269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#264499 Egy kis érdekesség: A Porsche Afrikába megy
-
#264498 Szerintem a fotók picivel jobban kiemelik azt a néhány szóra érdemes hibát, amit azért ez a modell lazán feledtet ha már a vitrinben áll.
Véleményem szerint ezek a következők. Eltúlzott hasmagasság és talán a kerekek méretezését sem találták el.
Az oldalnézeti fotón úgy néz ki az autó, mintha egy korabeli kenyai Safari Rallyra készülnének vele.
Amennyiben Voice kolléga hozzá mer nyúlni egy leültetés erejéig, sokat változtathatna az összképen.
Íme a PORSCHE 901 - 911 / CMC versus AUTOart review
Nincs ezen mit szépíteni, egyszerűen jobban ráül a kaszni a kerekekre:
1963 Porsche 901
-
#264497 Nagyon pöpec kis gépezet. Gratulálok hozzá!
Az egyetlen kritikámat a következő hsz-ben írom le. -
PP993RS #264496 Örülök hogy ezt írtad / más is így látja, mert pontosan erre gondoltam én is... élethű meg tényleg faxa anyagválasztás, de egyszerűen 1:18-ba ezt nem lehet jól -arányosan- lemodellezni... vagy lehet megoldható, csak akkor nem 200€ lenne hanem 400 vagy manapság inkább 600.
Én is láttam egymás mellett a kettőt, ráadásul ugyanabban a színben, pont az fogalmazódott meg bennem amit Missa írt, az AA egy autómodell, ami sztem tökéletesen hozza az 1:1-et. A CMC pedig egy kézműves remekmű, amolyan múzeumi darab amitől szinte várná az ember hogy rányit az ajtóra és felkapcsolódik a belső világítás. -
crosspeet #264495 Igen, lattam en is eloben CMC 901-est, es az Aa sokkal elethubb, nem ment a meretaranyok rovasara az "eredetiseg".. Akarhanyszor nezem az Aa-m, igazibb. A Cmc-elnagyolt a hutoracs, a lampa alatti legbeomlo, az ablaktorlo stb.. Szeo szep, de egy Aa jobban egyben van, fele annyiert raadasul. Azert gratilalok, de nem vitt ra a lelek h beallitsak egy Cmc-t az Aa-m melle. Es mondom, tapiztam mar eloben ilyet. Nagy rajta a gumigeder, kromozott a felni, stb.. Tul jo akart lenni, tul jo akart lenni a kromozas meg az anyagok hasznalata, a meretaranyok rovasara. -
PP993RS #264494 Egyetértek, valóban fantasztikusak a részletek, de mint mindennek, ennek is két oldala van. Én mindig úgy nézek egy modellt, hogyha az igazit (nyilván fényképen) nézem, akkor mennyire áll közel hozzá az 1/18as. Nekem továbbra is egységesebb és szebb az AA kiadása. Aztán lehet ha az autót igaziba látnám ez megfordulna, ilyen is volt már.
Mindentől függetlenül és még1x; valóban fantasztikus részletek vannak a CMC 901-en, de nekem ezek 1:18-ban nem adják, nem akarok jobban belemenni mert ez a személyes benyomásom, és nem is trollkodásként írtam. -
PP993RS #264493 Nem lenne ez drága ekkorában-ennyiért, de elég elnagyoltnak tűnik... már ami ezen az egyszem képen látható. -
#264492 45K... így hogy autókat gyűjtünk nagyon sok, viszont, ha úgy nézem, hogy mennyi hozzáadott érték van ebben meg egy hasonló árú modellautóban....szerintem egyáltalán nem sok ez az összeg ezért a helikopterért. -
#264491 Kár hogy nem írják miből van. Bár azért feltételezem jó részt műanyag lehet, jó pár fémalkatrésszel.
Nem sokat maketteztem, de vannak emlékeim a "masztodon" 1:32 méretarányú Trumpeter (Kína) repülőmodellekről. F4 Phantom, Spitfire, FW190, ME-109, meg talán valami MIG is volt a repertoárjukban, sőt talán még a "hírhedt" Top Gun csoda a F14 Tom Cat is. Nem voltak sem olcsók, sem könnyen összerakhatóak. Na most az 1:18 az már szinte a duplája az 1:32-nek. De szerintem nem csak az ár visszatartó erő, hanem a helyigény is.
Mondjuk én anno így voltam az 1:8-as Pocher Rivarossi - Ferrari F40-nel is. Kb. 3-4 1:18-as helyét vette el:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.30. 21:44:13 -
#264490 Szép kis modell ez. Hiába. Ez CMC. Gratulálok hozzá. Én igazán nem is tudok a CMC-kre mint modell nézni. Kézműves, műszerész remekművek. Le a kalappal előttük. -
#264489 Ilyet is ritkán látni: helikopter 1/18-ban. Mivel a Bell UH-1 Huey majdnem 18m hosszú, a modell majdnem 1m-es. Kár, hogy nem egy polgári típus, így nehéz lenne a Ferrarikkal összehozni. Ebben egy kicsit a 45eFt-os ára is akadályoz
Tipp a modellgyártóknak: a Ferrari magángépe, a Piaggio Avanti csak 14m (1/18: ~80cm)
-
#264488 Ez a szín nekem nem a kedvencem de amúgy nagyon pofás gép, gratula hozzá!
A kis légbeömlő az indexek mellett máig nagyon szexi. Ezután hanyagolták, de az aktuális szérián megint megjelent az üvegburával összekötött légbeömlő (igaz vertikálisan)... kíváncsi vagyok hogy "véletlenül", vagy az ős ihlette. -
Voice27 #264487 Estét!
Nemrég érkezett.
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2016.10.30. 19:33:26 -
#264486 Most volt időm beleolvasni a Bb Sig 488 bemutatójába. A DS-es tag cserélte le a fekete kerekeket. Gondolom neki se jött be a konfig. -
#264485 GLM Models 1/18 Mercedes Unimog Wagon U5000. Egyterű orosz/ukrán anyukáknak. A modell $300++.
A modell ránézésre nem épp százezres nagyságrend, és a honlapon a hátulnézeten mintha nem is érne le az asztalra a bal-első kerék, ami gáz ennyiért. És sz'tem nem is nyílik semmije. Viszont jól nézne ki az 1/18-as Piaggio robogóim mellett :)
-
#264484 A Diecastsociety tegnap rivjúvolta a Bubu Signature 488-at. HÁT PERSZE hogy végül em fekete kerekekkel jött ki a vörös, hanem ezüstszínűekkel. Így már bevállaltam volna a fekete tetőt, de mind1, már itt a Fapad, teljesen OK az is. -
#264483 Annyiért már a műszerfal tetején lévő kis stopperóra működtethetőségét is elvárjuk -
PP993RS #264482 Nekem ez az autó már sok, (az 1:1 is) de nem rossz hogy kiadták, a nevük meg találó mert ez egy igen erősen umbauzott AA 993-as.
Azért jár a piros pont hogy a motortetőt-motorteret megcsinálták, (ejjj milyen szürreális ezt leírni, ennek örülünk hogy nyitható egy modell motortere.... ) mert úgy volt nem lesz nyitható, ennyi pénzért azért elég ciki lenne. -
PP993RS #264481 Én erre gondoltam, az F12-ese sztem más, az egy elegánsabb felni, a GTO-é szimplán brutál.
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.10.29. 21:40:55 -
#264480 Ez volt az a felni? Ez nemrég került be az F12 konfigurátorba, egy másmilyen Y-küllőst váltott le.
-
#264479 Tunning Auto Model (nem elírás) Porsche 993 RWB. Minden ajtaja nyílik, motorja is van. Na ja, 530$...
Via Diecastsociety. -
PP993RS #264478 Faxa! Jók ezek az Y-felnik. Tudom más, de ilyesmi az 599 GTO felnije is, csak ott egy bazi nagy Y egy-egy küllő sztem az egyik legszebb gyári Ferrari felni.
A F40 meg brutál!
Keresek majd képet, a sárga kyo F40-esre fel"csavaroztam" a 19-es BBS LM-et, (ami ugye most a 993-ason van) elég jó volt de nem tudtam rögzíteni, szétcsexni meg nem fogok emiatt egy modellt se. (9láne nem egy 50-60ezrest...) -
#264477 Ez ugyan nem BBS, hanem Vorsteiner, de a hangulat nagyjából ugyanaz.
Ez meg egy klasszikus: F40 19" BBS LM kerekeken (a gyári méret 17"):
-
PP993RS #264476 Köszi! ;)
A BBS LeMans sztem is bitang jó felni, a 993-at is nagyon öltözteti.
1:1-be bármi lehetett, sztem simán volt gyárilag olyan verzió. Nekem a burgundi Carrera S-em világos-belsős, azzal ugyan gyönyörű, de pont azért se akartam hogy ebbe is olyan legyen, meg anno pont így (burgundi-szürke belső) reklámozták a turbót, úgyhogy így maradt meg bennem :)
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.10.29. 13:49:30 -
#264475 Ez szuper. Nekem nagyon bejön a régebbi autó+új felni, és ezek a sokszor-Y küllős kerekek 1/1-ben is tetszenek, szóval 9/10. Csak mer' jó a színe is, de nem Ferrari ;-)
Létezett ez igaziban bőrszínű belsővel? Sz'tem a bordó azzal adná ki igazán. -
PP993RS #264474 Köszi! Igen, sztem is fantasztikus a színe, az abszolút kedvencem :)
Ezek 19-es felnik, gyárilag ugye 18-as volt a 993 Turbo-n, tehát nem olyan vészes, no meg pl. a GT S kapásból egy picit nagyobbra csinálta a kerekeket, az kb. olyan 18,5-es lenne 1:1-re váltva.
Ez a felni amúgy a GT2-esen még brutálabb, mert az eleve agresszívabb kerékívjárattal jött, de ennek is marha jól áll :) Meg ez az egyetlen nyereg nélküli UT-m, nem volt kérdés, hogy ő kapja. -
PP993RS #264473 Szépen dolgoznak, meg ahogy nézem tényleg olyan modelleket adnak ki ami elég specifikus... inkább az lehet a célközönség akinek volt 1:1-be. -
PP993RS #264472 Köszi :)
Gurult az AA is, igazándiból sose voltam oda a vékony bódés 993-akért... az meg hogy az AA kiadta, (bakikkal) nem azt jelenti hogy foglalt helye van itthon ;)
Szerintem mindenkinél van egy-két olyan modell aminél "nem számít" az ismétlés, a 993-at nagyon szeretem, és az UT fantasztikusan megcsinálta gyakorlatilag az egész palettát. Pár darab van ami totál érdektelen számomra, pl. az über béna kabriók, a Targák, meg egy-két lehetetlen szín.
Amúgy meg kispályás vagyok, van aki az összes verzió-össze színét összegyűjti -
#264471 Sajnos, sajnos nincs. Az egyik kedvenc BMW-m de a megvételét csak halogattam mert nem igazán illik a "fősodorba" aztán egyszer csak elfogyott a nagyobb modellautós oldalakon :( (illetve csak rendőrként van). Ráadásul képek alapján elég szép darab modellautónak is! -
crosspeet #264470 Még a végén felvered itt nekünk az Ut-k árait! :D
Felvásárló úr!
Tessék szólni, vagy kézzel inteni.. ;) -
crosspeet #264469 Nincs Neo E39 Touringod véletlen..? -
#264468 Gratula hozzá, nagyon szép a színe! Szerintem a felnik is jól állnak rajta. Az elsőkön talán lehet rajta vitatkozni, de hátul szerintem nagyon vagány -
#264467 Neo Scale models a gyártó. Van tőlük jó pár modellem és gyakorlatilag egyikre sem lehet panaszom, sőt! Alapból sajnos eléggé drágán adják a portékát, de időnként el lehet kani egy-egy nagyobb akciót....így lett nekem is ez a Mazda. Elég sok olyan típust készítenek ami másnak eszébe sem jutna, igaz az utóbbi időben 1-2 nagy "készletkisöprő" leárazás visszavettek a tempóból. Nem is csoda hogy -relatíve- nem fogytak olyan jól, amennyi újdonságot hirtelen a piacra dobtak. -
crosspeet #264466 Grat hozza! Rendesen elgurult a gyogyszer Ut 993 fronton nalad! :)
Mas mar nem is lesz..? ;)
Kiszortad a gyantas 993-asokat mind..? Autoart-od van belole azert? -
PP993RS #264465 Nem gondoltam hogy itthon még belefutok UT 993-ba, (bár a "még" is már erősen költői, talán eddig ha 2x sikerült 6-7év difivel :D ) de ha már volt és kihagyhatatlan áron akkor ám legyen. :)
Volt régen ilyenem, de a féknyereg hiánya nagyon zavart, az egész modellt lehúzta, úgyhogy eladtam.
Pedig a burgundi Turbo mindig közel állt, emlékszem cirka 20éve az Anson prospektusába egy olyannal reklámozták a saját Turbójukat ami meseszép volt, persze élőbe aztán az anson egy rakás, aránytalan fos volt.
Nah mindegy, szóval megint lett egy burgundi Turbóm, és lett rá féknyereg is
Tudom-tudom, fáklya+vasvilla... nagy, széles, peres, meg amúgy is gyári sokkal szebb, viszont nézzétek az én szememmel, turbó felnis 993-am már van 3 darab :) úgyhogy ez van nekem bejövős.
-
PP993RS #264464 Vezetni egy versenypályán biztos nagy élmény lehet.
De nem tudom rajongás / birtoklási vágy hogyan alakul ki valakiben. Mondjuk lehet onnan fúj a szél, hogy én a motorokért se tudok oda+vissza lenni, ennek sincs sokkal több értelme csak két kerékkel több van, cserébe nem férsz el az autók közt :) -
PP993RS #264463 Szépen megcsinálták, ezeket melyik gyártó adja ki? -
#264462 A Rolamatics nekem teljesen kimaradt, pedig a Youtube videok alapján ez is nagy sztárság lehetett anno! Nekem egyből a Hotwheels Crack ups-ot juttatta eszembe. Abból volt 1-2 darabom de érdekesmód nem nagyon rajongtam értük. -
#264461 Estét!
-
#264460 ja, a Josh Cartu féle eset :)
azóta már kárpótolta magát egy 488GTB-vel, egy F12 TDF-fel nomeg a nagyágyúval egy Laferrari Apertaval, csak úgy szerényen :))