269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Stílszerű a háttér. Klassz!
  • Missa
    Jó ez a szín! Végre! A napokban nézegettem az utcán az autókat, fehér, szürke és fekete színek dominálnak!
    Nagyon jó ez a szín, nagyon jó a modell!
  • zsolti65
    Eddig dobozban pihentek,most végre elkészült a bázisuk.. :) printelgetés-kasírozás.....most így már "otthon" vannak.

• autoart8
    Ma végre letudtam fotózni ezt a Verde Psyche MR Aventadort:

(001/199) :-)
  • Chevys Zsolti #261562
    A minap érkezett, a közelmúltig azt sem tudtam, hogy létezik. :-)
  • Chevys Zsolti #261561
    Köszönöm!
  • BMW M5
    http://picr.de/
  • PP993RS
    Az hogy úgy fényképezte még oké, de azt majd meg is fogja nyerni valaki
  • PP993RS
    Jó az, van hozzá ixo csavarhúzó, meg kell venni :) "jól kitalálta" valami zseni ...
  • Chevys Zsolti #261557
    Sziasztok! Olyan szivesen megmutatnám a legújabb szerzeményem, de analfabéta vagyok a képfeltöltéshez, illetve kicsinyítéshez. Segítene valaki?
  • BMW M5
    Most már tuti , hogy az Ottomobile és a Norev összedolgozik Nem rég mind2-en kihozták az Opel Kadett-et ( Norev - GSI , Otto - GSI 16v ) és most itt az ujabb közös termék a Mercedes ( C123 ) 280 CE . Más színben , felnivel és nyithatatlanul de fémmodellként hozza ki a Norev . A Modelissimo-nak meg egy nagy tockos azért mert hiányzó ablaktörlővel fényképezte le a modellt
  • BMW M5
    Ez is a modellgyártók értelmetlen kitalációinak egyike
  • bulba
    Ha már a körítés (jogos) cinkelése megy, beszállok én is!

Íme a világ legértelmetlenebb modellautótalapzaton alkalmazott csavarfeje, az IXO jóvoltából:

Az a poén hogy teljesen random alkalmazzák, valamelyik modellt így valamelyiket klasszikus csavarral adják ki. Érthetetlen...
  • bulba
    Szép napot!

• tanyer55
    Üdv!Retróautók a keleti blokkból,karc és sérülésmentesen,újsággal 2500 ft/db áron eladó, 139 darabból lehet még válogatni.Érdeklődni a [email protected] emailen lehet.Előre utalás után,azonnal postázom.Több darab esetén megtudunk egyezni.
  • PP993RS
    Ideje volt már, bár a GT Spirit doboza anyagválasztás szempontjából jó volt, de elég sok szabad-tere volt benne a modellnek, az ember még úgy kézben tartva se szívesen mozgatta, biztos jó lehetett mikor a postás józsi meg beba.ta a kocsiba :/

Az Otto meg ugye mindig nagyon gyenge volt ilyen téren, de meglepő hogy pl. a BoS is ilyen pocsék csomagolásba jött, ráadásul ott még a kivágások is sz.rok voltak, (nyomták a modellt) azért egy 100€-s rezsinnél nem rossz hogy volt pofájuk egy ilyen ált.iskola alsó tagozat-technika órán kivágott, szétfoszló valamibe rakni a modelljüket.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.27. 17:54:15
  • PP993RS
    Jah igen :D

Sztem kirakta volna 299-ért, simán leütötte volna valami barom :)

És mindezt egy bubu 550-esért :)))) kíváncsi leszek a 456-os mennyiért megy el, annak a fatalpas verziói 30-40€ körül vannak az ebayen.

Amúgy meg akármilyen talpat megfúrsz, vagy még az se kell mert fatalpas bubu dögivel van, csináltatsz rá egy buborékos "presidente ferrari" matricát, egy doboz amin van egy ágaskodó paci és whupsz 300€ a 15€-s modell
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.27. 17:45:11
  • BMW M5
    Az Ottomobile egy ideje képeket szokott feltenni az oldalára a megjelenő ( öntőforma , fényezés , matricázás , stb ) modelljeiről . A most megjelenő Peugeot 205 T16 (1984) 1000 Tó rally-s képeken van egy érdekesség . Úgy látszik , hogy lecserélik az eddigi nikecelles dobozukat ( ami egy gyenge minőségű , full gagyi csomagolás volt ) és ránézésre minőségibb és lecsavarozható(!!) ( Autoart , Kyosho ) változatra . Valószínűleg a többi Otto gyártmány ( BoS-model , Gt-Spirit , Laudoracing , stb ) is ezeket kapja majd

• 355
    Bakker, azért nem kérték, hanem KAPTÁK a 272€-t és még verseny is volt több vevő között!!!

EUR 272,00 20.11.15 19:22:28
    EUR 271,00 20.11.15 19:22:14
    EUR 221,11 17.11.15 13:37:57
    EUR 203,00 19.11.15 20:11:02
    EUR 28,00 15.11.15 20:05:49
    EUR 21,00 14.11.15 00:40:04
    EUR 21,00 14.11.15 02:22:10
    EUR 20,00 13.11.15 21:51:37
    EUR 11,11 13.11.15 20:26:10
    EUR 1,00 13.11.15 19:22:30
    Utoljára szerkesztette: 355, 2015.11.27. 00:09:59
  • PP993RS
    Király :)

Évekkel ezelőtt egy ilyesmi mobildaru volt a PUG gablini mellett, hát nem tudom meddig "nyújtózkodott", de rohadt magas volt majdnem hátraestem mikor néztem hol a vége :)
  • PP993RS
    Aszem tényleg igaz a mondás hogy Ferrari embléma alatt gyakorlatilag bármit -drágán- eladhatsz....

http://www.ebay.de/itm/Bburago-Burago-Ferrari-550-Maranello-Rot-Presidente-Ferrari-auf-Carbon-Platte-/351578266198

272€ azért derék :) és van az embernek egy másik ilyen "presidente" akármije, egy Bubu 456-os, azt néztem először hogy milyen pofás a díszdoboz, de már most 80€ körül van, az is valahogy így végződik majd.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.26. 23:56:59
  • 355
    Na mi van, mindenki alszik? Három napja? :)

Ez egy NZG 1:50-es Liebherr daru. Az opcionális felső kiegészítő elemmel (nincs a képen) 3,75m magas (1:50!), az eredetije ugyanis 188m-ig emel. Az alapgép 598€, a kiegészítő csomag még +298€.

• ko1122
    Ja igen, lehet! :)
  • PP993RS
    Kb. úgy... de a cikkben írták is hogy a legerősebb évében kb. 4millió értékben adott el 3500 medzsit...... Ez már akkor is üzletszerű ha nem jelented be.

Mivel nem mai hír kíváncsi lennék hol tart az ügy, bár simán lehet még sehol.

Bár olyan a szájíz.... de ezért ez messze van attól, hogy találsz a pinyóba két szatyornyi medzsit, kiárulod, a szerv meg rádáll és megbüntet.

Ez rohadt sok pénz, modellekben gondolkodva is nem kell ecsetelni, hogy egy nagyon komoly, prémium 1/18-as gyűjteményre is lazán futná...

Amúgy a másik kapitális hiba, hogy nem pl. az olx-en árulta, az lekövethetetlen (volt) kinek-mit adtál el.... Csak ugye ott nincs licit...

Ráadásul ahogy írtam is jóideje ment "asztal alatt" hogy figyelgetik az online eladásokat, nyilván aki ilyen szinten nyomja, hallania kellett erről........
  • 355
    Mekkora egy átlagos Matchbox-adásvétel értéke, 1500Ft? Akkor volt kb. 5000 adásvétele. Ez szerintem védhetetlen.
  • BMW M5
    Bezony

• Missa
    Mint a Tanúban? A bejelentés egy becsületes, névtelen feljelentőtől jött.
  • PP993RS
    Sztem nem nagyon kellett bemártani, pláne hogy olyan helyen bizniszelt ahol jutalékrendszer van, simán nyomon követni, akár évekre visszamenőleg, és hiába volt több userneve, a jutalék befizetése úgy is egy helyről ment.

Ez olyan tipikus hazai népmese, elkapják a szegényembört, aki csak eladott pár medzsit..... 8millió forint értékben de szegény közbe csak egy 6órás közalkalmazott, ugyan már.....
  • 355
    Sajnos anyagi előnyhöz jutott, mert az autók árából autókat vett, amik ott sorakoznak a polcán. A gyűjteménye gondolom nem a hatórás közalkalmazotti (minimál?) béréből gyarapodott, hanem az eladások nyereségéből.

Lehet, hogy egy-egy eladása nem volt nagy érték, de mivel rengeteg eladása volt, attól tartok, hogy az üzletszerűség megállna egy bírósági eljárásban.

Őszintén szólva én csodálkozom, hogy nem volt még rendes NAV razzia a börzén meg a Zindexes adok-veszek topikokban.
  • BMW M5
    Ez egy másfél éves cikk . Én még anno rákérdeztem erre egy matchboxos dolgokat nagyon vágó gyűjtőnél aki azt mondta , hogy ez a pali a legnagyobb itthoni matcbox gyűjtő és csak a vaterán 6-8 néven üzletelgetett ( kereskedelmi mennyiségben ) éveken keresztül és valószínűleg egy "jóakaró" gyűjtőtárs mártotta be a NAV-nál .
  • PP993RS
    Anno mikor sok modellt árultam, volt ilyen urban legend, hogy ne nagyon legyen fent egyszerre sok és/vagy nagyértékű modell, mert figyelik....

Amúgy semmi közünk hozzá ki-mire-hogyan, de azért ha 3év alatt 8milliós forgalmat csinálsz, (akármiből; medzsi, bélyeggyűjtemény, szalvéta, söröskupak akármi) sztem ne csodálkozz ha rádszállnak....
  • Missa
    Sziasztok!

Egy topik társunk osztotta meg ezt a FB-on.
    Érdekes... Vagy inkább felháborító? Nem akarok politizálni, de felmerült a kérdés bennem, nincs elég EU-s pénz a stadionokra?
    Milliós adótartozás Matchbox gyűjtésből
  • Missa
    Exoto lesz az a CMC, nem ?
  • ko1122
    Egy CMC kivitel lenne az igazi, de az meg kb 2-3X drágább, viszont az legalább motortérbe is enged betekintést...
  • PP993RS
    Úgy-úgy :)

Ilyenkor vagy álnéven újra, vagy egy "haveromnak" lett eladó, vagy jaaaj, volt nekem még egy, azt már nem akartam eladni de akkor menjen az is.

Én anno egyszer (és utoljára) árultam ki pár modellt egy barátomnak, csak a nyűg van vele, nem ismered a modellt, ha bármi van vele neked ég az arcod.

De persze ha sumák van ez jó, mert lehet mondani hogy írj a "haveromnak", beszéljétek meg... aztán a képzeltbeli haver ilyenkor kámfor. A névváltoztatós cimboránk is ezt csinálta, probléma volt egy modellel, mondta hogy írj """neki""" biztos megbeszélitek...... :) ja, megbeszéltük, az volt a válasz hogy nevet változtatott. Ami azért is szép mert akkorra már nem 1 nem 2 modellt vettem tőle.

De ha már belementünk; az is tipikus ha valakivel folyamatosan megy a biznisz, egy idő után becsúszik valami kaki...
    Ez a hülye úgy is elviszi, ennek a hülyének úgy is odaadom annyiért, aztán mikor nem veszel többet akkor jön az értetlenkedés hogy de miért nem???????
  • bulba
    Estét!
    Az első hó alkalmából egy (kicsit régebbi) kép:

• 355
    Van egy tippem. Nemsokára lesz neki még egy eladó darab, amit egy kicsit olcsóbban fog árulni. Mondjuk a haverja kéri meg, hogy adja el...
  • Missa
    "jön a mese, a "komoly vevő" aki elviszi, és akkor lehet mondani hogy most már bánhatjátok; ELVITTÉK!"
    Erről egy volt hajós kollégám jut eszembe. Ő az idősebb korosztályt képviselte, azt a nyugdíj előtt 5-6 évest. Mindig a 17-20 év körüli "élettársáról" mesélt nekünk. Kapacitáltuk, hogy kifizetjük a csaj kaja költségeit, hozza el nyáron a hajóra, egy útra! Az öreg mindig kitáncolt a dologból. Az egyik matróz aztán elröhögte magát és mondta az ürgének: "-Te öreg, én már rájöttem miért nem hozod el a csajt! Azért mert csak egy tamagocsi!"
    Na most ezen az elven a "komolyvevőmaz smergával" is lehet akár egy tamagocsi. Nem tudom, de akár lehet az is.
  • PP993RS
    Sztem a baj nem ott kezdődik ha valaki drágán ad valamit, itthon is van olyan eladó aki rendre drágán rak fel modelleket, (nem a legdrágább ebay-áron, de drágán...) ő meg is mondja kerek-perec, hogy ennyi, nem kötelező megvenni, nem kenyérre kell neki a pénz.

Aztán ott a világpiacos, azzal érvel (nyugtatja magát?) hogy ez így jó, mer' az ebay-en is annyi, nézd csak meg +hetente telesírom a médiát, hogy de miért nem kell senkinek???
    Senki nem hajlandó megadni érte amennyit ér, pedig az ebayen is (évek óta) ennyiért árulják!

Amúgy bírom mikor valaki nem képes felfogni hogy egy-egy modellért NEM kapja meg azt az árat amit gondol. Ilyenkor jön az hogy inkább évekig árulja, van hogy még feljebb is viszi az árát, aztán mikor rájön hogy ez nem megy, jön a mese, a "komoly vevő" aki elviszi, és akkor lehet mondani hogy most már bánhatjátok; ELVITTÉK!

Van egy érzésem, hogy hamarosan megfog jelenni egy-két ritka Ferrari modell... és tényleg olcsóbban mint a világpiaci ár.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.22. 13:49:35
  • Missa
    Igen, csak ugye a héten ment ez az "Indexes-világpiaci árazás" téma.
    Pont itt a gond, szerintem. Van egy eladásra szánt modellem, fogalmam sincs mekkora az értéke. Futás az Ebay-re, mint hiteles világpiacra, az első hasonló modell árát belövöm és itthon "világpiaci" áron hirdetem. Aztán joggal, fel vagyok háborodva, amikor elkezdenek csesztetni, hogy milyen drágán adom. Pedig lehet, hogy csak annyi történt, hogy az Ebay-en egy, a példában szereplő göröghöz hasonló "keselyű" hirdetését láttam meg elsőnek és arra alapozom az árképzésem. Lentebb görgetve már ugyan azt a modellt "életszerűbb" áron is hirdetik... Nézem én is azt az oldalt. Egy-egy modell esetében iszonyatos szórás van az árak tekintetében. Ugyan azt a modellt van aki 3-4-szeres áron kínálja. Ez még igaz a tengerentúliakra is. Az más kérdés, hogy a határainkon túl sem élnek "hülyék" és az ilyen túlárazott, be "RARE"-zett, csakittcsakmostcsakneked kuriózumok éveken keresztül fent vannak az oldalon...