269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    A porszívó kis lapított vége csak befér a tetőn!
  • zsolti65
    A BBR gyárilag ad hozzá plexi box-ot,ami rácuppan erre a bőrrel bevont talapzatra nem????? (Nem tudom,nincs BBR modellem :) )
  • 355
    Uraim, a BBR feltalálta a porosodó, kitakaríthatatlan belsejű (de nem kabrió) resin modellt :)

Ferrari 330 GT 2+2 John Lennon

• ko1122
    Igen, szerintem is nagyjából jó az ár. Mostanra egy Maisto is lassan ennyibe fog kerülni.
    Én azért örülök, hogy a Bubu a fejlődés útjára kényszerült lépni. Más gyártóknál azonban a visszafejlődés vette kezdetét, lást zárt kasznik...
  • zsolti65
    60€-ért nem gáz ez szerintem.Elég formahűnek látom.Persze,Bbubu,de ár-érték arányban tud vmit.

• PP993RS
    Sztem mindenkinek jobb ha azt hazudják hogy ez nem gyári tető
  • 355
    Asszem az autóhoz jár valami vászon huzat gyárilag, hogy az eső ne essen bele. De gőzöm sincs, hogy melyik típus az. Tippre ez, ez van a legtöbb képen:

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.25. 22:11:25
  • Missa
    Na azért ebbe a "szülésbe" nem nagyon kellett nyögnöm.
  • Missa
    Zöld Ferrarim nincs. Még. Egyszer szeretném majd a zöld Dino-t beszerezni. Meg ha lesz időm, még egyszer megumbauzni egy Bburago 348-ast, Spidernek. Azt zöldre festeném. Csak egy zöld modellem van, egy libafos zöld Challenger. Hivatalos nevén sublime green:

Bronz Ferrarim 1 darab van. Vagy ez inkább arany színű?:

Ami határozottan bronz, az egy '69-es Charger:

Kék Ferrarikból azért van pár darab.
    A Kedvenc (nagy betűvel!), a Nr.1:

Az "ifjonc":

A "csúf", és mégis szép:

A "versenyló":

És az "elegáns úri ember":

• PP993RS
    Tényleg nem tűnik vészesnek a folyamat... De szépen lenyestem már a palettát, igazándiból nem nagyon van olyan modellem amit plüssözni kéne, mert szerencsé(m)re ott van gyárilag... régen volt jó pár -amúgy tökszép- gép, aminél nagyon fájt a hiánya, de emiatt már fájjon másnak a feje :)
  • PP993RS
    Valóban nem lehetett egy egyszerű szülés, a piros gyönyörű mert piros a fekete viszont bitang azzal a belsővel, nálam az benne van a top5 "legszebb-modellbelsőbe" :)

De ha nagyon választani kéne én azért venném pirosba me' a Ferrari az piros
    Na viccet félre, azért venném pirosba mert a fekete eltünteti az autó egyik legfurább-legjellegzetesebb pontját; a szélvédőkeretet :)
  • goser
    Nice! Jó választás volt a fekete
  • mikeman
    grat a géphez
    bár a pirost javasoltam, mondván ha Ferrari akkor piros, de amúgy a fekete elegánsabban, jó választás volt
  • mikeman
    zárt, de fém
    és viszonylag olcsó, némely modelljük ebben a rendszerben még szép is
    jó alternatíva lehet a drága hasonló AA típusaival szemben
  • mikeman
    csak Norbi miatt
    ha van kinek szurkolnod, tud izgalmas lenni,ha nem akkor tök érdektelen unalmas lenne
    amúgy az első futam tényleg jó volt, de a 2. halál unalom
    azért írtam hogy alibi futam volt, mert sokkal lassabb köröket mentek mint az elsőben és teljesen szétnyílt a mezőny, míg az első futamon óriási lökdösődések és tolakodás
  • bulba
    A kicsit korábban belinkelt képek alapján csak azt tudom mondani, hogy jó választás volt a fekete, bár tényleg nem lehetett könnyű a választás!
    A kék, zöld és bronz Ferrarijaidról tudnál feltenni képeket? Most így hirtelen nem tudom felidézni melyek is azok :)
  • bulba
    Mindkettőt hébe-hóba. Van hogy elfelejtem vagy nem is nézek utána hogy mikor van egy-egy futam, de ha épp nincs jobb dolgom azért megnézem. A másik tipikus szcenárió, hogy egyszerúen a háttérben megy a közvetítés miközben valami mást csinálok. (A Race 1 amúgy tényleg jó volt, önmagában is)
    Igen a Cedric simán elmenne amerikainak is, a Wikipédia szerint viszont több benne az olasz vér mint az amerikai.
    A hivatkozások közt lévő 1980-as bescannelt kanadai újságcikket is olvasásra ajánlom, csak hogy jobban meglegyen a kor hangulata
    Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.09.25. 20:51:39
  • Hornando
    Ti még néztek WTCC-t? Engem már évek óta untat, akárcsak az F1.
    A Cedric kombid ellenben valóban klassz. Azt néztem, ha lenne az oldalán fautánzatú dekoráció, akár egy amcsi kombinak is elmenne... :-)
  • bulba
    A Nissan engem is megfogott a kockásságával. Annak ellenére, hogy az alapdizájnon nincs semmi különös, sok kis apró különleges fogassal/részlettel nagyon maga köré csavart!
    A WTCC Race2 rajtjánál nem elég hogy Norbi vissza is esett, sajnos az azt követő körök tényleg nagyon eseménytelenül teltek :(
  • Hornando
    A Kyosho zárt die-cast sorozata az OUSIA, míg a resin sorozata a SAMURAI. Ez utóbbival főként Japán belpiacos típusokat formáznak meg.
    Eddig ezeket dobták piacra: Lexus RC F, Toyota Century, Toyota Crown Hybrid Athlete, Subaru WRX STi, Nissan Skyline 350 GT Hybrid, Mazda Roadster és amik nekem a legjobban tetszenek, Toyota Hiace és Toyota Land Cruiser. Mind 1:18-as.
  • Hornando
    Teljesen zárt, de die-cast.
    Utoljára szerkesztette: Hornando, 2016.09.25. 19:26:07
  • Missa
    Akkor ez most Kyosho és nyithatatlan? Resin, vagy még die-cast?
  • Missa
    A plüssözés nem ördöngösség. Nem kell hozzá sok gyakorlás.
    Nekem egyszerű a receptem.
    TAMIYA színtelen (clear) lakk, és a kívánt színű bársonypor. Ez utóbbit egyre nehezebb beszerezni. Nem tudom miért.
    A plüssözni (flokkolni) szánt felületet egyenletesen, nem tocsogósan, nem vastagon, mondom, egyenletesen bekened a lakkal. Lehetőleg kis méretű, lapos ecsettel. Ha bekented, gyorsan jó alaposan beszórod a bársonyporral. Nem kell sajnálni, mehet rá bőven. Nem jó sajnálni, mert utólag már szar javítgatni, nem lesz szép. 3-4 percet hagyod szikkadni, utána egy fehér papírlapra szórod a fölösleges port. Én még alaposan meg is kocogtatom a kezeletlen felület felől, hogy tényleg minden fölösleges por leperegjen. A maradékot a papírlapról visszaszórod a tárolóedénybe és legközelebb ismét használhatod. Hagyod megszáradni és összeszereled a modellt. Nekem a Barchetta-nál az egész szétszerelés, flokkolás kb. 15-20 perc alatt meg volt. Több időt vett igénybe, hogy kitaláljam mivel tömjem be a lyukat. Végül a 2,5 mm-es lyukba bevágtam egy 2,5-es vastagságú "O-gyűrű darabot.

A tető. Szóval azok is 1:1 umbau-k. Akkor értem már miért nem találtam a neten két egyformát.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.25. 19:17:22
  • Missa
    Mind kettőt "élőben" néztem meg. Nehéz volt a választás. Nem lehet egyértelműen állítani, hogy szebb a piros, vagy a fekete.
    Három tényező miatt választottam a feketét.
    1. A szavazók közt volt aki megemlítette, hogy lényeges, hogy a vitrin színösszeállítása "mit diktál". Na most nálam is inkább a vörös szín a domináns a gyűjteményben:

2. Az autó jellegénél fogva inkább az eleganciának kellene előtérbe kerülni, nem a sportosságnak. A piros szín inkább ez utóbbival van összhangban. A feketében gyönyörű a majd nem fehéres bézs szín.
    3. A legfontosabb és nem vitatható indokot a feleségem szolgáltatta: "Nekem a fekete jobban tetszik!" Na most azon gyűjtőtársaim akik házasok, tudják, ilyenkor nem jó a legapróbb vitába is belemenni! Nem jön ki jól belőle a férfi ember...

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.25. 19:05:20
  • PP993RS
    Jó lett a plüss, én csak beméreteztem oda egy kis filcet, nem olyan szép, de ez van, nem tudok plüssözni :) illetve lusta vagyok kipróbálni.
    De legalább a kádlefolyó eltűnt, az valóban rémes... ahogy az a tető is, bár amennyire tudom gyári tető nem is volt az autóhoz, ezek mind aftermarket megoldások.
  • schumimodells
    Gratula. Mondjuk, én a pirosra szavaztam.:)
  • Missa
    Eredetileg csupasz és van benne egy bazi lyuk, a drótozás miatt.
    Én plüssöztem és dugaszoltam el előbb azt a kádlefolyót benne. Valahogy úgy éreztem, ehhez az eleganciához illik a plüssözött csomagtér. Na meg láttam eredetiről képet. Az is kárpitozott. A ponyvatetővel nem fogok kísérletezni. Az az eredetin is annyira ronda, hogy kár lenne még 18-szor kisebben is kísérletezni vele.
  • mikeman
    nos Veneno tekintetében szerintem a Kyo teljesen rendben van, nekem tök megfelelt, pláne az ára ami cirka 80eur volt
    cserébe ugyan tényleg nyithatatlan, néhány klassz fotó erejéig még hiányzott is az élmény hogy leszedjem a hátulját mint egy AA-nál, de ha arra gondolok hogy a kaszni teljesen oké és haramad annyiba került mint egy AA, és ezért cserébe csak annyiról mondtam le hogy nem tudom kinyitni akkor egy olyan típusnál ami amúgy közel sincs az első öt kedvenc lambom közt, nekem teljesen jó alternatíva volt. Persze van egy határ, pk hiába lenne egy bubu feleannyi mint a Kyo, akkor sem vettem volna meg, mert a pénzen túl azért van egy minimum szint amit meg kell üssön egy modell, és a Kyo simán hozza ezt a szintet a Veneno tekintetében. Képeket elnézve sajna a Huracan tekintetében már nem hozta, így hiába lett volna sokkal olcsóbb mint az amúgy nagyon akciós AA-m, akkor inkább nem is került volna polcra

• PP993RS
    Dánke Sör!
  • PP993RS
    Dettó :) én is párszor eljátszottam hogy jó lesz, nem kell a drágább/jobb... aztán addig csűrtem-csavartam hogy végül meglett a "hühdejó". De addig a szenvedés a vétellel-eladással... és igen arról nem beszélve ahogy itthon most már általában nettó bukó az eladás.
  • mikeman
    a Nissan szép , a 2. futam meg jó nagy fos volt :( mindenki lealibizte a futamot, no élmény
  • mikeman
    azért ne feledd hogy az AA zárt korszakából származó gépei nem voltak ám rosszak
    nem biztos de mintha csak a verseny gépeken követték ezt el
    nekem csak egy van, egy E46 M3 GTR race modell, amit bátran mondhatok hogy nyithatóság élményének kivételével abszolút rendben lévő modell, igazi rácsok, szép vonalak, jó arány, szép festés, minden penge éles.

És mit veszítettem a nyithatatlansággal? egy kopasz belteret amit látok az ablakokon keresztül, egy kopasz csomagteret, tudok élni nélküle és egy motortér látványt, ami kiindulva a MC példányával csak egy hatalmas karbon szívótorok.... hát enélkül is elvagyok, cserébe a perfekt külsőért
    mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem biztos az hogy csak azért mert valami nyithatatlan, még nem biztos hogy rosszabb is. Tény hogy eleve hátrányból indul, de ha cserébe nem veszítesz sokat az élményből, és a minőség is korrekt és még az ár is oké, akkor nekem nincs bajom ezzel
    ha viszont ezek nem így állnak össze, akkor az már más tészta :)
  • PP993RS
    Gyönyörű masina! És piszok jó ez a belső, a csomagteret Te plüssözted vagy így jött?
  • mikeman
    ott a pont :)))
    mire visszaolvastam az elmaradt hsz-eket és megfogalmazódott bennem hogy mit írjak, addig te szépen összefoglaltad ;)
    minden soroddal egyet értek, kiegészíteni sem tudnám
  • mikeman
    köszi :)
    hát ha adhatok tanácsot, inkább próbálj egy jó árú licites AA-t kifogni (ahogy nekem is sikerült) Huracan-ból, mert a Kyo képről nézve sokkal gyengébb
    én sokszor kötöttem magammal kompromisszumot minőség tekintetében az ár javára, de szinte mindig megbántam, és az esetek többségében aztán sokkal rosszabb kondíciókkal cseréltem jobbra
  • Missa
    Nekem pénteken ez jött:

• bulba
    Gyönyörű gép klasszikus szemet gyönyörködtető arányokkal. Így nagyvonalakban a modell is teljesen rendben van, nekem a rácsozás nem tetszik, de ebben a kategóriában ez a standard, ennél nagyobb baj sose legyen :)
  • bulba
    Egy ilyen alacsony felbontású, rossz minőségű kép alapján nem poénkodnék, újabban -főleg a prémium almárkák miatt- nagy feljöttaz IXO!
  • bulba
    Uuuu, egy Fiat 124-esnek és minőségi Jeep Renegadenek 1/43-ban mennyire tudnék örülni. Na meg az új NSX-ből sem ártana egy megfizethető 1/43-as változat.
  • bulba
    Szép napot, és jó szurkolást a hamarosan rajtoló WTCC második futamához!