Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Missa
Szerintem beszélj a Csepreghy Daniékkal. Szerintem ők is csinálnak 1:18-as szerviz cuccokat. ha nem, akkor ötletet adsz nekik. <#smile>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Köszönöm, jól néz ki, csak nem igazán passzol a 156 F1-hez.

Talán ha összejön a fotómaratás, rajzolok valamit magamnak <#smile>

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Még ilyet!!! Más felnit tenni egy modellre! Hová lesz a világ! Eretnek! <#vigyor1>

Kicsit erős 520 Euró 😄

1:18 Gyűjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php

Csak készletben, és csak ebay-en találtam, 60 ercsiért..

Hallod, valahol láttam ilyen cuccost, de magyarban most sehol nem látom hol lehetne..
Ja igeeeen, a koromlakklemoso, latom te is hasznalod h igy felismerted..? 😄
Lusta voltam kimenni a garageba, illetve neha felek modellen hasznalni zsirtalanitasra higitot (festésnel használom csak), es a hwe modellek eseteben a fem femtarcsa ragasztasa sokszor elenged.. Ezt megelozven megerositettem, mert az egyik kisse laza volt...
De lejön, máshogy nem is lehet hozzá férni az első futómű csavarjaihoz. Csak olyan képet ezek szerint nem csináltam.. 😊
Össze tettem az alvázzal, hogy lássam jól állnak-e.
Azt kell hogy mondjam, megérte elb@sszak egy napot... 😄
Holnap le fényelem, bizonyíték gyanánt! 😉
Na kérem, már csak percek kérdése ..

355
De mér' így csinálod? A 250 SWB belseje nem jön le a kasztniról? Én a 550 Barchettán cseréltem kereket és az seperc alatt szétjött. Nem is ez volt a szívás, hanem hogy a HWE 550-nek és a szintén HWE 575-nek teljesen más a futóműve, de ez másik sztori.

És csak félve kérdezem: minek a körömlakk lemosó..? <#zavart2>

Köszönöm! :-)
Most nézem a képről, a szelep még nincs benne a felniben, az lesz a végem, hogy csipeszelgessem a BBR-esek fejét mire oda be tudom tenni azt a pindurka szelepet..... 😄
Na kérem, hogy profi legyen, és forogjon kormányozódjon, és mint az eredeti szétszerelhető legyen, egy kerék minimum egy óra, eddig, de inkább több... De meg fogja érni, hogy ne összetaknyolva legyen. Egy olyan közbetét csövet készitek, aminek a felni felől 1mm a fala, a kerékagy felől megint más, és természetesen sem az első, sem a hátsó nem egyforma, miért is lenne.. A hossza sem, sőt átmérőben sem... De kib@szott fasza lesz az eredetihez képest! 😄
Remélem kitart a lendület a végéig.. 😉

355
Szétkapnám az egyik Ferrari 516-ost és ehhez keresek 1/18-as bakot, valami ilyesmit, mint ami ezalatt a P alatt van. Láttatok már ilyet boltban?

355
Ugyanmár... :-) Tudnál dobni egy fotót a kétféle kerékről egymás mellett?

Már mellé állítottam, a méret tökéletes minden tekintetben!! Valamelyik nap egy közbetét faragás lesz hozzá, fejben és tervben már meg van! Szerintem Mikeman CMC-jével majd csinálunk ismét egy csoportképet ha kész leszek, lassan.. Ég és föld a gyárihoz képest ez a fűzött papucs! Köszönöm is neked!! 😉
Szép ez a Ghost, meg a Murci! Egy ilyen be kell hogy épüljön a gyüjtimbe ötödikkent előbb v utóbb!
355
Már várom ezt az anyagot, ahogy te vártad a kerekeket <#wink>

355
Sz'tem is szerencse kérdése. Nekem van 312 PB-ből #1 és #2, azok rendben vannak. Van 312 P4 Spyder, 312 P4 kupé és 412 P, abből az elsőnek olyan magas a futóműve, mint egy Lada Nivának, a másodikra nem lehet tökéletesen rátenni az első géptetőt, de a 412P tökéletes <#smile>

Egyszer Dinoenzo kollégának hoztam egy fekete 312P kupét. Kb. egy éve nézegette, mikor rájött, hogy nincs benne az elejében a hűtő. Nem'tom mikor veszett el, de ennyi idő után már nem tudtam reklamálni az eladónál.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.01.21. 22:29:33

A Gtx / Roadrunner páros tényleg ütős naaa, meg kell hagyni. Szép darabok! 😉
Igen a Merge left-nél volt.96 eur-ért ment el most ebben a pillanatban.Ha lesz még lehet próbálkozom náluk.
Majd látom ,kicsit elbizonytalanodtam.
Nagyon klassz képek lettek, gratula! ;-)

http://kereknyom.blogspot.hu

Missa
A GMP Ferrarik szerencse kérdése. Nekem van 312P, a fekete Prototype. Hibátlan a fényezése. Van 330 P4 fekete Prototype-m. Az orrán narancsos a fényezés. Szóval lutri.
A modell részletességével nincs gond, nagyon aprólékos, precíz modellek. Talán épp ez a baj velük. Egy 312P esetében, ami eredetileg versenyautó, gyakorlatilag egy korabeli F1 gép "bekarosszériázott" változata, a filigrán alkatrészek miatt van egy olyan érzése az embernek, hogy nem összeszedett, "lötyögős" a modell. A futóművek szinte az utolsó csavarig élethűek. Pont ezért, az 1:18 méretarányban nem játszadoznék, hogy milyen frankón rugózik. A 330P4 esetében ez nem annyira észre vehető, ez a "lötyögősség". Tény, egy BBR, vagy egy CMC valahogy a GMP minőség fölött van. Azok valahogy jobban "egyben vannak".
Van még egy Plymouth GTX-m a GMP-től. Na annál ezeket nem tudnám mondani. Az előttem szóló és Mikeman megállapításával értek egyet. Mivel az eredeti USA vas sem volt az AUDI-s, BMW-s német összeszereltség képviselője, akkor egy USA autó modellnél se várjuk el ezt. Mind ezek ellenére a GTX-re azt mondom, hogy egy nagyon klassz, egyben levő modell. Mi sem bizonyítja ezt, mint a súlya. Amikor megvettem (köszönet Janee-nak) és vittem haza, baromira húzta a karom. Otthon csak úgy rádobtam a konyhamérlegre. 1,5 kg!

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.01.21. 21:30:53

Szia!

Igen, most hogy így mondod, tényleg elrontottak pár dolgot, a felni pedig szemet szúrhatott volna...Köszi, hogy szóltál, így a sima szürke lehet jobb döntés lesz majd.
Szia

az 1:12 változat az el lett rontva... a modelissiomo/ck-nak készült változatnál fogták a sima felnit és lefestették feketére, pedig ennél a változatnál pont nem volt ilyen felni nagy része ezüst vagy feketében de mintára pont nem az alap minta volt...., plusz ha már annyira a Martiniset akarták volna akkor az orr oldal légterelők és hátul az alsók is kellettek volna és fix szárny is mehetett volna rá, én ezek miatt szürke 1:12 választottam

Pár kép tegnapról :-)

Utoljára szerkesztette: autoart8, 2016.01.21. 21:24:56
Nekem volt Gmp Camaro ill Roadrunner modellem.. Nem mondom h szar, mert penge gépek voltak, de valahogy nincs úgy egyben mint pl egy Autoart. Félre ne ertsétek, fullos kis gépek, szoval nem rossz, van benne anyag, de nagyobb a körülötte lebegő misztikum ...
De szerettem őket, és ez a lényeg!!!
Amúgy ahogy Mikeman fórumtársunk mondta, ne is várjunk preciz illesztést egy amerikai modellen, mert az életben sem voltak ott ebben nagyon..
Gmp Ferrarinél nem tom mi a helyzet..
Lehet hogy mások megköveznek érte , de a GMP gépei elég botrányosak ahhoz képest hogy Premium modellekről beszélünk, a feketéből nem volt nálam még hibátlan, a fényezés botrányos, pedig jópár megfordult nálam. Az ebay-en a merge_left eladótól mert gondolom őt nézed még nem jött hibátlan modell, ez persze a saját véleményem 😊

1:18 Gyűjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php

Napot! Ilyen világot élünk, lelopják a gyári papucsokat a Ferkámról, mivé lesz ez a világ..?? BBR papucs, HWE modellen..? Pff.. 😊
Hamarosan.. 😉

Tegnap 1 elment 98 eur-ért.Versenyben is voltam érte,csak nem tudtam mennyit is érhet ,így nem mentem tovább.Ma megpróbálom újra akkor,hátha sikerül valami jó áron hozzájutni.
Köszi a segítséget.
Missa
Ha 100€ körül meg tudod szerezni, akkor az jó ár érte.
A Modellisimo-n akciósan 200€ (plusz posta), a MCW-n 140 + posta.
A "világpiacon" (Ebay) ott is 50-60ezer forint körüli árakon van. Jó van egy most 17ezerért, de a licitvégére szerintem jóval több lesz az ára.

Én 50 vagyok...Minden tiszteletem a Ferrari,Lambo legendák előtt!!! Oda-vissza voltam a futurisztikus sportkocsikért,de később azt vettem észre hogy inkább a classic vonal kezd érdekelni....Érdekes.... .) Most RR fan vagyok.... 😊
Üdv!
Valaki meg tudná mondani,hogy mennyi lehet a piaci ára jelenleg egy Ferrari 312 P, schwarz, 1:18, GMP-nek?
Olyan 100 eur körül megéri megvenni?
Előre is köszi!
355
Asszem még nem tartozom az öregek közé, de valahogy unom már az agresszívebbnél agresszívebb megjelenésű autókat. Jó lenne látni már valami elegánsat.

Minichamps 1:18 1938 Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia

Ismeretlen grafikus 2011-es Bentley koncepciója

355
Upsz, ez élőben is ilyen durván mintás, spéci szövésű a karbonszövet.

355
'reggelt!

Mansory Carbonado Apertos. Az karbonozást sz'tem rendesen eltolták, sokkal apróbb minta kellene.

bulba
Ahhhhhhhh, Delage, Delahaye és Talbot... egyszerűen hihetetlenül nem evilágiak ezek a 2. világháború környéki francia avantgárd autócsodák!
1/43-ban van egy pár darab de ilyen 30-80ezres horror áron:
1
2
3
4
5

Na ezekre mindenféle érzelmi kötődés és lelkiismeret furdalás nélkül rámondom hogy szent szobrok!
Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.01.20. 17:48:00

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Szép estét!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

igen, én is láttam R35 LB képet, gyanus h mi is lesz az még.. 😊
goser
Ráadásul az egyik fényképen, amit az LB Ferrari-ról csináltak gyanús, hogy egy LB Nissan R35 is befigyel. No, az szép baleset lesz .-)
Kiadta a Spark és a Minichamps is, én személyszerint a Sparkot választanám, bár az resin. 😊
Sziasztok!Mindenkinek boldog új évet utólag is 😊
Porsche 918 érdekelne 1/18-ban....melyik gyártót érdemes választani?Van személyes tapasztalat?Köszi
Utoljára szerkesztette: spyderco69, 2016.01.20. 13:59:08
Bocsi. 😄
1:12 GTSpiritből a 918-at nézegettem, de nem tudom eldönteni, (hely nem nagyon lenne neki 😄), de ahhoz képest, hogy 1:12 jó az ára, és maga a modell is nagyon szép, főleg a Martini kiadás.
Utoljára szerkesztette: autoart8, 2016.01.20. 13:16:44
neeem, neeem... ez nem az enyém.. 😊
Nekem Aventadorom van rendelve LB-GTS, ilyen Porschéra még nem szántam rá magat.. :/
De ha ljön 1:12-ben, akkor tuti nem állok meg a lábamon.. 😄
Ez nagyon szép, grat! 😊
Szép jó reggelt az uraknak!
Ha már Liberty Walk, legyen egy kis Rauh Welt Begriff is, Gt Spirit módra. 😊
Csak ki ne hozzák 1:12-be is, mert akkor csinálnom kell a helyet a polcon.. 😄

Igen, gondoltam hogy amiatt, mondjuk ha műanyag az ajtó az eleve már budget hatású... De ezért van az hogy jobb helyeken eleve sötétebbre fúják a műanyag elemeket, hogy ne üssön el.

De van ahol még műanyag se kell, a HWE Ferrari FF ajtóit pl. ugyanúgy elrontották, 2fajta pirossal fújták a modelleket, volt egy piros, meg pont egy árnyalattal világosabb piros, csak ez mily meglepő senkinek nem tűnt fel, és összevissza elkezdték felszerelni az ajtókat a modellekre... ezért ilyen lutriszerűen van amelyik jó volt, (ez volt a kevesebb) van amelyiknek meg egyik-másik vagy mindkét ajtó elütött...

Nekem anno olyan jutott aminek mindkettő, aztán lecseréltem egy olyanra aminél csak a jobbos ajtó volt világosabb, de azzal se tudtam megbékélni, állandóan azt néztem.... olyan volt mintha egy amatőr fényező fújta volna az elemet, azt persze hogy még véletlen se találja el...
Nagyon sokáig árulta, ráadásul 2x is felrakta, azért írtam hogy "nem kellett senkinek", nyilván nem azért mert senkinek se tetszik 😉 hanem mert húzós ára volt. (hazai viszonylatba, amúgy árába adta)

A karbont viszonylag hamar eladta, a fehér még sokáig fent volt, aztán 2x is levitte az árát akkor vitte el valaki... ezek szerint Te 😊

Amúgy meg igen, kib.ott drága az AA, (nekünk....) de ha azt vesszük egy nyitható Norev is már 100€ körül mozog, egy középkategóriás rezsin is annyi vagy több, ahhoz képest nem olyan drága. Ha meg ennyiért is viszik -és viszik- akkor meg hülyék lennének olcsóbban adni.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.01.20. 10:46:48
Igen,a fényezés elég bukta.(mondjuk drágább modelleken is láttam már más tónusú ajtókat...mert hogy az ajtók általában műanyagok,és ott teljesen másként érik a festék mint a fémen.. Sőőt!! valódi 1:1-es autóknál is bizonyos metál színek esetén van árnyalatkülönbség a lökhárító és a sárvédő között.. 😊))) ) na de nem akarom védeni azt a welly-t. Csak van ez a típus Motormax,vagy mitől is,és az télleg Matchbox kb...Ez egy kicsit jobb talán.
goser
Szerintem az a fehér talán csak kellett valakinek, mivel nagyon esélyes, hogy arról van szó, amit tavaly megvettem :-) Ugyanolyan, mint amilyen Mikeman kolléga gépe.
A Huayra most van akcióban, 220 EUR-ért hozzá lehet jutni. Még így is drága, de ha azt nézem, hogy az AA Huracan 200 EUR, akkor elgondolkodtató. Hihetetlen árakat kér az AA az új darabokért :-(
Utoljára szerkesztette: goser, 2016.01.19. 21:09:53