269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • goser
    Magamra haragítom a Ferrari rajongókat, de szerintem a fekete szebb :-)
  • Missa
    Ti melyiket választanátok a kettő közül?
  • Missa
    Kép feltöltés:
    1. feltöltöd a képeidet egy bármilyen tár oldalra (Google, Yahoo, Image Shack, stb.), én pl. az abload.de oldalra töltögetem őket.
    2. a feltöltött képedet megnyitod, a kép linkjét bemásolod
    3. a fórumon, a szerkesztésnél rákattintasz a "Kép beszúrása" gombra
    4. a felugróablakba beilleszted a képednek a linkjét
    5. befejezed a poszt írását és rákattintasz a "Küldés" gombra.
    Ezután már a nagy méretű képeid is látszani fognak
  • eyeball
    - Egy ikonikus kedvenc:

• eyeball
    Egy gyűjtő ismerősöm ajánlása révén jutottam erre a fórumra, amit utólagosan is köszönök. Mielőtt regisztráltam volna, elolvastam néhány hozzászólást és hát... itt valóban igazi, vérbeli gyűjtők sokassága van jelen, szebbnél szebb autómodellekkel. Nézzétek el, a többséghez képest nagyon amatőr kezdő vagyok, aki most tapasztalja meg ennek a gyűjtői ágazat szépségeit. Azonban (mint minden hobbi) ennek a gyűjtői ágazatnak is igen fájdalmas ára van - viszont kétségtelen, hogy eme modellautók miniatürizált változatai az utókor számára még nagyobb anyagi értekkel rendelkezhetnek.

Talán 16. vagy 17 múltam(?) mikor lelkiismeretemre hagyatkozván eldöntöttem, hogy megpróbálom összegyűjteni azokat az autómodelleket, amiket apámtól örököltem meg - azokat a Lesney/England - féle matchboxokat, amiket ő gyűjtögetett össze keservesen (természetesen a dobozaival együtt) - hogy aztán én - az utód, a homokozóban, betonon szétkoptassam. Vagy csak egyszerűen más korombeli fiúk szépen elcsórhassák tőlem. Természetesen mostanában döbbenek rá arra is, hogy ha ezek a kisautók meglennének - mára mekkora vagyonokat érhetnének, milyen ritkaságokat tettem tönkre azzal – hogy a kerekeiket kiszedegettem, miképpen zúztam szét a festéket a karambolosdikkal és a dobozaikat szétvagdosva micsoda idétlen garázsokat próbálgattam „alkotni” belőlük.

No mindegy... Jött a Bburago-korszak (mert hát itthon nem volt más), akkor voltam 17 éves, és elképesztő élmény volt, amikor az első - 1:18-as méretarányú bubu-féle piroska Ferrari (Természetesen mi más is lehetett volna...) 250 GTO-t hazavittem. Akkor elképesztett annak festése, mérete, nyithatósága. Apám szemében láttam azt az elismerő "húú bazmeg" feelinget és akkor éreztem azt, hogy igen, talán apám is megérdemli azt, hogy újból beszerezhessem azokat a modellautókat - amiket ős is anno nagy becsben - féltve őrizgetett magának.

Ugyan én soha nem leszek az a tipikus „elvakult” gyűjtő, de nagyon szeretném azokat az autókat beszerezni – melyek apám és az én gyermekkoromat nagyban meghatározta. Mivel a régi Matchbox kisautók árai számomra az elmebeteg kategóriáját súrolják – jobbnak láttam, hogy az 1:18-as méretarányú modellek mellé teszem le voksomat – melyek nemcsak méreteiben, hanem szépségükben - látványban is elképesztőek. Most már látom a modellautó gyártók közötti különbséget is és inkább vásárolok keveset, de azt igyekszem a prémium minőségben megszerezni. Nyilván a Ferrari és a Porsche modelljei az elsődlegesek – de aztán vannak még olyan modellek is a listámon, amik nem feltétlen a szuperautó imidzsét hordozza magában. Ha lenne felétek felmerülő kérdéseim, úgy azokat köszönettel venném tőletek.

Jah... közben néztem, hogy 35kb-nál nagyobb képet nem enged a rendszer feltölteni... Akkor hogy a fenébe töltsek fel 1024x768 méretű képet..?

• bulba
    Köszi, elsőre talán csak a porszemek méretéből lehet a méretarányra következtetni. Szépen kilyuggatott légbeömlők, nem csak festett oldalindex, nyithatóság...ezek bizony sok nagyobb modellről is hiányoznak és egyben jól mutatja a Kato alkalmazottak elszántságát és maximalizmusát. Azért sajnos ez a modell sem tökéletes, a hátsó lámpák kerete és a műszerfal "oldalvégződése" hagy kívánnivalót maga után. Talán majd egy második szériában... ;)
  • bulba
    Igen full japcsi cég és szinte csak vasúti modellekkel foglalkozik, nem is tudom honnan jött az ötlet, hogy csináljanak 1-2 1/43-as autómodellt. De én végső soron csak örülök neki :)
  • 355
    OMG, ez nagyon állat! A KATO véletlenül nem japán gyártó? A japcsikból kinézném ezt a részletességet.
    Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.16. 17:20:34
  • PP993RS
    Köszi!

Ja-ja sztem is fantasztikus autó, kb.10éve láttam egy sárgát Szfehérváron, kegyetlen hangorgia ahogy elment, mint egy F1-es gép, na persze nem a mostaniak közül...

Valóban remek rácsozása van, és nem utolsósorban fém az a rács. A GT-t vagy 3 budget gyártó kiadta. (meg a Minichamps ami hozzájuk méltóan totál hibás) Sokáig úgy voltam elég belőle egy Maisto, aztán láttam egy AA-ot és egyértelmű lett hogy csere.
  • PP993RS
    Jah ez így van...

A Mondial8-at megakartam venni Super Elitbe, mert volt itthon egy eladó példány, akkor még lehetetlen drágának tűnő 20ezer forint körül...

Kár volt otthagyni...

Nagyon gondolkoztam még a 3.2-esen is, de végül jobban tetszett az első kiadás, a változtatásoktól szebb nem lett a 3.2, bár a színe az nagyon tetszett.
  • PP993RS
    Ez nagyon szép, ahogy átpörgettem először simán benyelném hogy 1:18 vagy 1:24...
  • bulba
    Az AMG GT és az 1:43-as amcsi vas igencsak fincsa! Ha lesz alkalmad dobhatnál róluk részletes képeket is
  • bulba
    Waaa, na ez igen! Gyönyörű gép, pár éve láttam élőben a Porsche múzeumban, eszméletlen jól néz ki! A rácsozás igencsak jó lett a modellen. A középkonzol tetejére helyezett váltókar is elég radikális lépés amit szépen valósítottak meg 1:18-ban is!
  • Missa
    Ja, ezzel tisztában vagyok voltam, de hát tényleg baromi randa.
    Labdacs blogjában ez eléggé részletezett Labdacs - Ferrari 308 Dino - Elvis
    Csúnya azon a modellen a rádióantenna, meg az US Spec, oldalsó marker fények is. Nem tagadom, a civileknél is figyelhettek volna jobban a farára. A lökhárító alatti rész az is valami amcsi változat, volt ennél szebb is:

PP993RS - Ebben is nagyok, egyediek voltak Mattelék! Ezt több alkalommal megállapítottuk, hogy azokat a Ferrarikat amiket a valóságban lecsúnyáztak, ezek modellben viszon baromi jóra sikeredtek. Igen, pont jó példa erre a Mondial, meg ez a Dino is! Nagyon nekem sem voltak a kedvenceim, aztán ahogy szereztem be őket, egyre nagyobb lett a szerelem
  • bulba
    És akkor következzék az élő legenda! Dobpergés.... Íme a nyitható _resin_ -ráadásul 1/43-as- modellautó! (cserébe viszont besárgult az oldala )

• bulba
    Köszi, V50-em nekem nincs. A szedán, alkatra nekem jobban tetszik (a sedan melletti döntés másik -közel ilyen erős- ösztönzője a kombi valamiért magasabb ára és nehezebb hozzáférhetősége is).
    A kombi Volvók "csapatát" nálam ez a piros 850-es képzi:

Ezen kívül jó lenne még egy Neo Scale 960-as is, de az nagyon drága.
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.09.16. 14:42:46
  • bulba
    Napot!

• 355
    Az Elvis-féle hátsó lámpáira tökéletes a "rusnya" jelző, de ez sajnos a hűség miatt olyan: az amiknál nincs index, a piros féklámpa villog, ezért az emeriken edisön autókon full piros a hátsó lámpa.
  • PP993RS
    Ejj de szép kis masina ez! Mondom ezt úgy hogy az 1:1-estől nem kell felpofozni a padlóról... De így vagyok a Mondial8-cal is, egyik kedvenc HWE-modellem, pedig na.... hát nem egy szépség az 1:1, viszont nagy kár hogy a bukólámpát -erről is- elsumákolták.

A Király autója nekem se tetszett, de ez így nagyon szép, ha gyűjtenék a 80-as évek előttről, biztos beparkoltatnám.
  • Missa
    A HW Elite gondolkodás módját a jó isten sem ismerte ki. El tudom képzelni és valószínűleg így is van, hogy a "sima" Elite verziók plüssösek, finom rácsozatúak. A Seal féle Music, vagy Celebration sorozatban kiadott, le lett butítva. Jó példa még az ilyesmire a 308 GT4 Dino. Először a Music/Celebration változatú, fekete Elvis Dino-t dobták piacra. OK, csicsás volt, küllös (meg lehetősen giccses, de hát a Király már csak ilyen volt) kerekek, külső visszapillantók, ködlámpák, viszont rusnya, full piros hátsólámpák. Fél év múlva jöttek a "civil" változatú Dino-k pirosban és bicolor szürke-feketében. Nem volt csics-micsa, küllők, meg ködlámpa. Hülyén néz ki, hogy nincs külső tükrük és még is szebb korrektebb a kinézetük szerintem mint a Love-Me-Tender tulajosé. Persze plüss már egyik ben sem volt. Ja és az Elvis még a "hófehérke koporsója" cellofános dobozban volt, ledrótozva, a civilek meg már tisztességesen habszivacsba ágyazva.

• PP993RS
    Ja, köszi... most már látom hogy egyikbe sincs, meg ezen a géptető rácsozása is tömör, amit én láttam piros Elite 430Spider-t, abba szépen megvolt csinálva, aztán lehet umbauzta valaki... vagy simán lehet 2367darabig így csinálták, aztán jött a tömör rács, aztán megint jött a igazi rács, ahová nyúlt a melós...

Aszem tán az FF-nél vagy valamelyik modern(ebb) HWE Ferrarinál is egyiken tömör valami rács a másikon meg rács-rács... bár a piros FF-eknek nem ez a legnagyobb baja, az ajtó fényezését nagyon csúnyán elrontották, egy teljesen más piros szín.... én anno azért adtam el az enyém.
    Kétféle pirossal fújták az FF-eket, amivel nincs is baj mert nem mondod meg a színdifit, "csak" akkor ha az ajtókat összecserélték, az enyémen sötétebb ajtó volt, de láttam a neten olyan képet amin világosabb, R-Go az kellett volna az enyémre :)

Jó leírásokat csinált amúgy a srác, sztem ezt is olvastam már régebben, csak akkor még nem figyeltem ezekre a részletekre :)
  • PP993RS
    Te se nagyon nyitogatsz otthon ;)

A kupé elite full plüssös, de most nézegetem a Spiderből már komplett kihagyták, csomag-utastérből is, egy ilyen béna plüss darab van formára vágva a lábtérbe, de az már a HWE TR-nál is elég gyenge volt, pedig az egy jóval gyengébb modell mint a 430as...

Akárhogy is... nem csak az 1:18 művész úrral bánt el az élet plüss téren :)
  • 355
    Ha jól láttam nem írja, de a felülnézeti kép alapján plüssözésre tippelek. Megnézni nem tudom, mert csak full belső kárpitos BBR-em van, abban gumibetét van: a vezetőnél nagyobb, az utasnál kisebb (mint az igaziban ).

• Missa
    A Spiderek belsejéről nincs infóm, tudtommal a Seal féle az nem kárpitozott. Mármint a modell. A Berlinetta, a bicolor azt most néztem, plüssös.
    De a Seal féléről Mayer Tomi egy elég részletes leírást csinált, böngésszed:
    HWE - Ferrari F430 Spider - a'la Tomi garázs
  • crosspeet
    Nem csak focira keszultek ezek, nem fogjak szepen megkerni az ellenseget h adjak at a kupat.. :D
    Ezek fight-ra keszulnek! :)
  • crosspeet
    Asszem nem karpitosak a 430-as Elite-ek, de megsassantom majd hetvegen neked. Szerintem a feka papucs all jobban ezeknek, en a fekete kupedra azt valasztanam! Fullblack! ;)
  • 355
    Kéne a három feketére egy-egy kis All Blacks logó. Az All Blacks az új-zélandi rögbi-válogatott neve és elég durván nyomják.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.14. 23:08:42
  • PP993RS
    Jah és jól néz ki a Subarum is a vitrinedbe
  • PP993RS
    Fain... a grafitot így képről nem tudom eldönteni.... próbáltad amúgy azt a fekete alá ? Érdekes lehet úgy is... a pirosnak biztos jól áll a fekete felni, meg a ladiknak is

Amúgy a művész úr verdája tényleg nincs plüssözve ? Miért hagyta ezt vajon el a HW, vagy ilyen volt az 1:1 is
  • crosspeet
    Na kérem, a szokásos űberprofi minőséget mellőzve, akkor küldeném is kérem szépen.. :)
    Ilyenekkel szolgálhatok..:

• schumimodells
    Sziasztok.

Új modellekkel gazdagodtam.

• PP993RS
    Na kíváncsi leszek hogy áll neki, régebben a szemem sarkából elcsíptem hogy fekete kerék van az énekes úr autóján, de most majd jól megnézem

---

Nem hinném hogy kiszúrnál vele ha egyszem modellt felraknál olcsóbban :) lévén vagy 200 gépe fent van. No meg ha ha valaki a Don Johnson verdára vadászik / bezsákolja, utána holt ziher jódarabig nem adod el, kicsi ez a hazai szakma... de persze ha nem sürgős vagy ilyesmi akkor mindegy ;)
  • crosspeet
    Van feka is 430-asból otthon, az énekes verzsön, azt besötétedett papuccsal rendelkezik.. :)
    Nyomok otthon este képet róla!
    Szerintem qrva jól áll neki a fekete papucs, esetleg még a sötétszürke is. Nyomok képet majd.
    A Miami-s fehér HWE Testarossának nincs helye (vagyis nem passzol a fekete soromba, helyette vmi '67-körüli Mustang kéne, meg egy Nismo R34 fullblack), azon gondolkoztam h maradjon v menjen, de akkortájt tette fel Labdacs is az Ő eladó példányát, én meg olcsóbbér akartam eredetileg is elpasszolni, de így ilyen alámennék az árnnak fílingje lenne..... szóval fel sem tettem így aztán.
  • PP993RS
    Melyiket adod el?

---
    Jól emlékszem hogy a fekete 430as, tető nélkülid felnije feketére vedlett ?

Van róla fotó ? :) Gondolkozom én is egy ilyen projekten, sztem jól állna neki, meg így legalább optikailag is csökkenteni lehetne a túlméretezett felnit...
  • crosspeet
    Nekem is van olyan Ferkam elado amit pont aznap tett fel Labdacs, ahogy megfogalmazodott bennem a kiarusitas.. XD
    Igy aztan jegelem kicsit, nehogy fight legyen.. :)
  • PP993RS
    Ja-ja ezt már láttam, pedig azt mondták nem lesz több 993 variáns.... "véletlen" ezt mégis kihozzák... biztos nem azért mert egy időben a GT Spiritek eszement áron mentek :)

Aztán a hírre hopp... fura mód normalizálódott is a GT S-ek ára
  • crosspeet
    Azok "HWEslusive" Ferrarik am.. XD
  • PP993RS
    Á most lehetetlen lesz egy darabig Ferrari modellt eladni... Labdacs lefedte a hazai Ferrari piacot :)
  • crosspeet
    Persze azt nem tudjuk h nyithato lesz-e.. XD
    Sőt...
  • crosspeet
    Bahátom, imaid meghallgattatasra kerultek odafent! ;)
    Autoart 1:18 993 RWB
    Loading, coming soon..