269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • BMW M5
    Forró , forró
    Az eladó kitalált egy brutál árat a modellre de a leírásban már taktikusan nem említi meg , hogy a BMW M3 ( E36 ) GTR - UTmodels-t bele tette egy BMW M3 ( E46 ) GTR - Minichamps dobozába ami nem lenne gond ha........megemlítette volna a leírásban és nem aranyáron próbálná így eladni . Egyébként az ebayen is fent van Szerintem ennek a modellnek VILÁGPIACI ára kb . 35.000 Ft körül van ha hibátlan és eredeti dobozában + talpazatán van .
  • Missa
    UT? Habszivacsban? Vagy ez valami dealer edition?
  • BMW M5
    Mivel idén még itt nem voltam ezért BUÉK mindenkinek
    Ja és , hogy ne csak Ferrari téma legyen.....mi lehet a gond ( az árat most hagyjuk ) ezzel a hirdetéssel ?
  • crosspeet
    Ja vagy ugy.. Azt hittem h a tr 1:18-as, csak a mellette levo a 24-es...
  • Missa
    Hát tudod, amikor megláttam a képeket, ugyan ez a kérdés fogalmazódott meg bennem.
  • mikeman
    nem rossz, nem rossz
    de kérdem én az az ajtóüveg már túl költséges lett volna ha lenne hozzá?
    vagy minőségjavulás ide vagy oda, meg kell őrizni a bubu fílinget?
  • Missa
    Dicsértessék!
    Na ja, de ezek 1:24-esek!
    Az a méretarány valahogy "mostohagyerek" a gyártóknál. Tisztelet a kivételnek, pl. Danbury Mint 1:24-esek
  • crosspeet
    Naposat!
    Volt ott még a sorok között egyéb siralmasság.. XD :D
    ajvé... kinek kell az majd..??? Kérdem én..

• Missa
    Ezt most láttam a Die Cast Exchange-n. BBurago - Ferrari 488 - 1:18
    A vörös és a szürke állítólag Signature és 2016 II. negyedévi megjelenést prognosztizáltak
    A fehér és egy vörös Road & Play változat lesz, 2016 februári jóslat mellett.
    A képen látható vörös feltételezem Signature, de a szürke is jól néz ki.

• 355
    Én meg azt, amikor az Exoto 99$-ért (akkor kb. 22eFt volt) kiszórta a Ferrari 312B-ket. Most ritkaságtól függően 60-230eFt között vannak.

• Zo911
    Van hát! Nem lett volna rossz befektetés bevásárolni ebből-abból, bár hozzá kell tenni, nem könnyű itthon vevőt találni mostanság. Sebaj, jó vételek azért mindig lesznek. Számomra az egyik legnagyobb fájdalom, hogy 2-3 évvel ezelőtt kihagytam egy AA '59-es Eldoradot 39 ezerért a vaterán, talán mamma árulta. Elég jó ár lett volna érte, ráadásul nagy kedvencem a típus. De ez legyen a legnagyobb baj! :-)
  • 355
    Van ennél nagyobb bukta is. Én a börzén összevásároltam 8-10eFt-okért a HW Elite 458 Italiákat, aztán 25eFt-ért eladtam őket. Ha úgy vesszük én is buktam, mert adhattam volna még később 45-ért, de az is bukik rendesen, aki ennyiért (vagy többért) most kap észbe.
  • 355
    Hardcore fanoknak: tegye fel a kezét, aki tudta, hogy 1996-ban Chris Rea írt (és megzenésített) egy filmet (La Passione), ami részben tiszteletadás von Trips előtt? Na, senki? :)

Aki bírja a zenéjét és akar jó képeket és versenyrészleteket látni von Tripsről, kattintson ide.
  • Zo911
    Marcipán üléses, jó szöveg! Most bukkantam rá az AA Corvette C6-os kommentjeitekre. Ha már írtad az árat, én kb. 1-1,5 éve 25 ezerért vettem. Hülye voltam, hogy nem vettem meg évekkel ezelőtt 18-ért... Aztán 21-ért. No mindegy, de eldöntöttem, hogy kell! :-) Egyébként minőségben simán megér ennyit szerintem, nagyon alábecsült modell. Szépen kidolgozott modell és különösen ütős pirosban a bécs-fekete belsővel!

Az ülésekkel nagy bajban voltam. A marcipán ülés olyannyira marcipán volt, hogy amikor áttanulmányoztam a modellt és hozzáértem az ülésekhez, olyan ujjlenyomatot hagytam, amilyenre minden nyomozó ügynök vágyik a tett helyszínén... Gyakorlatilag "megolvadt", ragacsos volt az egész. Először azt hittem átvertek, de rákerestem és külföldi fórumokon olvastam hogy sokan panaszkodtak emiatt. Elvileg az AA egy új festéket tesztelt, hát nem jött be!

Valamit tenni kellett, mert borzasztóan zavart a dolog. Dofekné volt a segítségemre (örök hála! nagyon rendes ember), végül újra lett festve a két ülés és a könyöklő. Pont olyan lett, mint volt, csak már nem ragad! Ezek után biztos is, hogy soha nem válok meg tőle.
  • 355
    Igen, az eleje olyan-amilyen, a hátulja egy ergonómiai katasztrófa (próbálj meg egy ilyen csomagtartóba bármi nehezet betenni), de oldalról... Gyönyörű arányú nagy kupé.
  • Missa
    E korszak formatervezőinek a mániája volt az akkori jet-repülőgépek részleteinek másolása, autók formaterveibe integrálása. Hiszen akkoriban ezek a repülőgépek képviselték a technikai-technológiai forradalmat, a jövőt, a haladást. Charles Chuck Yeager ennek az autónak a megjelenése előtt 9 évvel lépte át először a hangsebességet, már elkezdődött a két nagyhatalom közt az űrverseny, sőt 5 évvel később már el is indult az első ember az űrbe (igaz nem amcsi volt).
    Ez az autó tökéletes példája ennek a formatervezési irányzatnak. Első lámpák a hajtómű beömlők, az utastér szinte 1:1-ben egy vadászgép pilótafülke tető imitációja.
    De az egész autó vonalvezetése hasonlít egy repülőre. Nem emlékszem, hogy ennyire "durván" ment volna át a minden napi autókb(r)a az összes forma elem. Na de ez az autó amúgy is egy koncepció autó. De tény az '50 évek második felében szinte mindegyik amcsi autón fel-fel tűnik valami "jet-es" dolog.
    Érdekes, annyira nem is csúnya. Nézelődni kell a neten, van még ilyenre hasonló példa.
  • bulba
    Huhh na ez aztán a forma! Kicsit látszik, hogy az elejével nm tudtak mit kezdeni, de amúgy zseniális!
    Ha ennyire radikálisan nem is, azért jó lenne, ha újra divatba jönnének a nagy üvegfelületek.
  • bulba
    Szép hétvégét!

• 355
    AutoArt 1956 Buick Centurion Concept. Nekem nagyon bejön.

Gondolom a Merci ma jó nagy perrel díjazna egy ilyen dísztárcsát.
  • PP993RS
    Jogos, de ahogy a GT Spiritnél is leírtam, teszek rá hogy "csak" minden 5. vagy 10. modelljük sz.r, ha azt pont én kapom meg... sovány vigasz.

Persze itthon az is benne van hogy porszemek vagyunk, egy normális modellbolt nincs ahová bemennél és mondjuk tudnál válogatni........

Norvégiába él gyűjtő ismerősöm, nem érti hogy a fenébe vehetjük mi úgy a modelleket hogy majd "valami" megjön... bemegy a boltba, átnyálazza, megnézi melyik szín hogy mutat, ha valami nem oké kihoznak egy másikat, ilyen is van... nyilván lelehetne így redukálni a sz.rt.

És egy kis napi összeesküvés elmélet, volt olyan urbanlegend hogy ezekből a megmaradt selejtekből lesznek aztán a nagy leértékelések. A keleti piacnak jó az, mert örülünk ha már nem több darabba jön a modell, nincs beragasztva rajta egy ajtó vagy kerék...
  • 355
    Ahogy a fórumokon is az elégedetlenek a hangosabbak, fotókból is vszleg több olyan kerül fel, ahol valami baja van egy modellnek. A HW-t ismerve simán elhiszem, hogy a modellek (mondjuk) 10%-ánál bent volt a kerék, mert Chang ráb..t egy nagyot, hogy a tengelyre csússzon, a többi 9 melós meg csak odatette. Aztán a Chang-félékről kerülnek fel a fotók a netre. Van ez így...
  • PP993RS
    Fura hogy tudnak ilyen durva bakit elkövetni, a prototípusnál (amit 4évig mutogattak) meg a jobboldali tükör volt rossz helyen...
    Ez olyan kaliber mint anno a 190 EVO2-nél hogy kihagytak egy betűt a Mercedes-ből a szelepfedélen, de az se volt rossz mikor a 240€-s Signature dobozt nemes egyszerűséggel átcímkézték, mert a dobozon lévő dombornyomásba elütöttek egy betűt...

Pedig odafigyelhetnének a Porsche-ra, mert az ikonikus gépek ahogy kifogynak jóformán 2-2,5x áron mennek el "másodkézből".
  • crosspeet
    Bakker, ez a qrva Aa tényleg rossz helyre tette az ablaktörlőt.. Ilyen bakit.. Látszik h nem szeretik a Porschét az Aa háza táján, ezt tudni kéne, hogy Stuttgart másként gondolták ezzel a modellel bezárólag. Sajna nem kapkodnak Autoarték Porsche fronton, annál inkább a GtSpirit..
  • PP993RS
    Tény ami tény a modellipar sztem nem jó irányba halad, azért az elgondolkodtató ha egy 15éves Kyosho, Minichamps szebb/részletesebb/igényesebb mint a "friss" hasonszőrű társai.

Manapság 1:18 fémkategóriában csak az Autoart gyárt brutál modelleket, (de még ők is belefutnak érthetetlen hibákba; pl. a 993-as Porsche-t végre kiadták, de az ablaktörlőt rossz helyre rakták...) cserébe baromi drágák, ugye egy mezei modelljük is 100€felett van, a húzósabb nevek inkább 150€ a Signature meg már nincs 200€ alatt, de van hogy karcolják a 300€-t, teljesen abnormális.

És igen sz.rozni fogok egy 100€-s műgyantát, (GT Spirit 993 turbo) ha kiküldik féktárcsa nélkül, hólyagos, megfolyt fényezéssel, ferdén felrakott kilincsekkel. Van akit ez nem zavar, ok.... engem marhára.

Biztos van benne valami hogy én vagyok túl kritikus, elnézve a fém modellek butulását, a rezsinek elterjedését, valószínű ez a "trend", úgyse nyitogatja a user, a vitrinbe két másik közé berakva meg úgyse látszanak annyira a hibák.

A HWE LaFerrari hátsó kereke pedig beesett, IFA fíling, ha tiéden/tieteken nem.... az jó. Írtam hogy akkor ezek szerint ez gyártási szórás, de nem értem, miért nem érted hogy nem a kisujjamból szívtam, ilyenekkel van tele a net:

Ez meg nem olyan hiba hogy majd kézbe fogva eltűnik, a HW-től meg nem áll messze a kerék elrontása, mert szinte minden modelljüknél valami nem stimmel ott. Egy kezemen megtudom számolni hány modellnél találták el a felni-gumi kombót... oké van akit ez se zavar, ha rossz a kerék pozíciója/mérete, az rengeteget levesz a modellből... az Autoartok nagy erőssége pl. a tökéletes felni/kiállás, az egészet elvinné a hátán, de ott másba se nagyon tudsz belekötni. (kivéve az ár, de ott legalább adnak is cserébe)
  • Missa
    Hát én ezeket még 20 körül szereztem.
  • crosspeet
    Hááát.., így képről nézve nekem tetszik ez a gép, sok hibát én sem látok benne. Pp kollega kicsit tolómérővel vizslatós fajta! ;)
    De tény, tökéletes modell nincs, ha az ember így nézné, hamar belesavanyodik ebbe a szakmába. Ezt meg kell néznem személyesen, asszem ezt még nem láttam nálad! De talán jobb is, mert még a végén még nekem is vennem kell majd egy ilyen Lajost! ;)
  • mikeman
    nincs gond a vélemény nyilvánítással, én is szoktam elmondani a véleményemet akkor is ha az negatív, szoktam is rá mondani hogy ne sértődjön meg rajta az illető ha őszinte voltam mert ha meg dicsérni fogom akkor biztos lehet benne hogy az is őszinte volt nem pedig illendőségbél tettem
    a gondom inkább ott van hogy csak képről látva masszívan lesz@rozod, hiába írjuk ketten is személyes tapasztalatból hogy nincs gond a hátsó kerékkel, az csak be van esve meg ilyesmi
    én néztem 1:1es képeket összehasonlítva a modellemmel, hát nem igazán látom ezt a formai nem stimmelést sem, de lehet velem van a baj, és mindenkinek a saját gyereke a legszebb effekt van de nem tudok veled -ebben- egyet érteni
    én sem szeretem az ész és ok nélkül dicséni a felrakott gépeket, hiszem hogy egy normális oldal értékmérő is lehet, ha korrektül le vannak írva egy modell pozitív és negatív tulajdonsága is akkor az hasznos lehet az olvasó/érdeklődő mások előtt. Én is így kezdetem, ezt az oldalt olvasgattam, és sok esetben az itt olvasottak határoztak meg hogy megvegyek e egy modellt vagy kerüljem, sőt sok esetben itt kaptam kedvet egy addig nem is ismert modellre
    de ha csak folyamatosan minden modell sz@r, sose jó semmi, az nem túl érték mérő
    nem bántás képp de az elmúlt időszakot visszanézve, jóval több lesz@rozás volt itt részedről mint pozitív kritika
    szerintem kicsit túl kritikus vagy, sok esetben ezek a modellek valakik féltett kincsei
    de tényleg nem bántás képp mondom ezt
    peace :)
  • mikeman
    mondjuk engem egyik se izgatott fel :)
    de én nem is gyűjtök verseny modelleket (csak néhány bömös kivételével) de szerintem ezek is csak az ár függvényében szépek, 60ezerért már nem biztos hogy tökéletesnek látnád őket ;)
    addig amíg a HWE modellek 20 körül de inkább alatta voltak, azt mondom teljesen korrekt modelleket készítettek, a 60ezres Kyo modellekhez képest árarányosan teljesen jók voltak. Aztán mikor felmozdultak 30-40-50 ezres ársávban, na ott teljesen elveszítették a realitást ezek a modellek, baromira nem voltak árarányosak, a minőség megmaradt, csak az ár ment feljebb
  • crosspeet
    Tehát a "világpiaci ár" kevesebb mint feléért.. :D
    régi vágyam már ezt kiírni.. XD
    Máshol is van hirdetve, kiírtam hogy csere nem kell és a többi.. de Porsche-Ferrari-Lamborghini gyűjteményem van (1:18 és 1:12), abból esetleg ha ne adj Isten ... ;)
  • crosspeet
    Sziasztok!
    Tudom nem eladó fórum ez, de hátha valakit érdekelne itt, régi vágy blabla..
    Némi gyűjteményszűkítés áldozatául, új gazdit keres a gyöngyházfehér Alonso Ferrari 458-as, HotWheels Elite 1:18-as modell.
    Ára: 45eft (cserélni nem szeretném, köszönöm, olcsóbban sem, nem kenyérre kell blabla..)
    Átvehető Békéscsabán, vagy előre utalás után gondosan csomagolva postázom (kb 2eft értékbiztosítva, 1munkanapos szállítás, törékenyként kezelve MPL)
    Európában egy van eladó ezen kívül, az is több mint kétszerese ennek az árnak, ez a modell nekem sem volt olcsóbb, ritka darab már..
    A modell hibátlan, dobozában, új állapotban.
    crosspeet @ gmail . com
    (A képen látható többi modellek nem eladóak)
    Köszönöm!

• PP993RS
    Nyilván teljesen más oldalról közelítjük meg magát a modellt, mert neked alapból tetszik, nekem meg nemigazán.

Szerintem nem voltam bántóan kritikus, azt írtam gyenge lett, és ezt tartom, a neten található összes képen beesett a hátsó kerék, messze nincs síkba a kerékívjárattal, de akkor ezek szerint ez csak gyártási szórás és van olyan aminél eltalálták. Ettől függetlenül az autó formája se stimmel, és akkor a hype-olt vicc árat nem is firtattuk.

Se téged-se mást nem célom megbántani, de ha egy modellen valamit elrontanak, rosszul replikálják azt nem fogom dicsérni, leírom a véleményem. Nyilván egyszerűbb annyit, hogy "grat, szép modell" de ha nem ez a véleményem-én nem fogom ezt írni.... tudom manapság az ember ha elmondja a véleményét és az nem pozitív vagy közhely akkor automata nem lesz népszerű.

Amúgy a saját modellem is ugyanúgy "lefikázom" ha arról van szó, tehát nem ilyen "nekem nincs meg akkor egy sz.r...." trollkodás.

A HWE-nek vannak kifejezetten szép modelljei; a 355, 599GTO, 550barchetta, 360 sztem kifejezetten szép, pedig utolsó kettő "csak" egy feljavított foundation, azért írom csak ezeket mert nekem ezek vannak meg, biztos van még pár jól sikerült modelljük, de a LaFerrarit én max a középmezőnybe sorolnám, ahol kb. az 575, F40 van. Ezek se csúnya modellek, de itt-ott van rajtuk hiba.

Aztán pl. ott van az F50-es is ami egy "átmatricázott" Maisto, rakás hibával-mégis nagyon szeretem, 3színbe megvan, de ha kiadnának egy méltó verziót egyből venném meg.

Nézz meg pár képet a BBR-ről, ég és föld a kettő, tudom a BBR drága meg rezsin, de anno a HWE se volt éppen olcsó... és a nyithatóság nem mentesíti a rossz forma alól.
  • kemszi2
    köszi, körülnézek ezeken
  • 355
    Egyszer el kellene menni a Goodwood festival of Speedre. Ezen a tavalyi fotón csak Ferrarik vannak, meg se merném saccolni, hogy hány győzelmi trófeával (meg hogy hány milliárd forint értékben).

• 355
    Van norev.hu, automodellszalon.hu, pár darab a jatekesmodell.hu oldalon, de az igazi forgalom szerintem az index fórumán és a facebookon van.
  • 355
    Na majd ha legközelebb erre jársz, a kezedbe nyomom az MR 599XX Evomat, aztán feltámasztom egy partvisnyéllel a leesett álladat .

Nem akarom szidni a HWE kiadást, sima XX-em van, Evo volt a kezemben (amikor az MR-t megvettem még nem hittem, hogy lesz HWE), és tetszik, az akkori árán teljesen megérte. De azért van még onnan felfelé
  • Missa
    "...nem mondom hogy tökéletes a modell, távolról sem az (sőt soha egy HW sem volt az)..."
    Na!!! Mike!!! Ezek azért a tökéletest súrolják!

• mikeman
    hát nem tudom, de én nem tudom osztani a véleményedet
    nem mondom hogy tökéletes a modell, távolról sem az (sőt soha egy HW sem volt az) de abszolút nem rossz, sőt életben, kézben tartva vagy akár a vitrinben nézve is egész mutatós
    nekem a hátsó kerék sem tűnik beesettnek, ezt nem is értem mire írtad, ahogy 355 kolléga is írta pont síkba van a kerékjárati ívvel, és szerintem a gumik is pont elég "peresek" nem tűnik ballonosnak sem
    ráadásul a motortér is elég rendben van (szerintem a legtöbb HWE modellnek egészen jó a motortere) ami ugyebár a resineknek csak részben látható, de ami ott abszolút nem megvalósított az a működő hátsó szpoiler, amiért külön piros pont a HWE-nek, korábban nem igen csináltak hasonló dolgot, itt elég jól működik
    szóval lehet szidni a modellt, tény hogy tudtommal elég sok hibás példány jött ki, az ára is iszonyat magasságokba kötött ki, de szerintem a kritikák nagy többsége (nem rád célzok) inkább irigységből született mert nem jutott már nekik/ csak drágán lehetett volna
    én nagyon meg vagyok elégedve az enyémmel, sokat hezitáltam hogy beszerezzem-e, mert bár a "világpiaci árhoz" képest kedvező áron, de a korábbi HWE árakhoz képest picit drágán tudtam beszerezni, de mikor megjött és a kezembe vettem, abszolút megnyugodtam, hogy jól döntöttem, kellett ez nekem és hiányzott volna a felsőházi Ferrari soromból ha nem szerzem be
    ha nem laknánk olyan távol egymástól szívesen megmutatnám neked élőben is :)
    szóval mikor ennyire kritikus vagy vele, meg még 1-2 másik kedvenc modellemmel akkor kicsit bántasz is, ami nem esik jól (szerintem más van így ezzel)
  • kemszi2
    Üdv!
    Van most itthon modellekkel foglalkozó oldal/oldalak? (amit ismertem régen /barbapapa.hu/ azt már nem találom)
    Két modellt keresek jelenleg Xsara WRC, DS3 WRC
  • 355
    Az autó általános formája valahogy tényleg nem úgy néz ki, mint fotókon a LaFerrari (élőben még nem láttam, csak FXX-K-t), de az én HWE kiadásom kerekeivel nincs semmi gond. A gumik külső oldala pont egy vonalban van a kerékjárat élével.

Nekem volt a kezemben több BBR LaFerrari és tény, hogy az a modell überállat... Pedig fotón nem tetszik a LaFerrari.
  • PP993RS
    A kerekei nem jók, a hátsó nyomtáv totál rossz, (beesett a kerék) de az elsőt se találták el. Meg formailag se stimmel valami, de ez lehet a fém-nyitható mivolta miatt van, mert azért elég összetett forma. (de ezeket mind leírtam neked anno privátba is mikor beszélgettünk a láferráriról ;) )

Ez teljesen rendbe van, mondom úgy hogy ez se volt még a kezembe és az 1:1-es tetszik...