmát ez nem kötötte le, hanem az, hogy az újságába beleírta, hogy itt mindenféle önkény uralmi jelképeket mutogatnak. Azt el is felejtettem mondani, hogy pár vörös csillagos gép is volt, mint hab a torta tetején. Ránk uszította a rendőrséget, meg a jó isten tudja még kit. Talán az Amnesty International-t is. Meglepő módon a zsaruk nem csináltak ügyet belőle, annyival zárult az ügy, hogy a modelleken egy öntapadó matricával le kellett takarni az önkény uralmi jelképeket. Természetesen ezt a faszt ez sem nyugtatta meg, ott sikítozott as reptéren és "igazságot" akart. Fogalmam sincs kik voltak, de páran eltávolították a csávót. Pár héttel később engem is beidéztek a rendőrségre tanúnak, mert a fickó tovább akarta göngyölíteni az ügyet. A végén mint a köd, eloszlott az egész ügy. A mai napig nem tudok "eredményről". A modelles nap szépen lefutott, a közönség csak keveset vett észre ebből az "intermezzoból". Nekünk kicsit keserű volt a szánk íze, hogy az erőfeszítéseinkbe egy ilyen mitugrász seggfej így bele tudott rondítani. Arról nem beszélve, hogy a nyugatról érkezett modelles barátok kurvára nem értették az egész sztorit. A hollandok nem csináltak az egészből ügyet, pedig őket anno a németek 3-4 nap alatt rohanták le. Náluk az idő elsimította ezeket a sztorikat.
  • crosspeet
    Köszönöm! Na még csak az kéne, Lee tábornok zászló nélkül, még csak az kéne. idióták.. :D
  • crosspeet
    Igen, iróniaként írtam ezt a zárt ajtó témát.. :D ;)
  • crosspeet
    Igen, a 901 széria megjelenésekor, hogy minnél nagyobb vásárlóréteget tudjanak bevonzani, így a 912-be a már meglévő 356-os 4hengeresét is tették bizonyos piacokra, amolyan lowbudget téma, olcsósítás végett..
  • Dante73
    Egy időben a tamiya II. WH-s maketteket németből hozták a kiskereskedők, ott meg a náci hatalmi jelképeket tilos (volt?) forgalmazni... Téptem a hajam, hogy a horogkeresztek, stb a matricalapon ki vannak filccel satírozva... Na én ezt tartottam igazi barbárságnak...
  • Missa
    912-s??? Abban négy hengeres boxer volt, nem?
    Az is érdekes, hogy bal kormányos.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.04.17. 20:50:47
  • Missa
    Klassz! Gratulálok!
    Valóban nem nyílik az ajtaja, ahogy előttem is mondták, mert a filmben sem nyílt.
    De én úgy tudom, némi szereléssel ki lehet szedni belőle a reteszelést. valami műanyag stiftekkel van "blokkolva" az ajtó nyitás. Amit el is tudok képzelni, hogy így van. Ezért az egy modellért miért csináltak volna másik öntvényt AutoWorld-ék? Hiszen ugyan ez az öntvény a 1968-69-70-s változatoknak az alapja. Nekem sima '69-es van (meg '68-as és '70 is), de még ezeknek az alján is ott van a General Lee orrán levő gallytörő helye. Szóval sok minden stimmel ezeken a modelleken. De szerintem tök fölösleges kiszedni a blokkolást, így egy kicsit veszítene az "autentikusságából" a modell. Vigasztaljon a tudat, hogy azért ha nagyon akarnád, akkor nyílna. Ja, és örülj neki, hogy kaptál hozzá Konföderációs zászlót, a tetőre. Pár éve ment a vita valami jogvédő, antirasszista csoport lázongása miatt, hogy ne adjanak hozzá.
  • 355
    Igen, asszem valamikor mondják is, hogy az egy versenyautó, azért vannak az ajtók lehegesztve. Gondolom ez szabály valamelyik amcsi versenysorozatban: ha már alufólia módjára gyűrődtek ezek a gépek, legalább ne nyíljon ki az ajtó.

• Dante73
    A sorozatból nekem úgy rémlik, az eredeti ajtó sem nyílt, persze, lehet, tévedek.
  • 355
    Ilyet láttatok már? 1965 Porsche 912 a japán rendőrségnél. Itt még nem volt szokás a felkelő nap az orron?

• 355
    BBR Ferrari FXX-K Evo 1/43-ban

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.04.16. 23:58:09
  • bulba
    Fincsa cucc, gratula hozzá! Épp akartam is írni, hogy akár egy üldözős jelenetet is lassan össze tudnál állítani :)
  • bulba
    Ebbro, nagyon precíz "éles" modelleket csinálnak. Ennél már csak a szívfájdalmam nagyobb, hogy egy ideje nincs európai hivatalos importőr / forgalmazó :(
  • crosspeet
    Betéve a helyére, a lenti sorban a Jessica Simpsonos film üldözői (legalábbis én úgy döntöttem), fennt az origi.. Vagyis majdnem, merthogy még a Rosco sheriffes fehér design vadászatra vár, qrva drága egyelőre... Amíg el nem gurul a gyógyszer. :)

• crosspeet
    Megint megpakkosodtam, jött egy unalomig ismert 911-es.. :)
    Ja neeem, Lee tábornok! :D
    Jó nagy dög, van vagy 100kiló.. :)
    Pazar motortér (AutoWorld), bukólámpák, és ugye spóroljunk mindenen, nyem nyílik a két ajtó rajta.. XD :D
    mindenre azért nem volt idejük.. ;)
    Zászló lematricázva a nagytetőn, nehogy érdekeket meg kényes lelkeket sértsen.. :D

• crosspeet
    Ezt ki gyártja..? Sokan 1:18-ban nem csinálnak ilyen szépet...
  • ndns
    es a kepek is jok
  • Missa
    Szép kis modell! Teccik!
  • bulba
    Wow, ez nagyon állat, szó szerint
  • bulba
    Szép hétvégét!

• Hornando
    Sötét kék, ezüst tetővel, Nevada Highway Patrol változat.
  • crosspeet
    Köszönöm! ;)
    Milyen színű a te Dodge-od, ugyan ilyen..?
  • Missa
    Hát igen... Az a ventillátor tényleg döbbenetesen primitív megoldás. Főleg, hogy az ár bőven 200 euro fölött van. Néztem én is a Carmodelles és egyéb képeket is. Valószínűleg egyedi hiba a kerék állása. Ez úgy tudom resin. Sajnálom. Nem is a nyithatóság lenne a lényeg nekem, de a motorját jó lenne látni. Azok is egy korabeli műremekek voltak.
  • Hornando
    Klasszak! Ilyen Dodge-om nekem is van.
    A Crown vic. széria kevésbé passzolna az izomautó gyűjteményembe.
  • crosspeet
    Mai érkező, ámerika polisz! :)
    Autoworld Dodge Monaco
    Vegyes érzelmekkel, kárpitozott pl, de valahogy drága játéknak tűnik közelről..
    Brutál nagyok ezek, a sima egyszemélyes vitrinjeimbe nem férnek be.. :D
    Gyerekkoromban de odalettem volna egy ilyen böszme nagy vasnak! :D

• crosspeet
    Ha valakinél lapul hasonló, engem érdekelhet, van még helyem.. :D
    Évek óta nincs itthon négyajtós, ma nagyon elkurvultam.. :)
  • crosspeet
    Apának mai merítés ámerikai módra! :D

• 355
    Shanghai. Új művész van, ezért más a stílus.

• 355
    Ufff, a Carmodelen van egy kép a modellről szemből. Ha hamarabb látom azt a ventillátort, lehet, h meg se veszem a modellt :)))

Igen, resin. És tényleg úgy tűnik, h elfordul az első kerék, mert pár képen előre áll, másokon meg nem. Meglássuk...

Én már rég eldöntöttem ezt a resin kérdést, de a pénztárcám (meg néha a józan eszem, pl. Davis&Giovannik 700+ €-ért) általában megvétózza a dolgot.
  • Hornando
    Á dehogy, ne viccelj. Én soha nem voltam dízelpárti.
    Főleg kézi váltóra, önhordó kasztnira, 5 ajtóra és legfeljebb 2,5-ös, max 3000-es benzines motorra gondoltam.
    Most, hogy nézem, majdnem vázoltam is egy Nissan Terrano/Pathfinder R3M gép paramétereit. (1991-ből)
    :-)
  • 355
    Európai változat? Egyötös turbódízel? :)))))
  • Missa
    Azta qrva!
    Ez tényleg egy "hiányos" időszak produktuma!
    Gondolom resin. De lehet, hogy átgondolom ezt a resin témát. Ez nagyon kellene nekem is! Bár olyan, mintha az első kereke fordulna. Bár a honlap szerint resin
    Car Model - Matrix Ferrari 212 Inter
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.04.11. 21:48:48
  • Hornando
    Mi lesz így velünk kolléga? :-)
    Gratula!
  • Hornando
    Ez igen, ezek külön-külön is trófeaszámba mennek, de így együtt befotózva, zsibbasztó a látvány.
    Gratulálok, nagyon szép fogás!
  • Hornando
    Bitang egy gép volt ez a maga idejében. Én még most is szívesen elmászkálnék egy európai igényekhez igazított változatával.
    Sőt, tovább megyek, nekem nagyon hiányzik a jelen autóiparából ez a használható, konzervatív, de mégis dögös kockaforma.
    Amit még ennél is szívesebben birtokolnék, az az első generációs Subaru Forester.
  • Hornando
    A mai napomat az alábbi fotó jellemzi a legjobban.
    Egy kedves gyűjtőtársam nagyon boldoggá tett ma.
    Aki nem ismerné, LP500R

Utoljára szerkesztette: Hornando, 2018.04.11. 21:05:09