269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#262810 Néztem az idei BB Ferrari katalógust, és nagyon úgy néz ki, hogy idén se leszünk nagyon ellátva 1/18-as Ferrari modellekkel, az FXXK nem is szerepel az idei kínálatban, 1/18-ban, szerintem nem is lesz, pedig azt igérték.
Az igazán érdekes dolgokat 1/24-ben hozták ki csak. Évente 1-2 modell 1/18-ban, az nagyon kevés. Akkor már inkább jobb volt a HW, de az lenne a legjobb, ha szabad lenne a vásár, és bárki gyárthatna Ferrari modellt. -
#262809 Én nagyon szeretem a sci fi-t, nagyon sok könyvet kiolvastam ebben a témában. -
#262808 Nem, nem! Én hangsúlyoztam is, hogy nem vitázom! Én elfogadom azok véleményét is, akik esküsznek a resinre, azokét is akik vegyesen bevállalják a beszerzésüket. Én magamat a DC "hívőkhöz" sorolom. Tény, BBR-nek van pár olyan Ferrarija resinből, amit nagyon szívesen megvennék. Mert konkrétan nincs szép fém kivitelben (lásd 275GTB, az ERTL féle minden, csak nem szép DC), vagy egyáltalán nincs is(Ferrari 500, vagy 330 GT4), de az ár és másodrészt a tudat, hogy resin, eddig visszatartott. -
#262807 Ez a vita is kicsit olyan, mint az autóknál a japánt vagy németet (japánt!). Aki mindenfélét gyűjt, az könnyebben választ, hogy fém vagy gyanta, míg a szegény Ferrari-gyűjtő örül, ha egyáltalán megjelenik valami megfizethető áron, fémből vagy bármiből. :) -
#262806 Én ezt tutira nem vettem volna meg. Az a szélvédő nem simán hullámos, hanem épp szétesik. A lógó logó meg az ablaktörlő mellett a hátsó szélvédő is jön kifelé, az első ködlámpa-szerűség nem nagyon hasonlít lámpára, az ülés szélén és a sebváltó körüli bőrborírás nagyon gáz, a kormányon szétfolyt a ragasztó, satöbbi.
Még nem láttam ilyet a CMC-től. Talán kezdenek az Exoto hibájába esni, hogy annyira finom alkatrészeket akarnak gyártani, hogy azt már képtelenség kézzel normálisan összerakni. Amikor Dinoenzo kolléga Exoto Ferrari 246 F1 Dino-ja megjött, szét volt hullva az első kormánymű, mert nem sikerült pár alkatrész milliméteres szegecselése. -
#262805 Az UT-nek sose kellett szégyenkeznie, lásd Ferrari F355 és 550. De azért innen nézve (a kerekek kivételével) szebb a RUF. -
#262804 Igen, erről firkáltam...
Nem értem, tudtommal ezen fórumra nem kell meghívó, vagy ilyesmi. Elég regisztrálni és már is tag lehet bárki.
Én megmondom őszintén, érdekel a véleménye a modellekről. Még akkor is ha nem értünk egyet.
De ez a dolog nekem olyan, mint amikor egy házban beszélgetnek és az utcáról bekiabálnak. -
crosspeet #262803 Hatalmas, ott is "épp" ez a téma ... XD -
#262802 Ezt most én nem bírom megállni...
Nem vagyok sci-fi rajongó, de pár regényt elolvastam, filmet megnéztem.
Az egyik fő sci-fi irodalmi alapsztori a párhuzamos dimenziók témája.
Én azt hittem ez fikció, csak regényben létezik. Nem kérem, a párhuzamos dimenziók, a párhuzamos világok léteznek és kommunikálnak egymással !
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.12. 21:48:27 -
#262801 Ezek ellenére már elkelt.
Amúgy nekem "gázos" az orrán is az embléma. Nem méltó a CMC-hez, nem méltó az árhoz. -
PP993RS #262800 Megjött a RUF, végül drágábban mint gondoltam, így alig 2-3000 forintért bohóckodtam de hát ez van, megtanultam....... ;)
Ez már csavarral van felfogatva a hungarocellhez, úgyhogy most sok kisiskolás örül a felszabadult uzsonnás-zacskóknak, de a megoldás még nagyon béna... Kb. 2-3 centi mozgása van a modellnek, úgy is hogy mind3 lóbaxó csavar tökig bevolt hajtva, egyszerűen nem tudod fixre húzni a modellt, jah... közbe a modell alján a csavar-furat porlad el... nem vagyok benne biztos hogy egy újra-becsavarásnál egyáltalán tartani fogja, és nem szakad ki a helyéről... gondolom úgy vannak egy utazást kibír, lecsavarod és menjen a vitrinbe.
Pár kép, a mai vitát szem előtt tartva egy 20éves UT társaságában aminek sztem egy cseppet se kell szégyenkeznie....
-
PP993RS #262799 Ha nem mondod észre se veszem, vagy inkább úgy mondom fel se tűnik, mert az 1:1-et se ismerem, úgyhogy nekem eladták volna így is :)
Félre értés ne essék nem vagyok rezsin-ellenes, de azért könyörgöm legyen már meg a helyük a piacon .... (már rég nincs)
Sztem egyszer minden gyűjtő életében jön a pillanat, (ha abból indulunk ki, hogy "nem ma kezdte" az ipart, tehát fémezett) hogy becsúszik egy rezsin, mert kiadják azt amire nagyon vágysz, és tudod hogy más jó eséllyel nem fogja, sőt a mostani helyzetet nézve szinte 100% hogy nem.
Na olyankor jön az hogy huh ez tényleg de szép, szép fényezés, király illesztések, mivel nincsenek illesztések :) és becsúszik még 3-4-5-6 darab.
De azért ne menjünk el a sötét oldal mellet, hogy egy kazánlap az aljuk, oké-most már próbálkoznak kicsit formázni, de mindig buta marad, mert buta... Elől-hátul tengely, és még arra is lusták hogy a féktárcsa forogjon-nyereg fix legyen, holott ez pofonegyszerű lenne. Persze ez olyan marháknak mint én pont jó, mert simán tudod umbauzni a kereket, de biztos nem ez volt a fő szempont
Azt már fel se vesszük, hogy nem lehet kormányozni az elsőket, mert olyan is van hogy még a kerekek se forognak, annyi ragasztót tesznek oda...
Ott van még az ultravékony ablak, a régebbi AutoArt dobozok plexije masszívabb volt annál. Az ablak torzít és nyeklik-nyaklik, egy időbe a HW is ilyen papírablakokkal próbált költséget csökkenteni, de hamar leszoktak róla, úgy látszik a rezsinnél belefér, és senkit nem zavar egy 100-150€-s modellnél.
A beltérben ahová pont nem nézel elsőre (vagy ha úgy tetszik amit nem látsz a vitrinben) ócska, kézzel-ecsettel festve, de úgy hogy kezdő makettező szebbet csinálna.
Ezek olyan "hibák" vagy inkább rezsin-jellemzők, amiket elfogad az ember egy 20ezer forint körüli modellnél, (bár most hogy ezt a mondatot leírtam azért bevillant hogy 2-3 éve egy sima, mezei Autoart is 20ezer körül ment.........) de most őszintén mikor 3x-4x ennyi pénzt kérnek egy ilyenért........... -
#262798 ...és az ablaktörlő lapát is rálóg a karosszériára -
crosspeet #262797 Szintén DC!!! -
#262796 Resin kontra DC? Nyitható, vagy sem? Én igazat adok mind kettőtöknek. Viszont az én álláspontom még is inkább a nyitható DC felé húz.
Tény, láttam már "élőben" resin-t. Gyönyörűek, főleg a fényezésük. De valahogy nekem, pedig igazat kell adnom, én sem nyitogatom nap, mint nap, a nyithatós DC-k jobban bejönnek. Én anno Matchboxokon nőttem fel, gondolom innen ered, hogy a nagy betűs autómodell nekem a DIE CAST. Az előbb nézegettem a CMC GTO-ját és erről jutott eszembe a következő. A CMC GTO megjelenése óta több fórumon is megy az összehasonlítgatás, melyik a jobb? CMC-Exoto_Kyosho? Ne adj isten az Elite? Vagy a BBR féle resin. Sokan a DC vonalon a Kyosho mellett voksolnak, mondván a vonalai sokkal szebbek, hitelesebbek mint bármelyik másiké. Ezt el is tudom fogadni. Nézve a képeket a CMC-ről, ami összefutatta a nyálat a számban, az az alváz felőli nézet. Imádom a modelleknek ezt a nézetét, ha szépen vannak kidolgozva. Az Elite ezért volt nekem kicsit szájhúzogatós, nem igazán foglalkoztak ezzel a területtel. Kyosho és CMC esetében az ideális egy összegyúrás lenne. Kyosho külcsín, CMC belbecs. Viszont van pár amcsi vasam is, le a kalappal a nem kifejezetten HE-felső prémium kategóriás gyártók, a Highway61 és az AutoWorld Authentics (ex ERTL Auth.) előtt. Az egész elviselhető árú modelljeik alja is tisztességes kidolgozású, már-már GMP színvonal. Na ez nagyon hiányozna a resin modellnél. Kövezzetek meg, de a fentiek miatt, nekem a DC az Autómodell.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.12. 16:58:12 -
#262795 Húha!
Ennek elég hullámos az első szélvédő felső része! Annak nem kellene olyannak lenni! Még ha a Zagato tervezte volna, még csak-csak. Nekik mániájuk volt a tetőben a két púp. De ez eredetileg Pininfarina (Scaglietti) termék volt. Szóval kezd a CMC is hanyag lenni. 100000-ért viszont pofátlanság a hanyagság! -
#262794 A Triple9 ki fog hozni fémből 3 fajta régi 1/18-as Ferrari F1 gépet -
PP993RS #262793 Nyilván a többség nem az én véleményemen van, nem véletlen fordult a modellipar a nyithatatlan rezsin / vagy néha fém modellek felé.
Betolod a vitrinbe azt jónapot... (ezt most nem rosszindulatból írtam)
A dolog szépséghibája ott van, és erre próbáltam az előző kisregényemben is rávilágítani, hogy az ár ettől függetlenül nemhogy csökken, vagy stagnál, hanem eszement mód megy felfelé... holott egy rezsin előállítása töredéke egy részletesen kidolgozott fémnek.
Tudok neked nem egy-nem két AA modellt mutatni, ami illesztésre / fényezésre simán odarakható egy rezsin mellé, nyilván nem mindegyik és tény hogy a rezsin ilyen téren nagyon erős, de ugye "illesztésről" azért ott nemigen beszélhetünk, mert nincs ami illeszkedjen, a gyantát meg egyszerűen könnyebb szépre fújni.
Ez megint nem bántás, de azért mert egy nyitható fém modell alapvetően k.drága, az nem azt jelenti hogy jobban is néz ki, jó példa erre a 901-es Porsche, a CMC sokkal-sokkal drágább, bőr az ülés, ajtókárpit, leszedhető a kerék, stb-stb-stb.... és mégis az AA sokkal életszagúbb, "összerakottabb-igazi autó" érzést kelt, ez lehet most hülyén hangzik de aki látta már mindkettőt az tudja miről beszélek.
És hidd el van még jópár ilyen példa, azért írtam az Aventadort is rezsin-fém összehasonlításban, egyszerűen érthetetlen miért vesz valaki inkább rezsinbe egy olyan modellt, ha csak nem presztízsből hogy az drágább és kevesebbet nyomtak belőle.
De mondhatnám pl. a Veyront is, valami egész elképesztő áron mennek azok is rezsinbe, nem kicsit olcsóbb a fullos-nyitható szétszedhető, szárnyát kipöccintő :) AA verzió.... vicc.
Erre utaltam hogy megy a hype-vonat; a rezsin az legalább szép, úgyse nyitogatom jó az. Holott fémbe is tudnának olyat minőséget csinálni. Nyilván nem hülyék, hogy abba csinálják, pláne hogy még a piac se igényli. Az ár ? Na az ár viszont az marad...
Nem lenne baj ezzel a rezsin-dömpinggel, ha ott lenne árban ahová való... de 100ezer forint totál vicc... (a 70ezer is) oké, a Ferrari más, mert jogdíjjak, meg ki csinálja meg méltó kiadásban.... de ez már megint egy másik történet hogy akkor mi a lótúróért "kapta" a Bubu/Majsztó a gyártási jogot................
Ha megnézed már egy szimpla GT S is totál elmebeteg árba megy, azt a nyamvadt 993 4S-t nem kapom meg 150€+posta alatt......... mikor kiadták 26-27ezerért (jött volna haza! tehát a modell kb. 21-22ezer volt) azon is vacilláltam hogy sok az egy rezsinért.......... -
#262792 Én meg nem értek egyet. Van pár műgyantám (egyik sem húszezres, de Ferrariból olyat elég nehéz lenne találni) és mindegyik szebb bármelyik fém autómnál. Persze nem nyílik semmi, még a kerekük se forog, de a kezdeti fél óra után az életbe többet nem nyitnék ki semmit. A 160+ modellem közül 2 van nyitva a vitrinben: a Bartoletti, meg mellette egy 156-os.
Mindegyiken nagyon szép részletek vannak, és talán pont a nyithatatlanság miatt olyan illesztésekkel és festéssel dolgoztak, hogy a legdrágább fém modellem (asszem a BBR 512 BB LM az) feleolyan jól néz ki, mint a legolcsóbb műgyanta (Blue Moon 340/375, 160€ környéke). Persze az LM nyitható, de évek óta nem láttam úgy. Akkor nem mindegy? -
PP993RS #262791
Vagy ha már 100ezer rúpia, akkor 1000x inkább egy ilyen. -
crosspeet #262790 Teljesen egyetértek.. -
PP993RS #262789 Az a bajom vele hogy egy 100ezer forintos modell, (vagy "csak" 70ezer a másik) és semmit nem tud(nak)... vicc.
Egy bukólámpás modell működő bukólámpa nélkül meg iszonyat lehangoló, oké ez rezsin, itt semmi nem nyílik, nekem is van pár rezsinem, max. 20-25ezer forintot érnek... Egy kivételével nálam nem is került egyik se többe, és az az egy se 100ezer volt... elképesztő.
Csak hát ugye szét van hypolva a piac hogy ez kell a usernek. Egy komolyabb AA-ot meg már "rezsinárba" se tudsz eladni, közbe 30-35ezerért mennek el -pár éve 59€-ért adott Otto BMW-k.... (itthon!)
Ez egy méltó kiadása a GTO-nak, nem tudom mennyiért mennek, gondolom drágább mint a műanyag BBR, -bár az se lepne meg ha nem- de ha ők is kiadnák 1:12-ben, tuti elkérnének érte annyit, vagy többet.
A másik meg ami nem fér a fejembe, múltkor néztem egy rezsin Aventadort, 300€ körül és megvéve! Ki veszi azt meg? Amikor ott van 100-150€-val olcsóbban az AA ami olyan szép hogy megszólal, és mindene nyílik, még a kis motortér előtti légbeömlők is.
Vagy ez a Kyosho féle "új" Testarossa / F40 vonal ? Kinek fog az kelleni amikor a 20éves modelljük autentikusabb.
Mert az oké mikor rá vagy "kényszerítve" egy rezsinre, mert szép és jó és senki nem adta ki, (és valószínűleg már nem is fogja) de így hogy ott van fémbe (és nem egy welly / maisto kategóriába) fullosan, nyithatóan......... -
crosspeet #262788 Így képről nézve elég giccsnek tűnik számomra is.. A LookSmart-on gondolkoztam én is, de... valahogy nekem is egy gagyi játéknak tűnik...
Csak kiadja egyszercsak valaki normálisban is......... -
crosspeet #262787 Szia! Ha jól gondolom, akkor Ő Hollandrules, itt is volt pár éve, de szép lassan eltűnt. Egyszer vettem tőle modellt, egy kissrác, nem volt gond.. Ha Ő az persze.. Kérdezz rá a nevére, és hátha beugrik, vagy ha gondolod, ránézhetek ami kell neked.. (békéscsabai vagyok).. -
#262786 Nnna, emlegetett szamár. Angelghost (nem ő a szamár, hanem a GTO) épp most küldött egy linket a Carmodel Looksmart 288-as oldalához. Itt egy kép, tessenek nézni a hátsó kerék mögötti szellőzőt... QC level 10000 a Looksmartnál és a Carmodelnél egyformán!
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.04.11. 16:54:31 -
#262785 Az a Looksmart (azaz MR Collection) GTO-ja volt. Aki már látta mindkettőt élőben, az a BBR-re szavaz.
Én nem mondanám drágának. Ez egy BBR irányáron kb. 310€-ért. Az ebay-en most 1db vörös Elite van, 250 fontért, meg egy sárga 250€-ért (96 és 75eFt).
Az persze nyilvánvaló, hogy a BBR egy héttel a megjelenése után 400€ lesz. -
#262784 Ígérte egy időben a Kyosho is.
Na de aztán, azok is olvashatták ezt a verset:
Weöres Sándor - Bóbita - "Szárnyat igéz a malacra, Ráül, ígér neki csókot (Ferrari 288 GTO-t HE kivitelben), Röpteti és kikacagja."
Amúgy mi a gond a BBR-rel? Azon kívül, hogy resin, nem nyitható (legalább a motortere), na meg a GTO-k belseje elég látványos tud lenni a piros csíkos Daytona üléssel.
Erre gondoltam, némi kis festéssel feldobná a komor fekete belsőt:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.11. 16:18:56 -
PP993RS #262783 Számomra továbbra is elképesztő hogy egy ilyen modellért mennyi pénzt elkérnek... (és megadnak az emberek)
Kár hogy a HW kihagyta a ziccert egy nyitható bukólámpás, normálisan megcsinált 288GTO személyében... mondjuk ennél még a régi, karos ajtós, elrontott felnis HWE verziót is többre tartom... elvonatkoztatva persze annak is az irreális árától. -
#262782 Még csak most jelenik meg????
Én azt hittem már el is adták azt a pár száz darabos szériát. -
#262781 1985-ben volt az osztrák autópálya rendőröknek is 911-esük. Elkaptak Linz melletti autópályán. Leállósáv mellett, szalagkorláton kívül bandukoltunk a kollégámmal. Jó, nem tagadom, fogalmunk sincs hogy keveredtünk oda. Pár "bor ízű almát" elfogyaszthattunk az állapotunk elérése céljából. De közvetlenül nem veszélyeztettük a forgalmat. A rendőrök összeszedtek minket, hátra begyömöszöltek és visszavittek a kikötőbe. Annyira nem voltam illuminált, hogy ne emlékeznék, a hátsó ülésnek nevezett valami, nem való két felnőtt embernek. Még ha csak 19-20 évesek is... De csak ennyi volt a büntetésünk, nyomorgás egy 911-es hátuljában.
Tudom, a képen 356-os van. -
#262780 BBR 288 GTO: megjelenés április 20-án.
-
#262779 'estét!
Elfogóvadász 1959
-
Miskota #262778 Sziasztok! Ismeri közületek valaki Holland95_a eladót a vateráról? Annyit tudok róla, hogy békéscsabai.
Az elérhetősége érdekelne.
Évekkel ezelőtt jártam ezen a fórumon... -
PP993RS #262777 Nem bírtam tovább nézni hogy egy kancsal kínai meg egy még kancsalabb QC-os kiadta így ezt a szerencsétlen modellt, úgyhogy pár kilót leizzadva, hogy ne törjön el a fél mm vastag kilincs-közép.... megcsináltam
A vicces hogy aki tervezte nem bízta a véletlenre, mert az ajtón 1-1 furat van, egy vastagabb és egy vékonyabb, tehát nem tudod ferdén felrakni, illetve de, ha ész nélkül beleerőszakolod akkor így fog kinézni, és akkor most jön a slusszpoén ha felcseréled akkor hibátlan.
Aki nem lát különbséget az fel van véve a GT S-hez
-
PP993RS #262776 Az ára... na az lesz érdekes. -
#262775 Új gyártó a láthatárom: Almost Real Models. Elsőre egy csomó Land Rovert és Bentleyt hoznak ki, meg pár McLarent. Nyitható diecastra gyúrnak. Ez érdekes lehet fémből:
-
crosspeet #262774 :D -
PP993RS #262773 Itthon nincs probléma, előfordul hogy munkahelyen nézek valamit, na olyankor jön hogy ennyi egy matchboxért ? Meg mennyibe fájt a legdrágább modellem? Mennyi pénz áll bennük...? És már látom hogy előre bekészítve a "jóságos atyaég" arc....
Na olyankor van hogy mondok egy 20ezret, és már jön a te uramisten... 20ezer egy Buburágóért.
-
#262772 Nálam annyi modell van, hogy néha egy-egy darabot be se jelentek. A Bburago California T-t bemutattam, a BBR 375 Agnellivel bezzeg nem dicsekedtem -
crosspeet #262771 Igazábol a lényeg az, hogy a család sose lássa kárát! ;)