269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Nem'tom láttad-e, de a Civic 1/18-as Az árlistában minden cuccuk alá oda van írva, hogy 'Made by IXO Premium X'. Lehet, hogy a Triple9 egy IXO márka?

Az árlistájukban egymás mellett van a 2007-es Swift, az '53-as Willys Jeep, a '88-as Volvo 240 kombi meg a '79-es Corolla. Asszem ha nekem lenne egy modellgyártó cégem, az követne valami csapásirányt. Persze ebben is lehet logika, mondjuk mindegyikkel csaptak már el kutyát, vagy valami hasonló

Ez is jön:

• BMW M5
    Azt láttam,hogy a Zakker nevű unatkozó , mindenbebeleszoló majommal belementél egy végtelen adok-kapokba de mi volt amiért végül a Te nickedet bannolták ? Egyébként nagyon rutinos a pali mert addig provokál embereket amíg nem talál magának " játszótársat " .
    Most " Nagyjoci104 " néven osztja az észt.....szerintem ez már neki vagy a 20.-ik nickje
  • PP993RS
    Igen, aztán azt törölték :) elég komoly fightok voltak ott a a fórumon, remélem nem Veled (vagy innen mással) vitáztam ott valami baromságon.
  • BMW M5
    Nincs mit Az Indexen Te voltál " Ppeter82 " ?
  • bulba
    Gratula hozzá, egy igen-igen ikonikus géppel lettél gazdagabb! És persze az F12 is szép forma!
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2015.09.29. 20:28:02
  • bulba
    Hmm ez érdekes! Nekem is van 2 db 1/43-as Triple 9 Collection modellem, de mind a kettő, -meg amik eddig felkeltették a figyelmemet- valamiféle átcsomagolt IXO-származék. Ilyen Civiet viszont tudommal még nem készített senki sem. Ez lenne az első igazi próbálkozásuk? Kíváncsi vagyok milyen cég lehet, mert eddig nem sokat tudtam a névről.
  • bulba
    Szép estét!

• PP993RS
    Köszi!

----
    Szóval V8-as Audi 18-as OZ Futurával :)
  • PP993RS

• PP993RS
    thx, máris nézem...
  • BMW M5
    Én ezzel szoktam ide képeket feltenni : http://picr.de/
  • BMW M5
    Nem rossz de sajna a jobb kormányos verziót hozzák ki
  • PP993RS
    Melyiket javasoljátok/használjátok? Mert 3 különbözőt próbáltam de egyiket se engedi. (kép beszúrással próbáltam, de azt írja hogy nem engedélyezett az adott szerverről, vagy ha amúgy működik lehet az én böngészőmbe nem jó valami)
  • Missa
    A "kép beszúrás" opciónál engednie kell a külsőszerverről a képek feltöltését. Csak a kép linkjét kell bemásolnod. Én nekem így működik.
    A "képfeltöltés" esetében valóban van méret korlát.
  • PP993RS
    Na majd valaki árulja el hogy lehet képet feltölteni, mert mikróképet enged csak, külső szerverről meg nem engedi...
  • PP993RS
    Az szett ár :) de ha mondjuk lefényezteted+políroztatod velük arra még simán rájön egy 10€, ha veszel hozzá féket az még egy 10es, úgyhogy ellehet szállni :)

Ez pl. 18as OZ Futura egy V8-ason, sajnos csak ilyen lyukasztott féktárcsát adnak, ami egy ilyen gépre sztem sok, de még mindig jobb mint a gyári műanyag fék. Ezen amúgy a gyári BBS felni elvan méretezve, természetesen lefelé, +rossz a nyomtáv.
  • 355
    Nyami...

• 355
    Eddig nem ismertem ezeket a felniket, és a némettel is hadilábon állok, de tényleg 28€ (+extrák) 1db felni? Vagy egy négyes szett annyi?
  • 355
    Tiple9 Collection Honda Civic, 1/18, zárt diecast, az ára (kapaszkodjatok!) 699 hong kongi dollár. Soknak hangzik? Nem az: 2.900Ft :-))) Megjelenés a 4. negyedévben. Kihozzák EF (alap), Si (nálunk VTI) és legalább kétféle versenyverzióban is.

Ilyen tőlük a Juke 1/43-ban:

• PP993RS
    Az igen! Nem tudtam hogy a komolyabb műgyanták kerekei még csak nem is forognak, de végül is totál érthető, igazándiból tök hülyén néz ki egy komolyabb szuper sportkocsi fix féktárcsákkal, ahol hangsúlyos a féknyereg-féktárcsa.

Arról nem beszélve hogy a műgyanták kerekei eleve nehezen forognak, van olyan ami magától -tehát tolva- még csak nem is gurul. De most komolyan ki az aki tologat egy olyan modellt? Akkor már értelmesebb lenne egy nyitható de nem tologatható modell :)

De legalább a kárpitozásra rászokhatnának, nem tudom mennyivel növelné 1-1 modell árát, (biztos sokkal) de az rengeteget dobna még egy zárt gépen is, sem minthogy látja az ember az ecsetvonásokat a beltérben. Van olyan rezsinmodellem, hogy nem merek a belsejébe nézni annyira sz.r. (remegő kezű festéscsíkok, pacák, ragasztónyomok) 15évesen hobbimodellezőként szebb munkákat csináltam.

Azt azért tudni kell, hogy én úgy cserélek felnit, hogy 100% roncsolás-mentesen visszaalakítható a gyárira. De mondjuk ha felteszel egy Uli Nowak szettet egy modellre, az nem hinném hogy levenne az értékéből... sőt. Most persze nem valami ízléstelen 21colos felnit felrakok egy youngtimer Mercire dologról beszélek. Na az megint más kérdés hogy ezt a kutya nem fizeti meg... itthon. De hát nem is másnak csinálja az ember.
  • schumimodells
    Na ez is megvan.

Ferrari LaFerrari - Hot Wheels Heritage collection 1 / 18

• 355
    Sajnos (avagy nem, mert úgyse cserélgetném) a műgyantáimnak (1 kivétellel: Fujimi F50 GT) még csak nem is forog a kereke. Sz'tem tengelyük sincs. Még a legdrágább műgyantámnak is az alja néhol még le sincs rendesen festve, csak egy lap az egész. Futómű sincs, nemhogy egyebek. Ezek a modellek kívülről százszor szebbek, mint bármelyik diecast, de igaza van Mike-nak: a nyithatatlanság nagy hiba.
  • PP993RS
    Egyetértek, nálam is azért parkolt az első (és aztán jónéhány gyantás) mert egyszerűen nem adták ki, és valószínű ezek után nem is nagyon fogják.

Pl. a GT Spirit a 911 szériából a 993 4S-t adta ki, úgy nem mellesleg ez volt az egyetlen amit anno az UT totál nem csinált meg, érthetetlen miért, de mindegy, kiadták és persze vitték mint a cukrot, most már másod-harmadkézből 1,5x áron lehet csak bezsákolni ha néha-néha felbukkan egy.

Aztán jött a 993 Club Sport (a kedvencem :) ) amit az UT csak ilyen randa agyonmatricázott verzióban nyomott ki, erre is jó ráéreztek, kiadták RS kékbe meg sárgába az utcait, ebből mondjuk még találni, de már az se annyi-amennyi újkorában volt, hanem 100€ fölött van pláne mire hazaér.

Én még egy dolgot nagyon szeretek a rezsinbe, ami egyben az egyik legnagyobb hátránya is, hogy ultra buta a kerék+fék+alja, ugye egy szimpla tengelyes megoldás, féktárcsák nem forognak.... egy közepes árfekvésű teszkós játékautó is komolyabb e téren :)

Viszont ennek hála nagyon könnyű más felnit felrakni rá, tudom ennek itthon nincs keletje, úgy fél mindenki az átalakított modellektől mint a tűztől (modellbe meg 1:1-be is) meg akkor atyaég nem fog gurulni, mintha 1 nyamvadt métert is tologatná az ember :)
  • bulba
    Ha már Nissan akkor Cube :)

Csodák csodájára ebből is létezett Nismo változat. KÉPEK ÉS LEÍRÁS ITT
  • BMW M5
    Ha már Nissan......Nekem a Nissan Juke nem igazán keltette fel az érdeklődésem de mióta kihozták Nismo változatban is , komolyan mondom , hogy tetszik a kicsike

A Juke-R - röl ( nagyon dzsuker ) nem is beszélve Bár ez nem lesz soha megvásárolható....

Ráadásul a Paudi kihozta a Nismo-t 1:18-ban és nagyon tutin néz ki de tele van tipus hibákkal a modell ugyhogy eddig lemondtam a megvételéről , pedig még a kesztütartó is nyitható

• Missa
    Az én véleményem is!
  • 355
    OFF

:-))) !!!

• mikeman
    nekem van már jónéhány resin modellem, bár többségük kényszerből mert diecast-ben nem beszerezhető, vagy mert nincs is vagy mert irreális áron, de amik vannak azok tetszenek, nem bántam meg egyiket sem, sőt egyik másik kifejezetten a kedvencem is, tehát elmondható hogy nem vagyok ellensége a resinneknek....... DE .... azok amiket itt felsoroltál, pláne olyan arán, az már egyszerűen BŰN!!! Bűn ilyen korú típusokat nyithatatlannak elkészíteni, amikor a motorterük maga a gyönyörűség, élvezet lenne nézegetni őket
    nem jut jobb hasonlat eszembe, de olyan ez mintha da Vinci a Mona Lisa-t egy fátyolba ábrázolta volna, ma az csak egy sokadik portré lenne, nem pedig a leghíresebb!
    Azt már hozzá sem teszem, hogy enyhén pofátlanság csak a kasznit adni ennyi pénzért...... mennyi lenne ha még a motorteret is ki kellett volna dolgozni???
    de ez csak az én véleményem....
  • 355
    A BBR ebbe az 'új irányzatba' beledőlt. Beharangozták a nyitható resin 458-at, aztán egy évig semmi, aztán egy fotó, amin Signore Reali vizsgálja az elkészült modelleket és türelmet kér mert nem elégedett, aztán megint egy éve semmi.

Valami mozgolódás azért van, de sajnos resin vonalon. Ott van pl. a Tecnomodel, aki nem adott ki egészen idény nyárig Ferrarikat, de most itt az egészen jó 250 SWB Sperimentale, az 512 S Long Tail és jön a 250 P5, és ezek mind 200€ körül vannak. Más gyártók is sorra hozzák ki a gépeket (pl. V12 Sportmodels, Berlinetta Models, Tron, ABC Brianza, MG Model, MR Models, BBR Blue Moon), de ezek inkább a 400-500€ kategória. Ez utóbbiakat ide még hírként se teszem be, hogy nem fájdítsam a szíveket :)

Tecnomodel Ferrari 512S, 199€

V12 Sportmodels Ferrari 250 TRI '61, 529€ (igen, 166.000Ft)
  • Missa
    Kár, érdekelt volna a téma.
    Mostanság nincs igazán prémium die-cast gyártója a márkának.
    A Kyosho talán egyedüliként. De ők is éveken át ígérgetnek (355 Challenge, 512 TR HE változatban, stb.), aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem...
    Vagy a mi még rosszabb, lásd a HE verziós Testarossa-t, nem sok köszönet volt benne. De az legalább jó drágán.
    GMP újra indulásról volt szó, de ők sem nagyon emlegetik, hogy ismét Ferrarit gyártanának. Ők is inkább a Plymouth Road Runner-ről húznak le újabb és újabb bőrt.
    CMC Ferrari tekintetben "bezárta a kertkaput".
    HW téma ismert, már a honlapjukon kép sincs a Ferrarikról.
    Bbrurago? Nekem a ők a "fekete ló". Régi Maisto-s cuccok újra csomagolva (348 TS, F50, stb.), néhány kép a LaFerrari-jukról, ami még csak Race&Play, vagy kitt formában van, California T Race&Play-ben kézzel foghatóan már itthon is, de Signature-ként itthon semmi. Tudtommal Németországban, (Modelissimo, MCW) már lehet endelni. De képről ezek sem azok a kimondott áll leejtő termékek. Remélem csak egyenlőre.
    Szóval, lehet. hogy jót tenne kis vérfrissítés AA-tól. De úgy hallottam, ők is egy új "irányzatot" próbálgatnak. Nem resin, de nem is die-cast. Műanyag kasztni, nyitható elemekkel. Érdekelne, hogy milyenek lettek, vagy lesznek. A fene tudja, lehet, hogy nem is rossz irányzat... Die-cast-nál macerás az öntvény kialakítás, hogy szép, pofás, arányos legyen. Resin túl szobor szerű, néhol (alváz) végletesen leegyszerűsítve. Szóval, lehet, hogy egy ilyen felemás műanyag dolog lenne a jó kompromisszum. Azért műanyagból is lehet jót, szépet gyártani.
    Például Trabant.
    Na, egy szó mint száz, azért jó lenne, ha igaz lenne. Egy 288 GTO nekem is tetszene, már-már megalkuvó leszek és BBR resinben is jó lenne.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.09.26. 15:46:25
  • mikeman
    facebookon.... természetesen nem hiteles hely de elég magabiztosan jelentette ki az ürgeigazából nekem is hihetetlen, meg nem is élem magam bele, mert mint ahogy írtam is ha még igaz is lenne a dolog -pláne az idő rövidsége miatt- olyan árfekvésben lesz/lenne a dolog hogy engem tuti nem érintene.... max a sárga irigység :D
  • 355
    Nem'tom hol olvastad. A diecastxchange-en egy júzer azt írta 2 nappal ezelőtt, hogy megkérdezte az AutoArtot és egy "big no" volt a válasz. Kááár.
  • 355
    Ez jön októberben: Tecnomodel 1968 Ferrari 250 P5.

• PP993RS
    Nem akarom bántani az AA-ot, mert az egyik kedvenc gyártóm, sok modellem van tőlük. De iszonyat lassúak, beharangoznak egy modellt és eltelik 1-2év mire kézzelfogható lesz. Arról nem beszélve, hogy iszonyat drágák lettek. Bár ez is relatív, most már egy Norev, Minichamps se nagyon van 25-30ezer alatt.

De ha bele is húznak abba az 1évbe, szinte biztos hogy Signature modelleket fognak kinyomni, amiből egy mezei is 60ezer, +egy laza Ferrari licensz :) Mondjuk tudnak olyan csinálni amire én vevő vagyok, egy F50 vagy 288GTO Autoartba szinte biztos befutó lesz nálam. Ha van ott valakinek is egy kis sütnivalója ezeket megcsinálják, mert egyikből sincs méltó kiadás 1:18-ban. (tudom, hogy a BBR kiadja a GTO-t, de rezsinért 100ropi felett perkálni......)
  • mikeman
    most olvastam a hírt, bár nekem nagyon hihetetlennek hangzik
    állítólag az Autoart 1 évre megvette a Ferrari lincinszet ?!?!
    ha igaz is, akkor se értem hogy miért csak 1 évre???
    vannak értelme
    mondjuk sejtésem szerint ha igaz is a hír akkor is kb a Pagani Huayra szintjén lesz az ár (300 eur +) ergo nekem olyan mintha nem is gyártanák :))))
  • 355
    Minde a kettő még elővételes, a Szent Tervező tudja, hogy mikorra készülnek el. De ennyiért kit érdekel, hogy mikor..?
  • Missa
    Amúgy én még nem láttam sehol Exoto 250 LM modellt, csak a honlapjukon.
    De még a másik "nagyágyút" a 250 GTO-t sem.
    Azé' érdekelne, hátha nyerek egyszer a lottón, akkor azért tényleg kellene. Mind kettő!
    Ha nyerek a lottón, kereshetlek Exoto beszerzés ürügyén?
  • PP993RS
    Szervusz Péter!

Köszönöm a választ, azt nem tudtam hogy ilyen mennyiségbe kell rendelni a nagykerektől, és akkor ez egyben válasz is arra hogy itthon miért nem megy az ipar. Szívás.

Látom Ferkában utazol :) nekem is van egy pár... "gyerekkoromból" pár Bubu: 456GT, 288GTO, Testarossa, F40, F50, F50 spider. HW-ből pedig szintén van egy F50, de azt csak azért vettem mert sokkal szebb a felnije :) van még 348tb, 355, 360, 550 barchetta, Mondial8, 599GTO és van egy UT 550-esem, az a kedvencem mind közül. Részemről ezek le is fedik a Ferrari témakört. Ja, meg van egy Ferrari motoros Lanciám :) 8.32-es Thema.
  • 355
    Ahoj és willkommen! Mondanám, hogy mi Péterek tartsunk össze, de én igazi verseny- és sportautókat autókat gyűjtök, te meg Porschékat ;-)))

Az árkülönbség egy része a 19% vs. 27% ÁFA-ban keresendő. Aztán biztos van az árakban némi Magyar-Posta-kockázati-felár is :-) Végül könnyen lehet, hogy a a magyar kereskedő kénytelen német kiskerből vásárolni, mert ott nem kell egész kartonnal vennie (ez 1/18-ban általában 4-6db ugyanabból), vagy egyáltalán kiszolgálják, mert a gyártó/importőr talán olyan mennyiségi elvárásokat támaszt, amit a magyar kisker nem tud tartani. És ha így van, akkor neki is van egy (jó)pár százalékos árrése.

Ha jobban állna az ország, akkor nagyobb kereslet lenne autómodellekre. Megélne itthon is 1-2 importőr, akiktől közvetlenül, vagy egy kiskeren át lehetne vásárolni, és a több pénz és nagyobb kereslet (alacsonyabb ÁFA-val) végül is jóval alacsonyabb árakat hozhatna.
  • bulba
    Estét! Itt az első Motorart modellem. A kerekei norevesen túl nagyok és az első burák keretei se valami igényesek, ezeket leszámítva, viszont igen szépet alkotott az általam eddig kevéssé ismert gyártó.