Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
grat a jövevényekhez <#eljen>#eljen>
nem a kedveceim, de alkalomadtán megtekinteném őket, hátha élőben.... :))
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Amikor megvettem az Elite-t egymás mellé tettem őket. Azért a Bb sem volt rossz. Tisztára, mint a 348 esetében. Bb azt is egész korrektül megcsinálta. Sajnos a 360-as Elite/Bburago-ról nem csináltam képeket.
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Itt van pár kép az F430-as eredetijéről, úgy tudom, 1 darabos gyári festés, külön rendelésre. Eddig úgy tudtam, valami ausztrálé a kocsi, de említették, hogy bal kormányos. És valóban, na meg az oldalsó marker fények miatt is egyértelmű, hogy USA specifikus. Mondjuk a tulaj ettől még lehetne ausztrál, csak többet tartózkodik az USA-ban.:
F430 Black/Red
F430 Black/Red
F430 Black/Red
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.14. 11:12:41
Ha már szombathely környéke és pakk, abból a vitrinből nekem is érkezett ám valami Elite! ;) vitrinbe tétel előtt pár gyors kép:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.13. 16:24:38
Más korosztály vagyunk, máshogy "szocializálódtunk" <#smile>#smile> Én a 70-es években voltam gyerek, akkoriban voltak ezek a "sztár autók" az akkor egyetlen autós újságban, az Autó-Motorban. Ja és az Autó Kvartett játékban. <#smile>#smile>
Szóval ezek a formák megmaradtak az én stipi-stopi korszakomból. <#smile>#smile>
na azok sem tetszenek/ tetszettek (Uracco, Espada) .... eddig <#buck>#buck>
korábban sose vettem volna meg egy Uracco-t, aztán mikor épp kifogyóban volt a beszerzésre vágyott modellek száma nálam LAmbo fronton, elkezdtem nézegetni az Uracco-kat és találtam egy jutányos árút itthon (thx Dani <#worship>#worship>) és megvettem sebtiben, aztán itthon kézbe véve, forgatva felfedeztem a modell szépségeit, vonalait, részleteit és egyre jobban megtetszett. Helye lett a gyűjteményemben. MOndjuk ha igazi Lambokat gyűjthetnék valszeg nem lenne benne az első 10be, de azért jó kis gép ez. Az igazat megvallva, de lehet csak hazabeszélek, jobban tetszik mint a gt4 (bocsi, remélem nincs harag <#smile>#smile>) pedig majdnem ugyanaz, alig van különbség, de mégis.
Na és ezen felbuzdúlva most meg mindent megtennék hogy vegyek egy Espada-t :))) na pedig az se egy klasszikus szépség, sőt nagyon meglepőek a vonalai, különösen a hátsó traktus, az teljesen egyedi, és ettől már-már szép, de inkább különleges, ezért egy Lambo gyűjteménybe helye van
De amúgy tényleg minnél jobban nézegetem a képeid egész elfogadhatóan néz ki a gép, bár lehet csak a modell minősége okozza a tetszést :))
Igen, ritkulnak. Ebay-en is egyre ritkábban tűnik fel ez a piros verzió. Még az ezüst-fekete bicolor változat könnyebben beszerezhető, 74-80 € körüli áron. Az hasonlóan szép jószág. Annak csak annyi hátránya van, hogy full fekete a belseje, modellben az pedig elég sok részletet elrejt. Pedig belülről is korrekten kidolgozott a modell. És nem is kárpitozott! Valami állati érdekes módon van megoldva. Nem plüss, hanem műanyag, de a textúrája nagyon jól utánozza a bársonyt. Érdekes, de a 348-asban ezt nem tudták ilyen jól megcsinálni.
Csalóka ám! Én is az arányait nézegettem, fura az ejtett orra, segge. Ráadásul az Elite oldalon elég sutácska, korai képek vannak róla. Ha a Youtube-n nézegetsz pár videót róla, lehetőleg HD-t, egész jó, dinamikusnak tűnik a forma. Bár kicsit "Dácsiás". A modell is, kézben tartva, igaziban, sokkal jobban néz ki. Én egy olyan csutka, rövid kis masinának gondoltam. A Mondial (az sem egy szépség, pedig Pininfarina!) sokkal nyúlánkabbnak tűnik, pedig csak milliméterekkel nagyobb. Most, hogy itt van előttem az asztalon, úgy gondolom, hogy tudnék örülni, ha igaziban is birtokolhatnék egyet. Pedig egy nagyon nem Ferrari legenda. A 2+2 ülésről néhány gondolat. Szerintem egyik gyártó sem gondolta komolyan, hogy oda embert ültessen. 1985-ben volt szerencsém egy Porsche 911-ben hátul ülni. Nem tagadom, a kollégámmal, elég illumináltan (19 éves voltam) kóvályogtunk a Linz melletti autópályán, gyalogosan, de a leállósávban, mert a szabály, az szabály! Az autópálya rendőrök szedtek össze minket és a Porsche hátuljában vittek vissza a hajónkra. Csak pár dologra emlékszem, rázott és hangos volt kegyetlenül, és qrva kényelmetlen volt. Pedig a 180 centimhez akkor még csak 68 kiló voltam. Hiába volt Porsche, akkor, ott nem éreztem eufóriát, hogy milyen sukár gépben ülök. Szóval ennyit a 2+2 ülésekről. <#smile>#smile>
Bertone - Marcello Gandini
maga a modell tényleg szépen néz ki, egész jó, de maga a forma azért elég erőltetett, végül is egy négyszemélyes utasteret középmotoros elrendezés mellett nem egyszerű megoldani, és az olaszoknak sem sikerült szerintem
bár egy hátsó szárnnyal meg egy mélyebbre eresztett orrköténnyel sokkal dögösebbre lehetett volna venni a figurát, de hát alapvetően ez az osztály nem arról szólt, inkább hogy kettőnél több személyt hogy lehet gyorsan utaztatni, annak meg ez akkoriban vélhetően megfelelt
Egyetlen amibe bele lehetne kötni, hogy szerintem kicsit "virsli". Pár milliméterrel lehetne szélesebb. Ez főleg hátulról feltűnő.
Jó ez! Nagyon helyre kis modell.<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.12. 17:04:43
Vörös! ;)
Így egészen dögös a 308 GT4:

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Nem BBR, nem Kyosho, nem is CMC, "csak" egy Elite, de roppant korrektül megcsinált modell. Fura ez az Elite (vagyis csak fura volt), a "csúnya" Ferrarikról állati klassz modelleket csinált. Lásd ezt és a Mondial-okat

Ha szélvédőt vagy ablakot kellene ragasztani, vagy lámpatestet, ahhoz nem mertem volna ajánlani.
A száradás utáni nyom miatt, amit te is írtál.
De minden másra jó, jól lehet vele dolgozni. Mivel gél, nem csöpög.
És fogpiszkálóval akár egy tűhegynyi pöttyöt is fel lehet vele vinni, apró helyekre.
Amúgy érdekes ez a hiba, régi porcelánoknál vagy mázas cserépedényeknél szoktak ilyen repedések lenni.
Lehet nem is a festék, hanem a lakkozás repedt meg.
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2015.03.10. 17:20:35
Ez egy Exoto Chevrolet Corvette Grand Sport Roadster Prototype 1964 white. Gyönyörű darab, sajnos jobb képeket nem tudtam csatolni, mert csak 35 Kbyte-t enged. Most jött egyébként vadi újan, ez a hátsó tag hibás, vsz. gyárilag. Most egyeztetek az eladóval, mi is legyen a továbbiakban. Szeretném rendbe tetetni. Ez a fajta pillanatragasztó nem homályosít?
Én ilyen munkákhoz a Loctite gél állagú pillanatragasztóját használom.
Fogpiszkáló hegyével jól lehet vele dolgozni.
A rendszámtábla és az index visszaragasztásához jó lesz.
Egyébként ez milyen modell? Már nézegetem egy ideje, de nem tudok rájönni.
A poroltó miatt valami versenygép lehet.
És a beltér is komolyabb kidolgozásúnak tűnik.
Olyan valakit keresek, aki igazán profi módon képes javítani (ha lehetséges) modell festési problémáját. Egyetlenegy idomról van szó, úgy néz ki mintha, megöregedett volna a festés, hajszálrepedések láthatóak rajta. Nem is értem igazán, mivel máshol tökéletes. Lásd a képen:
Másik kérdésem, hogy milyen ragasztót érdemes használni, leesett rendszámtábla ill. index búra visszaragasztására?
Előre is kösz a válaszokat, ötleteket.
Nem ártana elkezdenem portalanítani a vitrineket <#pardon1>#pardon1><#smile>#smile>

BBR Ferrari 340/375. Az autó érdekessége, hogy a Forddal összenőtt nevű Carrol Shelby 1955-ben ezzel nyerte meg a Torrey Pines-i versenyt. Nem is tudtam, hogy Ferrarizott.
BBR Ferrari F14T Test Jerez. Ennek az az érdekessége, hogy 1/18-as, eddig nem volt a BBR-től ekkora F1-es gép.
BBR Maserati Alfieri. Ez simán csak gyönyörű.

Ma kezdődik az új évad! Graveyard Carz
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.05. 20:33:30
de ez amúgy tendencia is gyakorlatilag a 308-tól kezdve mindig a következő modell "csak" egy vérfrissités, és a rákövetkező modell meg alapjaiban új gép, nincs ezzel baj szerintem
engem kicsit az a hátsó beömlő zavar, azt valahogy frappánsabban is megoldhatták volna
Nem vitás, pofás egy gép, de nekem akkor is csak egy ránc felvarrott 458-as

1954 Ferrari 250 Monza

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.03.04. 00:35:44
Kérdés persze, hogy mennyire volt ép a modell.