Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikeman
ez valami concept car? vagy ismerni kéne? mert nekem nem ismerős ez a forma, pedig meglehetősen tetszetős <#eljen>

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

mikeman
<#nezze><#circling>
grat a jövevényekhez <#eljen>
nem a kedveceim, de alkalomadtán megtekinteném őket, hátha élőben.... :))

bulba
Szerintem semmi konkrét, csak annyi hogy látványosabbá tegyék, létezik világosszüre-sötétszürke összeállítás is.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Szep feketeben is, jol all neki a voros belso!
Es ennek mi az apropoja, marmint a ket tonusnak? Ennek is van vmi "tortenete"..?
Igen, szerintem is a legklasszabb ez a szin, nem szurke ez teljesen, inkabb vilagoskek szeru vmi.. A felninel jobban is latszodik a kontraszt. A piroson tenyleg feltunobb a barbis eleje szerintem is. Szep darab nagyon, kellett a sorba! :)
bulba
Ejj pedig az a szín-karosszériakombináció szerintem a legjobb amit a 360-as Ferka kínál! Volt szerencsém élőben egy piros és sárga kupét valamint két ilyen szürke kabriót látni, képen többet is és (nyitott állapotban) egyértelműen ez a nyerő kombináció. Az én szememben a sorozat hibája, hogy az első fényszórók eléggé egyszerűek és puritánok, ami kicsit talán ledegradálja a "prémiumosságot" és enyhén játékautó feelinget ad a modellnek (itt az 1:1-es modellre gondolok elsősorban). Na ez az ami szerintem a piros változatban jön ki a legjobban és az ezüstben a legkevésbé. Másrészről a kabrió változat kicsit ráerősít a laposságra ami jót tesz az arányoknak.

bulba
Szép hétvégét mindenkinek <#integet2>

Missa
Nekem ez még hiányzik. Csak zártetős berlinettám van, a fekete. Nem rossz. De amúgy nekem volt a 306-ból Bburago-m is. Persze a csak a zárt, nyitottra nem volt pénzem. <#smile>
Amikor megvettem az Elite-t egymás mellé tettem őket. Azért a Bb sem volt rossz. Tisztára, mint a 348 esetében. Bb azt is egész korrektül megcsinálta. Sajnos a 360-as Elite/Bburago-ról nem csináltam képeket.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Missa
Nekem be jön. Mondjuk én meg hajós voltam, fel fogom vízvonalnak. <#nevetes1>

és hát tudom, nem piros a 360-as, de szerintem legszebb szín (a piroson kívül persze), és ezt kár lett volna kihagyni, olyan jó áron volt. A sok piros közt kell egy kis szín, hogy kitűnjön! ;)
Köszönöm! :) Szép mint modell, nagyon szép, de élőben biztos nem ilyet választanék, ahogy írta Mihu, mintha műszaki előtt a kaszni rohadás miatt a cigók feljebb csúsztatták volna a rücsit! :D :D :D
Missa
<#eljen><#taps> Szuper mind kettő!
Itt van pár kép az F430-as eredetijéről, úgy tudom, 1 darabos gyári festés, külön rendelésre. Eddig úgy tudtam, valami ausztrálé a kocsi, de említették, hogy bal kormányos. És valóban, na meg az oldalsó marker fények miatt is egyértelmű, hogy USA specifikus. Mondjuk a tulaj ettől még lehetne ausztrál, csak többet tartózkodik az USA-ban.:
F430 Black/Red
F430 Black/Red
F430 Black/Red
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.14. 11:12:41

Bocsánat, nagybetűvel a Szombathely..
Hétvégét az Uraknak!
Ha már szombathely környéke és pakk, abból a vitrinből nekem is érkezett ám valami Elite! ;) vitrinbe tétel előtt pár gyors kép:

Missa
Köszi. Nem kellett messzire menni érte. <#smile> Egy Szombathely környéki gyűjtő, régebben szólt, hogy ritkítja a kollekciót és pár cuccot elad. Konkrétan ezt nem tervezte eladni, de rimánkodtam, "szoptam-nyaltam-körmötrágtam", sikerült rábeszélni, hogy eladja nekem. <#smile>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.13. 16:24:38

Nagyon szép, gratula :)Honnan sikerült megszerezni?
mikeman
én is akkor voltam gyerek :))) igaz elég kicsi <#awink>

Missa
Nekem az Urraco mindig is tetszett! Ebben a kék színben meg pláne!
Más korosztály vagyunk, máshogy "szocializálódtunk" <#smile> Én a 70-es években voltam gyerek, akkoriban voltak ezek a "sztár autók" az akkor egyetlen autós újságban, az Autó-Motorban. Ja és az Autó Kvartett játékban. <#smile>
Szóval ezek a formák megmaradtak az én stipi-stopi korszakomból. <#smile>

mikeman
na pont erre gondoltam én is, hogy a LAmbo is beszállt anno ebbe hogyan építsünk 4 ülést egy arra nem való motorelrendezéshez versenybe
na azok sem tetszenek/ tetszettek (Uracco, Espada) .... eddig <#buck>
korábban sose vettem volna meg egy Uracco-t, aztán mikor épp kifogyóban volt a beszerzésre vágyott modellek száma nálam LAmbo fronton, elkezdtem nézegetni az Uracco-kat és találtam egy jutányos árút itthon (thx Dani <#worship>) és megvettem sebtiben, aztán itthon kézbe véve, forgatva felfedeztem a modell szépségeit, vonalait, részleteit és egyre jobban megtetszett. Helye lett a gyűjteményemben. MOndjuk ha igazi Lambokat gyűjthetnék valszeg nem lenne benne az első 10be, de azért jó kis gép ez. Az igazat megvallva, de lehet csak hazabeszélek, jobban tetszik mint a gt4 (bocsi, remélem nincs harag <#smile>) pedig majdnem ugyanaz, alig van különbség, de mégis.
Na és ezen felbuzdúlva most meg mindent megtennék hogy vegyek egy Espada-t :))) na pedig az se egy klasszikus szépség, sőt nagyon meglepőek a vonalai, különösen a hátsó traktus, az teljesen egyedi, és ettől már-már szép, de inkább különleges, ezért egy Lambo gyűjteménybe helye van

mikeman
hát a 911-et 2+2 ülésesnek nevezni is szégyen, nem véletlen hogy a RS verziókban az az első amit kidobnak onnan súlycsökkentés ürügyén, vicc az egész. hamár Porsche 2+2 vagy urambocsá 4 személy akkor Panamera. Nem kifejezetten tetszik de abba legalább el lehet férni. És hát nem utolsó sorban ott fel is adták a farmotor elvét és orrmotorra álltak át. Ez a far/középmotor elrendezés abszolút alkalmatlan a 2+2 elrendezéshez, legalábbis elég erőltetett :)
De amúgy tényleg minnél jobban nézegetem a képeid egész elfogadhatóan néz ki a gép, bár lehet csak a modell minősége okozza a tetszést :))

Missa
Nálam is egy "lassú lefolyású szerelem" volt. Komolyan nem gondoltam, hogy a 308 GTB-GTS kimondottan szép, "igazi Ferraris" vonalai után beleszeretek. És még is! Legalább annyira kedvencem ez, mint a legutóbb beszerzett két Kyosho 308-as.
Igen, ritkulnak. Ebay-en is egyre ritkábban tűnik fel ez a piros verzió. Még az ezüst-fekete bicolor változat könnyebben beszerezhető, 74-80 € körüli áron. Az hasonlóan szép jószág. Annak csak annyi hátránya van, hogy full fekete a belseje, modellben az pedig elég sok részletet elrejt. Pedig belülről is korrekten kidolgozott a modell. És nem is kárpitozott! Valami állati érdekes módon van megoldva. Nem plüss, hanem műanyag, de a textúrája nagyon jól utánozza a bársonyt. Érdekes, de a 348-asban ezt nem tudták ilyen jól megcsinálni.

Missa
Ez jó! <#eljen>

Missa
Köszi. Nos igen, erre is igaz az a tipikus közhely, hogy: "olyan ronda, hogy már szép".
Csalóka ám! Én is az arányait nézegettem, fura az ejtett orra, segge. Ráadásul az Elite oldalon elég sutácska, korai képek vannak róla. Ha a Youtube-n nézegetsz pár videót róla, lehetőleg HD-t, egész jó, dinamikusnak tűnik a forma. Bár kicsit "Dácsiás". A modell is, kézben tartva, igaziban, sokkal jobban néz ki. Én egy olyan csutka, rövid kis masinának gondoltam. A Mondial (az sem egy szépség, pedig Pininfarina!) sokkal nyúlánkabbnak tűnik, pedig csak milliméterekkel nagyobb. Most, hogy itt van előttem az asztalon, úgy gondolom, hogy tudnék örülni, ha igaziban is birtokolhatnék egyet. Pedig egy nagyon nem Ferrari legenda. A 2+2 ülésről néhány gondolat. Szerintem egyik gyártó sem gondolta komolyan, hogy oda embert ültessen. 1985-ben volt szerencsém egy Porsche 911-ben hátul ülni. Nem tagadom, a kollégámmal, elég illumináltan (19 éves voltam) kóvályogtunk a Linz melletti autópályán, gyalogosan, de a leállósávban, mert a szabály, az szabály! Az autópálya rendőrök szedtek össze minket és a Porsche hátuljában vittek vissza a hajónkra. Csak pár dologra emlékszem, rázott és hangos volt kegyetlenül, és qrva kényelmetlen volt. Pedig a 180 centimhez akkor még csak 68 kiló voltam. Hiába volt Porsche, akkor, ott nem éreztem eufóriát, hogy milyen sukár gépben ülök. Szóval ennyit a 2+2 ülésekről. <#smile>

egyre jobban tetszik, eddig is tetszett persze, de valahogy a lehető legjobb szögből van ez most fényképezve, tetszik.. ritkul ez is már gondolom lassan.. :/
Missa
Pontosan. Ráadásul az a Marcello Gandini (Bertone) tervezte, aki többek közt a Lambo Urraco-Countach-Diablo-Miura-Espada vonalvezetését is megálmodta.
Bertone - Marcello Gandini

Szép modell!! Lambo urraco konkurens lehetett a maga idejében.....gondolom.....
mikeman
gratulálok, szép fogás és piros :)
maga a modell tényleg szépen néz ki, egész jó, de maga a forma azért elég erőltetett, végül is egy négyszemélyes utasteret középmotoros elrendezés mellett nem egyszerű megoldani, és az olaszoknak sem sikerült szerintem
bár egy hátsó szárnnyal meg egy mélyebbre eresztett orrköténnyel sokkal dögösebbre lehetett volna venni a figurát, de hát alapvetően ez az osztály nem arról szólt, inkább hogy kettőnél több személyt hogy lehet gyorsan utaztatni, annak meg ez akkoriban vélhetően megfelelt

Missa
Áhhh, ez nem olyasmi! Ez olyan! <#smile>
Egyetlen amibe bele lehetne kötni, hogy szerintem kicsit "virsli". Pár milliméterrel lehetne szélesebb. Ez főleg hátulról feltűnő.

Missa
Húúú, még nem volt időm annyira megnézegetni. Tegnap érkezett a postán és futólag átnéztem, lefotóztam. Talán majd ma több időm lesz. De nem rémlik, hogy ilyen "sánta" lenne. De most néztem a képeket. Ennek mind a 4 a "talajon" van. <#smile>
Jó ez! Nagyon helyre kis modell.<#eljen>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.12. 17:04:43

Gratula! Tényleg szép, és a Mondial is így modellben. Tetszik a felnije, ez valami olyasmi mint az "eredeti" Dinonak..
Vörös! ;)
355
Gratula! A tiéd megáll a négy kerekén? Az enyémnek a jobb-első kicsit beljebb volt és a levegőbe emelkedett, a gép három keréken állt. Aztán kicsit barkácsoltam rajta és most jó.

Így egészen dögös a 308 GT4:

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Missa
<#smile> Sikerül! <#smile> Bár a Vaterán megelőztek, elvitték az orrom elől, de sikerült még is csak a vágyott színben beszerezni!
Nem BBR, nem Kyosho, nem is CMC, "csak" egy Elite, de roppant korrektül megcsinált modell. Fura ez az Elite (vagyis csak fura volt), a "csúnya" Ferrarikról állati klassz modelleket csinált. Lásd ezt és a Mondial-okat

Hát ha tudsz valakit, aki az egészet megcsinálja...
355
Van aki ezt az effektet direkt akarja :-)

Jó a hasonlat, valóban régi mázas cserépedényekre hasonlít. Csak hát teát inni lehet repedt bögréből, az autóknál ez nem az igazi. A rendszámtáblához jó lesz a ragasztó, mert az fém. Az index (AA Porsche 911) üvegbúra esetén még futok egy kört. Modelljavító urak jelentkezését várom..... Természetesen nem ingyen...
Gondoltam, hogy valami komolyabb gép. <#vigyor0>
Ha szélvédőt vagy ablakot kellene ragasztani, vagy lámpatestet, ahhoz nem mertem volna ajánlani.
A száradás utáni nyom miatt, amit te is írtál.
De minden másra jó, jól lehet vele dolgozni. Mivel gél, nem csöpög.
És fogpiszkálóval akár egy tűhegynyi pöttyöt is fel lehet vele vinni, apró helyekre.
Amúgy érdekes ez a hiba, régi porcelánoknál vagy mázas cserépedényeknél szoktak ilyen repedések lenni.
Lehet nem is a festék, hanem a lakkozás repedt meg.
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2015.03.10. 17:20:35

Szia,
Ez egy Exoto Chevrolet Corvette Grand Sport Roadster Prototype 1964 white. Gyönyörű darab, sajnos jobb képeket nem tudtam csatolni, mert csak 35 Kbyte-t enged. Most jött egyébként vadi újan, ez a hátsó tag hibás, vsz. gyárilag. Most egyeztetek az eladóval, mi is legyen a továbbiakban. Szeretném rendbe tetetni. Ez a fajta pillanatragasztó nem homályosít?
Szia!
Én ilyen munkákhoz a Loctite gél állagú pillanatragasztóját használom.
Fogpiszkáló hegyével jól lehet vele dolgozni.
A rendszámtábla és az index visszaragasztásához jó lesz.
Egyébként ez milyen modell? Már nézegetem egy ideje, de nem tudok rájönni.
A poroltó miatt valami versenygép lehet.
És a beltér is komolyabb kidolgozásúnak tűnik.

Sziasztok!
Olyan valakit keresek, aki igazán profi módon képes javítani (ha lehetséges) modell festési problémáját. Egyetlenegy idomról van szó, úgy néz ki mintha, megöregedett volna a festés, hajszálrepedések láthatóak rajta. Nem is értem igazán, mivel máshol tökéletes. Lásd a képen:
Másik kérdésem, hogy milyen ragasztót érdemes használni, leesett rendszámtábla ill. index búra visszaragasztására?
Előre is kösz a válaszokat, ötleteket.
355
'reggelt!

Kyosho Ferrari F40 Light Weight Edizione Aerodromo Dubai
Nem ártana elkezdenem portalanítani a vitrineket <#pardon1><#smile>

355
Ha az urak ennyire ellustultak, íme itt van pár újdonság. Ha valaki akarna ezekből, tudok segíteni.

BBR Ferrari 340/375. Az autó érdekessége, hogy a Forddal összenőtt nevű Carrol Shelby 1955-ben ezzel nyerte meg a Torrey Pines-i versenyt. Nem is tudtam, hogy Ferrarizott.

BBR Ferrari F14T Test Jerez. Ennek az az érdekessége, hogy 1/18-as, eddig nem volt a BBR-től ekkora F1-es gép.

BBR Maserati Alfieri. Ez simán csak gyönyörű.

Missa
Nem szokásom tv műsorokat reklámozni, de most megteszem!
Ma kezdődik az új évad! Graveyard Carz
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.05. 20:33:30

mikeman
szerintem ezt a tényt a gyár sem tagadja, egyenes vérvonal vezet a 458-ból
de ez amúgy tendencia is gyakorlatilag a 308-tól kezdve mindig a következő modell "csak" egy vérfrissités, és a rákövetkező modell meg alapjaiban új gép, nincs ezzel baj szerintem
engem kicsit az a hátsó beömlő zavar, azt valahogy frappánsabban is megoldhatták volna

Missa
Ferrari 488 GTB
Nem vitás, pofás egy gép, de nekem akkor is csak egy ránc felvarrott 458-as

Missa
Még várok vele. Lehet, hogy sikerül pirosat szereznem, itthonról.

355
Ez egy 1/43-as Alfa Romeo Bimotore. Mindene megvan és nyílik. A kerekeket vajon újszülött feka bébik hajszálaival küllőzték..?

355
Rendelj velem az MCW-ről. Az ezüst most 74€. Én egy ilyet hozok, eddig nem is hallottam róla, hogy megjelent:

1954 Ferrari 250 Monza

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.03.04. 00:35:44

Na ezert szoktam magamban tartani a kovetkezo kiszemelt kiletet, mar ha tudom.. Lesz az majd elado meg, olyan kis csunya, valaki csak rosszul lesz a vitrin elott allva, elobb v utobb.. ;)
Elvitték a Dinot?Mondjuk 25e -ért pirosban jutànyos ár :)
Kérdés persze, hogy mennyire volt ép a modell.