269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Azt gyorsan had tegyem hozzá, mielőtt fáklyás-vasvillás üldözés lesz, hogy nálam az összes umbau 100% gyárira visszaalakítható
  • PP993RS
  • PP993RS
    És akkor hátha sikerül kicsapni a biztosítékot, az EVO7-es nálam így néz ki nyári papucsokkal

• PP993RS
    Talán ezen a képen látszik miről beszélek, itt pl. a másik állásba van, nincs kilógó felni perem, hanem mintha felni v. kinek hogy tetszik padkavédős lenne a gumi :)

• PP993RS
    Az oldalfal-magassággal lehet játszani ezeknél a felniknél, simán hogy a gumit beljebb "tolod", így a felni peremén "átbukik" a gumi, emiatt maga a felni is picit nagyobbnak látszik, illetve értelemszerűen az oldalprofil is kisebb lesz.

Most ebbe az állásba van, a fénykép amúgy kicsit csalóka, élőbe nem olyan vészes, ennél sokkal brutálabb (peresebb) umbau abroncsok is léteznek, és általában azokat használják.
  • crosspeet
    Gyonyoruek ezek a young / oldtimerek, szinte gyari, csak a papucs meg a hasmagassag feszes, es lehet kruzolni, lowrider. Jol all a Mercedes / Bmw vonalnak!
  • crosspeet
    Oldalfalmagassag nincs sok, profil van azert.. (futofeluletre irjak a profilt)
    Feszített guminak v strechnek hivjak, regen a Német tunerekre volt jellemzo, a torvenyeik miatt. Nem ugy mint itt nalunk, nemeteknel csak a futofeluletnek kell az iven belul maradni, persze azt is ki lehet peremezni ill huzni. Szoval egy trukkel kezdodott az egesz.
  • Hornando
    Én nem fanyalgok, de ha az enyém lenne, akkor maradt volna rajta a Cromadora felni. Nem is tudom, van erre egy kifejezés a tuningban, amikor a gumit egy picit nagyobb felnire szerelik (vagy kisebbre? Nem tudom). Na, szóval ezt is ilyennek látom. Alig van profilmagassága.
    Amúgy frankó a felni, csak mondjuk egy Koenig C62 alá inkább képzelek ilyen felniket, mint a Delta alá. Ami a képeken Kyosho, az szó szerint parádés.
  • 355
    Broáf.
  • 355
    Nekem bejönnek az ilyenek :)

• schumimodells
    Az amerikai piacon Maisto néven árulják a Bburagókat is, mert az ott ismertebb név
  • PP993RS
    Oké, tudom ez itthon nem túl népszerű, de ezt nemrég alkottam :)

Évekkel ezelőtt egy ilyen 1:1-es sárga Deltát láttam, 18-as OZ-vel, akkor és ott beleégett a retinámba, nekem ez A "Delta-jelenség"

Ja, és a fanyalgóknak; forognak, rugóznak, kormányozható, de sajnos csak az elsők

• PP993RS
    Ez szép!
  • PP993RS
    Atyaég... ez a forma meg ez a szín, mint egy sáska... Ez a rettenet szín volt az Enzo belsejében is, szerencsére emiatt nem vettem meg anno a HWE-t....
  • Hornando
    Végülis nem csúnya, de ezt a színösszeállítás én egy brit sportkocsin inkább el tudom képzelni...
    De ha már autók és színek kavalkádja a téma, számomra a Lamborghini a megfejtés.
  • Hornando
    Gondolom kellett neki egy inverz színösszeállítású szuperautó az Enzo mellé... Nekem nem tetszik, de kétségtelenül egyedi lett.
  • zsolti65
    Tessék... Jay Kay,és az ő izlése.... :)

• Missa
    Hmmm, szerintem ez egész jól fest zöldben:
  • 355
    "Biztos bubu ez..?"

Anyám, hát ide jutottunk... Egy bubut látva már nem hiszünk a szemünknek :)
  • Zo911
    Bár, utólag visszakeresve néhány hónappal ezelőtt már mutattam az itteni közösségnek ezt a képet. Elnézést a spam-ért! Maradok inkább a Porschéknál... :D
  • Zo911
    Ha már zöld Ferrari. :) Egyszer még évekkel ezelőtt lemaradtam valami Autoart Porschéról liciten egy hajszálnyival, a nagy szomorúság közepette pedig megakadt ennek a hirdetésén a szemem. Én személy szerint imádom a zöld Ferrarikat, ennél impulzusabb vásárlás nem is születhetett volna.
  • Hornando

Ez pedig a korábban emlegetett 599 GTB HY-KERS változat.

• Hornando

Ezt az 599 GTO-t szerettem volna megmutatni.
  • Hornando
    Na a 360-al nem is számoltam. Jouef/Eagle/Revell: 330 P4, Bburago: 250GTO, 456GT és Elite: 246GT. Én ezeket ismertem.
  • Hornando
    Valamiért nem láthatóak itt a feltöltött fotóim (?). Picr.de használom, de feltöltés és kép beszúrása után itt eltűnnek a képeim.
  • PP993RS
    Modellbe nekem a zöld Bubu 456-os és 360-as tetszik, sztem mindkettő vállalható, sőt a 360-as azzal a barna belsővel kifejezetten szép...
  • Hornando
    Na jó, még ezzel az 599 GTO-val is megbarátkoztam. Nagyon tetszenek ezek a bronzos felnik is.

• zsolti65
    Bbubu az.Signature:

https://ck-modelcars.de/en/eur/p/32010/ferrari-488-gtb-dark-gray-1-18-bburago-signature/18-16905g/
  • crosspeet
    Errol a keprol ez a bubu 488-as szerintem jol nez ki. Biztos bubu ez..?
  • Hornando
    Nekem sincs zöld Ferrarim, de amúgy sem sok modell készült zöld színben. Én 4-nél többről nem is tudok (die-cast). Viszont most rákerestem weben a zöld Ferrarikra és azt kell mondjam, nem áll nekik jól ez a szín. Valahogy olyan fura egy Ferrari-t British Racing Green-ben látni. Ráadásul régen az autósportban komoly jelentősége volt a színeknek. Vagy egy-egy márkát vagy nemzeteket jelképeztek a versenyautókon.
    Na szóval, egyetlen vállalható zöld Ferrari-t találtam, amit szívesen beállítottam volna a gyűjteményembe, egy halvány metálzöld 599 GTB HY-KERS-t, de mivel ez a változat nem létezik fém modellként, így ezüstben, feketében és pirosban van meg az 599 széria.
  • Hornando
    Nem ismerem a típus specifikációt, tehát tető ügyben én sem tudok nyilatkozni. Annyi látható a webes képeken, hogy a csomagtartója ketté van osztva és egy amolyan vászontető tartó rekesz is található benne. Bármelyik tetőmegoldást nézem is, mindet rondának találom.
  • PP993RS
    Elvégre sehol nincs kőbe vésve hogy egy autónak esőállónak kell lennie, ezt a randa tetőt meg amíg felrakod ... bár lehet inkább eláznék :)

Mondom én úgy tudom hogy nem volt hozzá gyári tető, de ha mégis, és az a rettenet az, akkor valaki jó kis bosszút állt a Ferrarin...
  • Hornando
    Valóban nem rossz, de azért az első kötény-spoiler kialakítása nem éppen formahű. Azt még nem tudom, hogy kell-e majd nekem...
  • Hornando
    Mondjuk nehéz elhinni, hogy a Pininfarina-nál ilyen vászontetőt rajzoltak a típusra, azt pedig még nehezebb hinnem, hogy a Ferrari képes piacra dobni egy tető nélküli roadstert. Persze tudjuk jól, hogy számos példa volt már erre az autómobilizmus történelmében.
  • Hornando
    Nem bántam volna, ha ez a modell még a Mattel érában jelenik meg, mondjuk a hírességek Ferrarija Elite sorozatban. Elvégre maga a Commendatore (a gyengébbek kedvéért Enzo Ferrari :) is ezzel a típussal járt-kelt. Simán kihagyhatták volna a Jamirioquai fekete Enzo-t vagy a George Michael és Seal-féle Ferrarikat, hogy inkább ilyen igazán klasszikus gépeket formázzanak modellbe.
    Na de most már mindegy, én ilyen gyantás szoborra nem szórom a pénzem, pedig az autó nagyonis tetszik.
  • PP993RS
    Mivel egy cég miért ne létezhetne :) valószínű ahol jobban cseng a Maisto, ott olyan dobozba árulják majd...
  • zsolti65
    A Bburago Bugatti Chiron-t Maisto special edition csomagolással is látom.Szerintem a modell tök ugyanaz....Létezik ????Vagy csak félrenézem.
  • PP993RS
    A Bubu formájával sztem sose volt baj, még a régi made int italy gépek is szépek voltak... mármint maga a forma, csak hát minden egyéb más elég "szerencsefüggő" vagy csak simán gyenge volt...

Mikor már a Maisto égisze alatt futottak, akkor persze megszűnt az olasz virtus... csak hát olyan Maisto-s vagy picivel gyengébbek lettek. Eltűnt a Bubu "varázsa" :)

Furán működik amúgy a modellipar, sztem pont az ilyen budget kategóriánál nem fájna a nyithatatlanság, mert elég gyenge a belsejük, na jó a motortér az nem vészes, mert abba mindig is erős volt -kategóriájához képest- a Maisto, de ott -meg a csomagtartónál- is azok a szörnyű centi vastag karok...

Ez a 488-as is valóban tök korrekt így, jó a felni/gumi arány, szép fényezés, egész jó kiállás, bár ott még lehetne javítani; kicsit magas, kicsit beesett, de ha nem erőltetnék ezt a hülye rugózó futóművet (ha ez egyáltalán az) akkor ez is egy csapásra megjavulhatna.

Nem kell ezt nyitogatni, haladjon az a sor :) és akkor talán olcsóbb is lehetne, mert azért a 60ercsi sztem önmagába sok, az mire hazaér 20fölé megy... közhely ugyan, de emlékszem mikor pár éve még a 20ezer fölötti / 30felé kacsingató AA-okra is mindenki húzta a száját... de hát hol van az már............
  • 355
    Ja, és ha 1600W-tal megszippantod a belteret, lesz alapanyagod egy roncstelep-diorámához :)
  • 355
    Két verzió jön: van burás és van sima dobozos. Aki a dobozost választja, az vagy nem nézegeti (nincs ablak a BBR dobozokon), vagy megszívta :)