269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Még csak bejelentették :)
  • zsolti65
    Nem kételkedem a BBR minőségben,de úgy nézem ez 1:1-es példány világító ledekkel és fényhíddal...
  • 355
    Új BBR modell: 1/18 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri, 235€. Ez baromi dögös. Indulok Rómába rendőrnek! Vagy bűnözni, hátha ezzel fognak el

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.06.01. 00:43:45
  • 355
    Reméltem, hogy elég magas a labda, de úgy tűnik, hogy nem volt az :-)))

• 355
    Szerencsére engem is lebeszéltek '95 körül két autóról. Mindkettő hatalmas szerelem volt, de így utólag belegondolva a nagy szerelem közepette mindkettővel gyorsan a pénisz rossz végére kerülhettem volna.

Egy: Maserati Biturbo. Egy Üllői úti kereskedésben állt, alatta olajtócsa, a rozsdát a festék tartotta össze (helyenként), de olyan hangja volt és úgy ment, mint a veszedelem... Gombokért el lehetett volna hozni, nem véletlenül.

Kettő: Ford Capri 2.8, pont ebben a színben. Na ez a párja...

• mikeman
    vagy bika :)))

• 355
    Üdv a csapatban. Mindegy, hogy milyen modelleket gyűjtesz, csak legyen rajtuk ló

• Missa
    Fogalmam sincs hogy érték el az üzlet visszacsinálását. Az tény, hogy a szülők napokig kint voltak és "intézkedtek". Akkor nagyjából 700-1000 DM volt a fizetésük az éttermeseknek. Ebből szerintem simán meg tudta venni. Mivel nekem nem volt a kollégám, csak sejtem, hogy volt a srácnak valami "kábele", hogy ezt a melót megkapta. Frissen végzett szakmunkás képzőből kikerült szakács és egy magyar étterem, külföldön dolgozó alkalmazottja volt.
    De tulajdonképpen az egész sztorinak inkább a BMW volt a lényege. Nekem is tetszett, sőt manapság is tetszik ez a típus (pedig nem vagyok BMW rajongó), valahogy azt az "IGAZI, NAGYBETŰS BMW"-t testesíti meg nálam. De az is tény, ha egy ilyet látok, az említett sztori is beugrik róla. Lehet, hogy az irigység dolgozott bennem. Bár ezt kétlem. Én akkoriban vettem a saját, első autómat, egy FIAT Regata 1,7 D-t. Az nem volt egy 6-os Cápa. Nem volt szép, nem volt felkapott, "csak a német autó a jó autó" elveknek sem felelt meg. Viszont 1,5 évesen tudtam megvenni, elég jó állapotban. Takarékos volt, lehetett bele pakolni. Nem mondom, az is igaz, nagyon olcsón tudtam tankolni. Ez nekem akkor sokat számított. Villogni nem lehetett vele. Még is szerettem azt a csúfságot. Mondom, lehet, féltékeny voltam a Cápára. De vígasztaltam magam, az enyém fiatalabb és kevesebbet eszik. Amúgy 25 voltam amikor megvettem, nem igazán szóltak bele a szüleim, hogy milyen autót, mennyiért veszek, hiszen én dolgoztam megérte. Azért Apu szívesen felajánlotta a segítségét, amikor a használt piacon nézegettem az autókat. Valami '80 körüli évjáratú V8-as (?) diesel Oldsmobilról azért lebeszélt. Pedig győzködtem ám rendesen: "- Apu! Ez diesel, nekem nem lesz gond a tankolása, a javítása!" Még is voltak észérvei a FIAT mellett. Szóval nem gond az ha az első autó vásárlásnál kap egy kis segítséget az ember. A srácnál csak az időzítéssel, a sorrenddel volt gond.
  • mikeman
    Zoli! Mindig akad 1-2 kakukktojás a MC kínálatában, ami egész jónak mondható, de sajnos nagy átlagban az elmondható hogy messze járnak az AA színvonalától pedig sajna mostanság árban próbálnak hozzá közelíteni :( mert nem lenne baj hogy kicsit gyengébbek, de legalább árban lényegesen elmaradnának akkor. pl a Veyron vagy Mclaren F1 modelljeik elég drágák de minőségben messze elmaradnak az AA hasonló gépeitől.
    Amit beraktál 991-et, nem rossz gép, de -és nem rontva az üzletedet - pl a féktárcsák kb paragon, de semmiképp nem AA. Persze én elég rá vagyok állva a féknyereg témára, lehet csak az én szememet bántja :))
    amúgy így képről elég jó, és külön plusz pont az ajtó teli ablakai miatt, annak hiánya nagyon sokat ront a szememben az összminőségből, és az MC elég sok modelljéről az hiányzik pl.
    Sajnos ezt a gépet nem lehet összehasonlítani az AA megfelelő modelljével mert a mocskok még csak nem is ígérik hogy kihozzák (tudtommal) pláne hogy a régiek közül is sokat csak ígérnek hogy kihozzák aztán jó ideje semmi
  • pittlaren
    Köszi, remélem a folytatás is hasonlókép alakul :o)
  • pittlaren
    Köszi, remélem lesz :)

" Egy újszülöttnek minden vicc új " alapon a Norev kínálatból is bőven tudok szemezgetni, eddig egy Lambo, egy Porsche, egy Merci, és némi kakukktojás gyanánt egy Renault-om van tőlük. Ami a Bubut illeti, nekem a kombi jobban bejön, ami persze nem jelenti azt, hogy alkalomadtán ne örülnék egy mezei négyajtósnak is :)
  • BMW M5
    Mi a különbség a Mercedes W222 és a V222 között ?? Mert látom V-vel és W-vel is ezt az S-osztályú modellt .
  • crosspeet
    A boxerek, hibátlan indítás! ;)
  • crosspeet
    Ezt a szettet eltalalta az Mc, klassz paripa ez a piros is!
  • Zo911
    Hozzátenném egyébként, a Minichamps 991-es szériája (a GT3 kivételével, mert annak a fekete műanyaggal zárt beömlő nyílásai elöl szörnyűen gagyik) egész korrekt, a plüss kárpit kivételével véleményem szerint abszolút elfogadható a szint! Nyitható, fém, és nem is ment el horror irányba úgy, ahogyan azt az Autoart tette (bár tény, ők más ligában játszanak kidolgozásban, én is jobban kedvelem az AA gépeket).

Van egy 991 Carrera S-em tőlük, illetve ideiglenesen egy Turbo S is itt állomásozik,egyáltalán nem olyan rosszak ezek! :-)

• mikeman
    üdv a sorainkban
    kitartást és vastag pénztárcát a gyűjtögetéshez
    jó a kijelölt triumvirátus a gyártók között, annyit írnék rájuk, hogy a Minichamps jó de csak racing modellek esetleg Bentley-k esetében, a Norev egész jó és kedvező az áruk, de viszonylag szegényes kínálattal, az AA modellek nagyon korrekt minőséggel vannak de mostanság felettébb inkorrekt áron sajna, de nagyon gazdag kínálattal
    az Impreza nagyon klassz, sokáig szerettem volna egy ilyet csak nem kombiba, de azok nagyon drágák voltak, így lemaradtam róluk, mára meg teljesen leépítettem a japán vonalamat így már nem is lesz :)
  • pittlaren
    Szal' a képek:

• pittlaren
    Sziasztok!

Még új vagyok az 1/18-as modellek világában, matchbox vonalról nyergeltem át, eddig bejön :o) Nincs túl sok masinám egyelőre (még) de dolgozom az ügyön. Sokat tipródtam, hogy milyen vonal mentén kéne' gyűjtögetnem, végül arra jutottam, hogy ami tetszik, és persze ami megfizethető (számomra). Eddigi tapasuzalataim alapján az AutoArt/Norev/Minichamps triumvirátus az, ami ár/érték arányban elfogadható számomra. Nem túl sok járgányt számláló gyűjteményemben ez a két AutoArt a (pillanatnyi) kedvenc:

http://www.kephost.com/image/cOD5

http://www.kephost.com/image/cODQ

http://www.kephost.com/image/cOnF

http://www.kephost.com/image/cOnS

• 355
    Szóval a szülők kivágtáztak Németországba és megfenyegették vagy kielégítették a török kereskedőt, hogy visszavegyen egy 8-10 éves autót, amit a gyerek 1, azaz egy havi fizetéséből vett? Készséggel elhiszem, de szülőként nagy ívben lesz@rnám (vagy gratulálnék neki), ha a gyerek hajón élne/dolgozna (gondolom koszt-kvártély adott) és egy havi béréből venne egy akármilyen 10 éves BMW-t magának. Ha a családi vagyont vagy a fél veséjét hagyta volna ott, az más, de egyhavi bér...

Milyen különbségek vannak... Nekem '89-ben volt az első fizetésem és a feléből a Váci utcában egy hipermodern Adidas cipőt vettem 3.200Ft-ért :)
  • mikeman
    hát amikor én megvettem a Jones féle procar modellemet, egyáltalán nem volt szempont, hogy az illető nyert-e valamit, nekem akkor csak az volt fontos, hogy a klasszik fehér alapon Msport csíkozással legyen ellátva, ráadásul azért olyan kutyaütő mégse volt, mert '80-ban azért megnyerte a F1 vb címet :) nyílván abban a szériában jobban ment neki mint a kasznis gépekkel. Pironi még ennyit sem mondhat el magáról :) arról konkrétan semmit sem tudok, így azért Jones-al előrébb vagyok egy kicsit :)
    A Picquet -féle modell már akkor is megfizethetetlen volt, most is az, ez meg ahhoz képest nagyon kedvező áron nyitott a Modelissimo-n, azonnal le is csaptam rá, mire megjött pár nappal később már közel dupla áron hirdették, 1-2 héttel később pedig aszem 300 eur vagy afölötti áron :( na kb annyiét lehet Picquet félét venni, akinek fontos a kis névmatrica rajta :))
    a modell amúgy nagyon patent, szépek a matricák, szép a motortér, patentül csukódik-nyílik rajta minden
    szóval nálam öröm és boldogság :)
  • mikeman
    ikonikus bömös
    nálam kötelező darab volt

• Missa
    Nekem "áttételesen" volt kapcsolatom evvel a típussal.
    1992-ben még a MAHART-nál dolgoztam, mint hajógépész. A friss, alig kéthetes I. géptiszti papírjaimmal a Passau-ban állomásozó, a Bayerische Lloyd cégnek kölcsön adott "Rákóczi" m/s személyhajóra lettem beosztva. Az éttermi személyzet egy híres budapesti étteremből lett válogatva. Az egyik fiatal, alig 18 éves szakács srác, megrészegülve az első havi fizetésétől (ami már akkor is többszöröse volt a honi fizetéseknek), pár száz márkáért vett egy nem túl lepukkant 635-t (vagy 628?). Persze minket gépészeket is körbe kérdezett, hogy mi a véleményünk az autójáról. Lebeszélni már nem tudtuk a vásárlásról. Akkor mutogatta, amikor már kifizette, az emlékeim szerint 1980-82 körüli évjáratú járgányt. Nem mondom, hogy ramaty állapotban volt, de némi kozmetikázásra (azon kívül amit már a török autókereskedő elvégzett rajta...) szükség lett volna még. Lényeg, hogy a szülők, miután hírét vették csemetéjük bizniszének, időt-pénzt nem sajnálva vágtáztak ki Passauba és legnagyobb csodálkozásunkra a török kereskedővel árában visszavásároltatták a Bömöst. Fogalmam sincs mivel tudták a kereskedőt rávenni erre. . Tény, az akkor 26 éves fejemmel, hiába az autómániám, azt én is beláttam, hogy ezt a gyönyörűséget nem vettem volna meg én magam sem. Akkor azért már ki tudtam számolni az akkori "üzemeltetési költségeit".
  • 355
    Ez egy annyira eltalált forma, hogy elég sok szín jól áll neki. Fekete, fehér, Aplina kék, sötét-bordó, meg ez a grafit:

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.05.29. 17:22:41
  • crosspeet
    1:18-ban volt ugyanilyenem :)
  • crosspeet
    Ez gyonyoru paripa!!! Legszebb Bmw.
  • bulba
    Uhh igen a 8-as... engem a beltere fogott meg nagyon!
    Amúgy a kép kicsit csalóka, a kocsi színe bézs. Eredetileg ezüstöt szerettem volna, csak mivel kilóg kicsit (az amúgyis "tág spektrumú") gyűjteményemből, mindig halogattam a megvételét (lesz ez még olcsóbb is felkiáltással...), aztán egyszercsak elfogyott az ezüst :(, erre meg gyorsan "mentsük a menthetőt!" lecsaptam

Egészen konkrétan ez, a Budai Várnál látott példány hozta meg a szerelmet:
  • bulba
    Szép estét!

• crosspeet
    na, jó, a sötét garfit is kúl. ;)
  • 355
    Lett valami a krómfestésből?
  • 355
    Lóf...t Nekem négy fekete kerekes a 160-ból már sok (166, 2×599XX, Kyo F40). Sötét-ezüst színűek lesznek. A Monzán lehet hogy kipróbálom, hogy a küllők eleje krómos lesz, a többi sötét.

• crosspeet
    FEKETÉRE!!!
  • crosspeet
  • zsolti65
    Ezeket még festeni kell, ha jól látom..
  • 355
    Ma reggeli csomag:

• 355
    Második legkedvencebb Bömösöm, a 8er után. Mondjuk nem aranyban :)
  • bulba
    Ha már régi bömös, nekem ő a nagy kedvenc:

• Missa
    Nem tudom, lehet, hogy az én szememmel van baj, de olyan fura képeken a C oszlop környéke, a tető, a hátsóablak. Fura nekem, na.
  • BMW M5
    Valahogy a pályaautókat tényleg szépen megcsinálja a Mini . Mondjuk ez a Jones gyerek annyira nem volt sikeres a Procar sorozatban Nemrég kihozták a Pironi-s ( BMW Motorsport ) változatát is......na az sem nyert semmit . Gondolom a következő majd a Picquet - változat lesz ami legalább nyert futamokat és 1980-ban megnyerte a bajnokságot .
  • mikeman
    köszi a tippet.... hát nem ígérem meg hogy élni fogok a lehetőséggel :)
    egyrészt ahogy írtad is még mindig aranyárú (bár 6 hengeres ez tény )
    másrészt a MC utcai termékei elég silányak, talán csak a Bentley termékeiket kivéve, ennek ellenére szinte AA áron kínálják őket, holott a nyomukban sincsenek
    ezért kerülöm is az utcai MC modelleket.
    érdekes viszont hogy a versenyautó részlegük ehhez képest meglehetősen pofás darabokat hoz ki, van is belőlük jónéhány ... szigorúan BMW racing-ek :)

ja és ennek mindene nyílik is :)
    Utoljára szerkesztette: mikeman, 2016.05.26. 18:27:50
  • BMW M5
    Akkor Neked itt van egy Minichamps 323i , igaz , hogy nyithatatlan és aranyárról leértékelték aranyárra ( biztos vitték mint a cukrot ) de ez már 6 cilinderes