269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#264139 Na igen, az UT. A Ferrari 550 Maranellójuk is etalon. Kár, hogy végük.
-
PP993RS #264138 Ha már szóba került, nálam ez a top1 UT 993 téren. És nem győzöm hangsúlyozni milyen régi modell, mégis gyönyörű a mai napig.
-
PP993RS #264137 Thx!
;)
Elképesztően szép ez a fényezés, nem is baj hogy foltos a kép, az "árnyékos" részen jól látni milyen homogén és hogy tükröződik. De hát jónak mondom :)
Alapvetően én bordó-burgundi mániás vagyok, pont ezért a bordó UT Carrera S-t tartom a legszebb színű / fényezésű modelljüknek, de ez nagyon szorosan ott van mellette... fényezés minőségére -is- sokkal szebb mint a piros. -
crosspeet #264136 Grat hozzá! ;)
Ha eladó lesz szólj azért.. ;)
Azért csak kellett volna egy közös képet nyomjak a babakék carrerámmal.. -
PP993RS #264135 Ez a szépség most érkezett, "szerencsére" a hazai piac nem értékeli az UT 993-asokat, így sokáig volt parlagon...
Sorry a béna "foltos" képekért, de ahogy nyomtam a gombot izomból rányomott a Nap is :)
Volt egy ugyanilyen színű GT S rezsinem ebből, csak a nagy szárnyas Club Sport, mindenhol írták / dicsérték a GT S fényezését, ami valóban szép... és akkor most jön egy de... De ez is gyönyörű, persze egy picit narancsosabb a vízszintes felületeken, de ez egy 20éves modell....egy pillanatig nem kell szégyenkeznie.
Továbbra is azt mondom ez a "rezsint legalább jól lehet fújni" egy vakítás, ha akkor ilyet tudtak fújni fémre, (meg láttam már elképesztő AA Signature fényezéseket) akkor senki ne találja ki hogy nem megy. Tudom-tudom, még mindig; valahogy azokat is el kell adni, kell magyaráztat az eszetlen árakra.
-
#264134 Nem csodálom, gyönyörűen megcsinálta a CMC. Kár, hogy a csukott sárvédősből csak műanyag BBR van.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.04. 23:06:33 -
hamhusz #264133 Igen a 250 a kedvenc számom :) a TestaRossa pedig nagy kedvenc. -
#264132 Hát erre csak Hofi Géza egyik opusával tudok válaszolni:
"Sam Sem, Sam Sem!
Nincs egy vasam sem!" -
#264131 Ha gondolod, van egy felesleges, sárga GTS-em... -
crosspeet #264130 van eladó Kyo 250 GTO-d..? utcai piros..? eladó..? esetleg... -
#264129 Van Dino-m. Két féle is. De a 246-os az sárga.
Csak 308 GT4 Dino-t sikerült pirosban beszerezni:
Mi számít modern gépnek? Én 1986-t veszem alapul. A mai veterános terminus szerint az ez év előtti gépek, már veteránok. Ha így nézem, a 60 darab Ferrarimból 34 darab veterán, 14 darabot youngtimernek neveznék az 1986-1999 időszakból, a maradék 12 darab ami nálam modernnek számít, a 2000-s évtől.
A klasszikusok közül már csak az 512 S (zárt és nyitott), a 312 PB kis spoilerese, a 412P és a 330 P4 Spyder (bár ez van azért Jouefben), a két 312P (Berlinetta és Spyder), az 512BB és a Early version 365 GTB Daytona ami hiányzik. Jó, a sima HW-k közül még a 246 GTS és a Daytona Spyder is kellene még. Szóval, szerintem elég jó arányban vannak az "öregek" nálam.
Ja, bocs. Természetesen csak die-castról beszélek. Resintől amíg lehet, tartózkodom.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.04. 13:02:02 -
eyeball #264128 - Hát igen... talán nálam is az van, amit voice27 fórumtárs írt le magáról. Annyi szép modellautó van, hogy azt már szinte lehetetlenség összeszedegetni - hacsak nem vagy jól eleresztve anyagiak tekintetében. A baj talán ott lehet, hogy egyszerre akarunk mindent... ez is kell, azta, az is de jó volna, húú wazz, ezt is még - és sorolhatnám. Ez addig megy, míg anyagi romlásba nem viszi az embert, ahonnan aztán nem - vagy csak nagyon nehezen lehet kiszállni. Én szerencsésnek tartom magamat, jelenleg ott tartok, hogy az asszonyom már elfogadta ezt a hóbortomat, és kezd úgy gondolkodni - hogy a nehezen beszerzett, az a néhány modellautó milyen jól fog mutatni a nappali falán - "lebegő" polcokon elrendezve. A modellautóim java nálam is Ferrari, ráadásul pont azok a modellek, amikre mindig is vágytam - és amik gyerekkorom meghatározó autói voltak. Még hiányzik az a 4-5 modellautó, amit jó volna begyűjteni, de hozzáteszem, már azt sem mindenáron. Pontosabban szólva, nem elmebeteg áron. Ott tartok, hogy örülök annak ami van, és nagyon bízok abban, hogy nem fog anyagi romlásba vinni az ezirányú gyűjtői szenvedély...
- Jah... és ki hitte volna... eljutottam odáig is, hogy a párom kikunyerálta a HWE-féle 246GT dinosárgámat. Merthogy az nagyon tetszik, és hogy az az övé. Komolyan... mindenkinek ilyen asszonyt kívánok!
-
#264127 dehogynem :) -
#264126 Gondolom az egy Super Elite és akkor te se cserélnéd el :) -
#264125 Én valamiért azt hittem, hogy neked van Elite 246 Gt-d. Picit meglep, hogy csomó modern géped van, míg pont ez hiányzik még... -
#264124 neked is van egy :) -
#264123 Nagyon klassz a gyűjteményed! Ezek az akrildobozok hihetetlenül látványossá teszik a kompozíciót.
Viszont azt félve kérdezem meg, hogy a Kyosho 250 GTO vagy urambocsá, egy Elite 250 SWB California derogálna neked?
Tudom persze, hogy ha szuperlatívuszokban gondolkodik az ember, akkor CMC, de mégis, talán nem húznák le a minőség átlagát.
Elvégre az Elite 246 GT is milyen délcegen áll ott. -
#264122 én azt a piros Dino-t azonnal lecserélném egy sárgára :) -
#264121 Három. Meg három Testa Rossa :)
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.03. 20:27:51 -
#264120 A polcon kettő! Az asztalon egy! Na most utálhatod csak igazán!!!
Én a piros Dino-ért "utálom". Csak egy kicsivel volt gyorsabb Labdacsnál! Érted? Csak egy kicsivel!
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.03. 20:28:07 -
#264119 Ja. Néha. Ööööö,néha határozottan! -
crosspeet #264118 Ketto 250gt swb van polcon..?? De utallak.. :D -
hamhusz #264117 Gyűjtemény szűkítés után, nálam most így néz ki a helyzet, csak Ferrari... az új polc még várat magára. Nagyon jó volna egy CMC California még , meg egy 250 GTO, de sajnos ezek árai nagyon elszálltak...
-
#264116 Nálad ez ilyen? -
Voice27 #264115 :D Nagyon jó! -
crosspeet #264114 Feketére!!! ;) -
-
#264112 Annyira nem gáz. Én nem is tudtam, h milyen kerék ez, valamelyik fórumban mondták, hogy valami UT Porsche Turbo. Vagymi.
-
#264111 Abszolút ismerős a jelenség, ahogyan leírod a hobby-t, a gyűjtési szenvedélyt.
Már én is több felszámolási hullámot átéltem, de persze eddig teljesen sohasem szálltam ki.
Most egy olyan alkuban vagyok magammal, hogy vagy csere útján vagy az eladott modellekből fedezem az újonnan érkezőket.
Ez persze nehezen megy, és a gyűjtőtársaktól is sok türelem szükségeltetik, mert gyakran én sem tudok azonnal sok tízezret leperkálni.
Itt is megfordul néhányuk, akiknek sokat köszönhetek, hogy parádés modellekkel gyarapíthattam a gyűjteményem.
De ezzel együtt is a tematizálás vezetett célra, mert már olyan sok témakörben gyűltek nálam az autók, a gyártók meg egyre csak nyomták az újdonságokat, amiket lehetetlenség volt beszerezni, bármennyire is vágytam rájuk. A tárolásuk ugyancsak külön gondot jelentett. Tudod hányszor gúnyolódtak velem, hogy csak dobozokat gyűjtök, még ezen a fórumon is. Van ugyan vitrinem, de annyi modellt, amennyi volt egykor nem könnyű ám igényesen és ízlésesen kiállítani. Így hát elkezdtem szanálni és a vadhajtásokat áruba bocsátani.
Több-kevesebb sikerrel működik is a dolog, de azért még van hová csökkentenem...
Elég impozáns a listád, kettő közülük nekem is meg van. Annyit segítek, hogy Ferrarik.
Gyakran eszembe jut az ismert szólás, miszerint a kevesebb több, de ilyenkor végignézek a gyűjteményen és nem tudom, melyik ujjamba harapjak. Nagyon kedvesek számomra a historic raliautók, Ferrarik, Lotusok, Lamborghinik, USA izomautók.
Nehéz csak úgy kiszállni...
-
Voice27 #264110 Az anyagi lehetőségek szabnak határt elsősorban.
Plusz, ahogy írtam is, nem tartom magam klasszikus értelemben vett gyűjtőnek. Mint, ahogy itt a legtöbben azok.
Szép hobbi ez, de számomra sokadlagos dolog.
Ezt csak azok tudják, bírják magasabb szinten űzni, akiknek alapvetően már sínen van az életük. Van kialakult egzisztenciájuk.
Tudnak, és akarnak is folyamatosan költeni, illetve pénzt rakni a dologba.
És persze lehet játszani a szavakkal, ahogy sokszor tesszük a modellekkel kapcsolatban, de valójában ezek csak tárgyak.
Nem az életünk. Nagyon sokszor felmagasztaljuk őket, úgy hiszem.
Illetve sokan átesnek a ló túloldalára.
Ha úgy vesszük "fémdarabok", amiket az évek alatt összeharácsol az ember.
Mikor néhány éve belecsöppentem ebbe az egészbe, még persze máshogy láttam a dolgokat.
Gyakorlatilag az összes ismertebb HW Elite modell járt nálam, jó pár Autoart-om volt.
Visszagondolva hihetetlen, hogy abban a pár évben, az akkori anyagi lehetőségeimhez képest is, mennyi mindent összeszedtem.
Volt, hogy jó ideig nem volt munkám, mégis az ebay-t, és a modellautós oldalakat nézegettem, hogy mit kéne venni.
Beteges volt.
Igazából az említett korszak, mint érdeklődési terület is talán véletlen alakult ki.
A számomra legkedvesebb darabok maradtak, plusz több eladott modell árát forgattam be komolyabb darabokba.
A jelen lista:
Autoart Signature - Jaguar E-Type Coupe (cream)
Kyosho - Ferrari 250 GTO (a zárt orrú, piros utcai változat)
CMC - Ferrari 250 Testa Rossa (piros)
CMC - Maserati 300 S (sima piros)
Autoart Millennium - Alfa Romeo TZ 2
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2016.10.02. 23:05:45 -
#264109 Nem rosszak ezek sem, de én jobban örülnék eddig nem megformázott típusoknak.
-
#264108 Azért kíváncsi lennék, hogy mely 5 modell képviseli azt a 30 évnyi időtartamot, amely korszak számodra a legkedvesebb?
Én biztosan nem tudnám csak ennyivel beérni. -
#264107 Talán csak az a zöld izé nem jön be, a többi elég szuper. Jöhetett volna még a The von Trips, mondjuk egy 488 Spider kéttónusú fényezéssel:
...és a The Lauda, de azt már ellőtték a 458-on :)
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.02. 22:07:04 -
Voice27 #264106 Köszönöm!
Igen, ismerős szitu. Lentebb írtam is. -
Voice27 #264105 Köszi!
Az Elan tényleg nagyon apró, valszeg ettől az Alfa-tól is kisebb.
Annak idején tizenezrekért dobálták itthon, mégsem kellett senkinek.
A sárgával szemeztem egy darabig, aztán mégsem vettem meg.
Sokak számára talán a márka nehezen volt gyűjteménybe illeszthető, a típus meg még inkább. Pedig igazi
klasszikus hungarocell dobozos Millennium kiadás volt.
Ez a TZ 2-es sem volt igazán tervben. Annak idején nézegettem, de abban ki is merült a dolog.
A Tipo 33 Stradale volt a nagy szerelem. Az egyik legszebb klasszik sportautónak tartom, mégis alig említik modelles berkekben.
Nagyon ritka darab. Mikor felfedeztem magamnak, már akkor 45e körül mozogtak.
Mostanra szó szerint beszerezhetetlen. Ha felbukkan néha, akkor őrült árakon.
Bánom, hogy akkor mégsem vettem rá magam.
Az Autoart Miura-val is így jártam. Anno 30e körüli árakon be lehetett szerezni.
Nem is volt az olyan régen. Akkor is szarakodtam, hogy majd később, meg ráérek.
Most 45e fölött lehet őket beszerezni, ami egy "régi" Millennium-ért nagyon sok. Egyszerűen tűréshatáron kívülre került.
Pedig alap darab lenne. Azt is bánom rendesen.
Igazából nem tartom magam aktív modellgyűjtőnek. Annak idején felszámoltam a gyűjteményem nagy részét.
Egy letisztult, csak néhány válogatott, minőségi darabból álló kis gyűjteményt akartam.
A szobának kezdett lerakat hatása lenni. Ami inkább volt idétlen, mint igényes.
A most érkezett Alfa-val együtt van összesen öt modellem. :)
Kicsit tőle is féltem, hogy fog-e illeszkedni a többiek közé, hogy sikerül-e megszeretnem, de nem csalódtam.
Az érdeklődési területem az 50-es, 60-as és 70-es évek klasszikus sportautói.
Valahogy jobban megfognak, mint az újkori vasak. Több lélek van bennük, és nekem izgalmasabbak is, mint mondjuk egy unalomig
ismert Mercedes vagy BMW.
-
#264104 köszi :)
nagyon jól látod, pont erről szól nekem ez a modell
már a LP700 Aventador sem volt épp olcsó (bár tökéletes és gyönyörű) de hogy egy típus varinánsát mellé tudjam rakni még sokkal többet kiadjak, na arra már nem volt kedvem ( meg pénzem )
de ez nekem így tökéletes megoldás lett
anno meg tudtam oldani hogy a Gallardo típus variánsaiból beszerezzek ötöt, de azok anno 15-30 ezer közt voltak, belefért, de hogy az Aventadorral is megtegyem (pedig lenne mit: roadster, LP720 50th) ahhoz a 60-70 ezres ársávban kéne vásárolnom...... nos ez már nekem luxus lenne -
#264103 Köszi, hogy megmutattad, most már biztos, hogy nekem is egy ilyen lesz a második Ousia modellem.
Természetesen neked is jár a gratuláció! Nagyon szép ez a szín és ahogy látom, igényesen is van fényezve.
Azt is megértem, hogy az AA féle "alap" Aventador mellé nem feltétlen áldoznál még egyszer sok pénzt, hogy az SV is nyitogatható legyen.
Én sem tenném. -
#264102 na kérem, a pár nappal ezelőtti témához kicsit visszakapcsolódva, amikor is a Kyo nyithatatlan modellcsaládjáról esett szó
befutott a 2. Ousia modellem
és nagyon örülök hogy megvettem
tök rendben van a modell, szép a festése, ráadásul ami a promo képeken nem látszott, metál vörösben hozták ki, minden részén igazi rácsok vannak (ez nekem fontos szempont, e nélkül kicsit gagyi minden modell), és szép az egész úgy ahogy van
és sajnos igen, ez is nyithatatlan :( nem mondom hogy nem nyitogatnám szívesen (érdekes módon a Veneno-nál ez nem zavart) mert hazudnék, látványos fotókat lehetett volna csinálni felnyitott ajtókkal, ezt sajnos be kellett áldoznom, azért hogy egyáltalán legyen ez a típusom a polcon, mert az AA féle verzióra még csak ígéret van de ki még nem hozta ezt a típust,de ha ki is hozza, szerény saccom szerint min 250 euró lesz az ára (ez postával együtt volt 90) és az már komoly lélektani ársáv (nekem)
így maradt ez, és a polcon nagyon szépen fog mutatni az AA féle "alap" Aventador mellett :)
-
#264101 gratulálok, ez nagyon szép modell
egy időben nagyon szemeztem vele, be volt ikszelve nálam az AA katalógusban :)
de aztán lemondtam róla, ahogy szűkítettem a kereten
-
#264100 Bocs, a Lotus példázatban Elan-t akartam írni, hiszen korban és méretben is az áll közelebb a TZ2-höz.