269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#260563 Ejj, nem semmi szemed van! Ezzel ráadásul rávilágítottál egy hibára ami fölött a PremiumX-nél elsiklottak. A modellen ugyanakkora méretű mindkét ajtó. -
#260562 És szerepelt a Wayne"s World-ben is
-
#260561 Na ja! Tudtam! Igen, szerepelt a filmben.
Ott van a Janus és a másik amcsi "siker sztori" a Yugo mellett:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.20. 21:56:29 -
#260560 Ühüm, kb. ezért nem volt befutó. Rosszul értelmezték a kis autó fogalmát. A gyártó sort sem akarták átállítani egy kompakt autóhoz, ezért is lett olyan széles mint egy normál amerikai kocsi. Kényelmes volt, az tény, sőt úgy is reklámozták, hogy belülről kifelé tervezték meg.
Érdekes autó na!
Valahol az ajtó méret különbség talán itt látszik.
Íme a baloldali ajtó. Nézd meg az ajtó hátsóéle és a kerék kivágás közötti rész.
És nézd meg ugyan ezt jobbról:
Ha jól emlékszem, a Verdák 2 című animációs filmeben is szerepelt. Ott is a kevésbé "pozitív' figurák közt. De volt ott Zaporozsec is, Zündapp Janus, Ford Pinto, AMC Gremlin is, és Pacer, mint kevésbé sikeres autók.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.20. 21:50:30 -
#260559 Köszi, ezek tök érdekesinfók! Eddig nem tűnt fel különösebben, de a műszerfal utas előtti része tényleg "vissza lett vágva". Én is úgy tudom, hogy az olajválságra válaszul fejlesztették ki, de nem volt különösebben nagy sikere. Golom az iszákos nagyköbcentis motorok és a kisautógyártásban jártas japán konkurencia miatt elsősorban. -
#260558 Az AMC Pacer. Gyerekkoromban, valamikor 1976-77 környékén egy egész komoly, nagy cikk volt róla az akkori Autó-Motorban. Pár dolog megragadt bennem erről az autóról. Az utastér felőli oldal, azt hiszem 10 centivel nagyobb, mint a vezető oldali. Az amcsiknál kisautónak számít, de a szélessége akkora mint egy "normál" jenki autónak. Meglepő módon nem elsőkerekes, hanem hagyományosan hátsókerék hajtású. 1973-as olajválság ide, vagy oda, viszonylag nagy, sor hatos motorok voltak benne, de talán még V8 is volt benne.
Amúgy szerintem egész jó design-ja volt. -
#260557 Szép estét!
-
#260556 Sziasztok!
Megvételre keresem a következő autómodellt.
Kyosho - Ferrari 308 GTS QV-t, 1:18 méretarányban. A targa tetőset keresem, nem a csukottat. Szín tulajdonképpen mindegy, úgy is csak két szín jöhet szóba, mert csak vörös és sárga színben készült. Na jó, ha egyszerre lenne mindkettő, inkább a vörös lenne a nyerő.
Tudom, hogy szinte esélytelen, de hátha. 1. A remény hal meg utoljára. 2. De ha meg sem kérdezem...
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.18. 11:36:19 -
crosspeet #260555 Szép is ez!!! Nekem is van egy ilyenem, meg még kettő más fajta is, stílusos ferka ez! ;) jó a fotód is ám.. -
#260554 nekem aztán mindegy ott a vitrinbe hogy hanyas évjáratot akar szimbolizálni, véletlenül feljebb kent alvázvédő fekete nélkül jobban nézne ki :))) -
#260553 Ja, még valami.
Voltak, főleg külföldi fórumokon, olyanok, akik megkérdőjelezték ezt a szín változatot.
Pedig létezik. Ha jól emlékszem a sztorira, valami USA-ban élő, vagy dolgozó(?) ausztrál faszi rendelte meg ilyen színben, az amúgy USA specification Ferrarit:
F430_1
F430_2 -
#260552 De ha már 360-355-348 vonalat így végig jártuk, meg kell említeni az F430-at is! Na még ennek számomra viszonylag elfogadható a formaterve.
Érdekes modell... Nekem nagyon bejön a bicolor szín változat. Bár ex hajósként kicsit emlékeztet a hajókra, azok merülési vonalára... Na meg egy katona kori történet jut eszembe róla. Egy katona társam izélgetett egy viszonylag kevés agyi kapacitással rendelkező, hivatásos tiszthelyettest a seregben, evvel: "-Zsolti, tudod, hogy Pesten, a metró oldalán miért van a fekete csík?, Mert ha a Duna alatt megy át, odáig érhet a víz..." Tökre látszott a figurán, hogy elgondolkodott ezen a lehetőségen.
A modell, abból a szempontból is érdekes, hogy ugyan Elite kivitel és nagyon szép, de azért vannak "jelek" amik azt bizonyítják, hogy ez csak egy feltuningolt Foundation változat. Pl. egy karos ajtók. DE volt nekem sima Found változat is, arra sem tudok sok rosszat mondani. Tény, nem az a szint mint egy BBR, de szép.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.07.17. 13:35:25 -
#260551 Az alsó rész színre fújása a 1993-as "ránc felvarrás" eredménye volt. 1989-1993 között fekete "szoknyával" dobták piacra a TB és TS (és nem GTB, nem GTS! Ennél a típusnál a T egész mást jelentett a típusnévben) modelleket.
1993-ban került a temékpalettára a Spider, aminek már színre fújták a "szoknya" részét és ezt a többi TB-TS modellnél is így csinálták.
Ergo, ha teli színes 348-ast látsz, az vagy 1993 utáni, vagy valaki önszorgalomból átfújta.
Amikor a Spidert csináltam, én is figyeltem erre a kis részletre. -
#260550 szép az a 348, de az igaz hogy az elődje és az utóda sokkal jobban lázba hoz
ez is dögösebb lenne, ha nem lenne fekete a küszöb magasságában
az élő képen piros alul is, és ezért -is- néz ki jobban -
#260549 Csatlakozom az előttem szólóhoz. A 348 is szép és valóban, élőben szebb, mint a modell.
HWE kicsit "elnagyolta" az elejét, de az orrától hátra fele tökéletes. Valahogy a Bburago sokkal szebbre, arányosabbra csinálta meg az orrát. Amúgy a Bb sem volt csúnya modell. Amit furcsálok 348 vonalon, hogy nagyobb gyártók nem ugrottak a Spider változatra. Talán a Mira és a Maisto csinált Spider-t, de nem túl szépet. Pedig 348 szerintem Spider kivitelben a legklasszabb.
HWE:
HWE vs. Bburago:
Spider Bburago Umbau:
-
spyderco69 #260548 A 348 is szép!Persze!Az egy mini Testarossa vagy inkább mini 512, ha az elejét nézzük.Èlőben pl sokkal szebb mint modellben.
-
#260547 Milyen jó kis beszélgetés zajlott az F355-tel kapcsolatban :) De a 348-as szóba se került! kevésbé tetszik nektek, mint a 355-ös? -
#260546 S-tét!
-
crosspeet #260545 Kisse draga diorama kellek.. 25kisse draga diorama kellekek.. 250 swb johetne azert, jo alap lenne dioramahoz. Jo draga alap.. :/
Kar ertuk -
#260544 Ajha...
Én eret vágtam volna magamon.... Még jó, hogy a 10.-en lakom. -
Voice27 #260543 Árvíz sújtotta CMC Ferrari-k az ebay-en:
250 Testa
250 Berlinetta SWB
250 California
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2015.07.15. 16:22:17 -
spyderco69 #260542 Igen, igazad van.HWE 355 Spider van még, de kb 100,- €, amit sokallok.Ugyanúgy a 2 új 458 Spider-ért sok a 100,-€.Az UT GTS lesz majd valamikor....ha lesz és ha megfizethető lesz -
#260541 Hát, GTS-t csak az UT csinált. Talán esetleg a HW, sima kivitelben. De ebben nem vagyok biztos. A HW-vel voltak "alaki" hibák, nem törekedtem a beszerzésére. Az UT-k valóban kuriózum számba mennek. Ebay-en, meg itt ott azért van Kyosho és HWE 355 GTB. Aztán HWE utolsó produktumként lehet még néhol 355 Spider-t szerezni. Ezen kicsit gondolkodom, hogy szerezzek-e? Van Spiderből UT, elég szép. Jó, nem nyílik az eleje. Na bumm. A resinek egyáltalán nem nyílnak, a GL Chevy Impala, IST Wartburg sem nyitható, pedig die-castok. Szóval ez nem hiba. Viszont a HWE féle Spider-től tartok egy kicsit. Ez is az utolsók közt (LaFerrari, 458 Speciale) lett kiadva. Tartok tőle, hogy ennek is vannak minőségi gondjai, amit pl. az előbb is írtál. Sok visszajelzés nincs róla, nem akkora kuriózum-nóvum mint a másik kettő.
-
spyderco69 #260540 Nagyon szép...bár nekem sajnos negatív tapasztalataim volt a sárga verzióval ( mint koràbban írtam ), most várom a Bburago Sig kivitelt.
Ja megjelent a Race and Play Speciale tegnap!!!!40,- € + posta. -
spyderco69 #260539 Igen, a 355 nagyon szép, letisztult.Főleg GTS kivitelben...aztán, hogy piros e vagy sárga, szerintem tök mindegy
De mostanra már ez is beszerezhetetlen.
Utoljára szerkesztette: spyderco69, 2015.07.15. 10:12:35 -
#260538 Voáhhhh!
Tegnap még azt mondtam, hogy az utolsó újkori nekem tetsző Ferrari a 355 volt.
Na jó, meg az Italia is. De a 355 kicsit még mindig jobban. -
#260537 ha már csíkos legyen kövér.... izé .. vagy az a lúd??
-
#260536 Grat!
Akkor ez a 360 Modena hete? -
spyderco69 #260535 Végre sikerült megszereznem Nem volt olcsó, de megvan....!!!
Amúgy sima Modena nekem feketében kéne...piros Spider már van -
#260534 Így utólag belegondolva, hogy nincs Elite (már a honlapról is levették a Ferrarikat) kicsit fura volt a színképzésük. Mintha vörös és fekete festékből egy nagyobb kontingenst szereztek volna. Egy csomó modellt kiadták fekete-külső, vörös belső szín kombóban. Ritkán variáltak vele. "Üde színfolt" volt a 308, GTB-GTS vörös-beige, kék-beige, fekete-beige és sárga-fekete kombinációkban. -
#260533 Nincs harag. Ha lett volna vörös, én is azt veszem meg. De nem volt. A Bburago változatot meg eladtam... Amúgy meglepő. A sokat fikázott Bburago egész jót csinált belőle. Bááár, szerintem a BB a végén egész jó modelleket dobott piacra, 348, 360, 456 GT, 550 Maranello, még talán a F50 sem volt olyan rossz. F50-nek csak a motorháztető első illesztését kúrták el. A ferde helyett ugye, egyenes lett... Szerintem, ha akkor nem vesztik el a licencet, lehet, hogy Elite szintre vitték volna a gyártást. Bár ők nem limitáltak 5-10 ezres sorozatokba. Na, szóval azért reménykedem bennük most is, hátha figyelnek a piaci igényekre is. -
#260532 boccsikaaaaa :))
tudom hogy az van és nem is minősítettem a modellt magát, nagyon jó ez a fekete külső-piros belső kombó, de tényleg
egyszerűen csak az elérhető darabszámot próbáltam érzékeltetni :)))) -
#260531 Hát nem tudom... Ízlések és pofonok. A 360-as nekem sosem jött be. Olyan kopott szappan jellege van számomra, némi levelibéka feelinggel. Egyszer láttam optikai tuningosat. Hátsó lámpák és a kipufogóvégek Hellyo Kitty-sek voltak. A könnyűfém felni küllői, meg valami teddy macit utánoztak. Valahogy passzolt hozzá. Nekem is az utolsó "új kori" Ferrari ami nagyon tetszett a F355 volt. Az F430 és abból is főleg a Scuderia azért valamit már jóvá tett a 360-ból. -
Na kösz... Fekete szarásig van... Az van nekem is.
-
#260529 köccike :)
sok sikert a kereséshez, konkrétan egyet sem találtam most az ebay-en, node ahogy nekem az ölembe pottyant úgy neked is lehet szerencséd :)
amúgy feketéből szarásig van kínálat, és van néhány kék Stradale, no az sem rossz ám, csakhát a szín ugyebár
és egy piros Stradale-t is találtam, igaz az liciten van, de az elég pöpec darab, arra érdemes lenne licitálni
ja és és egy rakat burago van még elég occon :)) -
#260528 ez a Corrado fiatal korom egyik nagy kedvence volt, gyakorlatilag a mai napig bejön ez a kaszniforma -
#260527 van benne valami amit mondsz, mert nekem is anno nem tetszett, de ma már teljesen bejön, mondom nem bántam meg hogy beszereztem a cuccost :))
ezt a rácsos árnyékos dolgot én is csak utólag vettem észre, de nekem is megtetszett, azért is raktam fel, és örülök ha másnak is tetszik :) -
crosspeet #260526 Meg ez is szép! Egyedul ez a ferkam nincs piros színben a polcomon (egyelore) ;) -
crosspeet #260525 Jó a kori! -
#260524 Komolan montom a 360-as Ferkák formálya valahogy az idő múlásával érik be egyre inkább! Nekem a Spyder karosszéria+ szürke szín kombináció jön be a legjobban de ez is nagyon szép! Az echte rácsoért pedig külön pluszpont, marha jól néz ki ahogy a motorháztető rácsa árnyékot vet a rácsra