269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Köszi! Az a baj nem én vezetem azt az 1:1-es 599-est Élőbe is csodálatos autó, kronológiailag részemről az utolsó -igazi- "modern" Ferrari.

Valóban nagyon szép a HWE sorozat -is-, nekem két Elite GTO-m volt, egy piros-szürke tető, és egy full fekete, sokáig nem tudtam dönteni melyiket adjam el, mert ugye két ugyanolyan luxus... Végül a fekete ment, mert a matt-fekete felni nem tetszett, meg a piros-szürke sokkal mutatósabb volt a grafit felnijével. De már akkor tudtam hogy kell belőle majd még egy... egy civilizáltabb utcai verzió, a Bi-colore-val szemeztem, de látni kéne azt a belsőt élőbe, képről nem tudtam eldönteni milyen.

Persze azt is felrakta Labdacs, már pötyögtem neki hogy megnézhetném-e valamikor, vásárlási kötelezettség nélkül, mikor beadta a facse a burgundit, azt tudtam hogy gyönyörű, úgyhogy csaptam is rá. És nem utolsósorban azt is jó áron adta, és valóban gyönyörű, a felni se zavar, pedig szokásához híven elrontotta a Mattel, kicsi lett, de valahogy összeáll, na jó mintha téli gumis felniszett lenne :)

Nekem az ilyen 40ezres Maisto F50, meg elbaltázott formájú GTO 50ért nem pálya. Nem Labdacsot akarom bántom ezzel, többért mennek kint, de közel nem érnek annyit. Az Elite 430-as is gyengécske, de ennyiért (+hogy eladtam az alapot) simán elfér.
  • PP993RS
    Na jó ez csak amolyan gyűjtői ugratás volt részemről... ;)

Nyilván ez rengeteg pénz egy modellért, én is 100x (120x) meggondolnám, spec. most azért tudtam ennyi gépet bezsákolni, mert nemrég számoltam fel (1 kivételével) a komplett rezsin állományom, mivel már nem volt hová nyúlnom, és megfogadtam hogy erős tőkét -már- nem szeretnék invesztálni ebbe a hobbinak becézett kényszerbetegségbe.

Elkapott a gépszíj és ment az összes műanyag eladósorba, így összejött egy szabad szemmel már egész jól látható összeg, de meg kell mondjam, ilyen modelleket forgatva egy csepp bánat sincs bennem a rezsinek után. Arról nem beszélve, hogy hatalmas teher jött le a vállamról, ha most felmennék a "rezsin-oldalakra", holt ziher hogy lenne 1-2 gép ami kívánós lenne. És ez minden hónapba így megy / ment. Ezt ember nem tudja lekövetni...

Átérzem amit írsz, és hidd el néha a saját lelkiismeretemmel is komoly csatákat vívok, hogy bitang sok pénz ez, akár egyesével akár összképet nézve. De most jön a DE :) már szinte közhely, de baxus igaz: nincs drog, no szerencsejáték, no pia, a cigit ráadásul még gyűlölöm is és még csak nem is kávézom :) ééés -közkívánatra- nem k.rvázok, ennyi.

És ahogy Te is írod, ez azért nem kútba dobott pénz, mondjuk itthon egy gyűjtemény se éri a valós értékét, kb. -30%-ot nyugodtan (le)számolhatunk, ami persze nem azt jelenti hogy nincs fizetőképes kereslet, de roppant szűk a sáv, az Enzo-t is gyakorlatilag az orrom elől vitted, csak azért mert tököltem hogy most ennyi pénz egy modellért.... (oké most pont bejött a Labdacs féle remek áron, de azért ez csúnyán nem így szokott lenni)

Beszéltem ezt már pár gyűjtővel, a komolyabb modellek gyakorlatilag kb.tucat ember közt mozognak, de jóformán már egy-egy ritkább AA-nak is előélete van, simán vissza lehet vezetni 3-4 emberig hogy ki-kitől vette :D

Talán az is sokatmondó, hogy a rezsineket egy kivételével, csak ismerősnek adtam el. (értsd: aki már vett vagy én vettem tőle, de legalább már beszélgettem vele valamilyen modelles fórumon)

Pár éve mikor még levegőbe volt hogy mehetek a modelljeimmel a híd alá :) de jobban szeretem csak olx-korszaknak nevezni, heti szinten min.2-3 modellt eladtam, és mindig új arcoknak. Volt köztük 10ezres Norev, de 30ezres AA is... Valami nagyon megváltozott, nézd meg a fácse csoportot, hány tagja van 1400+? Hány aktív abból? Tán az 5% és lehet még sokat is mondtam.......
  • Missa
    Matteléknak az egész 599-es soruk nagyon jól sikerült, kezdve a GTB-től, a GTO-n át az XX és XX Evo-ig.
    A burgundy-ért külön grat! Pesten néha szoktam látni egy ugyan ilyet, ilyen színben. Érdekes mód, akárhányszor láttam, mindig a Margit-hídon ment, Buda felé.
  • PP993RS
    Köszönöm, ez tényleg egy nagyon-nagyon szép és részletes modell...
    Igen, rájöttem már a trükkökre, hogy nyílik könnyebben illetve mi akadályozza egymást, a HW FXX is hasonlóan "üzemel"...

Jópofa hogy a csomagtértetőt is egy apró gomb nyitja, nagyon élvezetes mindent nyitogatni rajta, (már aki erre kapható? ;) ) nincs olyan érzése az embernek hogy na ez bármikor fellazulhat. Van egy pár AA-om ami már simán kilazult, lötyögős lett az ajtó, pedig nem nyitogatom-csukogatom naponta 2x... persze simán meglehetne csinálni, ha eljutsz oda és nincs szénné ragasztózva az egész.

Igen, Labdacstól gurult ez is :)
  • PP993RS
    Jogos, a hátsó lámpa index-tolatórésze valóban nem méltó a modellhez, de elveszek a részletekbe és az autó szépségébe, úgyhogy már az se zavar

Amúgy is megvan bocsájtva nekik minden, mert azokat a randa matricákat roppant egyszerű volt leszedni, gyakorlatilag csúnyán rájuk néztem és lemásztak, lehet tudták hogy a többség úgy is offolja majd Mást nem tudok elképzelni, mert amúgy matricának mint annak alkalmatlan, tényleg rányomsz az ujjaddal és már tapad / jön le.

Az 1:1 alapforma számomra is fura, főleg a hátulja, nekem pont ezért az FXX mindig is jobban tetszett, de így modellbe pompás, és elnézve a modellt, élőbe biztos az igazi autótól is földbe gyökerezne a lábam.
  • PP993RS
    Valóban, 1000pardon ;)
  • PP993RS
    Gyönyörű ez a szín, egy ilyen árnyalatú 599-est is elhoztam Labdacstól, a világos-barnás belsővel valami meseszép, és azt is milyen szépen/részletesen megcsinálta a Mattel...
  • Missa
    Hidd el, kapásból, gondolodás nélkül megvenném, ha nem lenne 120ezer indokom rá. Na jó, csak 100ezer.
    Szombaton volt egy kis idő vele dumálni, meg még előtte való nap is telefonon. Szerintem komolyan gondolja, elfogja őket adni.
    Őszintén, talán már említettem, de a napokban nézegettem a vitrinem és elgondolkodtam magam is.
    Lehet, hogy pesszimista vagyok, vagy túlont-túl optimista.
    Júliusban töltöttem az 50.-et, hetek óta hallgatom, nézem a híreket, állandóan arról papolnak, hogy az én generációmnak (+-15év) nem lesz nyugdíja, hiába fizettem, 18 éves koromtól (sőt 15-től a nyári munkák után is) a járulékomat, még akkor is, amikor 5 évet egy ciprusi off-shore cégnél kellett dolgoznom. A hülyített dumával lenyúlt magánnyugdíjról ne is beszéljünk.
    Szóval nézegettem a Ferrarikat, Dodge-okat és azon agyaltam, 15-20 év múlva lehet, hogy áruba kell bocsátanom őket, hogy kajálni tudjunk? Ez a pesszimizmus része. Az optimista része az a dolognak, hogy én reménykedem benne, ha 20 év múlva mégis eladásra kerülnek, lesz rá érdeklődés és fizető kereslet. Szerencsére Labdacsnál még nem ez a szitu. De őszintén szólva, még 80 egy néhány évesen még szívesen törölgetném róluk a port. Akkor már a remegés miatt úgy is könnyebb és hatékonyabb lesz.
  • Missa
    Szép modell! Maga az autó nekem nem nagyon tetszik, de a modell az tökéletes. Talán a hátsólámpa ami kritikát kaphat. De ezt már korábban veséztük.
    Nekem a mugello red, a bordós árnyalat lett volna a nagy Szent Grál. De egyáltalán nem bánom, hogy "csak" a piros sikeredett.
    Gyönyörű portéka. Gratulálok a tiedhez is!
    Megkérdezhetem? A Labdacsé volt? Ő is árul most egy ilyet.
    Ja, az ajtónyitásnak van egy trükkje. Alul nyomd meg a padlónál, onnan már könnyeben nyitható.
  • Missa

V50? Nincs?
  • Missa
    Esclusive! Ahogy a költő mondaná: "dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes"
    És idézni is!
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.06. 19:54:36
  • Missa

Nem cseréled el az én pirosomra?
  • 355

Nekem ebből Rosso Mugello van:

• PP993RS
    Peeersze....

HW Exclusive.....
  • goser
    Szép gép! Gratula! Burago? :-)
  • bulba
    Szép napot!

Milyen szerencse, hogy 1/43-ban nagy többségében sem a fém, sem a resine modellek nem nyithatók. Nagy hirtelenjében, a sajátjaim közül (az orosz Volgát leszámítva) egy darab jut eszembe ami több helyen is nyitható, de az asszem pont műgyanta Ha majd otthon leszek lecsekkolom.
  • PP993RS
    Közbe begurult ő is, igazándiból nem is értem miért vártam eddig, najó de... mert azért marha drága. De így ennyiért minden fillért megért... gyönyörű modell... Nem nagyon tudok belekötni semmibe, pedig elég kritikus szemmel néztem.

Az ajtók -nyitási erő, hogy még pont passzentos de nem szorul, az illesztések, arányok, kiállás, gumi-felni, fényezés*, ez az én szememnek egy tökéletes modell. Biztos van ennél is szebb, na de milyen áron..?

*=ez a duma hogy azért jó a rezsin mert csak azt lehet igazán szépre fújni... ha-ha, hogy mennyire hülyének vagyunk nézve... de hát ok-ok, azokat is el kell adni.

• PP993RS
    Könnyen lehet... azért írtam hogy nem lepődnék meg ha hipp-hopp inkább levenné.

Ilyen modelleket már nem nagyon érdemes eladni, belátható időn belül már csak zárt rezsin vagy fém modellek lesznek. Egyik gyártónak se fogja megérni pöcsölni egy modellel, ha zártba ugyanannyiért eltudják adni... vagy drágábban.

Megmarad majd a Bburago/Maisto játékautó vonal... de az is szépen bedrágulva.
  • crosspeet
    Ha lenne pénzem, már nem lenne ... :D
  • 355
    Szerintem ha ezt eladja, mindent elad. Én is gondoltam már arra, hogy piacra dobok mindent. Tutira valami spéci dolog lenne az utolsó. Ahogy őt ismerem, ez a fehér F430 (amit tőlem vett évekkel ezelőtt) lehet a koronaékszer.
  • PP993RS
    Ugyan.... pénzed bármikor lehet még de hogy itthon nem találsz még egyszer ilyet... azt holt ziher.

Ezt kint se kapod meg ennyiért, bár én soha nem adnék annyi pénzt, (jóval kevesebbet se) látatlanba egy modellért, így meg hogy áttudod nyálazni előtte...

Krisztián amúgy elég nehezen áldozta be, sztem bármikor meggondolhatja magát. ;)
  • PP993RS
    Meg is veszem, bűntény lenne -annyiért- otthagyni.

Schumi félét szerettem volna, a már-már bordó fényezés+barna ülés, grafit felni, de olyanom sose lesz, már a HWE is vicc áron van a cartm... -pardon- "világpiacon", illetve inkább úgy mondom soha nem adok ki annyi pénz 1db modellért... a sárga volt a következő páciens, de ennyiért simán megbarátkozom egy pirossal
  • Missa
    Van még egy gondom...
    Én ezt írtam: "De ha lenne pénzem és lenne eladó BBR, azért lecserélném."
    Na a kiemelt résszel van a bökkenő.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.05. 15:56:30
  • Missa
    Te is nézelődhetsz!
    Van neki "jóárasítva" Enzo is. Ha ezt tudom, hogy áruba bocsátja, vártam volna 1-2 hónapot a beszerzéssel.
  • PP993RS
    Akkor cserélheted :) Ott van a hófehérke ;)
  • PP993RS
    Kolléga úr reagáljon már rá a facebook-s üzenetemre, mert a csoportban eladó sorban a "konkurencia" és meghúznám a ravaszt ...

Valamelyikre :)

thx
  • 355
    Szerintem is nagyot alkottak, remélem nem egy műgyanta modellt mutattak be a külső fotókon :) Az MR vszleg az apróságokban jobb, pl rácsok, felnik, stb. De a Bubu belseje az tróger munka, abban biztos kenterbe veri az MR. Csak ott ez nem nagyon látszik.
  • PP993RS
    Természetesen azt :)

És alig drágább mint az exkluzív ;)

Ennyit simán megérnek a HWE-k, egy alap Otto rezsin is ennyiért jön haza...
  • bulba
    355 hozzászólása alapján egy belteres összehasonlító adhatná ki igazán a különbséget, de amúgy szerintem is teljesen rendben van a Bburago.
  • bulba
    Tata Manza, egyenesen Indiából :)
    Nálam a különlegesen ronda (olyan ronda hogy az már "érték") kategóriába esik
  • zsolti65
    Engem is meglepett a kasztni letisztultsága. Nem fikázni akarom az MR példányt.Gyönyörű bizonyára.Csak nem látom ezt az árfekvés különbséget,és ez a Bbubu érdeme. (A Bbubu felnie nem az akar lenni mint ami az MR-en van.Ilyen felnivel is létezik). Szóval le a kalappal a Bbubu előtt. Én is be kívánom szerezni.

• Missa
    Nocsak!
    Csak nem a Labdacsét?
    Tegnap én is vásároltam tőle. Brutál egy darab! Igaz, a motorból semmi nem látszik és az alja is elég "ingerszegény". Kíváncsi lennék, hogy az eredeti is ilyen csupasz? Olyan resin-feelingje van. De amúgy gyönyörű darab! Ráadásul most nem kellett megalkudnom, azt a változatot sikerült jó áron megvenni, ami számomra a legvágyotabb verzió volt!

• PP993RS
    Igen, mert lelőttem a feketét :) jó lesz a fekete 360 mellé. ;)
  • Missa
    Van egy eladó most a FB-on. A tied?
  • PP993RS
    Pénzkidobás ha az agyalágyult "világpiaci" árakat nézzük...
  • PP993RS
    A Mester mit szólna ha látná hogy csúnyán nem "155 euró +36 euró + vám"-ért van most itthon eladó 430as Elite ? :)
  • 355
    Csak resinek. Diecast is felbukkan néha 8nem a katalógusban), de csak a 375 maradéka: a #19-ből hoztak ki egy frissítettet, meg a Stradale-ből.
  • Missa
    Én "felvettem a kesztyűt", írtam pár sort a 430-ról, na meg a "HWEslusive" kivitelről is.
    Szerény véleményem szerint is, tök pénz kidobás az Elite kivitel 430-as esetében...
    Mondom ezt úgy, hogy eladtam a Foundationomat (amit feljavítottam ugyan) és cseréltem egy Elite-re. Nálam a motiváció az volt, hogy nagyon tetszett-tetszik a bicolor vörös-fekete változat.
    De ha lenne pénzem és lenne eladó BBR, azért lecserélném.
  • Missa
    Die-cast van köztük, vagy csak resinek?
  • Missa
    Írtam