269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Hornando
    Nagyon szuper! Nem is kéne mást változtatni rajta, minthogy a turbo szárnyat Ducktail terelőt cserélik és a küszöb fölé felpingálják a Carrera nevet.
    Nagy mázlim, hogy azután jelent meg, miután elhatároztam, hogy eladom a Porsche modelleket.
    Ezt viszont most találtam: 964 bázisra fabrikált 1973-as Carrera RS look.
    Nekem nagyon bejön. Viszonylagosan modern műszaki tartalom társul a klasszikus megjelenéssel.
  • mikeman
    nos majdnem van egy kedvenced nekem
    nem 74-es csak 75-ös, nem 2,7-es hanem egy Turbo, és nincs króm ablak kerete, csak fekete, de van fuchs felnije :)))

ja és ennek még érdemes nyitogatni a motorterét :))) no és persze lehet is ;)

• mikeman
    köszike :)
    nos ha jól emlékszem akkor erről a képről a kék '69 Camaro került hozzád
    és akkor ezek szerint a kép már legalább 4 éves hisz azt neked 2012-ben adtam el :)
    ha őszinte akarok lenni, a mai napig nem értem hogy miért adtam el azt a gépet. Azt hiszem az járt akkor a fejemben hogy van már '67es Camaro és nem kell 2 első generációs Camaro, menjen az egyik.... de ezt úgy megbántam hogy újra be kellett szereznem egyet, de aztán három lett belőle :))) de ugyanolyat már nem bírtam szerezni (csak sokkal drágábban sikerült volna) csak egy hasonlót, ami nem Baldwin Motion hanem "csak" egy SS 396-os :)
  • Hornando
    Nekem egy 1974-es 2,7-es G szériás Carrera jelentené az álomautót, Fuchs felnikkel és króm ablakkeretekkel, kibillenthető hátsó ablakokkal, ahogy illik.
    Második helyen egy metállila 964 Carrera 4 jubileumi 30. évfordulós kiadás áll.
    De az új 991-es targa is nagyon tetszik, akárcsak a 993 targa. Szerintem mindkettő nagyon különleges gép a maga nemében.
    De, hogy elérhetőt is mondjak, egy utolsó generációs 944 turbo-t is szemrevalónak tartok, a dögös lyukas felnikkel.
  • PP993RS
    Vagy féltucatnyi urban legendet hallottam már mi történhetett az UT-val mint gyártóval... fene tudja mi az igazság.

Az biztos, hogy fantasztikus koponyák voltak akik ezeket a modelleket megalkották és bizony, 15-20évvel ezelőtt !
    Nem az hogy számítógép lemodellez egy modellt, kiöntik gyantából az csókolom.
    Nem véletlen, akinél áll otthon UT az tudja hogy ezeknek a modelleknek van valami varázsa :) (nem nevet hangosan)

Viszont az is tuti, hogy a vége felé már PMA / Minichamps volt az UT dobozok hátulján, büszkén, szép nagy betűkkel... viszont az AA vitte tovább a modelleket, egy ideig elég sok átfedés volt, és nyilván nem nehéz kitalálni hogy a koponyák aztán hol nyomták tovább az ipart....
  • Hornando
    Az alap Boxster-t 1998-ban dobta piacra az UT, míg az S verziót 2000-ben.
    Szóval ha így nézzük, még inkább elismerés illeti a gyártót.
  • PP993RS
    Nekem az utcai (értsd: halandó által elérhető) autóik közül a 993 és a 986 tetszik feltétel nélkül. Nyilván ebbe az is szerepet játszik hogy ezek voltak a fiatalságom álomautói, vagy valami ilyesmi. :)

Persze tetszik egy széles 964, vagy egy 996 is, vagy akár egy szép Cayman, de az már valahogy nem ugyanaz....

No meg persze a 959, Carrera GT az alap.
  • PP993RS
    Oh hát én is csípem őket ;) Most úton van hazafelé az UT közül -így természetesen a 993-ak közül is- a valaha kiadott legritkább/legalacsonyabb darabszámú kiadás, amit effektív jó áron sikerült lecsapni... -egy nagyon kedves kollégának köszönhetően-

Amúgy a Boxstereknél is tök jól látszik, hogy nagyon jó alapjaik vannak, egy lámpa-armatúra, egy belső upgrade = totál jó kis modell, bár most ahogy nézem az AA az aljához is hozzányúlt, sokkal részletesebb a motor+váltó miegymás, ameddig "látszik" kidolgoztak mindent... az autó aljáról beszélünk! Szerencsére akkor még ilyen ""őrültek"" dolgoztak az AA-nál.

• PP993RS
    Ha gyárilag egy normális kereket raknak rá, meg nem azt a béna magasságot lövik be, akkor simán ellehetne adni annak...

Nem tudom mi történhetett akkortájt a Norevnél, mert a 997-eseket is ez időtájt dobták ki és azoknak pl. jóval gyengébb a belseje, illetve inkább úgy mondanám, hogy azoknak a szokásos noreves, ez meg lazán hoz egy AA szintet.

Azt lehet akik összerakták utána repültek is
  • Hornando
    Schumikám, neked is jár a gratuláció! A Stratos valami újságmellékletes kiadás? Ezt a Mercury-t a Danbury Mint csinálta meg nagyon szépen 1:24-ben.
  • Hornando
    Klassz kis pakk! A fekete tető nekem sem tetszik, így a 488 GTB-t én is a gyengébb kivitelben venném meg. Sőt, ha lehetne én az Elite LaFerrari-t is teli pirosban vettem volna meg. Nem is értem, miért nem készült ilyen változat.
    A többi, viszonylag hidegen hagy, főleg az F1 és a kicsik.
  • Hornando
    35-ért eléggé rendben van. Ez a színösszeállítás is nagyon tetszik, ha vennék, csakis ezzel a kombóval választanám. Mármint a modellt
  • Hornando
    Na ezt csak azért úsztam meg, mert jelenleg már nem gyűjtöm a Porsche-kat, különben kéne. Sőt, igaziban pláne.
  • Hornando
    Klassz mindkét Boxster. Én máig csípem az UT modelleket, de nekem sajna már nincs sok.
  • Hornando
    A fotóból nehéz megállapítani, hogy szerkezetileg miként áll össze a vitrin, de a modellek számából arra következtetek, hogy statikailag is rendben van minden. Az összkép mindenesetre pazar és elmondható, hogy már három évvel ezelőtt is frankó volt a gyűjteményed.
    Én is látok legalább egy modellt, ami azóta már az én gyűjteményemet ékesíti.
    Gratula!
  • Hornando
    Ilyenem van, bár az enyém még nem GasMonkey kiadás. Jópofa és minőségi darab egyébként.
  • Hornando
    ha csak ezekből állna a gyűjteményed, már akkor is elmondhatnánk, hogy célba értél.
  • Hornando
    Az a helyzet, hogy még ennél is árulkodó lenne a porréteg ha csak a frissen ablaktörlőzött szélvédőt nézem.
    No de ez már szőrszálhasogatás...
  • schumimodells
    Én megint 1/43-as modellekkel gazdagodtam.
  • schumimodells
    Szép pakk, grat.
  • schumimodells
    Grat, én is megrendeltem már, a fehér 488 GTB-vel, meg a Maisto Ford GT 2017-el együtt. Remélem, novemberben megkapom.
  • mikeman
    köszike
    igen, ez már rég nem aktuális kép, cirka 3 éves
    gyorsan vissza nézve 21 modell ezek közül már nincs is meg, de annál több meg jött hozzá :))
    inkább csak azért raktam be hogy prezentáljam hogy a 2. vitrinem miért úgy készült hogy csak lapjára férjenek be a modellek, mert így nagyon sűrű
  • mikeman
    köszönöm
  • mikeman
    szép ez e modell, így hogy egy AA doboz mellett van lefotózva én simán bekajáltam volna hogy az :))
  • mikeman
    grat hozzá
    pont ma láttam hogy a Kyo (Ousia) is kihozza ezt a modellt, az egy fokkal komolyabb lesz talán (igazi rácsok stb) viszont nyithatatlan fém, meg persze nem is 35euró hanem cirka 90
    ha kijönnek az első jobb képek róla, lehet arra benevezek, mert az AA 300+ ára nekem való :)
  • 355
    Sajnálom, de megint Ferkák jönnek Szintén CK, szerdán feladva, szombaton kiszállítva, DHL Premium Pack. És szintén le a kalappal a Bburago előtt, teljesen rendben vannak a modellek.

A 488 39.95€ volt (jó lett volna a Signature 60-ért, de a fekete tető és fekete kerekek nekem qrvára nem jönnek be), a 2×Vettel egyben 90 (egyesével 50), a 458 Ch 30€ (most 40).

A játékautók a gyereknek jöttek. Nem modellek (5€/stück), de azért a 458 Ch és a 16M elég jól néz ki. Az F40 Comp. viszont viccesen béna.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.17. 14:53:50
  • zsolti65
    Megérkezett a CK-tól a Bbubu Bugatti Chiron.( pénteken adták fel,ma délelőtt már a polcomon volt.. :) ) Most nem azért hogy áltatom magam mert nem 300 eurós AA,vagy 500 eurós MR...De 35 (!!!!) eurós termékből ezt kihozni művészet! Részemről nagy like a bubunak!!!!

• PP993RS
    Ma már úgy is kevés a "nép" Porsche legyen még egy kajmán.

Ezért különösebben nem vagyok oda, viszont a Norev egyik legszebb belsőterű modellje, simán oda lehet tenni egy AA mellé. Igényes, szép, részletes, plüssös... és anno ezek 1-2e forinttal kerültek többe (boltba!) egy Maisto-nál .... kár hogy a Norevnél aztán kéziféket húztak.

Akinek nem, a kerék umbau mellett csak menjen el :) nekem a gyári kerék dizájnra se tetszett, a gumi is túl vastag volt, meg gólyalábakon állt az autó, mint valami idétlen crossover... Viszont ez is pörög-forog, kanyarodik, mert aztán marha sokat van tologatva :)

• PP993RS
    És akkor a fészlift előtti UT...

Szép gép ez is, de a világos, plüssözött belsővel állva hagyja az AA. Persze az UT-nak is volt hasonló, viszont az egy kék autó, ez a sárga szemtelenül jól áll neki. Pont ugyanilyet láttam már 1:1-be, 18-as Turbo felni+piros féknyereg, vizuális mágnes az autó.

• PP993RS
    Érdekes hogy pont most került szóba a Boxster... ezt itthon sikerült lőni egy nagyon kedves kollégától, a szó szoros értelmében tök véletlenül :) és amúgy is +figyelembe véve hogy bedrágult már--->baráti áron.

Nagyon pöpec kis gép! Tök jó súlya van, pedig egy nyitott autó, de hát kell a merevítés :)

Nekem csak ez az első generáció tetszik, az utána lévők plázásak, és ez a facelift csak jót tett az autóval.

Pont ott nyúltak hozzá az UT-hoz ahol kell, belső, lámpák, nagy kár hogy a 993-assal ezt nem játszották el, tökéletes modellek lennének.
    A karos ajtóért egy apró fekete pont, de itt legalább valamennyire kulturált, nem az egész műszerfal-oldalpanel egy nagy krátert.

• PP993RS
    Jó kis gyüjti, grat!

És a vitrin is faxa, bár ahogy nézem ez nem pont az aktuális állomány :) van amit már átvettem és már én is eladtam azóta
  • schumimodells
    Szépek.
  • schumimodells
    Nagyon szép gyűjtemény, grat.
  • mikeman
    ez a vitrinem 180 cm széles és 120 magas, így egy üvegtábla mérete durván 1m2 és ezt 3 zsanér fogja, ráadásul bútorlap helyett RR fából van a vitrin így erősebb, valamint csukott állapotban (életének 99%-ban) a két üveg záródásánál egy kis részen felfekszik az ajtaja, így ilyenkor nem terheli még a zsanért sem :)) amúgy nem edzett az üveg, de aszem 6mm-is
    az hogy keskeny az meg teljesen tudatos volt kiindulva a másik vitrinemből, ami 30 cm mély és előbb-utóbb mindig a modellek száma ahogy nő és nem tudom máshová rakni őket, elkezdenek egyre merőlegesebben állni, ami által többen férnek ugyan a vitrinbe de sokkal zsúfoltabbak és sokkal kevésbé látványosak hisz jóformán csak az orruk látszódik.

ne ennek már ragasztott biztonsági üvege van, ne hogy belerohanjon valamelyik gyerek és összeszabdalja magát (bár ez a képen nem látszódik mert egy takarítás után készült amikor is kiszedtem az üvegeket, hogy a belső oldalát is le lehessen pucolni)

itt papírforma szerint több mint 100 modell beleférne, de sose volt több benne annyi (a képen lévő állapot aszem 92) , és még így is zsúfolt, most meg kb 75 van benne, hogy jobban nézzen ki, igaz ez által egy csomó modellt ki kellett szednem és vissza kerültek a dobozaikba :( ---- de már készül a harmadik vitrin :)

így a másiknál úgy döntöttem csak kb 15cm mély lesz, így csak épp egy kicsit fordítom keresztbe a gépeket, ezért látszódik az orra, az oldala és egy kicsit a feneke is (sőt mivel üvegek a polcok így még az alja is ) és nem lesz olyan zsúfolt a hatás mint a másiknál.
    úgy hogy eszem ágában sem volt mély vitrint csináltatni, pedig helyem lett volna, mert az alatt egy komód szerű szekrény van, ami dupla ilyen mély, de arra mentem hogy az összkép is jó legyen, ne egy zsúfolt valami. Azt hiszem Bellonak van olyan vitrinje amibe hemzsegnek az ritka, értékes gépek és alig látni egymástól őket. Annak mi értelme?
    de ízlések és pofonok mások
    Utoljára szerkesztette: mikeman, 2016.10.16. 15:35:08
  • 355
    Hehe, GMP Gas Monkey trailer 1/18-ban, kb. 35€-ért. Ha lenne egy fekete F40-em, vagy egy vörös roncsom, tutira rápakolnám

• 355
    A Schuco kihozza 1/18-ban a Mercedes Benz O3500-as buszt (1949-55). Mivel az eredeti 8,63m hosszú, így a modell kb. akkora lesz, mint a CMC Bartoletti (az 1/1-es B. 9,08m hosszú). A modell biztos nem egy CMC. de ez legalább az árán is látszik: kb 250€ lesz.

Kép: Wikipedia
  • 355
    'reggelt!

• bulba
    Köszi!
    Ezen felül van egy nagyon szép Volvo V40-es és egy Fiat Albea (Siena). A kínaiakon kívül pedig egy Revell Artega GT és egy AutoArt Jaguar XJ-S (erről sajnos nincs képem)

• schumimodells
    Gratulálok, nem is tudtam, hogy 1/18-as modelleid is vannak. Mi a másik kettő?
  • hamhusz
    Köszönöm szépen.