269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Estét! Valaki tud valami infót a Premium Classixxs gyártóról..? Élnek még..? 1:12-ben be volt harangozva vagy három éve a Porsche 930 turbo / targa illetve a Speedster, de azóta még a honlapjukat sem találom.. Pedig volt nekik bemutató darabuk is, és nem csak a Carrera spoileres verziók.. No meg ugye a Targát is kiadhatnák újra.. :/
    elég korrekt áron voltak nekik diecast paripáik.. :(
  • schumimodells
    Nekem van.
  • PP993RS
    Tudom ;)
  • crosspeet
    Koszi! Elment par "egyszerubb" modellem, de jon is par nivosabb.. harom postan van, Pestrol, Spanyolbol, meg az Oroszoktol.. Remelem jovo heten azok is befutnak. :)
    Visszaforgatjuk az árát. ;)
  • crosspeet
    Koszonom! De van am pirosom is.. ;)
  • crosspeet
    A welly bogár oválom, az nagyon ütős, az mindent visz, kb 10-es listan 2pontal van lemaradva egy Aa mogott!
  • crosspeet
    Igen, jo lesz ez 1:18-ban is ha eljutnak oda!
  • PP993RS
    Ha már welly, bár ez 1:24, de simán megállná a helyét 1:18-ba is, szép, arányos modell.
  • PP993RS
    A Welly jól nyomja, régebben is tök jó ár/érték arányú gépeik voltak, és volt nem egy-nem két kimondottan szép modelljük is. Az "elite" (GT A) szériájuk is szép és tök jó áron ment ... (régen, nem tudom most mennyire szálltak el) csak kár hogy többnyire totál érdektelen autókat csináltak/csinálnak meg.
  • PP993RS
    Grat! Ez ennyiért über jó vétel volt, kintről cirka 2x ennyi mire hazaér... (már ha van eladó példány)

Mondjuk kell mellé a piros, ezen az autón rengeteg részlet van ami feketébe simán eltűnik
  • 355
    Jaja, a minap én is egy Müllerben láttam pár Welly-t, egészen vállalható, modern-Buragósak voltak.

P 997 GT3

• Hornando
    Nagyon frankó, picit most irigykedem is. :-) Gratula!
  • crosspeet
    Néztem a videójukat, egész pofás 35 euróért.. Igaz nekem Autoartok vannak Rs-ben, nem egy a kategória, de nagyot fejlődik az új modelljeikkel a Welly!!!
    Jó látni hogy törekszik, méghozzá teljesen baráti áron!
    A Welly gyárt már a Porschének Museum kiadást is, igaz, azok árai szor kettő kb..
  • crosspeet
    Napos időt az uraknak!
    Bekopogott hozzám a postás, hozott egy ilyet.. Igaz van pár belőle itthon, de feketéhez még nem volt ezidáig szerencsém.
    Hát most mán van. :)

• 355
    Van valakinek ilyen Welly-je? Mer' nemsokára mellé tehet egy ugyanilyet feketében, narancssárga feliratokkal. Vagy fűzöldben fekete írásokkal.

• PP993RS
    Ugyan a kolléga már leírta, de sztem se volt az hogy bárkinek-bármi félreérthető lett volna... Nem trollkodtunk mindenki tudja hogy elképesztően szép a CMC munkássága, de hát ez a történet is pont attól szép hogy vannak különvélemények ;)

Én többször is leírtam a témával kapcsolatban, de akkor még egyszer; én nem kritikát / hibákat fogalmaztam meg a CMC-vel kapcsolatban, hanem az én meglátásom szerint egységesebb az AA kiadása. És ugyanez lenne a véleményem ha 901 fanatikus lennék és itthon állna egy cmc+aa. Direkt nem írtam bele már az elején se hogy "ráadásul feleannyi..." egyrészt -sztem ezzel nem vagyok itt egyedül- sose azt hajtott egy modellnél hogy melyik kiadás az olcsóbb, másrészt az már trollszagú lett volna, de mivel a kolléga felhozta az ár kérdést, azért írtam az imént.

Ha annyira (vagy feleannyira ) rajonganék a 901-ért mint a 993-ért, tuti hogy állna itthon egy múzeumos AA 901, egy csontszínű 901S, meg egy sötétkék CMC is
  • PP993RS
    A 45ezres AA-ár már szinte karcsú a mai világban.... (nem azt mondom hogy ez huh de jó, csak egy puszta tény)

A ritkább darabok és akkor maradjunk a Porsche-nál... (pl. 930 Turbo, 964 RS) ennél sokkal többe kerülnek, simán drágább akár egy CMC 901-nél is. De volt idő mikor a ritkább UT 993-asok is 200€ fölé mentek, azokat meg nyilván felesleges egy CMC-hez hasonlítani.

Sztem ár-oldalról nem a legszerencsésebb a megközelítés, én direkt ezért nem kevertem bele, hogy az "AA ráadásul feleannyi", de ha már szóba került, most gyorsan átlapoztam a befejezett-licites, (sztem az adja a legjobb képet egy modell aktuális áráról) AA-CMC 901-eseket, és azért a CMC még mindig stabil 2x annyi.

Az AA 901-esek picivel 100€ alatt mennek, a CMC pedig 10-20€-val 200 alatt... ezek minimál árak, volt ami még licittel is 200€ fölé ment.

Azért ez továbbra is szignifikáns. Ha most kéne vennem én most is AA-ot venném, bordóba... vagy ha eltudnék csípni jó áron egy múzeumi kiadást akkor azt.

• 355
    VÉGRE! Jön az 1/18-as Bburago Ferrari FXX-K! Már azt hittem ez kimarad és vehetek belőle műgyantát aranyárban (mert láttam az autót élőben és nagyon hiányozna).

Három színnel indítanak: a bemutatóautó vörös (# 10) és a google-ös Benjamin Schloss sárgája fekete elemekkel (# 15) Fapadként, egy másmilyen vörös (# 88) és egy fekete sárga csíkokkal (# 44) Signature-ként. Alig várom! A # 88 idén év végén jön, a többi 2017 Q1.

És amíg ezekre nettó 29 (fapad) és 39€-t (Sig.) mond a holland nagyker, addig az Original Series 250 GTO-ra és F40-re nettó 55€-t. Ezeknek nagyon elszámoltak valamit...
    Utoljára szerkesztette: 355, 2016.11.02. 15:48:31
  • 355
    Nem rossz. Folytatta egy Maisto Corvette-tel és van egy HW F F12berlinetta videója is.
  • crosspeet
    Ugyes!!!
  • Hornando
    Egy kis inspiráció azoknak akiknek már meg van: Customize - Bburago Ferrari 488 GTB
  • crosspeet
    Teljesen egyet értek Hornando kollegável, ha hozzám vágnák, nem utasítanám vissza, van benne csemege..
    És ahogy Missa is írta, már-már kézműves termék!
    Kicsit ha bele akarnék kötni a már leírtakan kívül, a hasmagasság, esetleg a kerék mérete, de ez olyan, ami élőben egész máshogy jön át, és nem kizárt amit írtál, hogy ez a no1 kiállítási darab, nem kizárt hogy eredetileg sem volt másképp!
    Szóval mindenféleképpen nagy gratuláció, nekem személy szerint a színválasztás is bejön, vagy kék, vagy a krémszín!
  • Hornando
    Köszönöm! Projekt elindítva. :-)
  • bulba
    Szia, válaszoltam :)
    Igen G60-as :)
  • Voice27
    Abszolút nem vettem rossz néven. Egyébként, miért ne lehetne kritikai észrevételeket tenni?
    Erről is szól ez a fórum, nem kell bólogató majom módjára feltétlen egyetérteni dolgokkal.
    Az, hogy az Aa 901-es színe nem jött be, az nem a modell hibája. Teljesen szubjektív dolog.
    Ahogy az is balszerencse volt, hogy nem hibátlan darabot fogtam ki.
    Ettől függetlenül, az akkori 30e forint körüli összeget simán megérte.
    Az összehasonlítás főleg annak szólt, hogy aki most szeretne bezsákolni egy 901-est, annak van értelme a CMC felé fordulni.
    Mert 45e forint nagy összeg, egy Aa-ért meg főleg. Annyit nagyon nem ér az a modell, ebben szerintem egyetérthetünk.
    Nem sokkal többért pedig, licittel ki lehet fogni CMC 901-eseket is.
    Ami viszont hatalmas minőségi ugrás. A színválasztékról nem is beszélve.

A hasmagasság szerintem nem zavaró, amit linkeltél, az egy 1963-as prototípus volt. Egy évvel később, a gyártásba került modelleken lehet változtattak ezen. Mindenesetre netes képeken is látni többféle megoldást.

A kerékméret kicsit ballonosabb, de gondolom ez a leszerelhetőség miatt alakult így. Kisebb méretben már nem tudták volna megoldani, vagy csak nagyon körülményesen.
  • Hornando
    Szia Bulba! Írtam egy privát üzenetet, csekkold kérlek.

Klassz a Corrado! G60? :-)
  • bulba
    Szép napot!

• kem001
    Csak kérdés, hogy hol, mert legolcsóbban eddig 14950 Ft-ért találtam.
  • Hornando
    Nekem van egy kis rossz érzésem, hogy egy ilyen fasza modell beszerzése és bemutatása után a gratulációk mellett néhányunktól kritikai észrevételek, megjegyzések érkeztek, amik okán úgy érezhetted, hogy még neked kell magyarázkodni és érvelni a CMC 901 mellett.
    Bízom benne, hogy nem értettél félre bennünket, mert szerintem egyikünk sem önigazolást keresve nyilatkozott, hogy miért nincs ilyen modellje. Nem akartunk megbántani, sem az örömödet szegni.
    Még egyszer leírom, hogy nagyon frankó modellnek tartom és biztos vagyok benne, hogy bárki örömmel, fülig érő mosollyal gurítaná be a gyűjteményébe, feltéve, hogy képes kifizetni a vételárat.
    Szóval remélem, hogy nincs harag és újfent csak gratulálni tudok hozzá!
  • 355
    Ha Race&Play, akkor sok érte a 16eFt. A modell megéri, de meg lehet kapni olcsóbban is, nekem 13,5-ben volt.
  • Voice27
    Akkor kezdem.
    Volt Aa 901-esem. Akkor vettem, mikor még 30e körül be lehetett szerezni őket.
    A CMC akkor szóba sem jöhetett. Egyrészt anyagi okból, másrészt meg én is úgy láttam, hogy az Aa arányai jobbak.
    Meggyőztek a képek, külföldi fórumos tapasztalatok. Csak a színnel voltam gondban.
    Sokáig a bordó volt a befutó, aztán mégis a kéket választottam. Emlékszem, még írtam crosspeet-nek is, hogy élőben mégis milyen az a kék szín, hogy mutat. Tudtam, hogy neki az van.
    Aztán megérkezett...és csalódtam.
    A színe valahogy fakó volt, műanyag érzetet kölcsönzött neki. Főleg beltéri fénynél.
    A fekete bőrrel bevont talapzaton, amit használok, végképp elveszett.
    Sehogy nem sikerült a többi modell közé illeszteni.
    Súlya semmi. Az egyik ajtónak alig volt tartása, majdhogynem lógott. Az egyik hátsó háromszög ablak rosszul volt beragasztva.
    Hiába nézegettem napokig, nem tudtam megszeretni, mennie kellett.

Ma egy Aa 901-es nagyjából 45e körül van itthon. Nem sokkal többért ki lehet fogni a CMC-t is.
    Azt hiszem nem kérdés, melyiket érdemes választani.
    A CMC-t kézbe véve, brutálisan egyben van érzése lesz az embernek. És nem csak a súlya miatt.
    Semmi recsegős műanyag, lógó vagy laza alkatrész.
    Az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a dísztárcsa például mágneses elven illeszkedik a felnire. Szabadon levehető.
    A tanksapka ajtó természetesen nyílik, alatta közvetlenül egy vékony kis bőr fedi magát a tanksapkát.
    Az antenna kihúzható.
    Az ülések bőr bevonatúak, a középső pepita rész valódi szövet.
    A csomagtartóban külön kivehető plüss szőnyeg van, ez alatt található az ugyancsak kivehető pótkerék.
    A kerekek CMC szokás szerint leszerelhetőek, itt öt kis csavart kell kioldani egy célszerszámmal.
    És még sorolhatnám. Nagyon nagyon nem egy liga az Aa-val.

• kem001
    Köszi a gyors segítséget. A cikk jó kis kedvcsináló volt.
  • zsolti65
    Amúgy meg az a helyzet vele mint a friss Bburagokkal. Jó ár/érték arány. :)
  • zsolti65
    Gyanítom az ár alapján hogy nem a signature, hanem a race and play verzióra gondolsz. Itt egy bemutató:

http://www.diecastsociety.com/review-bburago-race-and-play-ferrari-488-gtb/
  • kem001
    Sziasztok. Tud valaki érdemi infót esetleg a Bburago 1/18-as Ferrari 488 GTB modelljéről? Mennyire éri meg a 16000-t szerintetek?
  • Voice27
    Napot!

Később reagálok mindenre, de most mennem kell.
    Annyit azért, hogy az oldalsó kép egy kicsit alulról készült. Így optikailag jobban csal. Élőben egyáltalán nem zavaró a dolog.
  • PP993RS
    Hát hallod... ez egy játékheli... sztem. Annak viszont nem rossz, csak hát az ár megint nincs szinkronban, de ezt már kár is felvenni manapság.
  • PP993RS
    Anno mikor úgy volt bezsákolok egy 901-est, (végül AA lett belőle amit már eladtam ) néztem hogy gyártanak ezekhez Fuchs alufelniket, (a CMC-hez persze, egy komolyabb modellautó áráért) amiket -mint az igazinál- elég egyszerű cserélni. És tök könnyen hozzá is lehet ültetni az autót.

Az extrém aprólékosság egyik előnye :) szinte ugyanazon az elven tudsz hozzányúlni a modellhez mint az 1:1-en... fantasztikus.

Ezzel a lépéssel a kereket és a hasmagasságot egy csapással kilőheti az ember. Mondjuk ez engem sose zavart a CMC 901-esen, inkább amiket leírtam, viszont azok meg nem a szó-szoros értelmében "hibák" ...
  • 355

• 355
    Na igen, kerestem közelebbi képet és hiába lehetett az 1/1-es is egyszerű, mint egy ék (mégiscsak ezrével ontották a frontra), és hiába vannak jobb részei, összességében tényleg nem egy BBR... Ilyen ablaktörlő pl. utoljára a '80-as években került autómodellre.