Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aszem tényleg igaz a mondás hogy Ferrari embléma alatt gyakorlatilag bármit -drágán- eladhatsz....

http://www.ebay.de/itm/Bburago-Burago-Ferrari-550-Maranello-Rot-Presidente-Ferrari-auf-Carbon-Platte-/351578266198

272€ azért derék 😊 és van az embernek egy másik ilyen "presidente" akármije, egy Bubu 456-os, azt néztem először hogy milyen pofás a díszdoboz, de már most 80€ körül van, az is valahogy így végződik majd. <#idiota>
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.26. 23:56:59
355
Na mi van, mindenki alszik? Három napja? 😊

Ez egy NZG 1:50-es Liebherr daru. Az opcionális felső kiegészítő elemmel (nincs a képen) 3,75m magas (1:50!), az eredetije ugyanis 188m-ig emel. Az alapgép 598€, a kiegészítő csomag még +298€.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Ja igen, lehet! 😊
Kb. úgy... de a cikkben írták is hogy a legerősebb évében kb. 4millió értékben adott el 3500 medzsit...... Ez már akkor is üzletszerű ha nem jelented be.

Mivel nem mai hír kíváncsi lennék hol tart az ügy, bár simán lehet még sehol.

Bár olyan a szájíz.... de ezért ez messze van attól, hogy találsz a pinyóba két szatyornyi medzsit, kiárulod, a szerv meg rádáll és megbüntet.

Ez rohadt sok pénz, modellekben gondolkodva is nem kell ecsetelni, hogy egy nagyon komoly, prémium 1/18-as gyűjteményre is lazán futná...

Amúgy a másik kapitális hiba, hogy nem pl. az olx-en árulta, az lekövethetetlen (volt) kinek-mit adtál el.... Csak ugye ott nincs licit...

Ráadásul ahogy írtam is jóideje ment "asztal alatt" hogy figyelgetik az online eladásokat, nyilván aki ilyen szinten nyomja, hallania kellett erről........
355
Mekkora egy átlagos Matchbox-adásvétel értéke, 1500Ft? Akkor volt kb. 5000 adásvétele. Ez szerintem védhetetlen.

BMW M5
Bezony <#hawaii>

blood sweat and beers

Missa
Mint a Tanúban? A bejelentés egy becsületes, névtelen feljelentőtől jött. <#smile>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Sztem nem nagyon kellett bemártani, pláne hogy olyan helyen bizniszelt ahol jutalékrendszer van, simán nyomon követni, akár évekre visszamenőleg, és hiába volt több userneve, a jutalék befizetése úgy is egy helyről ment.

Ez olyan tipikus hazai népmese, elkapják a szegényembört, aki csak eladott pár medzsit..... 8millió forint értékben <#pias> de szegény közbe csak egy 6órás közalkalmazott, ugyan már.....
355
Sajnos anyagi előnyhöz jutott, mert az autók árából autókat vett, amik ott sorakoznak a polcán. A gyűjteménye gondolom nem a hatórás közalkalmazotti (minimál?) béréből gyarapodott, hanem az eladások nyereségéből.

Lehet, hogy egy-egy eladása nem volt nagy érték, de mivel rengeteg eladása volt, attól tartok, hogy az üzletszerűség megállna egy bírósági eljárásban.

Őszintén szólva én csodálkozom, hogy nem volt még rendes NAV razzia a börzén meg a Zindexes adok-veszek topikokban.

BMW M5
Ez egy másfél éves cikk . Én még anno rákérdeztem erre egy matchboxos dolgokat nagyon vágó gyűjtőnél aki azt mondta , hogy ez a pali a legnagyobb itthoni matcbox gyűjtő és csak a vaterán 6-8 néven üzletelgetett ( kereskedelmi mennyiségben ) éveken keresztül és valószínűleg egy "jóakaró" gyűjtőtárs mártotta be a NAV-nál .

blood sweat and beers

Anno mikor sok modellt árultam, volt ilyen urban legend, hogy ne nagyon legyen fent egyszerre sok és/vagy nagyértékű modell, mert figyelik....

Amúgy semmi közünk hozzá ki-mire-hogyan, de azért ha 3év alatt 8milliós forgalmat csinálsz, (akármiből; medzsi, bélyeggyűjtemény, szalvéta, söröskupak akármi) sztem ne csodálkozz ha rádszállnak....
Missa
Sziasztok!

Egy topik társunk osztotta meg ezt a FB-on.
Érdekes... Vagy inkább felháborító? Nem akarok politizálni, de felmerült a kérdés bennem, nincs elég EU-s pénz a stadionokra?
Milliós adótartozás Matchbox gyűjtésből

Missa
<#awink> Exoto lesz az a CMC, nem ?

Egy CMC kivitel lenne az igazi, de az meg kb 2-3X drágább, viszont az legalább motortérbe is enged betekintést...
Úgy-úgy 😊

Ilyenkor vagy álnéven újra, vagy egy "haveromnak" lett eladó, vagy jaaaj, volt nekem még egy, azt már nem akartam eladni de akkor menjen az is.

Én anno egyszer (és utoljára) árultam ki pár modellt egy barátomnak, csak a nyűg van vele, nem ismered a modellt, ha bármi van vele neked ég az arcod.

De persze ha sumák van ez jó, mert lehet mondani hogy írj a "haveromnak", beszéljétek meg... aztán a képzeltbeli haver ilyenkor kámfor. A névváltoztatós cimboránk is ezt csinálta, probléma volt egy modellel, mondta hogy írj """neki""" biztos megbeszélitek...... 😊 ja, megbeszéltük, az volt a válasz hogy nevet változtatott. Ami azért is szép mert akkorra már nem 1 nem 2 modellt vettem tőle.

De ha már belementünk; az is tipikus ha valakivel folyamatosan megy a biznisz, egy idő után becsúszik valami kaki...
Ez a hülye úgy is elviszi, ennek a hülyének úgy is odaadom annyiért, aztán mikor nem veszel többet akkor jön az értetlenkedés hogy de miért nem???????
bulba
Estét!
Az első hó alkalmából egy (kicsit régebbi) kép:

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

355
Van egy tippem. Nemsokára lesz neki még egy eladó darab, amit egy kicsit olcsóbban fog árulni. Mondjuk a haverja kéri meg, hogy adja el... <#smile>

Missa
<#smile> "jön a mese, a "komoly vevő" aki elviszi, és akkor lehet mondani hogy most már bánhatjátok; ELVITTÉK!"
Erről egy volt hajós kollégám jut eszembe. Ő az idősebb korosztályt képviselte, azt a nyugdíj előtt 5-6 évest. Mindig a 17-20 év körüli "élettársáról" mesélt nekünk. Kapacitáltuk, hogy kifizetjük a csaj kaja költségeit, hozza el nyáron a hajóra, egy útra! Az öreg mindig kitáncolt a dologból. Az egyik matróz aztán elröhögte magát és mondta az ürgének: "-Te öreg, én már rájöttem miért nem hozod el a csajt! Azért mert csak egy tamagocsi!"
Na most ezen az elven a "komolyvevőmaz smergával" is lehet akár egy tamagocsi. Nem tudom, de akár lehet az is. <#nevetes1>

Sztem a baj nem ott kezdődik ha valaki drágán ad valamit, itthon is van olyan eladó aki rendre drágán rak fel modelleket, (nem a legdrágább ebay-áron, de drágán...) ő meg is mondja kerek-perec, hogy ennyi, nem kötelező megvenni, nem kenyérre kell neki a pénz.

Aztán ott a világpiacos, azzal érvel (nyugtatja magát?) hogy ez így jó, mer' az ebay-en is annyi, nézd csak meg +hetente telesírom a médiát, hogy de miért nem kell senkinek???
Senki nem hajlandó megadni érte amennyit ér, pedig az ebayen is (évek óta) ennyiért árulják!

Amúgy bírom mikor valaki nem képes felfogni hogy egy-egy modellért NEM kapja meg azt az árat amit gondol. Ilyenkor jön az hogy inkább évekig árulja, van hogy még feljebb is viszi az árát, aztán mikor rájön hogy ez nem megy, jön a mese, a "komoly vevő" aki elviszi, és akkor lehet mondani hogy most már bánhatjátok; ELVITTÉK!

Van egy érzésem, hogy hamarosan megfog jelenni egy-két ritka Ferrari modell... és tényleg olcsóbban mint a világpiaci ár.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.22. 13:49:35
Missa
Igen, csak ugye a héten ment ez az "Indexes-világpiaci árazás" téma.
Pont itt a gond, szerintem. Van egy eladásra szánt modellem, fogalmam sincs mekkora az értéke. Futás az Ebay-re, mint hiteles világpiacra, az első hasonló modell árát belövöm és itthon "világpiaci" áron hirdetem. Aztán joggal, fel vagyok háborodva, amikor elkezdenek csesztetni, hogy milyen drágán adom. Pedig lehet, hogy csak annyi történt, hogy az Ebay-en egy, a példában szereplő göröghöz hasonló "keselyű" hirdetését láttam meg elsőnek és arra alapozom az árképzésem. Lentebb görgetve már ugyan azt a modellt "életszerűbb" áron is hirdetik... Nézem én is azt az oldalt. Egy-egy modell esetében iszonyatos szórás van az árak tekintetében. Ugyan azt a modellt van aki 3-4-szeres áron kínálja. Ez még igaz a tengerentúliakra is. Az más kérdés, hogy a határainkon túl sem élnek "hülyék" és az ilyen túlárazott, be "RARE"-zett, csakittcsakmostcsakneked kuriózumok éveken keresztül fent vannak az oldalon...

Azért nem csak itthon vannak eltévedt, mesevilág(piac)ban élő formák...

Van egy görög csávó/bolt az ebayen, az oké hogy a régebbi autoartokat 160-170€-ért nyomja, (egyik se ér annyit, ami mégis azt meg 200€ fölött adja <#gonosz1> ) de hogy a Maisto/Burago-ra is odaírja hogy WOW, RARE és akkor 170€ <#action> fantasztikus.

Na jó mondjuk az legalább egy bolt, azért vannak költségek / kötelezettségek.
goser
Szerencsém volt, mélyen világpiaci ár alatt sikerült megvenni:-)))
bulba
Nagyon egyben van ez a forma, nekem igencsak bejönnek a 90-es évek letisztult gépei!
Épp meg akartam jegyezni, hogy a vízszintes illesztési hézag eléggé vastag lett, de aztán olvastam, hogy maga a modell is 94 körüli<#guluszem1>

Hirtelen nem is tudom, hogy van-e valakinek itt a fórumon ennél régebbi (1:18-as) modellje! Már Missa Csajkáját leszámítva <#vigyor4>

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Missa
Peti, írtam privátot, de még emailt is Neked.

355
Ez modell eleve qrva drága volt (min 100€), és azóta se lett olcsóbb. Attól tartok, hogy ha akarod (és tudod), akkor mostanában meg kéne venni, mert csak drágább lesz.

355
Kell a vitrinbe az alacsony légellenállás 😊

355
Írtam egyet a Minichamps Ferrari 412 T1 modellről, amit nemrég vettem. Van pár hibája, nem véletlenül volt kb. 30%-kal a "piaci ár" alatt ;-) de azért lehetne rosszabb is. Legalább hiánytalan.

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.11.21. 19:55:09

Ez olyan radikális hogy az sincs rajta 😊

Jah, jó lenne rá valami piperetükör, egy időbe próbáltam ráapplikálni valamit, de csak bénább lett 😊

Jó ez így, olyan bubus <#hawaii>
Az most ha a világpiacosnál lenne, elkérne érte vagy 50ezret....... de lehet járna hozzá 1:18-as hófehér makkoscipő 😊
Szépek, csillognak-villognak, az 1:1-en talán még újkorába se volt ilyen fény 😊
Ez még nem az! 😊
Missa
A 308-as is ismerős. <#smile>

Én egy ilyen Lauda Ferrarit szeretnék még, de elég borsos az ára, ahhoz képest, hogy a motortérbe sem nyerhető betekintés rajta :/
Helyes! Akkor úgy mond családon belül maradt. 😉
Jut eszembe, világpiaci áron..? 😄
BMW M5
A Wartburg 312 Camping Deluxe egy BoS-models .

Csak úgy mint a Trabant P50

A BoS 1/18-ban még a Tatra 603-ast is legyártotta ugyhogy van választék szoci modellekből <#mf1>

blood sweat and beers

goser
Én vettem meg :-)
volt ilyen is ám, régi szép idők.. 😊
Nem kyosho, de nem olyan rossz ám, meg ugye akkor még csak HWE létezett fehérben.

Napos időt! klasszak!
Missa
Klassz! Wartburgból nem csinálták az a Camping kombi félét is? Vagy azt más csinálta?

355
Kéne rá egy baloldali tükör, nem 😊

355
Meg egy F1 vitrin 😊

Egy Don Johnsonos Elite

355
Köszönöm, írtam neki, meglátjuk, hogy megy-e még.

BMW M5
A régi Wartyogok mára talán még kultikusabbak lettek és a szoci veterán találkozók sztárjai <#wow1>
A Revell által kiadott 10 féle ( szin)változatból ( 311 Coupe , Cabrio , 313 Sport ) megvan 8.....abból itt van 5 .

blood sweat and beers

Missa
Csak azt az egyet csináltam én. <#smile>

Sokat vacilláltam, nekem végül 2okból is HWE Testarossa parkolt be.

Egyrészt negyedannyiért jött mint a Kyo (ami azért nyomos érv) másrészt ahogy írtam is az ős TR-nál a "minél többet nézem-annál jobban tetszik" csapdába estem, bár a Kyo is csinált egy tükröst, de az egyrészt fehér, ami túl Don Johnson-os, másrészt a felnije ugyanaz mint a 2tükrösnek.

Az a nagy helyzet hogy a HWE ezen az egy ponton állva hagyta a Kyo-t. Van ebbe valami irónia, hogy a non-stop elméretezett felniket gyártó HWE pont abban az egy tételben előzi meg. Sztem később valami szabotőr szivárgott be a Mattelhez, mert olyan nincs hogy egy gyártó szinte minden modell kerekébe bakizik valamit.

Valóban nem vészes a Bubu féle retró, bár csak sereghajtó a Bubu Ferrarik közt, de én meghagytam a sajátom, (3-4ezer forintért felesleges kipaterolni) de felnit rögtön cseréltem rajta 😊 meg a leszakadt klozetajtót is úgy ahogy megcsináltam, de az sose lesz tökéletes.

Megkeresem majd képeket a TR duóról, egyelőre most csak a Buburól találtam ilyen "gyors" képeket;

Ja, ezt vettem . 😊
Eskü, a képeket nézve az ugrott be, h nem te csináltad-e a fotókat.. 😊 olyan Missás! 😉
Grat a Tr-hez!!
Missa
Köszi!
Nem 90 volt! De még csak nem is 60-70! <#smile>
Szerintem a Bb Testarossa annyira nem rossz. A kerekei azok igen, nagyon gyatrák. De a többi elég elfogadható.
A Testarossa beszerzés azért még "napirenden" van. Mert nekem is nagyon bejön a "nagyapó".
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.11.20. 21:50:11

Szép gép!
Tényleg nem ünneprontás, de továbbra is azon a véleményen vagyok hogy túlértékelt modell, (amiről természetesen nem tehet, ettől függetlenül gyönyörű masina) sztem "nem tud" 60-70ezret, illetve bocsánat 90ezret amennyit az itthoni világpiacos diktál.

Maga az 512TR amúgy dögös gép, az elején csakis az tetszett, úgy voltam vele hogy béna a "sima" Testarossa, aztán ahogy öregszem egyre inkább az "ős" Testarossa jön be, az egy visszapillantós, hátul lufigumis. És szinte hihetetlen de a HW az Eliten tökéletesre megcsinálta a felni/gumi dolgot, elől-hátul is, +még a felnikupakot is tök jól megoldották. A modell egyetlen pozitívuma, amúgy természetesen csak egy átdolgozott Bubu, bár amennyiért anno kiszórták teljesen korrekt volt, most már az is erősen túlértékelt.

Missa
Ma végre megérkezett a Ferrari 512 TR is!
Nagyon szép modell. Örülök neki. Na és annak is, hogy a "világpiaci" ár alatt sikerült hozzájutni. Világpiac
Egyenlőre, csak hirtelenjében csináltam róla pár képet. Mielőtt a MIRA vevőjének átadtam volna, egymás mellé tettem őket:

Háááát, azért a Kyosho szebb. Sokkal szebb.<#smile>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.11.20. 21:16:25