Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

355
Okay, de ez a szín... Tisztes német sebészprofesszor nem ül ilyen színű autóba. Ehhez azért kell némi indiai beütés. <#smile>

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Hehe <#smile> sztem ez így nem olyan maffiózós, 1:1-be se lenne az, elvégre nem sokan tudják hogy a 4felni gumi nélkül kb.1milla, mire felgumizod az még +300e... <#vigyor2> És ako még meg se mozdultál a vassal <#nyes>
355
Igazi olajszőkítő Merci <#smile> <#eljen>

BMW M5
Nem volt . Az csak egy prototípus amit végül nem csináltak meg .

blood sweat and beers

Nekem is fekete S600 a másik páciens 😊 azon 19-es BBS kerék van amit nem én csináltam, tehát atomragasztózva van, de lehet azt visszaalakítom majd az S500 motyóival gyárira, csak hát az idő-idő-idő, annyi minden lenne, de mire eljut az ember a végére...........
Jah és gyönyörű ez a szín élőbe! Féltem tőle, de képeken nem tudják kifényképezni ezt a szép metál csillogást meg a tökéletes szemcseméretet.
Nekem fekete S600 van. Még sosem farigcsáltam modellt, de majd egyszer azt is el kell kezdeni. 😊

http://www.flickr.com/photos/chilisos93

mikeman
az a fehér egy Wartburg kupé????
ilyen volt 1:1-ben is???

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

mikeman
de jól néz ki az a 327-es <#eljen> főleg a bicolor színben, nagyon fain
érdekes hogy a müncheni nagy BMW múzeumban nem volt 328-as 😞 de még 327esre sem emlékszem, pedig ott aztán sok csoda volt

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Full szét kell szedni, de szerencsére a Norev bálnát pofonegyszerű, 8 csavar fogja az alját, kerék belülről csavaros, az első szériásoknál (fekete S600, MCW S500, dealer S320) még full az első-hátsó futómű is, utána már simán "elkenték" a műanyag pöcköket, tehát azokat roncsolásmentesen nem lehet szétszedni.

Forgósra / kormányozhatóra is kivitelezhető, mert ez a gyönyörű AMG Monoblock ápol és eltakar <#szeret> viszont úgy nem kicsit bonyolítja a műveletet.

Simán fixre 1-2óra és kész, nekem most olyan lett, mert nem volt időm matekolni, ha lesz kedvem/időm lehet megcsinálom majd pörgő-forgóra.
Akárhogy is, a hátsó futóműnél kell kb. 1mm-t faragni, mert pont annyit "kilóg" a kerék az én ízlésem szerint, feltéve persze ha a szélesebb felni megy hátra, mert 2féle szélességben kapható ez a felni, de hátra dukál a szélesebb, a vékonyabbal esetlen lenne a bálna.

Szerencsére a hátsó futómű-beállítás is simán kivitelezhető, elég oldschool modell ez még a Norevtől, jól lehet farigcsálni, és természetesen nálam ez is 100% gyárira visszaalakítható. <#wink>
Dánkesön 😉
Uhh de király ez a felni rajta! Nehéz rárakni? Én is hasonlót szeretnék majd a W140-esemre.

http://www.flickr.com/photos/chilisos93

Jól áll neki! Faszányos lett!
bulba
Azon már csak a kék-fehér properrel volt. AMi viszonylag hasonló de még EMW az a327-es modell. Ja és a múzeumnak van egy kisebb modellautós vonatkozása is:

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Ez amúgy szerintem igencsak érdekes, hogy bizonyos gyártók milyen politikát folytatnak a limitáltság terén. Pl kicsit régebbi Golfokból, Fiestákból, Volvókból rogyásig van a net olcsó példányokkal. Ezeket szinte biztos hogy különösebb limitáció nélkül öntötték a gyárak.
Ellenpéldaként a 2009 óta gyártott Fiestából alig találni.
Honda Civicből is nagyon-nagyon kevés van viszont azokat tipikusan autókereskedések árulják.
Renault Meganeból sok van és olcsó is, Peugeot 308-ból sincs kevés de mind a megszokott 30 euró feletti "Norev-áron" fut.

Vajon melyik márka ad automatikusan egy modellt a vásárlóknak, melyik az ahol külön lehet venni a kereskedésben és melyik az amelyik ilyennel, márkakereskedői szinten egyáltalán nem foglalkozik? És vajon mi alapján döntenek erről?

Lassan lehet feltenni a nyári papucsokat 😊
Még szerelés alatt, azért van "leszakadva" a hátsó kipuf dob <#alien> a második kép meg egy kitárulkozós, a rezsin / fém-nyithatatlan gépek világában üdítő <#finom>

Na jó de az már középtávon is drágább, mert költeni kell rá 😊 a modellt meg csak berakod a vitrinbe. <#bohoc>

Egyszer a börze virágoskertjébe elkaptam egy beszélgetést, ott mondta egy ember hogy azért szereti a modelleket (3 Otto dobozzal a kezében) mert minden gyerekkori / mostani álmát megveheti 😊 nem kell félteni hogy valami barom meghúzza, szétbarmolják, nem kell rá fizetni semmit, nem lopják el, ha az 1:1 elromlik nem kell gyomorgörcsbe lenni hogy mennyi a javítás, ha ott kell hagyni úgy is mindenki kipróbálja, meghajtja... 😊
BMW M5
Mikor kihozták a modellt még nem volt biztos hogy Connectet veszünk ezért modellben már csak külföldről tudtam beszerezni ( ebay , francia Ford kereskedő ) mert limitált és a fehéret elkapkodták ( fekete még kapható ) mindenhol ahogy megjelent .

blood sweat and beers

BMW M5
Csak azon valószínűleg ilyen logo volt <#awink>

blood sweat and beers

BMW M5
Ezen az áron már majdnem 1:1-es méretben is meg lehet venni <#nezze>

blood sweat and beers

bulba
Csatlakozom, az 1/43-asért külön pluszpont!
A modell is a kereskedésből van vagy máshol vetted?

bulba
Uhh ez igen! Az eisenachi Wartburg múzeumban volt szerencsém egyet felrakott tetővel is megcsodálni. Gyönyörű forma!

bulba
A prototípust valakik megcsinálták, 20-ért meg is vehető.

Csak a valuta a kérdés <#guluszem1>

bulba
Szép napot!

Szinte ingyé van, lehet rögtön kettőt kéne venni, nehogy felmenjen az ára!!!
Egyik gyűjtő ismerős küldte át ezt a linket... esetleg valakinek Revell 450-es Merci ?

Most kéne lecsapni rá, nehogy jövőre 2milliót érjen 😊
355
És micsoda pénztemető lehet egy ilyen Pocher. Kábé 3 éve hoztam valakinek Olaszo.-ból egy szett BBS (nem BBR) kereket a Pocher F40-re. A 4 felni gumival 135€ volt.

BMW M5
Na én erre a méretarányra ( 1:8 ) szoktam mondani , hogy ez már válóok <#nevetes1>
Szeretem a szoci-gépeket és pl. az oroszoknál a Deagostini kihozta 1:8 méretben a Pobeda ( Gaz M-20 ) modellt , amihez 2 hetente az újságosnál kell megvenni az alkatrészeket és otthon szép lassan összerakni . Mire összerakja a gyüjtö kb. 200.000 - 300.000 Ft-ba van a modell .

blood sweat and beers

Volt nekem is, piros F40 és a Testarossa, Itthon nem annyira kapkodtak érte, még az F40-ért csak-csak, de a Tr-ért nemigen... Én kötöttem az ebet a karóhoz, és mindenféleképpen egyben akartam hogy maradjon, így annak adtam, aki mind a kettőt vitte. Cserébe jött hozzám, és úgy is ment el. Amúgy megfelelő távolságból igen mutatós darab, dísze egy modelles szobának!
De persze azóta van három Kyosho 1:18 a polcon, abból az egyik He, és hát ..... Az csak patentebb ugye..

Ha nincs makulátlan állapotban, akkor biza nem sokat ér nekünk gyűjtőknek.. Német ebay-en akad amúgy alkatrész hozzá, ha fel lehet javítani esetleg...
Megjelent, úton Peti- bácsiho 😄
Gts 964 Turbo

Jó az, munkát ad pár embernek akik kézzel kivagdossák <#eplus2>

Valóban rettenetes, az ember legszívesebben vissza se tenné többet a modellt, abba az uzsonnás-zacskóba meg jólelkű gyűjtő többet nem teszi/tenné vissza, de anélkül meg belemorzsolódik-mállik a hungarocell a résekbe, illesztésekbe ....

Nekem a Calibra kalandosan érkezhetett, mert a hátulja kb.1centi mélyen betúrta magát abba a sz.rba, ugye nem nehéz mert ránézel és már morzsolódik, mikor kivettem első blikkre mondtam is hogy ez ennyi, nem fog sérülésmentesen kijönni a résekből, de végül kijött... lehet valahol pihen még így pár hetet/hónapot és gyönyörűen beleeszi magát a fényezésbe.
Jó estét! Ma rábukkantam egy 1:8-as Ferrari F40 Pocher Rivarossi makettre. Kicsit utánajártam, és elég drága, ha egyben van. Ez viszont nincs egyben sajnos. Kérdésem az, hogy jelen állapotban mennyit érhet itthon, esetleg külföldön. Képek mindjárt.
BMW M5
Szép a Bömös de az a baj, hogy az Otto még mindig abba az ostoba nikeceles dobozba teszi bele a modelleket <#ejnye1> ....pedig tavaly év végén kihozott Peugeot 205 T16 1000 Lakes 1984 modellnél már minőségibb doboz és lecsavarozható volt a modell <#taps> Akkor azt hittem,hogy változtatnak de úgy látom marad a régi <#rinya>

blood sweat and beers

355
Rá kell köpni a mágnesre és odaragad <#wink>

És az az annyi gondolom 59 vagy rosszabb esetbe 69 € volt az otto árazása szerint, mert ez már "másodkézből" van...

Nem nyitható, buta az alja, nem lehet rádobni a mágnest ide vagy oda, annyit sztem simán megérnek... Ráadásul szebb kiállása van mint a Kyosho-nak, az AA persze megint gyönyörű, de elképesztő az ára is.............
Missa
Hmmm, a JetCat turbinákat azért nem nevezném sufnijet-nek... Manapság sem olcsó kis biz-baszok. Tudtommal elég komoly, katonai drón gyártóknak is beszállítójuk (nem tesco-s 4 légcsavaros "helikopterekre" gondolok).
De nagyjából eltaláltam én is az egy tanknyi üzemanyaggal elérhető időtartamot. Na és az írásomnak is ez volt a lényege. Mint említettem is, jó pofa dolognak tartom a motorját.
Íme egy másik alkalmazásuk a JetCat-eknek: Jetcat - Birdman
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.03.11. 19:09:03

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Bárcsak ennyiért ilyen Ferkákat gyártana AKÁRKI... <#eljen>

Nem vagyok nagy bmw-s de azért ez odab.x <#circling> gyönyörű munkát végeztek, simán hozza a GT Spirit szintjét.... ha annyiért adták/adják mint a többi modelljüket, ez nagyon-nagyon jó vétel, pláne hogy mennyire túlvan árazva az AA / Kyosho...
<#eljen>
355
Hé, ő Jay Leno! A motorjában nem egy modellező sufni-jet van, hanem egy Bell helikopterből kiműtött Rolls-Royce hajtómű 😊)) Nem tudom, hogy milyen messzire tud menni, de hogy gyorsan, az biztos: a motor 320LE-s és a végsebessége kb. 360km/h (máshol 402km/h-t írnak). Elmegy ásványi- és biodízellel, kerozinnal és Jet A üzemanyaggal is.

A turbina sajátossága, hogy 320km/h-nál nem fogyaszt sokkal többet, mint alapjáraton gurulva. Azt írják, hogy a 30l körüli tank fél órára elég. Hogy ebből Jay 20 vagy 200km-t hoz ki, az rajta múlik 😊

Missa
A gázturbinás motorral gondolom nagy túrákat nem tehet meg. A '90-es évek végén már nálunk is volt pár gázturbinás repülőmodell. Sőt, 2001 környékén a Mátyásföldön rendezett modellrepülő napon is volt jó pár belőlük. Ezekben kis JetCat 90-es vagy 120-as turbinák voltak.
Na ahhoz hogy ezekkel lerepüljék a 6-8 perces programjukat, a leszálláshoz is maradjon üzemanyag tartalékuk és ne álló hajtóművel vitorlázzanak le az akkor millió forint körüli értékű modellel, egy 2-2,5 literes üzemanyag tankkal voltak felszerelve. Zömében a visszaváltható Pepsi-s palackokból. Szóval igencsak bele tudtak szippantani a naftába. Ennél a motornál is a kb. 30 literes tank, gondolom 15-20 perc motorozásra elegendő. De amúgy jó pofa technikai demonstrátor.
A kép ne tévesszen meg senkit. A látható tank, nem üzemanyagtank, hanem az üzemanyag rendszer túlfolyó-puffer tankja.

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

355
Nem teszem ide be, mert már erősen off, de 2012-ben, amikor a 3D scannelésről és tárgyak nyomtatásáról a jónép még assetutta, hogy létezik, már felnyomott egy filmet a csatornájára, amiben ezzel a technikával egy Duesenberghez (vagy mihez) egy törött alkatrészt újra alkotnak. Tényleg haladó figura.

Ezt pedig ne hagyjátok ki: itt a Rolls-Royce gázturbinás-sugárhajtóműves motorja.

Vannak azért hosszú videói más vasakról is, na jó lehet nem 33 percesek 😊

Bírom az ürgét, emlékszem egyik este elkezdtem nézegetni a yútubos csatornáját, aztán hopp azon kaptam magam hogy leragad már a szemem, mert hajnali 2 és lepörgettem vagy tucat videót <#hawaii>
Nem osszekeverendo Foose a Rawlings-el sem.. Más kategória. 😊
OK,Foose is "legenda"a muscle car biznisz világában..De a gas monkey faszi konkrétan nem ismerte azt a brandet hogy: Aston Martin...Volt olyan epizód amikor egy 30-as évek elejéről származo Aston versenygépnek elolvasta a logóját,aszongya: hmmmm...valami austin martin vagy mi....A szőke kereskedőhaverja majdnem nyakonvágta...Ember!!!Aston Martin!!! James Bond!!!Vágod?????Nem igazán vágta......De mindegy is! A lényeg hogy Leno jó arc!!
Azert Foose-t nem írnám ennyire le, sőt.. Sehogy sem írnám le...
Akkor valószínüleg krva jó autó.....Ha ő mondja!!!!Bírom a fickót,ő nem egy Chip Foose,vagy Richard Rawlings(fast N'loud)...
Télleg tiszteletre méltó szakértelme van. Nem "csak egy" millioner verdagyűjtő,sokat tett az autóipar propagálásáért...vagy hogymondjam... 😊
355
Szerintetek mennyire lehet jó autó az új Honda NSX, ha Jay Leno 33 perces (!) filmet forgat róla a saját garázsában? <#smile>

Heheee... 😊
És mennyi ilyen van.. 😊