269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
PP993RS #263978 Sztem a Kyo-AA sose volt egy liga, a konkrét példában se, hiszen ahogy Te is írod az AA nyitható... (bár nem csak abban erősebb)
Persze hogy így drágább, (ami manapság nem mindig igaz) de inkább fizetek/fizetnék többet egy nyitható, igényes modellért.
De nagy általánosságba is az AA mindig szebb modelleket csinált, talán régés-rég mikor még az UT-ról átálltak és a "nagydobozos" modelleket adogatták ki, azok voltak picivel gyengébbek, (mai AA viszonylatba) nem plüss volt hanem ilyen rücsis műanyag, "matrica" vagy telirácsok, gyengécske feliratok, nem a legjobb gumi/felni páros... na azok voltak kb. a Kyo szintjén. Ezzel nem azt mondom hogy a Kyosho nem szép, szép... mert azok a régi AA gépek is szépek, de ahogy nemrég írtam, ha az AA kiadna egy bizonyos modellt, biztos szebb lenne mint a Kyo. Jó példa a Z8-as BMW, szép a Kyo, de az AA még szebb.
Bitang szépek persze a régi Kyo Ferrarik is, sztem anno senki, álmában nem gondolta hogy a mai napig azok lesznek a legszebb kiadások, de az holt ziher hogy egy párhuzamos univerzumban az AA szebb/pontosabb F40-est csinált. (mondom ezt úgy hogy imádom a Kyo féle F40-est) -
#263977 Jogos, megkavart a fekete kötény, meg a BBS-ek, így 348 Ch-nek néztem. Mer'hogy a 348 Challenge-ből volt olyan, amelyiknek nem volt Testarossás oldalsó tojás-szeletelője (avagy Wolverine-karma), de a 355-ön 5-ágú Enkei-k voltak (nem lehetett módosítani), és viszonylag sose láttam fekete kötényest. És érdekelne a sztori, hogy az olasz Brummel miért futtatott jobbkormányos Challenge autót.
Lehet, hogy a művelt Kínában nagyobb kultusza van az 1/24-nek, ezért nyomják azt. Meg az 1/32-t, amiről korábban nem is hallottam, hogy bárki gyártotta volna, csak műanyag játékautóként (lásd korábbi Shelles, elemes Ferkák).
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.24. 23:46:37 -
#263976 Persze, 1:24-ben! A Schumi csatolta az új bburago kínálatot.
Ezen fakadtam ki a hozzászólásomban. Észbontó ugye? -
#263975 Az utóbbi 5-6 évben rengeteg modellt eladtam és csak keveset vásároltam, vagy cseréltem. Így pontos számot nem tudok mondani.
Szerintem nagyjából megfeleződött a gyűjteményem és most olyan 150-160 körülire taksálom a számukat...
A teljes F1 gyűjtemény ment a levesbe, de eladtam szinte az összes WRC modellt, kivéve a Fordokat és Subarukat. Megbontottam az Endurance sorozatot és sok vadhajtást is lecsipkedtem. Viszonylag egységes lett, már csak Ferrarik, Lamborghinik, raliautók, izomautók és néhány klasszikus versenyautó, oldtimer alkotja a gyűjteményt. -
#263974 Bubu F355 Challenge? A Kyosho görgeti 2-3 éve, de a Bubutól eddig nem hallottam ilyet. -
#263973 Az AA Peugeot WRC-k esetében annyit kell pontosítanom, hogy természetesen a 307 WRC-re gondoltam, hiszen a 206 WRC korrekt, nyitható széria volt. Bocs! :-) -
#263972 Nos, eddig mindkettőt csak képeken láttam (ill. mint írtam, van egy kyosho Veneno-m), de nem gondolom, hogy egy ligában játszanak.
Azért nem, mert az AA 3x annyiba kerül, mint a kyosho Huracan, továbbá előbbi nyitogatható, míg utóbbi zárt diecast.
Természetesen mint gyártók, mindkét cég egyazon prémium szegmensben van nálam. Vannak jobban és kevésbé jól sikerült munkáik.
Számomra ez az új Ousia kyosho vonal pont olyan, mint az AA-féle Whit Sealed Body Shell széria (Corvette C6, Honda NSX, Citroen és Peugeot WRC-k).
-
#263971 Az F12 hiánya megbocsátható: van belőle HW Fapad, Elite, BBR, MR. De a Ferrarin én is csodálkozom. Tutira kapnának lóvét az eladott modellek után, nem csak egyszeri szerződési díjat. És nem érdekli őket, hogy nem termel a Bubu, ez a fura.
A barkácsolás kiváltására tökéletesek lennének a Signature modellek. Ha lennének... -
#263970 450 körül járok, az idén nem sokat vettem, csak nyolcat.
Te, hogy állsz? -
#263969 Visszatérve még a Lambo-hoz. Azért említettem meg a kyosho-t a Huracan kapcsán, mert egy Veneno áll már otthon és elégedett vagyok vele. Még anno az Angyalszellem hozta, tavaly karácsonyra. :-)
-
eyeball #263968 "...Viszont az AA-val nem kacérkodom, talán Welly, esetleg Kyosho jöhet nálam szóba."
- A Kyosho (véleményem szerint) igencsak pariban van az AA-val. Gondoltam, csak szólok... -
#263967 Schumi, 600-on innen vagy túl vagy már? -
#263966 Tessék, itt egy kiváló példa. Elkészítik a 250 TdF Ferrari-t 1:24-ben, ugyanakkor 1:18-ban pedig nem? Mi van? Hisz ez ostobaság!
Vagy ott az F355 Challenge, ami ugyanígy van beharangozva. (???) Az eszem megáll.
Na persze ha ezekből is olyan minőségű modellek készülnének 1:18-ban, mint a bburago 250 Testa Rossa, 250GTO vagy az F50, akkor inkább bele se kezdjenek....
Tudjátok mióta várom, hogy elkészüljön egy szép és megfizethető diecast 250 TdF vagy bármi egyéb klasszikus Ferrari az 50-es, 60-as évekből? Erre ezek nyomatják ránk a fost. -
#263965 Nézd, én úgy látom, hogy 2000-ben, amikor a Mattel elkezdte a Ferrari modellek gyártását, azon a szinten hozta ki azokat, amilyen minőségre akkoriban képesek voltak a Hot Wheels márkával. Aki régóta gyűjt biztosan belefutott már néhány korabeli HW modellbe (USA autók, DeTomaso Pantera, TVR-ek, miegymás), amik akkoriban igazán nem voltak rosszak. Ne feledjük, hogy ekkoriban még az AUTOart fenekén is ott volt a tojáshéj. Igen ám, de képesek voltak fejlődni és kiváló üzleti stratégiát kidolgozni a különböző kidolgozottsági szintekkel. Szóval elmondhatjuk, hogy a termékeik az iparág átlagával fejlődve, egyre szebbek és jobbak lettek. Nem is beszélve a típusgazdagságról, amihez talán szerződés is köthette a Mattelt (ezt nem tudom), de hogy sokunk gyűjteménye színesebb lett tőle, az bizonyos. Na most éppen ez hiányzik a bburago-nál. -
#263964 Ezek is nagyon klasszak! Továbbá egyetértek Péterrel, mert szerintem sem kell oda az a 100-as. -
PP993RS #263963 Sokan már akkor megmondták, hogy visszasírjuk majd a HWE gépeket, akkor és most is osztom azt a tábort.
Sztem egy baromság ez a várjunk egy picit, mert a HW is gyenge volt az elején... miért lenne ugyanaz a forgatókönyv? Gyenge kezdés után erős visszaesés...szépen kiadogatják a régi 1000éves modelleket, meg ki-ki hoznak valami újat, de azokat is max. Maisto minőségbe. -
#263962 Klassz! Gondolom mondanom sem kell, hogy irigyellek. Nálam ez a típus még várat magára, noha sokkal jobban tetszik, mint a Gallardo. Viszont az AA-val nem kacérkodom, talán Welly, esetleg Kyosho jöhet nálam szóba. -
PP993RS #263961 A dobozképen a régi van, de az alatta lévő modellen valamit belepiszkáltak, kicsit belefilctollaztak az oldalába meg az ablakkeretekbe.
Nem lepődnék meg ha tökugyanaz jönne mint a régi Bubu, bár valószínű gyengébb lesz, a Maisto féle F50 "burágósítása" is sokkal gyengébb lett mint az eredeti Maisto kiadások.
Gondolom ez törvényszerű, a Norev féle újranyomások is rendre gyengébbek szoktak lenni.
Hát ez van, egyértelmű hogy továbbra is a játékautó irányt nyomják, és ezen a signature széria se segít... -
#263960 Igen, ez valóban pozitív, de ha veszem a feljavító transkit árát, az ilyen-olyan hozzávalók (szerszámok, ragasztók, festékek, matricák, miegymás) vételárát, nem is beszélve a tevékenységre áldozott időről, akkor azt mondanám, hogy fizetek valamennyivel többet, de egy patent, ár-érték szempontjából korrekt modell inkább megvásárolnék. Olyat, hogy mondjuk nekem már ne kelljen hozzányúlnom és persze hónapokon át sem akarnék spórolni rá... -
#263959 Nem, hogy F12 változatok, de F12 sincs a kínálatban...
Látod Peti, megint csak oda jutottunk, hogy sajnálhatjuk, amiért a Ferrari nem hosszabbított a Mattellel.
Persze én magát a Ferrari-t sem értem, számukra nem gáz, hogy ilyen silány minőségben és torz, elrontott formákkal készítik a nevükkel és a Cavallino-val ékesített modelleket? -
#263958 -
#263957 Komolyan mondom szánalmas, amit a bburago csinál. Nem tudom, a képen látható F40 már a feljavított változat lenne? Mert akkor sok mindent nem változtattak rajta. Még a Hot Wheels-féle oldalablakos megoldást sem fabrikálták bele, amit egyébként az összes régebbi Ferrari modelljükről ugyancsak lefelejtettek. Sem a 250LM, sem a 250GTO, sem a 288GTO, de még a Testarossa esetében sem csináltak ablakkereteket az ajtókra. Aztán most nagy dirrel-durral bejelentik az 1984-ben debütált szerszámokkal készített Original tools szériát. Pofám leszakad. -
crosspeet #263956 Amikor a modellfórumos kollegák rádírnak heti rendszerességgel, hogy nem eladó-e az F40-esed esetleg...
(vagy a Kyo Tr, Aa Murcielago Sv, Aa 964.....) felbecsülhetetlen! ;)))
-
crosspeet #263955 ..hát...mondhatni eléggé.. :) -
hamhusz #263954 A Sárga F40 nagyon a szivedhez nőtt? Nem adod el? :) -
crosspeet #263953 Akkor a 288gto lesz a kiszemelt, játszunk plasztikásat majd.. ;) -
#263952 Ráadásul ezek a régi Ferrari modellek már mindenkinek megvannak. Nekem például a BB Ferrarik közül csak a 250 GTO, meg a 250 TR nincs meg, mert mindkettőből megvan a sokkal jobb minőségű HW változat, kétszer is.
-
#263951 Ugyanaz a régi vas lesz, csak kicsit feljavitva. Az F40-t, is feljavitották.
Utoljára szerkesztette: schumimodells, 2016.09.23. 19:27:12 -
PP993RS #263950 Valóban nagyon szépek, és a rezsin írásoddal is egyetértek...
Ui.: nem kötekedés, jók a képeid, de sztem a "mércét" ne erőltesd, felesleges az oda, aki ismeri/értékeli ezeket az úgy is eltudja helyezni méretileg. Aki meg nem, az meg úgy is max. azt a 100ast fogja a legnagyobb értéknek tekinteni. -
#263949 Őszintén: A '69-es Dodge Charger-t is minek erőltetik... ERTL, AW és a jó isten tudja ki még és hány verzióban adta ki...
Ha jól értelmeztem az F40 - 250 GTO - 250TR - 288 GTO a "az eredeti Bburago sorozat, 15 éve garantált szerszámaival...", de lesz két új szín az F40 és a 250GTO-nál. Szuper! A szerencsétlen TR sem formailag, sem méretileg nem stimmelt az eredetivel, de még a 250 GTO-sem. Nesze neked 15 éves garancia.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.23. 12:51:12 -
#263948 Annyi előnye biztos van a Bburagonak, hogy a modelljeik semmi perc alatt atomjaikra bonthatók. Ha van valakinek kedve/ideje pöcsölni vele, legalább nem izzad véreset, mire szétkapja, nem úgy, mint egy Kyosho-t, UT-t vagy összehegesztett HW-t. -
#263947 Bburago FXX-K: végre! De ezek a hírek elég kiábrándítók:
- nincs GTC4 Lusso (pláne a most bejelentett Lusso T);
- nincsenek 488 változatok (Spider, GT2, GT3, Challenge);
- nincsenek F12 változatok (Aperta, tdf);
- nincs nyitott LaFerrari;
- nincs semmi régi pocsék modell felfejlesztve, pl. 288 GTO, 348 Challenge, stb.;
- 1/18-ban nincs semmi eddig ki nem adott modell.
A Bburago megszerezte a Ferrari jogot, hogy tönkre vágja a hobbit. Brávó. A HW legalább valamennyire tartotta a lépést. -
eyeball #263946 - Hát nemtom... Resin vs. Die-cast. Amikor megláttam egy cimborám MR-féle Ferrari 599XX tipusú resin modelljét, először elájultam a nyönyörtől és azt mondtam, hogy "húbazdmeg...", viszont amikor tüzetesebben átnéztem - jött rám az igazi csalódás a részemről. Mert ugyanis hiába volt gyönyörű ez a modellautó, nem volt nyitható rajta semmi, az "üvege" egy hajszálvékony műanyag kis lóf..sz - amihez még véletlen sem szabad hozzányúlni, mert akkor behajlik, behorpad... aztán meg a kerekeknél akadtam ki, na azok nemhogy semerre nem volt forgatható, de még csak nem is forogtak. És akkor bukott ki belölem, hogy ez most akkor mi..? Mivan..? 100 rongy egy ilyen műanyag izéért..? Micsoda..? Hogy ez egy olyan izé... szobor..? Értem én, hogy a vitrinben a többség úgysem fogja nézni hogy ennek forog-e a kereke vagy sem, vagy hogy nyílnak-e az ajtajai... de azért akkor is! Pofátlanul elkér a gyártó 100 rongyot egy olyan autóért - ami a külső szépségén kívül SEMMI pluszt nem mutat. Na nemá...
- Ellenben a Die-cast modellnek megvan az a csodálatos előnye, hogy nemcsak kívülről szép, hanem nyitható mindene, lehet gyönyörködni belülről is, és eldönthetem, hogy ha akarom - csinálhatok egy olyan diorámát - ami egy-egy élethelyzetet is ábrázolhat. Igen, nekem kell a die-cast, mert én még a matchboxos korszakban nőttem fel, ahol már akkor is nagy számban ment az - ha egy kisautónak nyílt valmilyen egysége. Nekem kell az is, hogy nem baj, ha nem tökéletes, sőt - számomra az okoz igazi gyönyörködtetnivalót- ha megmarad egy picit játékszerűnek, a maximális kidolgozottsága mellett.
- Hát most őszintén... Nem csodálatosak..?
Utoljára szerkesztette: eyeball, 2016.09.22. 22:38:43 -
PP993RS #263945 Rákerestem most a 288-asokra, elnavigálódtam egy oldalra ahol egy srác váltotta a HWE-t egy BBR-re, aszondja előnyök: a BBR-nek szebb talp+doboz ....... ?? ez egy "előny" ???
Oké ne legyen otto féle tejszínhab csomagolás, de emiatt többre értékelni egy modellt ...... -
PP993RS #263944 Ezek teljesen rendbe vannak, 4-5 féle festék, ecset, meg kb. 2-3óra, jah és nem 50ezer mint a HWE.
-
PP993RS #263943 Nem lepődnék meg ha a HW féle verziót nyomnák ki valamilyen "új" formában... mert a Bubu öntőforma sztem már kuka...
A régi gépemen volt egy összehasonlító, (Bubu-HWE-1:1) a Bburago egyetlen hátránya a HW-vel szemben, hogy olyan mint egy nyers modell, amit nem fejeztek be, minden ott van, csak mivel egybe-maszlag-egyen színű műanyag, így minden részlet elveszik... de cserébe legalább a forma tök jó. Volt egy csomó upgrade fotó is a neten, akkor kapott el a gépszíj hogy csinálni kéne valami umbaut.
Volt egy srác aki egy fekete Bubu GTO-t kb. Kyo szinre húzott fel, kárpit, bukólámpákat csinált meg ilyen finomságok, de a bódé az maradt úgy ahogy volt, ő is írta hogy sokkal autentikusabb mint a HW. -
crosspeet #263942 Igen, a 288gto eseteben hatha jo umbau-alapot hoznanak ki. Mert hogy bele kell nyulni ha polcra akarnam tenni, az tuti.. -
PP993RS #263941 Egyetértek...
Nyilván nem lenne olyan büdös a kompozit ha nem ennyiért próbálnák letolni a torkunkon.
Legyen 180-200€ egy Signature, és akkor nem baj ha műanyag rajta valami (na jó de baj ) de tényleg az hogy egy alap körablakos gép ennyi... ccccc
A C7-essel még várj, mert most trend náluk hogy elcsexnek valamit, viszont itt állítólag lesz egy upgrade, javítanak pár dolgon, motortér, hátsó lámpák, meg még valami amire most per.pill. nem emlékszem :) -
PP993RS #263940 Mondjuk ott speciel pont tök jól eltalálták a formát, sokkal szebb volt és közelebb állt az 1:1-hez mint a HW féle verzió. Csak hát minden más gyengusz volt rajta... de még így is tök szépre fellehet húzni őket. -
PP993RS #263939 Neked minek a Kyo F40 mellé más F40? :)
Ugyanolyan közép-gyenge modelleket fognak nyomni, ahogy eddig is...
Tudom-tudom a HW is így kezdte aztán milyen szép lett a végére ... (vagy inkább a közepére)