269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • mikeman
    atom jól néz ki :)))
    szeretnék egyszer egy ilyet vezetni... biztos nagy élmény
    tudom kicsi cash ellenében lehet menni egy pár kört vele, foglalkoznak élményautózás bérléssel valakik, de messze vagyon az nekem nomeg gondolom az se olcsó
  • 355
    Az egy BAC Mono volt.

• Missa
    Semmilye nem nyílik?
    A tanksapka nyitást azért megoldhatták volna.
    Ennyi pénzért meg pláne!
    Amúgy viccen kívül, pár éve nem egy ilyet (1:1) törtek össze az Alagútban (Budapesten)?
  • 355
    1/18 Soul Models Ariel Atom V8, 185€ 99.95€ @ CK. Semmije se nyílik :)

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.26. 09:21:04
  • 355
    Félre ne értsd, nem fikázásból írtam. Ugyanez a rögzítési megoldás sok Ferrari modellen is létezik, főleg az UT Porsche-d kortársain. A HW a vége felé már nem használta.
  • 355
    Csak a ferrarist ismerem, azt a gyár adja a modellgyártóknak. Pont ugyanilyen van Bubutól BBR-ig mindegyiken, meg a ruhákon és hasonlókon is. A gyereknek vettünk egy ferraris kockás füzetet, azon is volt.
  • zsolti65
    Észrevettem a Bburago dobozokon ezeket a kis license védjegyeket,vagy miket....Tök jól néznek ki! A Bugattinál hologram,a Ferrarinál meg ilyen zárjegy szerű valami.Nem tudom hogy ez csak amolyan csili-vili parasztvakítás,vagy tényleg hivatalos törvénynek való megfelelés. Más modelleknél nem emlékszem ilyenre.

• PP993RS
    Nem csak szted, valóban jól összerakta. Gondolom nem ez volt a gyári felnije, elég sokat dob rajta, pláne ezzel a fénnyel...

Nem nagyon értem miért adja el, bár itthon úgy se kapkodnak érte, ahogy meghallják hogy korábban szétszedted (akár umbau / repair) mintha leprás lenne a modell..........
  • PP993RS
    Ja-ja, direkt azért csináltam egy nyitott-géptetős fotót, hogy lehet nézegetni egy bazi nagy hűtőt

Jó ez így azért ;) én a GT S-et is mikor nézegettem, mindig úgy voltam azért milyen jó lenne rányitni. Pedig tényleg "haladjon az a sor, nincs itt semmi látnivaló...."

Sztem is ezeknek így tök korrekt a belseje, már egész finom-flokkolt, tényleg csak ha fogdosod érezni hogy durvább, de amúgy teljesen rendbe van. Már csak egy faxa többpontos bizti öv meg egy normális kormány kéne bele. Bár ez utóbbi se a modell hibája, mert az 1:1-be is a 4küllős, akkori-"hagyományos" 911 kormány volt, amit nem nagyon értek, de lehet csak abba fért bele a lufi, vagy nemtom.....
  • mikeman
    hát ennek sem túl látványos a motortere (nem a modell hibája) :)
    ezért szoktam én mondani hogy a 911-eknél nem olyan nagy veszteség a nyithatatlanság ;)
    az a bicolor ülés viszont nagyon tetszik, vitrinbe nézve is fel tudja dobni a modell látványát egy ilyen vagy teljesen világos ülés, többek között ezért is szerettem hogy a piros HWE ferkák ülése bézs színű volt, ellentétben a Kyo-é meg fekete
  • PP993RS
    Köszke!

A Turbo S-nél más az index-ködfény megoldás, úgyhogy ezt így tudták rögzíteni, csak fényképen tűnik amúgy feketének az a stift, élőbe ezüst és van egy kis mélysége, tehát nem csak egy buta fekete pötty. És mivel az 1:1-en ott az index így nem is annyira zavaró, mondjuk én elfogult vagyok az UT 993-asokkal, de sztem megbocsájtható egy ilyen idős gépnek

Az UT-nak ez a két gyengesége van: lámpa armatúrák, beltér. Semmi másba nem lehet belekötni.

Bár a 993-asok fényszórója simán partiba van az AA vagy a GT S-tel, de az oldalindex (ami ugye nincs is az UT-n, csak egy fém pukli lefestve) a kiegészítő lámpák, meg a hátsó lámpa gyengusz...

Kár hogy senki nem lovagolta meg, hogy kiadjanak hozzá egy upgrade szettet, mondjuk lámpák, fűtőszálas hátsó ablak, bizt.öv meg ilyenek, mivel full egyen az összes 993 belseje, biztos vagyok, hogy lenne rá kereslet, én kapásból vennék vagy hatot

Sokkal gyengébb modellekhez csinálgattak sokkal komolyabb umbau motyókat...
  • zsolti65
    2008 nyarán örültem hogy kihozzák az RR Phantomot.Gondoltam megveszem bármennyibe kerül.(akkor még szó sem volt a Kyo féle kiadásról).Haha...Azóta sincs sehol.Hasonló a helyzet a 2003-as Aston vanquish-el...Vannak meg nem valósult álmaik...De amúgy ami van az nagyon pazar.Bár ha ilyen problémák vannak a leszállított modellekkel,az már nem olyan frankó....
  • 355
    A Zindexen hirdetnek egy umbauzott 512bb-t 12eFt-ért. Ha nem írta volna oda a tulaj, sosem gondoltam volna, hogy ez egy Chrono. Ez külső+belső+kerék színösszeállítás sz'tem baromi jól néz ki.

• 355
    Bocs, ezt Hornando-nak céloztam, csak vhogy félrement
  • 355
    Kár azért a bazinagy fekete pöttyért az indexben (gyk: azzal a stifttel van az index a kasztniba ragasztva), amúgy eléggé rendben van.
  • 355
    Amikor a Dino már itt volt, a D-Type-ot csak akkor kezdték hirdetni. Annak idején napi szinten bújtam az Exoto honlapját, mert hónapokat késtek a szállítással, törött, hiányos, használt, poros, összetapogatott modellt küldtek (zár, gyári csomagolásban) és utána pont 1 évbe telt, hogy nagyjából rendezzék a helyzetet (pótalkatrészekkel, a cserétől, kedvezménytől elzárkóztak).

Ha még egyszer Exoto-t vennék, azt csakis boltból, ahol megnézem, aztán fizetem. De a mai áraik mellett ez a veszély nem fenyeget
  • PP993RS
    És ő lenne a no.1, ebből is hasonlóképpen könnyű manapság beszerezni egy szép példányt

• PP993RS
    Pár kép még a no.2 kedvencről

• zsolti65
    Azta...Ezt már vizsgáztatni kell....
  • Hornando
    Mindkét modell (Jaguar D-Type & Ferrari 246 Dino) 2012-ben jelent meg.
  • 355
    Ezt már korábban bevezették, Dinoenzo Ferrari 246 Dino-ja is ilyenben jött és ugyanígy össze kellett legózni a modellt.
  • Hornando
    Bizony az nagy dolog volt gyerekkorunkban. Nekem ma már ez nem szempont, sokkal inkább az, hogy épek legyenek és a matchbox dobozokon látható sorszámokból minél több és többféle variáció meglegyen. Vannak nagyon jól rugózó járgányok, vannak egyáltalán nem rugózók, nagyon jó gurulók és kevésbé jól, és ott van még a Rola-matics széria, amik kis mozgó kunsztokat tudnak a kerekek forgásával.
  • PP993RS
    Pont őt tartottam fel pénteken a postai mizériával érdekes amúgy hogy az összes-ritka UT 993-asommal szívás volt, mindig kommandózni kellett értük

Csomagolás---> én meg pont tegnap ejtettem le egy Norev modellt, dobozostul, nem volt egy méter a zuhanás, simán az aljára esett, összefogtam 4-5dobozt -szarul- és a legalsó kicsúszott.

Elsőre úgy tűnt megúszta, de aztán nyugtáztam hogy a lámpabúra letört, és a fényszórómosó is le-ketté tőrt rajta, dobozában lecsavarozott modellről beszélünk.

Akkor tudatosult bennem, hogy döbbenet hogy a modellek egyben megérkeznek, (nekem jó 70-80% kintről jött) vagy csak urban legend lenne hogy a postán fociznak velük :)
  • Hornando
    Szombaton beugrott hozzám egy budapesti gyűjtőtársunk, dumáltunk és megnéztünk néhány modellt.
    Szóba került a különböző gyártók csomagolása is. Némelyik megvédi a modellt egy kiadósabb postai szolgáltatástól, míg néhányuk nem.
    Ígértem, hogy megmutatom az EXOTO új csomagolását, amit a Jaguar D-Type megalkotásával vezettek be.
    Íme a csomagolás, de a modell részletein is érdemes picit elidőzni.
    Nekem persze nincs ilyenem, pedig tudnék neki helyet szorítani a historic pályaautóim között. Csak hát az ára ugye.
  • bulba
    A sötétzöld Audi egy az egyben megvan nekem is, A Golf cabrioval pedig egy megegyező színű 635-ös BMW van az emlékeimben. A Majorette-limuzinnak már csak a roncsa él, ha nagy eltevéskor nem lett kiszanálva. Hejj, jut eszembe, a rugós kerék mekkora feature volt akkoriban!!
  • Hornando
    Természetesen nem csak matchboxokra gondoltam, bármely gyártó kisautói érdekesek lehetnek, feltéve, hogy idősebbek 30 évnél.
    Corgi, Hot Wheels, Siku, Pilen, Tomica, Husky, efsi, Guisval, Schuco, Norev, Majorette, Matchbox, Dinky, Mebetoys, Politoys.
    Persze a fentiek közül némelyik az elmúlt 30 évben is tudott maradandót alkotni, de alapvetően én a vintage darabokra hajtok.
    Tessék, itt egy vegyesvágott :-)

• PP993RS
    Köszi, nekem inkább csak a széles 993-asok tetszenek, ironikus hogy a GT2 pont a vékonyra épül, de hát a lényeg a végeredmény és az pompás
  • bulba
    Ha nem csak és kizárólag a Majoretteket érted a kicsik alatt akkor nekem van jó pár Matchbox és 1-2 Siku valamint Majorette is. Sajnos a legtöbbet szétjátszottam, de egy bizonyos kor után el kezdtem rájuk vigyázni, utána kinőttem belőlük, pár évvel később pedig "visszanőttem" a témába, 1/43-asok formájában. A "mecsiket" azóta is egy zárt dobozban egyenként papírba csomagolva őrizgetem :)
  • bulba
    Szép gép ez már alapból is, a szélesítések meg kifejezetten jót tesznek neki, gratula hozzá!
  • bulba
    Szép estét!
    Ha már ma Amerikai Nagydíj, akkor legyen itt is egy kicsit sportosabb amerikai :)

• 355

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.23. 13:54:07
  • eyeball
    - Na ezt megnézni a Ferrka fanoknak kötelező:

http://totalcar.hu/belsoseg/2016/10/22/ferrarisok_raboltak_el/
  • eyeball
    - Eladó..?
  • PP993RS
    Köszönöm!

Ennél hidd el nem találsz ritkábbat ;) a versenyváltozatok valóban ritkák, de azokból azért nyomtak.

Ezzel a piros GT2-essel az a helyzet hogy 3 kiadás volt belőle. Volt egybe kilincses, sima műanyag belsős, abból nyomtak rendesen, de effektív ma már az is ritka. Aztán volt egybe kilincses, de már flokkolt "rücsis" belsős, azok is néha-néha felbukkannak.... és akkor volt ez ami már flokkolt-külön kilincses... Igazándiból ezt már úgy legózták össze az UT-nál, mert a piros külön kilincses ajtó csak a piros TurboS-nek volt, továbbá már ilyen GT2 dobozuk se volt, ezért a régi, menta-zöld sima Carrerák dobozát matricázták át... (az UT-nál a talp/doboz egyen)

Ezt az UT fanatikus ember mondta, és valóban nem a kisujjából szívta, mert megnéztem a dobozt és tényleg egy matrica a vonalkód, alatta ott a mentazöld gyári vonalkódja
  • PP993RS
    Köszi! Megvan sárgába és ezüstbe is, de ez az autó ebbe a színbe adja igazán... hihetetlen ütős.

---
    Persze, nem titok, cirka 45 darab ezresért utazott haza. Viszonylag drága volt a posta, de ha azt levesszük kb. annyiért adtam el anno a másik piroskát, de ez egy újabb / ritkább verzió.
  • Hornando
  • Hornando
    Szép! Gratula! Viszont a versenyváltozatok között találni ennél is ritkább példányokat. Persze tudom, hogy benneteket hidegen hagynak a versenyautók.
  • Hornando
    Szóval neked inkább ez tetszene?

• eyeball
    - Ejha... őszintén szólva én sem hittem volna, hogy találsz ebből egy szép példányt. Nekem a szürke vagy a sárga a gyengém ebből a tipusból, de ettől eltekintve én is gratulálok! Megkérdezhetem, hogy mibe fájt eme szépség..?

• 355
    TrueScale 1/12 McLaren P1 Gotham Black. Bocsika, a képek bazinagyok.