Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez már csavarral van felfogatva a hungarocellhez, úgyhogy most sok kisiskolás örül a felszabadult uzsonnás-zacskóknak, de a megoldás még nagyon béna... Kb. 2-3 centi mozgása van a modellnek, úgy is hogy mind3 lóbaxó csavar tökig bevolt hajtva, egyszerűen nem tudod fixre húzni a modellt, jah... közbe a modell alján a csavar-furat porlad el... nem vagyok benne biztos hogy egy újra-becsavarásnál egyáltalán tartani fogja, és nem szakad ki a helyéről... gondolom úgy vannak egy utazást kibír, lecsavarod és menjen a vitrinbe.
Pár kép, a mai vitát szem előtt tartva egy 20éves UT társaságában <#zavart1>#zavart1> aminek sztem egy cseppet se kell szégyenkeznie....

Félre értés ne essék nem vagyok rezsin-ellenes, de azért könyörgöm legyen már meg a helyük a piacon .... (már rég nincs)
Sztem egyszer minden gyűjtő életében jön a pillanat, (ha abból indulunk ki, hogy "nem ma kezdte" az ipart, tehát fémezett) hogy becsúszik egy rezsin, mert kiadják azt amire nagyon vágysz, és tudod hogy más jó eséllyel nem fogja, sőt a mostani helyzetet nézve szinte 100% hogy nem.
Na olyankor jön az hogy huh ez tényleg de szép, szép fényezés, király illesztések, mivel nincsenek illesztések 😊 és becsúszik még 3-4-5-6 darab.
De azért ne menjünk el a sötét oldal mellet, hogy egy kazánlap az aljuk, oké-most már próbálkoznak kicsit formázni, de mindig buta marad, mert buta... Elől-hátul tengely, és még arra is lusták hogy a féktárcsa forogjon-nyereg fix legyen, holott ez pofonegyszerű lenne. Persze ez olyan marháknak mint én pont jó, mert simán tudod umbauzni a kereket, de biztos nem ez volt a fő szempont <#vigyor2>#vigyor2>
Azt már fel se vesszük, hogy nem lehet kormányozni az elsőket, mert olyan is van hogy még a kerekek se forognak, annyi ragasztót tesznek oda...
Ott van még az ultravékony ablak, a régebbi AutoArt dobozok plexije masszívabb volt annál. Az ablak torzít és nyeklik-nyaklik, egy időbe a HW is ilyen papírablakokkal próbált költséget csökkenteni, de hamar leszoktak róla, úgy látszik a rezsinnél belefér, és senkit nem zavar egy 100-150€-s modellnél.
A beltérben ahová pont nem nézel elsőre (vagy ha úgy tetszik amit nem látsz a vitrinben) ócska, kézzel-ecsettel festve, de úgy hogy kezdő makettező szebbet csinálna.
Ezek olyan "hibák" vagy inkább rezsin-jellemzők, amiket elfogad az ember egy 20ezer forint körüli modellnél, (bár most hogy ezt a mondatot leírtam azért bevillant hogy 2-3 éve egy sima, mezei Autoart is 20ezer körül ment.........) de most őszintén mikor 3x-4x ennyi pénzt kérnek egy ilyenért...........
Tény, láttam már "élőben" resin-t. Gyönyörűek, főleg a fényezésük. De valahogy nekem, pedig igazat kell adnom, én sem nyitogatom nap, mint nap, a nyithatós DC-k jobban bejönnek. Én anno Matchboxokon nőttem fel, gondolom innen ered, hogy a nagy betűs autómodell nekem a DIE CAST. Az előbb nézegettem a CMC GTO-ját és erről jutott eszembe a következő. A CMC GTO megjelenése óta több fórumon is megy az összehasonlítgatás, melyik a jobb? CMC-Exoto_Kyosho? Ne adj isten az Elite? Vagy a BBR féle resin. Sokan a DC vonalon a Kyosho mellett voksolnak, mondván a vonalai sokkal szebbek, hitelesebbek mint bármelyik másiké. Ezt el is tudom fogadni. Nézve a képeket a CMC-ről, ami összefutatta a nyálat a számban, az az alváz felőli nézet. Imádom a modelleknek ezt a nézetét, ha szépen vannak kidolgozva. Az Elite ezért volt nekem kicsit szájhúzogatós, nem igazán foglalkoztak ezzel a területtel. Kyosho és CMC esetében az ideális egy összegyúrás lenne. Kyosho külcsín, CMC belbecs. Viszont van pár amcsi vasam is, le a kalappal a nem kifejezetten HE-felső prémium kategóriás gyártók, a Highway61 és az AutoWorld Authentics (ex ERTL Auth.) előtt. Az egész elviselhető árú modelljeik alja is tisztességes kidolgozású, már-már GMP színvonal. Na ez nagyon hiányozna a resin modellnél. Kövezzetek meg, de a fentiek miatt, nekem a DC az Autómodell. <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.12. 16:58:12
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Ennek elég hullámos az első szélvédő felső része! Annak nem kellene olyannak lenni! Még ha a Zagato tervezte volna, még csak-csak. Nekik mániájuk volt a tetőben a két púp. De ez eredetileg Pininfarina (Scaglietti) termék volt. Szóval kezd a CMC is hanyag lenni. 100000-ért viszont pofátlanság a hanyagság! <#levele>#levele>
blood sweat and beers
Betolod a vitrinbe azt jónapot... (ezt most nem rosszindulatból írtam)
A dolog szépséghibája ott van, és erre próbáltam az előző kisregényemben is rávilágítani, hogy az ár ettől függetlenül nemhogy csökken, vagy stagnál, hanem eszement mód megy felfelé... holott egy rezsin előállítása töredéke egy részletesen kidolgozott fémnek.
Tudok neked nem egy-nem két AA modellt mutatni, ami illesztésre / fényezésre simán odarakható egy rezsin mellé, nyilván nem mindegyik és tény hogy a rezsin ilyen téren nagyon erős, de ugye "illesztésről" azért ott nemigen beszélhetünk, mert nincs ami illeszkedjen, a gyantát meg egyszerűen könnyebb szépre fújni.
Ez megint nem bántás, de azért mert egy nyitható fém modell alapvetően k.drága, az nem azt jelenti hogy jobban is néz ki, jó példa erre a 901-es Porsche, a CMC sokkal-sokkal drágább, bőr az ülés, ajtókárpit, leszedhető a kerék, stb-stb-stb.... és mégis az AA sokkal életszagúbb, "összerakottabb-igazi autó" érzést kelt, ez lehet most hülyén hangzik de aki látta már mindkettőt az tudja miről beszélek.
És hidd el van még jópár ilyen példa, azért írtam az Aventadort is rezsin-fém összehasonlításban, egyszerűen érthetetlen miért vesz valaki inkább rezsinbe egy olyan modellt, ha csak nem presztízsből hogy az drágább és kevesebbet nyomtak belőle.
De mondhatnám pl. a Veyront is, valami egész elképesztő áron mennek azok is rezsinbe, nem kicsit olcsóbb a fullos-nyitható szétszedhető, szárnyát kipöccintő 😊 AA verzió.... vicc.
Erre utaltam hogy megy a hype-vonat; a rezsin az legalább szép, úgyse nyitogatom jó az. Holott fémbe is tudnának olyat minőséget csinálni. Nyilván nem hülyék, hogy abba csinálják, pláne hogy még a piac se igényli. Az ár ? Na az ár viszont az marad...
Nem lenne baj ezzel a rezsin-dömpinggel, ha ott lenne árban ahová való... de 100ezer forint totál vicc... (a 70ezer is) oké, a Ferrari más, mert jogdíjjak, meg ki csinálja meg méltó kiadásban.... de ez már megint egy másik történet hogy akkor mi a lótúróért "kapta" a Bubu/Majsztó a gyártási jogot................
Ha megnézed már egy szimpla GT S is totál elmebeteg árba megy, azt a nyamvadt 993 4S-t nem kapom meg 150€+posta alatt......... mikor kiadták 26-27ezerért (jött volna haza! tehát a modell kb. 21-22ezer volt) azon is vacilláltam hogy sok az egy rezsinért..........
Mindegyiken nagyon szép részletek vannak, és talán pont a nyithatatlanság miatt olyan illesztésekkel és festéssel dolgoztak, hogy a legdrágább fém modellem (asszem a BBR 512 BB LM az) feleolyan jól néz ki, mint a legolcsóbb műgyanta (Blue Moon 340/375, 160€ környéke). Persze az LM nyitható, de évek óta nem láttam úgy. Akkor nem mindegy?
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Egy bukólámpás modell működő bukólámpa nélkül meg iszonyat lehangoló, oké ez rezsin, itt semmi nem nyílik, nekem is van pár rezsinem, max. 20-25ezer forintot érnek... Egy kivételével nálam nem is került egyik se többe, és az az egy se 100ezer volt... elképesztő.
Csak hát ugye szét van hypolva a piac hogy ez kell a usernek. Egy komolyabb AA-ot meg már "rezsinárba" se tudsz eladni, közbe 30-35ezerért mennek el -pár éve 59€-ért adott Otto BMW-k.... (itthon!)
Ez egy méltó kiadása a GTO-nak, nem tudom mennyiért mennek, gondolom drágább mint a műanyag BBR, -bár az se lepne meg ha nem- de ha ők is kiadnák 1:12-ben, tuti elkérnének érte annyit, vagy többet.
A másik meg ami nem fér a fejembe, múltkor néztem egy rezsin Aventadort, 300€ körül és megvéve! Ki veszi azt meg? Amikor ott van 100-150€-val olcsóbban az AA ami olyan szép hogy megszólal, és mindene nyílik, még a kis motortér előtti légbeömlők is.
Vagy ez a Kyosho féle "új" Testarossa / F40 vonal ? Kinek fog az kelleni amikor a 20éves modelljük autentikusabb.
Mert az oké mikor rá vagy "kényszerítve" egy rezsinre, mert szép és jó és senki nem adta ki, (és valószínűleg már nem is fogja) de így hogy ott van fémbe (és nem egy welly / maisto kategóriába) fullosan, nyithatóan.........
Csak kiadja egyszercsak valaki normálisban is.........

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.04.11. 16:54:31
Én nem mondanám drágának. Ez egy BBR irányáron kb. 310€-ért. Az ebay-en most 1db vörös Elite van, 250 fontért, meg egy sárga 250€-ért (96 és 75eFt).
Az persze nyilvánvaló, hogy a BBR egy héttel a megjelenése után 400€ lesz.
Na de aztán, azok is olvashatták ezt a verset:
Weöres Sándor - Bóbita - "Szárnyat igéz a malacra, Ráül, ígér neki csókot (Ferrari 288 GTO-t HE kivitelben), Röpteti és kikacagja."
Amúgy mi a gond a BBR-rel? Azon kívül, hogy resin, nem nyitható (legalább a motortere), na meg a GTO-k belseje elég látványos tud lenni a piros csíkos Daytona üléssel.
Erre gondoltam, némi kis festéssel feldobná a komor fekete belsőt:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.11. 16:18:56
Kár hogy a HW kihagyta a ziccert egy nyitható bukólámpás, normálisan megcsinált 288GTO személyében... mondjuk ennél még a régi, karos ajtós, elrontott felnis HWE verziót is többre tartom... elvonatkoztatva persze annak is az irreális árától.
Én azt hittem már el is adták azt a pár száz darabos szériát.
Tudom, a képen 356-os van.
Az elérhetősége érdekelne.
Évekkel ezelőtt jártam ezen a fórumon...
A vicces hogy aki tervezte nem bízta a véletlenre, mert az ajtón 1-1 furat van, egy vastagabb és egy vékonyabb, tehát nem tudod ferdén felrakni, illetve de, ha ész nélkül beleerőszakolod akkor így fog kinézni, és akkor most jön a slusszpoén ha felcseréled akkor hibátlan.
Aki nem lát különbséget az fel van véve a GT S-hez <#mf1>#mf1>

Na olyankor van hogy mondok egy 20ezret, és már jön a te uramisten... 20ezer egy Buburágóért.
A feltételezés is sért!!! 😄
Ismerős. A ritkaság és a "de csak látod azt a pirosat, na annak mennie kell, mert ez most minőségi csere lesz" dumák is mennek nálunk.
De próbáljátok ki, nekem egyszer bejött. Szóvá lett téve, hogy hová tesszük és minek egy újabb, és ez is piros, és csak itt van a vitrinben, stb. Én szótlanul kimentem a gardróba, kihúztam a cipős dobozát és elkezdtem mondani: "-Barnából van 4 pár, feketéből is vagy négy, van belebújós, cipzáros, magas sarkú, csak színházba való. Minek is ennyi amikor alig néhányat veszel fel belőlük?" Ilyenkor kis csend, hatás szünet és a kérdés: "- Ha megérkezett akkor azt is lefotózod és írsz róla?" De az igazi téma terelés a "na jó, de holnap mit főzzek?" duma. Mondjuk erre a legnehezebb válaszolni. <#smile>#smile>

Ez is a "már nem terveztem" kategória, de annyira jó árat írtak rá hogy nagyon 😊

Nem is tudtam volna dönteni melyiket vegyem, annyira jól néztek ki egymás mellett. De szerencsére.... ohlálá, nem gyűjtök versenygépeket <#pias>#pias> minden este elmorzsolok egy imát milyen "jól tettem" hogy anno eladtam ami volt és kijelentettem, hogy márpedig azok nekem nem.
Birizgálja a csőröm az a modell. De az is igaz nyáron szeretném a fotóapparátom is cserélni. Lehet, hogy inkább arra kellene most gyűjteni. <#smile>#smile>
Én a második vásárlásnál kérdeztem meg hogy szabad e alkudni, nem pofátlan -10% osztva kettővel, hanem ésszel... simán engedtek a listaárból.
szerk.: de akit linkeltél johfogásos eladót, attól is nyugodtan megveheted, korrekt eladó, én is vettem már tőle, adtam is el neki modellt... Nem a 'zindexen indult, átverős szarházi klán.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.04.05. 22:21:40
valahol nagyon kellene egy CMC GTO, de baromi drága. Túl sok összehasonlításban a Kyosho-t hozzák ki győztesnek.
A képekről nézve elég bénácskák a nyitható fedelek. Valahol olyan kisiparinak néznek ki a fotókon.
Kyosho-ból nekem is a legjobban a #19-es jön be
Szép dekor, klassz részletek, van "történelme" is. Most mond már, nem HE, nem bőrutánzatú a szíja, alig észre vehetően egyszerűbb a felnije, nem nyílik a tanksapka. De akkor is qrva jól néz ki. Ennek az alternatívája volt nekem a 22-es. A sima 24-esnek nem tetszett a lefűrészelt csövű oldalsó kipufogója. Azért azok venturi végződésű "trombiták" elég jellegzetességei a 250 GTO-knak.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.05. 21:36:50
Szóval neked mi a tapasztalatod vele?
A sárga 575 GTC-je lehet, hogy érdekelne.
Ez meg még jobban, csak mostanában sokat cikkeznek a jófogásos visszaélésekről. Nem ismerem az illetőt, majrézok a vásárlástól.
575GTC