Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garva03
Én azt mondtam, hogy a gyárilag sötétített üvegeken nem fólia van (igen sajnos 1-2 kis kategóriás gyártónál igen) De mazda, merci, peugeot, citroen ott nem, ott rendes fekete robbanóüveg van, és nincs rajta fólia. Az elsõ szélvédõk is lehetnek anyagukban színezettek, hõvédõk, (és nekem egy fok felett a színezett is sötétített) de itt mivel a fólia bennük van (így azt nem utólag rakják rá) a Hátsó oldalablakoknál viszont nem fólia van... pill keresek képet...

Beszerzés alatt: Az összes 1:18-as AMG Merci.

Willi Betz
Egyedül ennek a szarnak ragasztottak az oldal üvegei is,meg a 7-es BMW-nek

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Willi Betz
Most akkor milyen járgányod van? Ha már a Clio nem jött össze?

Willi Betz
Ezt mondtam XD

Garva03
Majd keresek képet egy betört oldalablakról, ami fekete szilánkokra tört...

Garva03
Azért ez nem így van sajnos, legalábbis a legtöbb gyártónál nem! Az elsõ szélvédõ ragasztott, és ott biztonsági okokból van bent a fólia, hogy ne engedje a sofõrt kirepülni. Az oldalablakok sima robbanó ablakok, és így szilánkosra törnek. Ha gyárilag sötétített üveggel rendeled, akkor nem feltétlen fólia van benne, hanem fekete üveg... (és itt nem a suzukira gondolok, ahol a szalonban beszerelik a gyári tolatóradart úgy, hogy megfúrják a sárvédõt, meg a többit...) És de anyagukban színezik, és sötétítik az üvegeket...

Töky 007
Napot!

Sötétítésre visszatérve nekem helyben lekaparták az elsõ üvegemrõl, de elötte volt olyan rendör aki le se sz@rta. Szval ez is süntõl függ. De azóta megint Full Dark-ra sötételve 😄

Willi Betz
A szélvédõ lehet még hõvédõ is amin a GPS jelek se mennek át😄

Willi Betz
Nem csak utólag kerülhet rá. Ha úgy rendeli meg az ember az új autót,hogy hátul legyen sötétített akkor a gyárban kerül rá a fólia. Anyagában sötétített üvegrõl meg még nem hallottam. Viszont ne keverjük össze a szélvédõt és az oldal üvegeket. Mert a szélvédõ az ragasztott üveg,ott két öveg lap közé kerül a fólia,legyen az színezett vagy átlátszó. Az oldal üvegek meg anyagukban színezettek és ha a gyárban rendelsz sötétítést az autóra akkor ugyanúgy fóliát fognak rárakni,nem pedig az üveget fogják összekeverni sötét festékkel😊

Garva03
Értem, akkor számodra csak az a sötétítés, ami utólag kerül rá az üvegre fólia formájában... A 807-en nincs plusz fólia hátul gyárilag ilyen színû a belevaló üveg, és igen anyagában színezett, de számomra az is sötétítésnek minõsül, mert nem engedi át a fény 100 %-át. A sima hõvédõ üvegezés még talán igen, de abba se vagyok biztos, de a színezett (ha szigorúak akarunk lenni már elég sok fényt elnyel, és már eléred vele, hogy ne lássanak be a kocsiba... Szóval értelmezésbeli eltérés van...

Willi Betz
Sötétítés:

Színezett üveg:

Hõvédõ üvegezés:

Nagyjából ezekrõl beszélek én és a különbségekrõl.

Garva03
Akkor lehet elbeszélünk megint egymás mellett... Na akkor kép, Te mit értesz sötétített alatt

Garva03
Ez meg a hõvédõ 3-as mazda

Willi Betz
Az akkor sem sötétítés,hanem szimpla színezett üveg. B oszloptól hátra felé meg kap plusz fóliát ami sötétít.

Garva03
Ez tipikus példa 807

Garva03
Nem feltétlen, van a hõvédõ üvegezés, és a sötétítés, és ha jobban megnézed, az új autókat, félig letekert ablakkal, akkor látod, hogy az elsõ ablak eleve sötétített, nyilván nem durván, de a fény 15-20 %-át elnyeli, hátul meg nagyobb sötétítést kap a kocsi, az elsõ szélvédõn ott hõvédõ van, de az is sötétít...

Garva03
Hát elvileg gyári méret, és az osztás is jó (egy 2001-es 1,2 16V-s twingo-n van) a gyári mérete 155/65 r14 vagy 165/60 R14 szóval elvileg jónak kéne lenni, na sebaj, majd megy rá egy nyomtávszélesítõ, és probléma megoldva (bár nekem csak 2-4 mm kell...)

Willi Betz
Szerintem másra gondolunk. Fõleg ha szélvédõ is sötétített,az viszont szinte mindenhol a világon tilos😄 Nem a hõvédõ üvegezésre gondolsz a szélvédõnél? Mert az színezett szimplán. Meg a színezettség mértéke is változó. Mercedesnél régebben felszereltség függõ volt. Avantgardeok kaptak kék fóliát körbe,a többi pedig zöldeset. Mostanában meg ez a divat a gyártóknál.

KBazsi
Jaja ez hülye dolog. kb. 10-15 éve volt valami régi autónk, azt hiszem egy 1-es Golf. Faterom vett rá nagy felniket, de szintén beleért a dobba - erre beugrottak az Audi 80-as rugók = probléma megoldva <#vigyor2>
Akkor lehet, hogy csak a baranyai rendõrök ilyen lazák ez ügyben. Mondjuk Kaposváron is igazoltatták már. (bocs az OFF-ért srácok)

Garva03
Mondjuk megnézném a jettát 19-es felnikkel...

Garva03
Hát nem tudom, Nekünk mind színezett, és sötétített, legyen az rexton, avensis, E osztály, Twingo, vagy a 407, még a transitnak is sötétítettek egy minimálisan az üvegei (és az elsõ szélvédõ, és az oldalablakok is...

Garva03
😊 Nekem is beér 4 emberrel a sárvédõbe a gumi egy nagyobb bukkanónál. A baj csak az, hogy az M3-ason is vannak akkora bukkanók, így kicsit ijesztõ amikor 130-nál hallod, hogy hozzáér a kerék a kasznihoz... (Igaz az én kerekem csak 185/55 14")

Willi Betz
Nem neked ment,hanem magamnak. Csak az SG motor megint balfék.

Willi Betz
Az új autóknak csak B oszloptól hátra felé sötétítik gyárilag.

Garva03
?

KBazsi
Nem-nem. Már az új Jetta-ról beszélünk.
Igen ez a legnagyobb méret ami befér, nagyobb huppanókon már belever a dobba, ha többen ülünk hátul. Mondtam neki, hogy hülye vagy, ha ekkorát raksz alá - de Õ ilyen látványember picit.

Garva03
Csak azért, mert másnap feltettek neki egy új fóliát, világosabb volt, de így is feltûnt a rendõrnek. Bár a is igaz, hogy az új autók 80% alapból sötétítve van elõl is, és azért nem szólhat!

Willi Betz
Vagyis ilyenrõl...

Willi Betz
19-es felnik beférnek a Jetta alá?😮 Remélem nem errõl a Jettaról van szó:

Garva03
Hát ez rendõrfüggõ! Haverom clioja is le volt sötétítve, és a rendõr elõször megbüntette, és közölte, hogy szedje le... Másnap amikor megint megállította már megkarcolta az elsõ fóliát, és közölte, hogy ha 24 óra múlva is rajta lesz forgalmi... Szóval Nálunk szívóznak vele... (El is vették a srác forgalmiját...)

KBazsi
Nincs nyomtávszélesítõ, csak 19" Dotz Hanzo felnik <#vigyor2>
Én úgy tudom, hogy a nyomtávszélesítõ is tiltott, csak mûbizonylatost lehet felrakni. A gumik pedig nem lóghatnak ki a sárvédõ alól, neki mégis kicsit kilógnak, elöl is le van sötétítve és soha még csak meg sem büntették, nem, hogy elvették a forgalmit meg az autót. Én eddig kétszer ültem bent a kocsiban mikor igazoltatták.

Willi Betz
A gumik kilógása lehet abból adódóan,hogy nyomtáv szélesítõ van az autón. Azt viszont tudomásom szerint nem tiltja a kresz.

KBazsi
Akkor az, hogy lehet, hogy a haverom 1,5 éve jár a hasonló módon - full feketére lesötétített VW Jetta-val, ami alól még ráadásnak a gumik is kilógnak fél centit kb.?

Willi Betz
Valójában gondolkoztam rajta,hogy elõre világosabbat rakok😄 Aztán maradt ez.

Willi Betz
Szerintem ritka nagy állatság,hogy az elsõ ajtókra nem kerülhet fólia. Mert ezzel az erõvel a hátsókra se,mert akkor ott is korlátozza a kilátást...

tzs1
Flexem van, segítek, ha kelll....<#papakacsint><#nevetes1>

\"Nem szükséges elpusztítani az ellenséget magát, elég elpusztítani az ellenállásra való hajlamát.\" Walter Scherf Pz.Abt. 503 Königstiger parancsnok

tzs1
De szép!<#szeret> Csak kár hogy elõl is van fólia , úgyhogy:
Jogosítványt, személyi igazolványt, forgalmit kérem átadni ellenõrzésre!
Ez utóbbit pedíg a gépjármûvel egyetemben a szabálytalan fóliázás miatt elveszem!<#eplus2><#papakacsint>

\"Nem szükséges elpusztítani az ellenséget magát, elég elpusztítani az ellenállásra való hajlamát.\" Walter Scherf Pz.Abt. 503 Königstiger parancsnok

Willi Betz
Végülis,már 10 alatt lehet ilyet kapni.

GrandVitara
Jó napot!
GrandVitara
<#eljen>
w77d
ez csak egy apró nehézség, de nekem akkor is kell XXXD

Willi Betz
Ez sincs még kész,tehát...

Willi Betz
Minõ kár,hogy nem létezik😄

w77d
ez kell!!!!!

Garva03
Sötétíts le egy gl mercit is, és tedd mellé...

KBazsi
Sziasztok!

Már csak egy 1:18-as vipera, meg némi vérfolt hiányzik a hátsó ülésre!<#vigyor2>Nagyon gengszter...<#violent>

viszem.

http://ferrari18.blog.hu/

Willi Betz

Willi Betz
Napvédõ fólia. Nem az elektrosztatikus. Van több féle színben,ez a fekete.

Garva03
Ez király lesz! Melyik fólia a jó végül?