269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#261886 Ez az uccsó, de nekem meglepetés: AutoArt 1/18 Ferrari 458 Liberty Walk. Én utálom a LW munkásságát, de ha lehet, szerzek egy ilyet vörösben, mert a 458 viszont nagyon tetszik és van már belőle hétféle.
Mondjuk ha lefestik rendesen azt az első géptetőt és nem olyan lesz, mint amit gyűrött alufóliából csináltak...
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.18. 23:13:52 -
#261885 De egy Ferkás hír is van. Van egy új gyártó, úgy hívják őket, hogy R.A.R.E.
Ez a Rare (nem pöcsölök a pontokkal) kiadja a Ferrari 512 S Long Tail verzióját, amit ígért már a GMP meg a HW is Super Elite-nek, aztán a Tecnomodel kihozta műgyantából. De a Rare fémből hozza, bár sajnos (ha jól láttam) a Kyosho-féle zárt modellként. Elsőnek a Sunoco jön ki, de aztán lesz még 7 variáns, köztük 3 vörös, 2 sárga és egy vörös-sárga, mind verseny-festéssel. Nem terveznek plain body kiadást. Árat, időpontot még nem tudok, de a kasztnit láttam készen.
-
#261884 Na hogy hígítsuk a vörös festéket, itt a Minichamps januári újdonság-listája, amire sajnos még mindig nem tértek vissza a Ferrarik:
1:12 SET FIGURINE ROSSI + YAMAHA YZR-M1 + STAND #1 WIDE MOTOGP 2010 LAGUNA SECA – –
1:18 BMW 316 (E21) 1978 – RED –
1:18 BUICK WILDCAT II CONCEPT 1954 – SALOM MET. –
1:18 DELAGE D8-120 CABRIOLET 1939 – BLACK –
1:18 MASERATI MISTRAL COUPE 1963 – BLACK –
1:18 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W04 LEWIS HAMILTON – 1ST PODIUM MALAYSIAN GP 2013 L.E. 750 pcs. –
1:18 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W06 HYBRID LEWIS HAMILTON – WINNER AUSTRALIAN GP 2015 –
1:18 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W06 HYBRID NICO ROSBERG – AUSTRALIAN GP 2015 –
1:18 PORSCHE 918 SPYDER 2013 – YELLOW –
1:18 PORSCHE MACAN TURBO 2013 – GREY –
1:43 BMW Z4 GT3 TEAM TDS RACING – ARMINDO/CLEMENT/LARICHE/PLA – 24H SPA 2014 L.E. 514 pcs.
1:43 DUESENBERG MODEL J TORPEDO CONVERTIBLE COUPE 1929 – –
1:43 INFINITI RED BULL RACING RENAULT RB9 SEBASTIAN VETTEL – WINNER BRAZIL GP 2013 –
1:43 MASERATI 5000 GT ALLEMANO 1959-1964 – BLUE –
1:43 MASERATI MISTRAL COUPE 1963 – CREME WHITE –
1:43 MCLAREN FORD M23 JAMES HUNT – 1976 –
1:43 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W05 NICO ROSBERG – ABU DHABI GP 2014 L.E. 504 pcs. –
1:43 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W05 HAMILTON – WINNER ABU DHABI GP 2014 W.STANDING FIGURINE A.FLAG L.E. 2014 pcs. –
1:43 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W06 HYBRID LEWIS HAMILTON – MONACO GP 2015 L.E. 500 pcs. –
1:43 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM W06 HYBRID NICO ROSBERG – WINNER MONACO GP 2015 L.E. 350 pcs. –
1:43 MERCEDES BENZ W 125 RUDOLF CARACCIOLA – WINNER GERMAN GP 1937 –
1:43 RENAULT F1 R25 FERNANDO ALONSO – WORLD CHAMPION 2005 –
Delage D8-120
-
zsolti65 #261883 OK,nem egy AA.... De 74 eur-ért nem is rossz minőség szerintem...
https://ck-modelcars.de/en/eur/p/28192/pagani-huayra-year-2012-red-black-1-18-welly-gta/11007r/ -
crosspeet #261882 Én is csatlakoznek, ne eroltesd a javitast, mert befatyolosodhat a szelvedo, vagy ha meg is, akkor csak fogpiszkalo hegyere nagyon picit a ragasztobol! Penge amugy, grat! -
Zo911 #261881 Köszönöm a válaszokat! Én sem nyúlnék hozzá, max más profi kezébe adtam volna, aki már javított ilyet. Szerintem sem ér így többet, mint bármelyik másik hibátlan darab, de akkor is jópofa, meg nem is szeretnék megválni tőle. :-)
A GTS weboldalán írják, hogy ők csak a náluk weben keresztül vásárolt modellekért vállalnak felelősséget, máshol vett hibás modell miatt az eladónál kell reklamálni. Logikus. Nem baj, azért megírtam nekik is!
A Ck-Modelcarsnál vettem az Astont, küldtem nekik egy emailt csatolva a hibával. Miután elfogyott náluk a modell (ahogy a gyártónál is a weboldal szerint), a cserében nem bízok, de hátha egy kis visszatérítés szóbajöhet.
Apró hiba, itt van egy kép róla, illetve egy kép a modellről elölről is, annyira tehát nem feltűnő. Inkább a tudat zavar, meg az, hogy ha beporosodik, az életben nem tisztítom ki. De a rés méretét elnézve ez talán elkerülhető, csak nem kell kivenni hosszú időre a vitrinből!
Bulba, nagyon örülök, hogy tetszik a blog, köszönöm a dicséretet! Maradj olvasója továbbra is!
-
#261880 Csatlakozva az előttem szólóhoz, én sem nyúlnék hozzá, de írnék nekik és kérnék egy hibátlan példányt. A 003 nem rossz, de ha nem 000 vagy 999, nem hiszem, hogy (elváló szélvédővel) többet érne, mint a mondjuk a #382 hibátlanul. Ha belemennek, én inkább kicseréltetném.
Nem'tom a GTS-nél hogy sorszámoznak (a BBR a talpon vagy igazoláson, a CMC egy cetlivel), de talán meg is tudod tartani a 003-as számot -
#261879 Üdv!
Lehet csak a "kézügyetlenség" beszél belőlem, de én hagynám így. Egy javító szándékú, de elhibázott mozdulattal szerintem többet ártanál mint amennyit esetlegesen javíthatnál rajta, legalábbis szerintem, ha nem célzottan nézi az ember a képet, akkor nem tűnik fel a minimális elállás (legalábbis nekem)
Ja, mindenképp szót akartam ejteni a blogodról, jó kis írások vannak benne, a Ferraris posztban pedig üde színfolt a szemnek a zöld 458-as és az ezüst LaFerrari! -
#261878 Elég egyszerű egy forma de van benne valami megfog(almaz)hatatlan, ami igen erős vonzalmat ébreszt. Jók az arányai és a nyolcvanas évek kockasága ellenére mégis látszik rajta az "izom"! -
#261877 Óhhhh, '92-ben nagyon szerettem volna FIAT Regata D-met egy ilyen Alfa 75 TD-re cserélni. Nem lett belőle semmi, de utólag már nem bánom. De az Alfa 75 azért még nagyon tetszik! -
Zo911 #261876 Jó estét az uraknak!
Új vagyok errefelé és legfőképp Porschés, de van más márkáktól is 1-2 kedvenc természetesen (a polcon is, mint például a múltkor említett C6-os Corvette).
Érdekességképpen megosztanám veletek is legújabb szerzeményem, GT Spirit Aston Martin V8 Vantage, a 0003/1000 sorszámú. :-)
Sajnos már úgy érkezett apró gyári hibával, hogy a szélvédő felül középen el van válva pár miliméterre a kasztnitól. Ezzel érdemes/lehet valamit kezdeni, vagy örüljek amíg csak egy kicsit ilyen?
-
#261875 Wow, nagyon jól el lett találva a perspektíva! Gyanítom azt akarta elérni, hogy olyan legyen a kép, mintha egy 1:1-es Porsche lenne ott. Szerintem bejött! -
#261874 Szép estét!
-
#261873 Kicsi a világ!
Hívtam régebben a srácot, hogy posztoljon ide is, de elfoglaltságok miatt nem vállalta. Viszont időnként olvas minket, sz'al ha látja, ezúton is grat. az eredményhez!
A 156 F1-es képet próbáltam más szemszögből is, de kellett volna valami rendes háttér, ami most nem volt kéznél.
-
#261872 Rosszat idéztem. Tamponnyomás az összeszerelt modelleken szokik lenni. Azért lehetett pl. a BBR 512 BB LM modellről leszedni a fehér kört, mert az autó vizessel volt fújva, a kör meg hígítóssal tampon-nyomva. -
#261871 Jó képek!
Micsoda véletlen. Amikor a Porsche képe készült, emlékszem a Margit-híd pesti oldali lejárójánál álltam a dugóban, amikor volt időm nézegetni.
Jé, egy "sors társ" fotózgatja a modelljét. Na ezt sem gondoltam, hogy így viszont látom. -
#261870 Hát hallod, én egy Bburago kitet nem vettem tampon nyomással. Csak vizes matricával. Ami pár év alatt kiszáradt és az első szellő levitte a modellről. Ráadásul a nagy felületű matricái nem akarták az istennek sem felvenni az ívelt karosszéria formákat.
Ennek a fehér matricáival annyit kínlódtam, hogy a végén bedühödtem, kimaszkoltam az egészet és felfestettem Tamiya fehérrel...
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.15. 21:32:41 -
#261869 Magyar nyertes a tavaly októberi DiecastXchange 'Hónap képe' pályázaton.
Ez meg az én két CMC Ferrari 156-osom pár Figutec-kel.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.15. 21:10:50 -
#261868 "inkább a vizes matricákat favorizálják,"
Meg a tamponnyomást. -
#261867 A Scuderiamodellinél vannak kisszériás kitek 1/18-ban, a nagy gyártóktól (Tamiya, Revell és társaik) nem fogtok 1/18-at találni. -
#261866 Érdemes ezeken a helyeken nézelődni:
Modellautók
Modellautók
Szenci boltja
Vatera, Tesz-Vesz, Jófogás, az Indexes modelles bolhapiac Index Bolhapiac Vagy játék forgalmazók webáruházait nézegetni Bburago bolt
Sajnos, ami típusokat írtál, azok nagy valószínűséggel fém kitben nem elérhetőek. Azoknál marad az 1/24 méretarány, a műanyag makett. Azokban pedig a következő gyártókat jobb keresni: Revell, Monogram, Fujimi, Tamiya, Hasegawa. A Tamiya-nak és a Fujimi-nek viszonylag nagy választéka van és szép kidolgozású precíz maketteket gyárt. Igaz főleg japán autókról, de nem kizárólagosan. van azért sok európai, amerikai makettjük is. Ezekhez ráadásul elég széles választékban kaphatóak kiegészítők (fotomaratások, matricák, stb.) -
#261865 Crosspet hozzászólását egészíteném ki.
Léteznek 1:24 és 1:18 méretarányban összerakható fém modellek. A BBurago, Maisto és a Revell is dobott piacra ilyen kiteket, talán más modellgyártók is. De gyakorlatilag az összeszerelt változatokkal megegyeznek, a matricák minőségében különböznek. A kiteknél inkább a vizes matricákat favorizálják, az összeszerelteknél inkább az öntapadósakat. Amennyire én észrevettem, ezeknek a kiteknél sokkal kisebb a választék. Esetleg kit változatban más dekorációval, más színben is adtak ki az összeszerelt változatok némelyikéből. Íme például egy 1/18-as Bburago kit:
Igazándiból, szerintem, érdemesebb ilyet venni és házilag, alaposan feljavítva összerakni. De ez nem az a klasszikus makettezés, amiről Crosspet is írt. Igazán, mint említettem nem nagy a piacuk. Van egy két gyártó, Pocher, Amalgam, akik nem kis pénzért árulnak összerakható modelleket. De ők főleg 1/8(!) méretarányban. A klasszikus, műanyagból fröccsöntött makettek az 1/43 és 1/24, vagy 1/12 méretarányban kaphatóak. 1/18-ban én sem tudok a fém kiteken kívül összeszerelhetőről. -
#261864 Köszönöm a választ! Utána nézek!
Szép napot!
Sziasztok! -
crosspeet #261863 Ja.. És a makett inkább műanyag, festened kell majd, illetve főként 1:24-es a méretaránya javarészt. 1:18-ban nem sűrű a makett téma. -
crosspeet #261862 Mi itt modelleket gyűjtünk, kész összeszetelt autómodelleket fémből v műgyantából. A makett amit kérdezel, az az összeragasztós téma.. Szerintem van itt az sg-n vagy az index fórumain makettezős fórum is! -
#261861 Sziasztok!
Egy ismerősöm elgondolkodott a modellezésen, de nem megvenni és kiállítani szeretné csak, hanem össze is rakni. 1:24 és 1:18-as méretben gondolkodik. Főbb favorizált típusai a G-merci, Mustang bármilyen évjárat és hasonló autók. Emiatt szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy ezeket hol lehetne megvásárolni. Helyileg Kecskemét-Dunaújváros-Budapest útvonalon mozog leginkább, de nem zárkózik el más irányoktól sem, vagy akár a netesvásárlástól sem. Szereti az aprólékos kidolgozottságokat, ezért is szeretne ilyen saját kézzel összerakható autómodelleket /vagy ez már makettnek számít?/.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Tűzfal -
#261860 Na csak azért, mert nem tudom emlékszel-e még, kellene nekem is pár Ferraris lovacska, 2-3 féle méretben, a Ferrari felirat is kellene.
Van 1-2 umbaum, amit befejeznék. -
#261859 Lllaaasssaaannn alakul a dolog. A tervbe vett melóhoz már megvan a grafika, de várok a matrica gyártóra, mert épp nyomtatót cserél. A fotómaratott dolgokhoz megvan a sablon egy része (ami a konkrét modellhez kell), de az általános célú cuccok (pl. övcsattok, logók, etc.) még váratnak magukra. -
#261858 Vajon ez az Amalgam már Pécsen készül?
Klassz a gyűjteményed! Tetszik!
Apropó, transkitek. Van valami híred a fotómaratott logókról, amiről leveleztünk? -
#261857 Jut eszembe, oldalablak nélküliség. Anno az Elite esetében az is gond volt, hogy félig leeresztett ablakkal csinálták őket.
Én jó pofa gegnek tartom, de inkább vagyok híve a Kyosho teli ablakainak. Valahogy jobban védi a portól a modell belsejét.
Lásd a FB-on egy manapság hirdetett Plymouth párost. Full porosan-koszosan. Na azoknak a belseje milyen lehet, ha kívülről olyan porosak.
Őszintén, ha van rá mód és lehetőség én ennyi umbauba szívesen belemegyek. Az UT 550-esnek is inkább csináltam oldalüveget:
-
#261856 Basszus, a világpiac! Majd' kiment a fejemből! Nem néztem, csak saccoltam. De a Kyosho drágasága csak erősíti a keresletet a Bburago gagyiságára.
Itt egy írás teljes listával a gyűjteményemről.
Itt meg egy Amalgam McLaren P1
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.13. 14:19:10 -
#261855 Ha megnézed az Elite anno hasonlóan oldotta meg.
Nekem nem tűnik olyan rossznak. Nekem az ezüst, annak ellenére, hogy nem a kedvenc színem, egész bejön.
Ami nekem szemet szúrt, az a már említett oldalablak nélküliség, valamint a fényszóró mosó imitációnál úgy érzem, finomabb szerszámozás kellene az öntvényhez. Ott azért a kontúr vonal túl széles, a festés vastagságot is kihangsúlyozza. Kb. ez a kirívó nekem a California T esetében is. De ettől függetlenül ezt a 488-ast és a California-t is (csak így fotóról) jónak tartom. Szívesen kézben forgatva átnézném őket, sőt, valószínűleg meg is venném. Szerintem ez a két példány így első blikkre hozza az Elite színvonalat, és az áruk is értékarányosabb egyenlőre. A Bb LaFerrari és a 458 Speciale már nem tetszik annyira. Az F50, 348-t hagyjuk.. Az vicc, hogy miért dobtak a piacra egy kb. 20 évvel ezelőtt megfelelő minőséget? Egy szó mint száz, a korai ellenkezésem a Bburago-k ellen kezd elhalványodni. -
#261854 A TR és a FXX-K 1:24-es méretarányú.
Kyosho 40-50ezerért? Nézed Te alaposabban a világpiacot? 70 körül vannak sajnos.
Nekem most karácsonyra hozott egyet a Jézuska. Így mint ajándék, "elvileg" nem tudom az árát (dehogy nem!). Íme: Kyosho Testarossa Ebay
-
#261853 Ja, bocs. valóban. Csak rémlett, hogy valahogy feltűnt a MC is az UT-vel kapcsolatban.
De így már tiszta -
zsolti65 #261852 Én továbbra is "ámuldozok" a szélvédő külső felületére festett matt fekete keret miatt....Rengeteget ront az amúgy nem is rossz összképen.... -
#261851 "Ja és , hogy ne csak Ferrari téma legyen....."
Nem Ferrariból van itt sok, a többiből van kevés -
#261850 Az UT Models a Paul's Model Arthoz tartozott. A PMA átnevezte magát Minichamps-re, az UT nevet pedig átadta a Gateway Global nevű cégnek (AutoArt, Gateway és Gate név alatt árultak modelleket), aki azt később leépítette és inkább csak az AutoArt márkát favorizálja. -
crosspeet #261849 Ut-ből Autoart lett, vagyis olvadt bele.. -
#261848 Jé, egy FXX-K :-))) Én azt várom nagyon, remélem nem fogják elkúrni.
A Testarossa gondolom R&P, a világ nagy részén 10eFt alatt lehet az ára. Sz'tem elég sok gyűjtőnek és gyereknek elfogadható alternatíva egy 40-50eFt-os Kyosho helyett. -
#261847 Az UT úgy tudom megszűnt már régen. Sajnos. Volt pár jó képű Ferrarija is. Amúgy az UT nem a Minichamps-ba olvadt bele? Akkor lehet, hogy ezt a tényt "fordítja a saját javára".
Néztem az illető hirdetéseit, jó sok BMW-t árul.
Ez majdnem olyan Kánaán lehet a BMW fanoknak, mint Labdacs Ferrari kiárusításra került gyűjteménye.
A kis Isetta-ja nekem is bejön.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.13. 10:29:47