Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikeman
sajnos az MC ebből a szempontból pont követi az AA-t, minőség egyre szarabb az árak viszont az egekbe irányulnak
utcai modellt már nem is vennék az MC-től, versenygépeket meg hálisten nem gyűjtök csak néhány BMW race gépet. de azok mind makulátlanok, igaz a nyithatatlanság ott is egyre inkább eluralkodik, pedig a régi gépeiknek nagyon szép motortere van

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

mikeman
hát elkeserítő a helyzet 😞
a cikkben még finoman ír a minőség érzetéről de a kommentekben aztán kap hideget-meleget az AA, meg is érdemlik
már csak egyet remélek, hogy ezek a hangok eljutnak a céghez is
mert hogy mi durrogunk ezekhez árakhoz tartozó minőségről az egy dolog, mi szegény és kis piac vagyunk, de ha már kint a sokkal gazdagabb piacon is ilyen hangok vannak, az már a cégnek is jelenthet valamit, remélem meghallják ezeket a hangokat

Kíváncsi vagyok, mennyi ideig lesznek ezek a resin gépek tartósak, már ami a szélvédőket (is) illeti. Ha ez a tendencia, pár év múlva egy hibátlan darab aranyat ér majd.

Az Autoart árazása nevetséges, ár/érték arányt tekintve főleg. Idén járt nálam egy fekete C1-es Corvette tőlük és egy szintén fekete Esprit V8 is. Nem ma adták ki egyik modellt sem, meg is látszik rajtuk. A Lotusnak aljának olyan részletes és szép a kidolgozása, hogy az ember nyála majd elcseppen. Emellett pedig mindkét modell kívül-belül perfekt volt, gyönyörű, részletes, igényes munka. Ráadásként méretre szabott hungarocell dobozzal, pedig Millenium kiadású modellekről beszélünk. Ezt már elfelejthetjük. Az igénytelenséghez hozzáfűzve pedig felemlegetném a 993 Carrerajukat, amiről volt már szó a fórumon. A fordított ablaktörlőállás egy dolog, de ennyi pénzért (160-180 euró?!) már elvárná az ember az igazán aprólékos munkát. A korábbi klasszikus Porschékban mind volt igényes motormatricázás is, a 993-nál hűlt helyen a plaketteknek. Nem mintha ettől ne lenne szép a gép, de ha 100 euróért bármelyik másik régebbi 911-esükön meg tudták csinálni, itt több, mint másfélszer annyiért miért nem?

A Minichamps is szerintem rossz irányba halad, bár ezt a márkát kevésbé ismerem. 924-esem van tőlük, nagyon régi kiadása a cégnek. A kor színvonalán viszont elég igényes, kárpitozott beltérrel, nyíló bukólámpákkal, rendkívül részletes motortérrel stb. Van egy 991 Carrera S-em is, itt már a kárpit felejtős, a légbeömlőnyílások csak imitáltak motorháztetőn (és még az ezekbe integrált ködlámpát is sikerült duplán ragasztani, keressetek rá, a kék és pirosak még mind ilyenek, de az újabb kiadásokon , pl. cabrio már orvosolták a hibát). Egyébként nem akarom szidni, ezektől függetlenül egy egész korrekt modell - és a Minichamps továbbra is rendesen dobozol, hungarocellel. A GT3-asuknál viszont a tömör műanyag légbeömlő nyílások az autó elején szerintem nagyon igénytelenek.

http://kereknyom.blogspot.hu

Persze ez se egetverő minőség:

http://www.lambodiecast.com/detail.php?item=model667
A Kyosho/Ousia Huracant már a megjelenés napján levitték 20,-€-val...( CK il.. Modelissimo ), írtam is nekik, hogy mi a gond, miért lett hirtelen olcsóbb?Jött a válasz, hogy minden ok a modellel csak valahogy olcsobban kapták 😊
Az AA Huracan tuti akciós árú lesz ...habár a fekete kerekesek ( sárga,piros ) azért el fognak fogyni "világpiaci" áron is 😄
goser
Nagyon szomorú az AA árképzés. A Welly Huracan 40 EUR és nem vacak műanyag, hanem teljesen fém. Nyilván közel sem olyan kidolgozott, mint az AA, de akkor is hihetetlen, hogy az egyik cég mit ad 40 EUR-ért és mit kapunk a másiktól 5x annyiért. Hab a tortán, hogy a rendkívűl kedvező 200 EUR árba csak a "standard" doboz fért bele, a Signature doboz gondolom még dobott volna rajta 10-20%-ot. Remélem, hogy a Huracan is pár hónap (év) múlva le lesz akciózva, mint a legtöbb AA Lambo és akkor talán érdekes lehet.
Ott valakinél nagyon messze gurult a gyógyszeres doboz ár ügyileg, kíváncsi leszek ezt is venni fogja a jónép..?

Venni én is akartam Meki P1-est, de ha a Huracan 200euró akkor az lesz vagy 300... és ha tényleg ilyen kártyavékony, hótgagyi műanyagból csinálják meg az elemeket, akkor kösz de nem.

Anno a HW Ferrari Enzo vs. Elite-nél is hatalmasat dobott a modell minőségérzetén, hogy nem egy súlytalan, nyekergő műanyagfedél a géptető, hanem jó nehéz fém... a Mekinél meg gondolom minden műanyci lesz, szárnyasajtók, gép-csomagető.
Hát nagy kacatnak írják le....pedig akartam egy ilyet, szürkében.De ezek után nem hiszem, hogy megveszem, főleg ennyiért!!!!
Ennél még a Kyosho modellje is jobb, sőt kb a harmadába kerül.
Azért mert az több pénz lenne... lehet modellenként csak pár centtel, vagy urambocsáss egy egész ejuróval, de akkor is több, és nehogymá...

Jó a minimál vastagságú, ócska fos műanyag, ami annyira vékony hogy már önmagába nyeklik-nyaklik, ha por megy rá és rátörölsz bármivel(!) már full karc.

Egy időbe a BoS ablakai is spontán kipattantak, hullámosak lettek, nekem a V8-as Audi hibátlanul jött, 1év dobozlakás után full hullámos a szélvédő, de legalább negatívba-befelé tehát annyira nem látszik, de ez egy 110€-s modell volt.........

És akkor én még ne is panaszkodjak, a neten olyan szétdeformálódott, hullámos (körbe még az oldalablakok is) modellek vannak lefényképezve, hogy az ember tengeribeteg lesz.

És akkor még nem is vetted kézbe azt a 200€-s modellt....

http://www.diecastsociety.com/autoart-lamborghini-huracan-lp610-4/

Érdemes elolvasni... főleg a komment részt.........
Hát itt két verzió lehetett, vagy simán sz.rtak bele, vagy aki a honlap ezen részét csinálja nem ért a modellekhez és fel se tűnt a hiba, vagy mindkettő 😊 Bár az sokatmondó hogy aztán "megcsinálták".

Akárhogy is... egyre több helyen olvasni user panaszokat hogy nagyon lefelé megy a színvonal, az AA kompozit modelljeit is lehúzzák, olvastam a Huracan tesztet, olcsó játékautó fílingje van a műanyag alkatrészeknek, nem kárpitoznak ki mindent...... hát tényleg ide jutottunk 2016-ra? Emlékszem anno az AA-nál mekkora volt hogy elkezdték plüssözni a modelleket, (nem a rücsis felületű műanyag, hanem az igazi finom kárpitozás) most meg kiadnak egy műanyag csomagterű modellt? Elszomorító.

Mondjuk ezekről a kompozit modellekről már az elején-látatlanba is ez volt a véleményem hogy egy supersize parasztvakítás, megmagyarázzák hogy ez nekünk csudi jó lesz, arról nem beszélve hogy olcsóbb gyártásról is szólt a fáma, ehhez képes még -nem kicsit- drágábban is adják!
jáájjj.... derék!! 😊))))
Én sem értem egyébként, miért nem lehet egy rendes szélvédőt csinálni ezeknek, vagy legalább jól leragasztani ezt a műanyag vackot.
Azóta pedig fekete pont a CK-nak, photoshop level 2. Mintha eltűnt volna (vagyis legalább megpróbálták) a hiba!

http://kereknyom.blogspot.hu

Én is a CK-n csodálkozom,hogy nincs olyan pl: sájsze!!!!Bontsunk másikat!Ezt ne rakjuk ki.....
355
OFF: Eladó 1970-es Chevy Nova. 9300cm3, 1500LE, 1750Nm, 3 sebességes automata váltó. Több kép a linken.

😮N

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Egyre drágább minden de a minőség valahogy lefelé ível. De ameddig ilyen selejtet is megvesz (vagy megnyer) valaki, hülyék lennének ba.akodni vele, de azért piros pont a ck-nak is hogy ezt így lefényképezték........

Aztán ha netán a leendő nyertes majd ír nekik, megy a passzolgatás hogy ki a hibás...

Még az Autoarttal volt egy levélváltásom, egyértelmű gyártási hiányosság miatt, (simán nem raktak fel a beltérben egy műanyagelemet, se ragasztás-se törés) írták hogy sajnabajna nem tudnak vele mit csinálni, mert nem tőlük vettem közvetlen.....<#szomoru2>

És akkor mi van? Bontatlan modell volt boltból... vagy nem ők rakták össze?
Erre írták hogy akkor a bolttal beszéljem meg.... mi az anyámat beszéljek meg? Jó poén, nekem meg maradt egy hiányos=selejt modell <#integet2>

Ez igy egy szar, ilyen szélvédővel, már bocs.. Ennyi pénzért nem futotta rendes ragasztóra..?? Vicces.. Vagy inkább gáz, a leendő tulaj nem fog nevetni.
Tényleg olyan kissé ez a nyomtáv, mint egy kult bogár rövidített első tengellyel.. Pedig nem lenne nagy cucc kintebb tenni a papucsukat! Petibá olyannyira figyelt a részletekkel, hogy pl az új papucsaim ugyan úgy 87mm-es nyomtávval rendelkezik, mint a gyári Elite. Persze annak már gyárilag is jók voltak a nyomtávjai..
Igen, az Elite Californiát is nézegettem a papucsai miatt, de nem mertem.. Meg aztán így szebb és olcsóbb is lett, és nincs egy Californiám kerék nélkül most.. 😊
Mire elérném azt a szintet, hogy lassan megengedhessek magamnak CMC- féle gépeket, megduplázódnak az áraik.. Nagyon nem akarják h hárombetűs luxusok csücsüljenek idehaza.. :/
Missa
Igen, egész pontosan erre a színre gondoltam.
A FB-on azt mondták, a beesett kerekek a prototípus miatt vannak. Nem hinném, sajnos az én fehéremen sem túl szélesek. Csak a fehér és a Te kéked felnijei jobban leplezik ezt a "keskenységet".
Nos igen, Peti nagyon belendült. Ügyes. Az SWB is pofásabb lett az új kerekekkel. Állítólag az Elite California kerekek is sokat dobnak rajta.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Annak idején a CMC 250 SWB-ket még 195€-ért vettem, pedig volt a CMC-nek überdrága Ferrari licence. Most 500+€-t kérnek a GTO-ért, pedig licenc sincs. Kíváncsi lennék a magyarázatra....

mikeman
ennyi pénzért ez über gáz <#falbav>
igazából valami hányós szmájlit kerestem 😊)
hihetetlen hogy ezek a gyártók már nem tudják mit merjenek elkérni a szarjaikért, minőség meg sehol

az AA 200 euróért kínálja az új Huracan-t, mindezt egy szimpla plexi dobozban, nem hungarocell dobozban, nincs hozzá kis füzetecske törlő ruha nagyítós nyitogató pálca, semmi csak egy szimpla plexi doboz, 200 euró!!!
az agyam eldobom
rohadt pipa vagyok

mikeman
köszi a gondolatokat
arra az 50ezres gépre még rájönne a posta is, már ha egyáltalán postázna hazánkba, de a drágám ezt nem teszi meg, gondolom a jó hazai tapasztalatok okán <#zavart2>
amúgy ezért az összegért (maradva a realitások talaján) már megválnék a gépemtől
ha valakit érdekli, keressen 😊

Ez is Aston,és ez is resin...240 euro, szép!!!Csak az a hátsó szélvédő valahogy nem akarja felvenni az ívet.......

mikeman
na azért te se jártál rosszul, ráadásul most lett egy teljesen egyedi fain géped
nomeg közel sem költöttél annyit rá mint én a 3 betűsre 😊)

mikeman
nem tudok árat mondani, azért is kérdeztem a többieket
el kótyavetyélni sem akarom, annál sokkal szebb és értékesebb, de "világpiaci" árat sem szeretnék mondani mert annyiért úgy sem lehet itthon eladni
de ha komolyan érdekel, meg dumáljuk, félre is tudom rakni, ráér, nem kenyérre kell 😊

Ha a jövő hét folyamán valaki rendelkezik friss nürnbergi toy fair galériával, ne tartsa magába.... 😊)))
mikeman
30??? annál sokkal többet ér a barátságunk 😉 😊

mikeman
valami ilyesmire gondoltál? <#buck>

nekem is jobban tetszik, de szerintem az a szürkés sem rossz, mondjuk el nem cserélném <#awink>
egyedül a beesett kerekekkel nem vagyok megbarátkozva, arra ráférne egy kis tuning
majd szólunk Petinek hogy gyártson le nekünk is egy kis nyomtávszélesítőt, most úgy is ráérzett erre a témára <#nezze>

355
Volt már? Maisto Porsche 918. Sz'tem nem rossz. A kerekek nullszériásan szarok, az első indexet nem kellett volna lespórolni, az ajtót meg olyan profin kéne illeszteni, mint a hátsó géptetőt, de amúgy elmegy.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.23. 21:21:10

Missa
Nem. Nem teszik a kereke. Amúgy inkább egy sötétkék érdekelne.

Azert kuldj egy arat ra..
Koszonjuk, majd egy csopiképet nyomunk eccer ismét ..
Irigyellek is a cmc-edert, illetve sajnaltam h nem eltem a lehetoseggel.. :/
Nekem ezt dobta a gep 😄
355
Nem láttam ilyet eladót évek óta. Szerintem az árak kb. ilyenek: sima (mint ez) 70-80eFt, High End: 80-90eFt, új GTO ezüst, kék: 110eFt, új GTO sárga, vörös: 125eFt. Viszont ez a csukott orrú a régiek közül is a ritkább volt, szóval a tokom tudja <#smile>

Azért húztam át, mert az ebay-en van egy ugyanilyen 50eFt-os villámáron. Szerintem többet ér, de hát a világpiac diktál.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.23. 18:05:14

Inkább itt az a kérdés, hogy mennyit ér neked a barátságunk..? 😉
Mondjuk harmincat..?! 😄 😉
mikeman
körkérdés Ferrari szakértő uraktól:
mennyit érhet itthon ez a 08431R?

abszolút makulátlan, még a doboza is karc és pormentes

mikeman
fain lett
majd ránézek élőben is

mikeman
jó ez a színkombó <#eljen>
cseréled?

355
WOW!

Kint nem csak a nap süt, de -14C° is vár <#smile>

Fasza az a rendszám rögzítés tényleg!!! 😄
Persze bizti jobb lett volna napsütésben, profin, csak ne lennék ennyire lusta hjajj.. 😊

Naa, az ígért képek! Lusta voltam válogatni, vagy gépre tenni.. 😊

355
A 250 GTO-nak még a csokitorta+tejszínhab szín is jól áll. És milyen komoly már az a ragasztószalaggal feltett hátsó rendszám! <#smile>

355
Szuper, de én az 1/1-es gépekre értettem :-)

Missa
Lám-lám!
Meghallgatták a könyörgő szavaitok! Lesz CMC Talbot Lago "Teardrop"
Talbot Lago
Egyszer láttam igaziban, az Akadémiánál, egy veterán rally rajtnál, egy bordót. Álom szép autó!

Missa
Nézem ma a leveleim. Autoworld hírlevelében egy 50th Anniversary Dodge Charger HEMI. Mondom, mi a franctól Anniversary? A HEMI motort már "ellőtték", mint Anniversary.
Aztán leesett. Basszus, ez 1966-os, az idén én is Anniversary leszek...<#falbav><#hehe>

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.22. 20:21:17

Missa
<#awink> Más "méretarány"

Koszonom! Jelentem h az uj papucsaira allitva is penge! Hnap bizonyitolok is talan! 😄
Gondolkoztam h mire is gratulalsz, ez a Ferka mar tobb mint egy eve var az atpapucsolasra, aztan latom a facet... Rajottem.. 😊 koszonom!!! 😉
Missa
Így fejjel lefelé is ígéretesen néz ki! Csinálhatnál fotót normál helyzetben is, nem csak így "hanyatt esett teknős" pózban. <#nevetes1>
Ja, és gratulálok a legújabb "szerzeményedhez". Szerintem ő a legklasszabb! <#eljen><#eljen><#smile>

Missa
Az a durva, hogy a sima változatok ára is feljebb kúszott...
Különben ez a #19-es qrva jól néz ki!
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.22. 19:37:56