269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Az a modell sose volt 30ezer körül / alatt... Ahogy Misi is írja, ha annyi lett volna akkor ki vette volna a HWE-t 25ért...?

Ha azt valami pancser (ráadásul cég? számlával, ingyen szállítással) annyiért adta akkor külön gratula, teszem hozzá mikor kijött a Kyo 355, akkor a HighEnd TR már jó egy éve futott, és már akkor az egekben volt az ára... pláne a pirosnak.
  • PP993RS
    Nem csal a memóriád, 20-25 között ment a HWE, és jó duplája volt a Kyo.

Mondjuk én nem csak emiatt vettem HWE-t, a komplett hátsó rész és a magasság / kiállása is jobb a HWE-nek, a Kyo felnije és az utas-csomagtér szebb már a plüss miatt is.

No meg én sárgába szerettem volna és azt csak a HWE adta ki.
  • 355
    Milyen magas az üvegajtó? Nálam kb. 160 centi, és szerintem az üveges kinevet, ha 2×160 centis csíkokat kérek.
  • mikeman
    igazán nem kötekedésképp, de amennyire az én emlékeim nem csalnak a Kyo F355 50ezres árral nyitott és a HE Testarossa sem volt sokkal olcsóbb, így ha te 50ért vetted mindkettőt valószínűleg az évezred üzletét kötötted
    csak azért emlékeszem ilyen jól mert természetesen én is szerettem volna egy F355-t, de ennyit nem volt szívem kiadni érte, pláne úgy hogy az alig gyengébb HWE meg huszon párezerért volt meg, így dupla annyit nem akartam érte adni, de ha 30-ért lehetett volna Kyo-t venni, akkor senki nem vette volna a HWE-t
  • mikeman
    nálam ez a két üveglap közti réses probléma úgy lett megoldva hogy az egyik üveglapra a nyíló élre lett ragasztva egy vékonyabb üvegcsík ami túlnyúlik rajta és így rátakar a másik üvegajtó
    ezzel a rés el van takarva, a por nem jut be
    nekem több mint egy éve így vannak a modellek és még most megnézve annyi a por belül ami a nyitogatáskor beszállhat, magyarul elhanyagolható mennyiség
    pici hátránya hogy a résnél a dupla üveg pici fénytörést okoz, tehát nem épp láthatatlan a dolog, de szerintem ennyit be lehet vállalni
  • Hornando
    Az ötletem a fóliavédő fólia, olyan, amiket a mobilokra lehet felsimítani.
  • Hornando
    Lacikám, ezt én még akkor elolvastam, mihelyst közkincsé tetted. Beszéltem is anno a Janee-val beszerzés ügyében, de más projekt lett belőle. De mivel van egy csodás 67-es Coronet R/T-m, idővel kéne mellé egy ilyen 66-os Charger.
    Viszont még így is őriz nekem egy modellt, amit lassan már át kéne vennem.
  • 355
    Ja, mer' az olyan eccerű. Én is gondolkodtam a túlnyomáson, az 1W-os déli híd hűtők jók is lennének, de ha nem szűrt levegőt nyom be, akkor adtam a szarnak egy nagy pofont és magam töltöm fel porral a vitrint. Megteszi azt ingyen is a légkör, minek pöcsölni túlnyomással, meg etetni a ventiket árammal?

Sz'tem egy atomtámadásnál a legkisebb problémátok lett volna, hogy bejut-e a por.
  • Missa
    Mert nem olvasol utána az "experték" blogjában!
    Pótold be!
    Dodge Charger - 1966
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.12. 11:11:11
  • Missa

Csinálj a vitrinben 1-2 tizedes túlnyomást, akkor nem megy be a por.
    Anno a katonaságnál a híradós kocsi is túlnyomásos volt. Mondván, atom támadás után a bódéban túlnyomást kell csinálni és nem jön be a radioaktív szennyeződés. Én készséggel elhittem volna ezt a sztorit, ha a bódé ajtó résein nem láttam volna ki. Megemlítettem ezen aggályom, hogy így valószínűleg nem fogom sem én, sem a társaim túlélni az aktuális atomcsapást. Magyarán el lesz b@szva az egész napom! Ezek után kb. 1 hét laktanyafogság lehetőségét vázolták fel előttem. Mivel hétvégén szerettem volna haza menni, jeleztem, most, hogy jobban megnézem, ez a bódé még nagy tömegek részére óvóhelynek is alkalmas lenne, persze, hogy bármilyen atomcsapást zokszó nélkül túlélünk! Szóval a por hol van az atomhoz képest!? Jó lesz a vitrinbe a túlnyomás!
  • Missa
    Szélvédőre nincs ötletem.
  • Missa
    Ja, pár éve a Kyo 355-t én is 55ért szereztem...
    Drága, de szép. Kellett, mert nekem ez a kedvencem az 1990 és a manapság gyártott Ferrarik közül.
  • 355
    No problemo, megértem. Egy csomó bútorboltban meg asztalosnál kerestem megoldást az üveglapok közötti résre, de nem lettem okosabb. Végül is a 4 szekrényből 3 tele van, a negyedik 1 hét múlva lesz tele, majd kitakarítom őket és víztiszta szalaggal körberagasztom. Akkor aztán se por be, se modell ki
  • 355
    Én mobiltelefonosnál vettem műanyagpolírozó szert. Az a festékre tökéletes, de szerintem nem találták még fel azt a technikát, amivel egy resin szélvédőjét polírozni lehetne. Azokon a fóliákon a DSLR tisztító is nyomot hagy.
  • Hornando
    Cép! Most darabonként adják ennyiért.
  • Hornando
    jogos! 66! Megint kapkodtam.
  • Hornando
    66
  • PP993RS
    Kivéve WD40-el, mert az mindenre jó
  • PP993RS
    A Bubu féle TR valóban jó arányokkal bírt, de minden más rettenetes volt rajta, a csúszkás leszakadt, klozetajtó fíling, ami össze-vissza állt és megtörte az autó oldalprofilját... béna motor-csomagtér, sztem még BB viszonylatba is egy gyenge modell volt.

A HW ezekre az alapokra épített, nekem egy Elite van, de ahhoz is csak hozzá-hozzá nyúltak, a csomagtért tökugyanaz csak kifestve, a motortérbe is csak belefestegettek meg a szokásos egy-pár fotómaratás.

Egyedül a felni ami sokkal-sokkal szebb rajta, és hibátlanul eltalálták a felni-gumi arányokat is, ami ugye elég nagy szó a HW-nél...
  • Missa
    Én úgy tanultam, zárat (legalábbis a cilindereket) nem olajzunk semmivel.
  • eyeball
    - Ugyan én már nem emlékszem, melyik magyar modellboltnál rendeltem (internetes vásárlás gyanánt), de egyszerre volt ott a Kyo Hi-End-féle Testarossa és a szintén Kyo Hi-End-féle 355 Berlinetta is. Írtam nekik, hogy mi lenne ha a kettőt elvinném egy kis akciós kedvezménnyel..? Akkor a két autómodell volt közel 60e. Ft- de mivel megadták a kedvezményes árat, így megvettem (ingyenes futárral) nem egész 50e. Ft-ért...

- Azóta kissé elszállt mindkét modellautó ára is...

• PP993RS
    Elhiszem hogy eltünteti, mert egy agresszív anyag, ugye zárolajozásra is ajánlják, de kérdezz meg egy lakatost mi a véleménye róla :)
  • Missa
    HW és HWE sosem volt a kezemben, még csak nem is láttam igaziban. Azért gondolom legalább arra ügyeltek, hogy a teteje ne olyan műanyag betétes legyen, mint a Bb volt. Amúgy ha a korát nézem az sem volt elviselhetetlen. Egyszerűbb volt az tény, a kerekei gagyik, de az arányai nagyjából jók voltak. Rövid időre egymás mellé tettem a kettőt, összehasonlítani. Persze beltérben, motortérben a Kyo magasan verte.
  • Missa
    Kételkedtem én is benne. Biztosra mentem. A céges autómon próbáltam ki. Naná, hogy nem a sajátomon. Egy helyen rácsukódott egy kapu és felkaristolta a fényezést. Te, komolyan mondom, kiszedte a karcokat. Esküszöm, amikor leadtam, ezeket nem vették észre. Találtak rajta máshol.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.11. 21:49:16
  • PP993RS
    Sokkal jobb mint egy Bburago féle ? Elég finoman fogalmaztál :) nem HWE-re gondoltál inkább, mert annál is nagyságrendekkel szebb. (bár a HW is Bubu alapokon nyugszik)
  • PP993RS
    WD40-el ??? wháááá :) ne már... azt bicikli láncra se szívesen fújnám rá....
  • Missa
    Sokáig vadásztam én is egy ilyenre, pedig sokan cikizték.
    Szerintem akkor is sokkal jobb mint egy Bburago féle.
    Ja és ez die cast, nem resin. Csatlakozva a korábbi hozzászólásokhoz.
  • eyeball
  • Missa
    Én az asszony egyik smink ecsetét használom (persze kimosva), és számítógépes sűrített levegő sprayt. Volt pár nem mély karcos modellem, az interneten látható módszerrel, a WD40-nel tényleg rendbe lehet hozni. Igazi autókon demonstrálták, de nekem működött modellen is. Jó, tényleg nem mély karcok voltak.
  • Missa
  • PP993RS
    Nagyon szép a fehér Gallardo SL, sokáig szerettem volna, mert egy időben legórét adogatták, de végül nem vettem meg, mert van egy "ős" Gallardo, meg egy 570-4 STS.

Ugyanígy Murciból is, ("ős" + egy SV) és akkor jött volna az hogy abból is "kéne" még egy, ez a bizonyos ördögi kör amit a kollégával az imént beszéltünk.
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.10.11. 21:33:08
  • Missa
    Csak szólok, '67-es Charger-t nem adtak ki. Az ganzegal olyan mint a '66-os. Akkor még nem csináltak évente "faceliftet". A '67-es csak annyiban különbözött az előző évitől, hogy kihagyták belőle a hátsó üléseket elválasztó, látványos kartámaszt, mert kényelmesebb lett így a beltere. És a motorválasztékból kikerült a 361 Cui-s. De modellben ezt így nem csinálták meg. Én is az "év számok "sorát ,majd egy '67-es Coronet-tel fogom pótolni. Hiszen az övvonalig szinte Charger. A '70, '71-esekből még mindig adnak ki új szín variációkat, viszonylag könnyen beszerezhetőek. Az amolyan "nyami-nyami" színűeket nehéz beszerezni, plum crazyket, bright red, bright blue és a feketéket.
  • eyeball
    - Csakazértiskyosho:

• mikeman
    én még nem igen láttam 67-es Chargert modellbe (legalábbis 1:18-ba nem) , mert az tulajdonképp ugyanaz mint a 66-os :)
  • Gallardo007
  • PP993RS
    A súly a rezsinnél nem mérvadó, mert totálisan felesleges kézbe venni.
  • PP993RS
    Jah bocs, sorrendbe olvastam a hsz-okat ;)
  • PP993RS
    De így is ártasz vele hogy rajta hagyod, egy idő után nem fogod tudni portalanítani őket, hiába zárt / teli oldalablakos egy modell, bemegy a por... Egy kárpitozott modellből meg ki se tudod majd szedni, vagy 1:18 porszívó :)

Meg én nem is bírnám így nézni őket, tudom nem is nekem kell de ez akkor is gáz... sorry.
  • Hornando
    Ámen!
  • PP993RS
    Az AA kompozit, a Kyo csak szeretne így kinézni ;)